VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

‘Aantal biedingen op private bank ING loopt op'

Ondanks recente geluiden dat de bieders één voor één afhaakten, melden bronnen rond de onderhandelingen donderdag dat ING vijf biedingen heeft ontvangen voor de Aziatische private banking onderdelen en drie voor de Zwitserse tak, die het bankconcern te koop heeft staan.

De deadline voor de biedingen is vastgesteld op donderdag om 16.00 uur. Een overeenkomst over de verkoop wordt later deze maand verwacht.

Bronnen melden in diverse media dat de onderdelen 2 miljard dollar opbrengen. Dat is meer dan de bedragen van 1 tot 1,8 miljard dollar, waar eerder sprake van was.

DBS en Julius Bear
ING verkoopt de onderdelen separaat, maar een aantal bieders zou op beide onderdelen hebben geboden. Het Singaporese DBS en het Zwitserse Julius Baer worden genoemd als bieders. De namen van de andere partijen die een bod hebben uitgebracht zijn niet direct beschikbaar.

Bank-verzekeraar ING wil zijn private bank verkopen, met uitzondering van de Nederlandse activiteiten. Het onderdeel heeft zo'n 60 miljard euro aan vermogen onder beheer.

Veel interesse
De verkooppoging begon een aantal maanden geleden. Als geïnteresseerden werden aanvankelijk de Zwitserse banken Credit Suisse en Julius Bear, DBS Group uit Singapore, de Britse bank Barclays en het Australische ANZ en Commonwealth Bank, maar ook HSBC en Standard Chartered genoemd.

Afgelopen woensdag leek het er op dat alleen Julius Bear en DBS Group en misschien Credit Suisse nog in de running waren.

Buffers versterken
In april dit jaar kondigde ING aan 8 miljard euro op te willen halen met de verkoop van onderdelen om de buffers te versterken. De bank-verzekeraar wil zich daarbij terugtrekken uit tien van de 48 landen waar het momenteel actief is.

Dit als gevolg van de 10 miljard euro aan staatssteun die ING vorig jaar ontving omdat het in de problemen was geraakt als gevolg van de kredietcrisis. ING wordt net als de 70 andere Europese banken die staatssteun ontvangen, door de Europese Commissie gedwongen om in de organisatie te snijden.



Gerelateerde artikelen