VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Jumbo onvouwt eerste plannen voor Super de Boer-winkels

Jumbo, winnaar in de strijd om Super de Boer, investeert 350 miljoen euro in de combi Jumbo-Super de Boer en rekent op een ombouwperiode van drie jaar. Daarna denkt de supermarktketen een omzetstijging te verwezenlijken van minimaal 25 procent.

Dat heeft bestuursvoorzitter Frits van Eerd maandag bekendgemaakt. Van Eerd deed tijdens een persconferentie de eerste plannen van Jumbo met de nieuwe aanwinst uit de doeken.

Verdeling winkels
Jumbo heeft 301 winkels van Super de Boer overgenomen. Daarvan blijven ongeveer 175 tot 200 filialen in handen van Jumbo. Waaronder ook een aantal kleinere winkels. De ondergrens is hierbij 700 vierkante meter.


Schuitema koopt, zoals eerder aangegeven 80 supermarkten. Tegen welke prijs werd niet bekend.

Ook de overige supermarkten worden verkocht. Sligro, dat eerder aangaf dat het hoopte na afloop van de strijd een , neemt naar verwachting tien tot twintig winkels over.

Akkoord
Maandagochtend maakte Super de Boer bekend met het bod van Jumbo van 4,82 euro per aandeel, ofwel 552,5 miljoen, op alle activa en passiva van Super de Boer.

Volgens Van Eerd is er gekozen voor een bod op alle activa en passiva omdat dit de snelste manier is om de deal af te ronden.

Banen
Bij de overname worden volgens Jumbo geen banen geschrapt bij Super de Boer. Bestuursvoorzitter Jan Brouwer van Super de Boer meldt echter dat op het hoofdkantoor circa 350 banen verdwijnen. 

'Ongeveer de helft van de banen op het hoofdkantoor wordt overbodig', aldus Brouwer die eraan toevoegt dat er door de fusie ook weer nieuwe banen ontstaan.


 Gerelateerde artikelen