VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

In de regel bezoekt de VEB de aandeelhoudersvergaderingen van aan de Nederlandse beurs genoteerde vennootschappen. Daarop maakt de belangenbehartiger een uitzondering. De VEB zal afzien van dialoog met Flow Traders, nadat eerdere pogingen om te praten over de gebrekkige governance door de flitshandelaar zijn gefrustreerd.

Halverwege januari dit jaar rondde Flow Traders de herstructurering van haar groep af. De beursgenoteerde vennootschap werd omgezet van een Nederlandse naamloze vennootschap naar een limited liability company naar het recht van Bermuda. De handel in het aandeel Flow Traders Ltd. ging vanaf 16 januari 2023 aan Euronext Amsterdam van start.

Bespreking en besluit over de zetelverplaatsing stonden op de agenda tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering begin december. Het werd een regelrechte aanfluiting. De onderneming koos ervoor om alleen online vergaderen mogelijk te maken en nam de vrijheid om vragen en bedenkingen van aandeelhouders inhoudelijk totaal te negeren.

De VEB was en blijft uitgesproken kritisch over de zetelverplaatsing. De mate waarin Flow Traders het Bermudaanse vennootschapsrecht aanwendt om wezenlijke corporate governance-standaarden af te wateren, en daarmee de aandeelhoudersrechten te verschralen, geeft geen pas.

Voor de VEB zijn de zetelverplaatsing en de daaruit voortvloeiende consequenties voor aandeelhouders een rode vlag. De VEB zal dan ook tot nader order de openbare dialoog met Flow Traders mijden. Aandeelhouders Flow Traders en beleggers in het algemeen wordt sterk aangeraden zelf hun analyse te maken van de kansen en risico’s die gepaard gaan met een investering in Flow Traders.




Gerelateerde artikelen