VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Markt houdt rekening met hoger bod Jumbo op Super de Boer

In de markt wordt serieus rekening gehouden met een hoger bod van Jumbo op Super de Boer. Ahold geeft bovendien aan nog steeds geïntereseerd te zijn in een deel van de winkels. 

De koers van het aandeel Super de Boer kroop dinsdagochtend richting de voorgenomen biedprijs van 4,50 euro per aandeel, die Sperwer maandagmiddag uitbracht. Dit wijst erop dat beleggers in elk geval rekening houden met een nieuw, verhoogd bod van Jumbo of een andere partij.

Supermarktconcern Sperwer, de organisatie achter Plus en Spar ontketende maandag de biedingenstrijd rond Super de Boer. Sperwer verraste de markt met een voorgenomen bod van ruim 514 miljoen euro, ofwel 4,50 euro per aandeel, waar werd gerekend op een gezamenlijk tegenbod van Sperwer en Schuitema (C1000) op Super de Boer.


Voorgenomen bod Sperwer

Met het bod van Sperwer werd het eerdere voorgenomen bod van Jumbo van 480 miljoen euro, ruimschoots overtroffen. Jumbo kondigde vlak voor het bod van Sperwer aan samen te gaan werken met Schuitema. Bij een geslaagde overname door Jumbo, gaan 80 Super de Boer-winkels naar Schuitema. Bovendien beginnen de twee een gezamenlijke inkoopcombinatie. Dit toont de ambities van zowel Schuitema, als Jumbo.

De nieuwe inkooporganisatie zal inclusief Super de Boer een marktaandeel van 25 procent krijgen. Albert Heijn heeft 31 procent en ontvangt hiermee geduchte concurrentie.

Interesse Ahold
Moederbedrijf Ahold van Albert Heijn heeft dinsdag aangegeven de plannen van Jumbo en Schuitema met 'meer dan gemiddelde belangstelling' te volgen. Ook blijft het geïnteresseerd in een aantal winkels van Super de Boer, aldus een woordvoerder van Ahold.

Schuitema is er in elk geval bijzonder bij gebaat als het via Jumbo de winkels van Super de Boer kan overnemen. Toen in 2008 De private-equityfirma CVC, Schuitema bevrijdde van Ahold, werd de afspraak gemaakt dat Schuitema bij een overname van Super de Boer, 36 winkels zou afstaan aan Ahold. Daar is bij de constructie met Jumbo waarschijnlijk geen sprake van.

Over een verdeling van de winkels zou al gesproken zijn. De grootste Super de Boer-winkels gaan naar verluidt naar Jumbo, terwijl Schuitema vooral interesse heeft in winkels met een verkoopoppervlak van 700 tot 1200 vierkante meter.

Hoogste bieder
Het is niet waarschijnlijk dat de biedingenstrijd met het voorgenomen bod van Sperwer voorbij is en Super de Boer zonder slag of stoot in de klauwen van Sperwer loopt.

De Franse supermarktketen Casino, grootaandeelhouder in Super de Boer, gaat voor de hoogste bieder. De Fransen willen voor eind volgend jaar van het belang af zijn tegen de hoogste prijs.Gerelateerde artikelen