VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

De aanloop naar de veelbesproken aandeelhoudersvergadering (ava) van B&S Group heeft een onverwachte wending gekregen. Na een verzoek van enkele beleggers die samen meer dan 10 procent van de aandelen bezitten, is de vergadering uitgesteld tot 15 december.

B&S kan nauwelijks nog een serieuze belegging genoemd worden. Het rendement op een aandeel B&S sinds de beursgang in maart 2018 is min 65 procent en de kans dat het aandeel de weg omhoog weer vindt, lijkt gering. De positie van de minderheidsaandeelhouders in het beursfonds is “zorgelijk”, zoals twee onafhankelijke commissarissen eerder lieten weten.

Grootaandeelhouder Blijdorp wil B&S weer volledig in handen krijgen en deed daartoe deze zomer een overnamepoging. Die mislukte, maar het lijkt een kwestie van tijd voor hij het opnieuw zal proberenIn dit artikel kon u lezen met welke scenario’s aandeelhouders nu rekening moeten houden, wat de risico’s zijn en of beleggers nog wel iets te zoeken hebben in het aandeel.

De overnamepoging van Blijdorp was het begin van gerommel in de top van B&S. Via een aandeelhoudersvergadering (ava) in Luxemburg, oorspronkelijk gepland op 17 november, wil het bedrijf de affaire met een hamerstuk afdoen. Aandeelhouders zijn niet welkom. De VEB heeft namens beleggers ruim zestig vragen neergelegd bij de onafhankelijke commissarissen, het bestuur en Sarabel.

Opvallend uitstel
Dinsdagavond 8 november meldde B&S ineens dat ‘een groep aandeelhouders die minimaal tien procent van de aandelen houdt’, heeft gevraagd de bijeenkomst van 17 november uit te stellen.

Volgens het bedrijf bepaalt de Luxemburgse wet dat het een dergelijk verzoek moet inwilligenUit welke partijen deze ‘groep aandeelhoudersbestaat, meldt B&S in het nabeurs verstuurde persbericht niet.

De samenwerkende aandeelhouders hebben volgens B&S geen reden gegeven voor hun eis de ava te verdagen. Het uitstel bedraagt precies vier weken. De bijeenkomst moet nu op donderdag 15 december plaatsvinden.

Uit het meldingenregister van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat B&S op dit moment - naast Willem Blijdorp met zijn vehikel Sarabel (ruim 68 procent) - in ieder geval nog twee aandeelhouders heeft die meer dan drie procent van het kapitaal in handen hebben. Dat zijn Mondrian Investment Partners (5 procent) en JNE Partners (5,17 procent). Die drie procent is de eerste meldingsdrempel waarbij aandeelhouders hun positie publiek moeten maken.
Gerelateerde artikelen