VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

In Effect 6, die begin juni verschijnt, een interview met Shankar Iyer, de bestuursvoorzitter van Intertrust, dat bij beleggers vooral bekend staat als trustkantoor. Maar Intertrust is meer, vertelt hij.

Intertrust rekent meer dan de helft van bedrijven in de Forbes 500 (de vijfhonderd grootste ondernemingen ter wereld) tot zijn klanten. Daarnaast bedient Intertrust investeringsfondsen en vermogende personen. Vorig jaar draaide het bedrijf dat sinds 2015 beursgenoteerd is, 565 miljoen euro omzet.

Op de vraag wat Intertrust precies doet voor deze multinationals zegt Iyer:
“Wij doen alles voor ze, van het opzetten van entiteiten, tot de boekhouding en rapportages. We beheren hun bankrekeningen en hun tegoeden. In sommige gevallen, als dochterondernemingen alleen voor een bepaalde periode worden opgezet, helpen we bij de afwikkeling. Wij nemen kortom alle administratieve zorgen van onze klanten voor onze rekening terwijl zij zich bezig houden met de groei van hun activiteiten.”

De omzet moet op de middellange termijn 4 tot 6 procent per jaar groeien. Wat zijn de drijvende krachten die dat mogelijk maken?
“Verschillende zaken. Ten eerste willen steeds meer bedrijven functies uitbesteden die geen kernactiviteit zijn. Deze uitbestedingstrend is goed voor ons. Ten tweede stellen wij onze klanten in staat om effectievere beslissingen te nemen. Dankzij ons technologieplatform kunnen wij ze tijdige en accurate informatie geven over de prestaties van hun dochterondernemingen.”

In welke sectoren zit de meeste groei?
“In de hoek van investeringsfondsen. Het bedrijf heeft zich daar ook op voorbereid. Van oorsprong was dit een bedrijf dat trustdiensten leverde aan grote ondernemingen. Met twee grote overnames, waaronder die van Viteos, is dat de laatste vijf jaar gedraaid naar de investeringsfondsen omdat de groei in die markt veel groter is. Recent hebben we bijvoorbeeld een grote groei in SPACs gezien.”

U zet dan voor de sponsoren van de SPACs de bedrijven op en doet de administratie?
“Inderdaad, en in Nederland gaan we nog een stap verder. We bieden ook dienstverlening voor het derde geldenbeheer. We hebben alle vier de beursnoteringen van SPACs die zijn gedaan aan Euronext gewonnen en er komen er nog veel meer aan.”

Het volledige interview leest u in Effect 6, die begin juni bij de leden van de VEB wordt bezorgd.

Effect, het magazine van de VEB, staat bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word voor slechts 75 euro per jaar lid van de VEB, dan ontvangt u Effect 11 keer per jaar.
Gerelateerde artikelen