VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Telegraaf wint marktaandeel maar ziet opbrengsten dalen

Een kleine winst, dat wel. Maar de opbrengsten van de Telegraaf Media Groep zijn in een jaar met ruim 11 procent gedaald. Vooral door teruglopende advertentieopbrengsten. Herstel laat nog op zich wachten.

Aan kranten en tijdschriften valt ook in recessietijd te verdienen, zo laat de Telegraaf zien. De Telegraaf Media Groep (TMG) boekte een kleine winst in de eerste helft van 2009. Maar daarvoor diende wel flink in de kosten gesneden te worden.

Eerder kondigde TMG al aan het personeelsbestand in te krimpen. Aan het einde van het eerste kwartaal werkt er 20 procent minder mensen bij TMG. Daarnaast wordt een kostenbesparingsprogramma doorgevoerd en zijn tijdschriften als Elegance, Residence en Cosmogirl van de hand gedaan.

Advertentie-inkomsten zakken in
Het probleem bij TMG zit in de advertentie-inkomsten. Die zijn over de hele linie gedaald en het bedrijf ziet ook nog geen herstel in de mediabestedingen van adverteerders. De advertentie-inkomsten zijn in een jaar met 19 procent terug gelopen. En daar wegen een kleine stijging in oplage van kranten en tijdschriften niet tegen op.

Maar mocht de advertentiemarkt aantrekken, dan heeft TMG de uitgangspositie ten opzichte van de concurrentie verstevigd. Het bedrijf stelt dat het in vrijwel alle bedrijfsactiviteiten marktaandeel wint.
Gerelateerde artikelen