VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

09 oktober 2009

'Sperwer wil deel SdB-winkels doorverkopen'

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Supermarktconcern Sperwer, dat een bod heeft uitgebracht op Super de Boer, wil een groot deel van de vestigingen doorverkopen als de overname lukt.

Dat directeur van Sperwer, Jaap Lagerweij, vrijdag in het Financieele Dagblad. 

Het concern maandag door een bod te doen op Super de Boer. Op 18 september maakte Jumbo bekend 4,20 euro per aandeel voor de activa en passiva van Super de Boer. Sperwer is bereid per aandeel 4,50 euro op tafel te leggen.

'Stomverbaasd' dat gezamelijk bod Schuitema afketste 
Aanvankelijk zou Sperwer samen met Schuitema een bod uitbrengen op Super de Boer. een deal met Jumbo om na een succesvolle overname tachtig SdB-vestigingen over te nemen.

Lagerweij: 'Ik was stomverbaasd. Ik dacht oprecht dat we samen met Schuitema een bod gingen uitbrengen. Dat stond ook op schrift.'

Plannen doorzetten
Hoewel de constructie met Schuitema op niets uitliep, wil Lagerweij zijn plan voor een overname toch doorzetten. 'Plus en Super de Boer passen perfect bij elkaar. Plus moet niet alleen groeien om rendabel te blijven, maar het is ook onze missie de thuishaven bij uitstek te zijn voor zelfstandige winkeliers.'

Door de vele jaren die Lagerweij al heeft nagedacht over consolidatie, had hij verschillende scenario's in de kast liggen. En dus ging hij naadloos over tot het scenario voor een overname op eigen kracht. 'Waarom? Omdat consolideren onvermijdelijk is om te overleven.'

Doorverkoop
Lagerweij: 'Wij zijn een bedrijf van en voor zelfstandigen. Die gaan mee. Maar het is ondenkbaar dat we winkels als filialen houden, behalve tijdelijk.' Sperwer is een coöperatieve organisatie waar de zelfstandige supermarktondernemers ook aandeelhouders zijn.

Super de Boer heeft in totaal 302 vestigingen, waarvan ongeveer 160 bestierd worden door zelfstandigen. Woensdag werd duidelijk dat Sperwer met Ahold een overeenkomst heeft gesloten voor de verkoop van 40 SdB-vestigingen.

Sperwer meldt niet aan wie het de overige ongeveer honderd eigen filialen wil verkopen. Maar het ziet er naar uit dat Sligro één van de geïnteresseerden is.
Gerelateerde artikelen

Beleggersvereniging VEB bereikt schikking voor aangesloten beleggers in actie Super de Boer
Topman Super de Boer krijgt forse bonus na overname
17-03-2012

Na een spannende biedingstrijd heeft Jumbo supermarktketen Super de Boer we…

Lees verder

super de boer
VEB dagvaardt Super de Boer om niet melden koersgevoelige informatie
31-05-2010

De VEB gaat namens beleggers de schade verhalen die zij geleden hebben in a…

Lees verder

super de boer

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}