VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Stabiele omzet voor Logica ondanks zorgelijke stand van zaken in Benelux

Automatiseerder Logica zegt een stabiel kwartaal achter de rug te hebben. Een forse omzetdaling van 23 procent in de Benelux werd gecompenseerd door goede resultaten in Groot Brittannië. Over de hele linie steeg de omzet met 2 procent tot 862 miljoen pond.

De Benelux en Zweden zijn de zorgenkindjes van Logica. De regio's presteren al het hele jaar slecht.

Het Brits-Nederlandse it-bedrijf zet dan ook de reductie van het aantal arbeidsplaatsen door. Nieuwe kostenbesparingen moeten bij de markten met een zwakke vraag volgens Logica leiden tot een jaarlijkse besparing van 15 miljoen pond vanaf 2010 en een eenmalige kostenbesparing van 20 miljoen pond in 2009.

Afhankelijk van financiële sector
De slechte prestaties in de Benelux zijn volgens de financieel directeur te wijten aan een relatief laag aandeel van de lucratieve outsourcingsactiviteiten. Bovendien is Logica hier relatief sterk afhankelijk van de zwakke financiële sector.
Ook de resultaten van de dienstverlening in de industrie-, distributie- en transportsector blijven achter. De omzet bleef in de Benelux steken op ongeveer 141 miljoen euro.

Keating zei er vertrouwen in te hebben dat deze sector in Nederland in 2010 weer aantrekt, hoewel het volgens hem te vroeg is om er concrete doelstellingen aan te verbinden.

Omzet daalt licht
Logica rekent voor heel 2009 op een omzetafname van 3 procent, eerder werd uitgegaan van een daling van ongeveer 2 procent. De operationele marge zal stabiel blijven rond de 7,5 procent.

Het bedrijf verklaart dat in het derde kwartaal vergelijkbare trends te zien waren als in het tweede kwartaal. De outsourcing-tak laat sterke groei zien, terwijl de consultancy- en professionele dienstverlening-activiteiten krompen.
Ondanks de extra bezuinigen vanwege de zwakke marktomstandigheden in de Benelux, handhaaft Logica zijn margedoelstelling voor dit jaar.
Gerelateerde artikelen