VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

'Sperwer wil deel SdB-winkels doorverkopen'

Supermarktconcern Sperwer, dat een bod heeft uitgebracht op Super de Boer, wil een groot deel van de vestigingen doorverkopen als de overname lukt.

Dat directeur van Sperwer, Jaap Lagerweij, vrijdag in het Financieele Dagblad. 

Het concern maandag door een bod te doen op Super de Boer. Op 18 september maakte Jumbo bekend 4,20 euro per aandeel voor de activa en passiva van Super de Boer. Sperwer is bereid per aandeel 4,50 euro op tafel te leggen.

'Stomverbaasd' dat gezamelijk bod Schuitema afketste 
Aanvankelijk zou Sperwer samen met Schuitema een bod uitbrengen op Super de Boer. een deal met Jumbo om na een succesvolle overname tachtig SdB-vestigingen over te nemen.

Lagerweij: 'Ik was stomverbaasd. Ik dacht oprecht dat we samen met Schuitema een bod gingen uitbrengen. Dat stond ook op schrift.'

Plannen doorzetten
Hoewel de constructie met Schuitema op niets uitliep, wil Lagerweij zijn plan voor een overname toch doorzetten. 'Plus en Super de Boer passen perfect bij elkaar. Plus moet niet alleen groeien om rendabel te blijven, maar het is ook onze missie de thuishaven bij uitstek te zijn voor zelfstandige winkeliers.'

Door de vele jaren die Lagerweij al heeft nagedacht over consolidatie, had hij verschillende scenario's in de kast liggen. En dus ging hij naadloos over tot het scenario voor een overname op eigen kracht. 'Waarom? Omdat consolideren onvermijdelijk is om te overleven.'

Doorverkoop
Lagerweij: 'Wij zijn een bedrijf van en voor zelfstandigen. Die gaan mee. Maar het is ondenkbaar dat we winkels als filialen houden, behalve tijdelijk.' Sperwer is een coöperatieve organisatie waar de zelfstandige supermarktondernemers ook aandeelhouders zijn.

Super de Boer heeft in totaal 302 vestigingen, waarvan ongeveer 160 bestierd worden door zelfstandigen. Woensdag werd duidelijk dat Sperwer met Ahold een overeenkomst heeft gesloten voor de verkoop van 40 SdB-vestigingen.

Sperwer meldt niet aan wie het de overige ongeveer honderd eigen filialen wil verkopen. Maar het ziet er naar uit dat Sligro één van de geïnteresseerden is.


Gerelateerde artikelen