VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beter Bed: consument minder terughoudend

Consumenten beginnen minder terughoudend te worden. Dat stelt topman Frans Geelen van Beter Bed vrijdag in een toelichting op een trading update. "Het is allemaal duidelijk wat minder negatief", aldus de bestuursvoorzitter van de beddenspecialist.

Beter Bed heeft dan ook zijn winstverwachting voor het tweede kwartaal en het eerste halfjaar verhoogd. Het bedrijf verwacht winst in het tweede kwartaal, terwijl eerder nog op verlies werd gerekend.

Geelen heeft in mei en juni belangrijke verbetering gezien. Daarnaast heeft hij de kosten over de hele linie goed in de hand en een aantal slagen kunnen maken aan de inkoopzijde, mede omdat daar de grondstofkosten zijn gedaald. Op de korte termijn verwacht Geelen op dat punt meer mogelijkheden.

De trend in de bezoekersaantallen aan de vestigingen is nog wel neerwaarts, maar het percentage van kopende klanten loopt op. In combinatie met een "agressief" prijsbeleid steunt dit de omzet.

Snelle rapportage
Dankzij snelle rapportage heeft Beter Bed een goed beeld van de consumentenbestedingen. Maar aan een voorspelling voor de komende maanden waagt Geelen zich niet. "Daar is het nog te vroeg voor."

De nettowinst bedraagt naar verwachting ruim 500.000 euro, tegen 2,9 miljoen een jaar eerder. De winst over het eerste halfjaar komt uit op ongeveer 6 miljoen euro tegen 10,9 miljoen euro het jaar ervoor. Eerder ging de beddengigant uit van 4,4 miljoen euro winst.

De omzet over het tweede kwartaal zakte 4,5 procent tot 76 miljoen euro. Over de eerste zes maanden komt daarmee de omzet uit op 168 miljoen euro, 4,5 procent lager dan een jaar eerder.

Het tweede en derde kwartaal zijn doorgaans zwakkere kwartalen dan het eerste en vierde kwartaal als gevolg van seizoenspatronen.

Het bedrijf publiceert zijn volledige cijfers op vrijdag 28 augustus.Gerelateerde artikelen