VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

'Verkoop commercial banking activiteiten Fortis serieuze optie'

Fortis en ABN Amro zoeken naarstig naar alternatieven voor de afgeketste verkoop van onderdelen van ABN Amro aan Deutsche Bank. Verkoop van het onderdeel commercial banking van Fortis lijkt een serieuze optie. 

Dat Reuters vandaag op basis van twee bronnen rond de banken.

Het ministerie van Financiën wil ABN Amro en Fortis samenvoegen. De twee samen hebben echter een te dominante positie op de Nederlandse markt. Daarom eist de Europese Commissie dat onderdelen van ABN Amro, waaronder de dochter HBU worden afgestoten.  
 
Afgeketst
HBU zou aan Deutsche Bank worden verkocht, maar door het een week geleden, is de integratie van de banken op losse schroeven komen te staan. 

EU-commissaris Neelie Kroes van Mededinging gunde Fortis, ABN Amro en Financiën vervolgens meer tijd om tot een oplossing te komen. Voor 2 oktober moeten de banken HBU en andere onderdelen afstoten of een alternatief bedenken.

Mogelijk is dat dus de verkoop van de divisie commercial banking van Fortis. De tak levert financiële diensten aan het Nederlandse midden- en kleinbedrijf en richt zich vooral op bedrijven met een internationale oriëntatie. Gerelateerde artikelen