VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Omzet Logica stijgt dankzij gunstige valuta-effecten

Ondanks dat de crisis dit jaar volledig doordrong in de IT-sector, heeft het Brits-Nederlandse automatiseringsbedrijf Logica zijn winst en omzet in de eerste zes maanden van 2009 zien stijgen. Maar als valuta-effecten niet zo gunstig waren geweest, was de omzet met 2 procent gedaald. De rest van het jaar worden dan ook verdere kostenbesparingen doorgevoerd.

Dat bleek vrijdag bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Volgens bestuursvoorzitter Andy Green behaalde Logica goede resultaten in een uitdagende markt. Het bedrijf zag het afgelopen halfjaar zijn orders met 3 procent toenemen.

De operationele winst kwam uit op 39 miljoen pond tegen 29 miljoen pond vorig jaar. De omzet steeg met 6,2 procent naar 1,88 miljard pond sterling (2,34 miljard euro). De hogere omzet is vooral te danken aan gunstige valuta-effecten. Exclusief het effect van wisselkoersen is de omzet met 2 procent gedaald.

De operationele winst aangepast voor valuta-effecten kwam uit op 127 miljoen pond, tegenover 118 pond een jaar eerder. De aangepaste operationele marge steeg naar 6,9 procent tegen 6,7 procent een jaar eerder.

Logica heeft plannen ingevoerd, die voor 2010 een besparing van 110 miljoen pond moeten opleveren.

Zuinig
Beleggers reageerden zuinig op de cijfers. Nadat  afgelopen week de beurskoers flink steeg, werd vrijdagochtend op de beurs in Amsterdam 0,8 procent ingeleverd.

Desondanks nam de beurswaarde sinds januari dit jaar met ruim 80 procent toe. Afgelopen maandag was dat nog 67 procent. Op die dag maakte de automatiseerder bekend dat het een deal heeft gesloten met de Australische overheidsinstantie CrimTac.Gerelateerde artikelen