VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Van overnames en bonussen tot nieuwe beleggingsproducten en dividendbetalingen. De ontwikkelingen rond beurs en beleggen gaan razendsnel. De VEB staat pal voor haar leden en overige beleggers en mengt zich actief in discussies die hun belangen raken. Een overzicht van uitspraken en stellingnames van de VEB over verschillende beleggingskwesties in de afgelopen twee weken.

“Bestuur Prosus zit er in de eerste plaats om de beurswaarde te laten stijgen”
Technologie-investeerder Prosus is een zwaargewicht op de Nederlandse beurs, maar toch weten beleggers het aandeel maar matig te waarderen. Dat heeft te maken met onbekendheid - Prosus is vooral bekend van de torenhoge beloning voor zijn bestuurders - maar ook met het bedrijfsmodel.

De onderneming neemt nu stappen om de onderwaardering in het aandeel weg te werken. De beloning van de top gaat omlaag en er wordt een grootschalige inkoop van eigen aandelen opgetuigd. VEB-econoom David Tomic reageert op de plannen in het FD (registratie vereist).

“Controle en advies onder één dak geeft schadelijke prikkel”
Dat er na een reeks aan schandalen verandering nodig is in de accountancy-sector, wordt breed gedragen. Maar wat er anders moet is duidelijk. EY zou naar verluidt de eigen advies-tak afstoten. Of toch niet? VEB-directeur Gerben Everts denkt er het zijne van in zijn maandelijkse column in De Telegraaf.

“Regeldruk draait beleggingsclubs de nek om”
Met als excuus de toenemende Know-Your-Customer regelgeving, gaat ABN Amro beleggingsstudieclubs de deur wijzen. Beleggingsclubs met een rekening bij ABN Amro krijgen, aldus het FD, drie keuzes voorgelegd: beheerd beleggen bij ABN Amro, een rekening elders openen of de portefeuille verkopen. De VEB waarschuwde een jaar geleden al voor deze ontwikkeling.

“BNP Paribas en ABN Amro moeten open kaart spelen over de overnamegeruchten”
VEB-directeur Gerben Everts zet in een uitgebreid interview in het radioprogramma Je geld of je leven zijn vraagtekens bij de mogelijke overname en bij de mogelijke motieven van BNP Paribas.
Gerelateerde artikelen