VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Reorganisatie brengt Qurius nog geen positieve cijfers; verlies loopt op

IT-dienstverlener Qurius blijft teleurstellen. Ondanks dat de automatiseerder de doelstellingen heeft gematigd en flink snijdt in de kosten, vallen de resultaten tegen. Het verlies is in het derde kwartaal zelfs verder opgelopen.

Volgens bestuursvoorzitter Fred Hermans is het derde kwartaal met name gekarakteriseerd door een lager omzetvolume. De omzet daalde met 8 procent tot 26,5 miljoen euro vergeleken met een jaar eerder.

‘Over het algemeen hebben onze operaties conform onze verwachtingen gepresteerd', meent de topman echter. Dat dit ontoereikend is, wijt hij aan het achterblijven van ‘het macro economische herstel' in sommige markten.

Reorganisatie
In een aantal markten waar de omstandigheden ongunstig waren en aanhoudende verliezen werden voorzien, heeft Qurius inmiddels onderdelen afgestoten.

In het derde kwartaal is de verkoop van dochter Multiplus, met kantoren in Denemarken en China, afgerond. De verkoopprijs bedroeg 3,7 miljoen euro, wat een verlies van 0,7 miljoen euro betekent.

Eerder dit jaar werden de Deense activiteiten afgestoten, met een verlies van 6.000 euro en de Zweedse activiteiten, die een winst opleverden van 0,2 miljoen euro.

Het totale verlies van Qurius komt in het derde kwartaal uit op 1,9 miljoen euro. Dat is voor een groot deel te danken aan reorganisatiekosten, inclusief het verlies op de verkoop van Multiplus. Een jaar eerder bedroeg het negatieve resultaat 1,6 miljoen euro, deels ook door reorganisatiekosten.

Voorzichtig positieve signalen
Hoewel de cijfers niet hoopvol stemmen en beleggers het aandeel op de beurs in de ochtend afstraffen met een koersdaling van 5,7 procent, zijn er onderhuids een paar positieve signalen.

Zo verwacht Hermans een positieve ebit te kunnen genereren in het vierde kwartaal van dit jaar. Het operationeel resultaat, ofwel ebit voor de voortgezette activiteiten, was in het derde kwartaal 1,2 miljoen euro negatief, tegen euro 1,4 miljoen negatief in de vergelijkbare periode. 

Weer aflossen
Daarnaast heeft Qurius overeenstemming bereikt over aanpassing van de bestaande financieringsfaciliteit. De aanvankelijk voor geheel 2009 opgeschorte kwartaalaflossingen, van in totaal 2,5 miljoen euro, worden aan het eind van 2009 voldaan. Daarnaast heeft Qurius in het derde kwartaal na de verkoop van Multiplus een bedrag van 1,5 miljoen euro als vervroegde aflossing betaald.

Dit betekent dat de hoogte van de faciliteit eind 2009 13,5 miljoen euro bedraagt. Vanaf 2010 zullen de aflossingen van 0,625 miljoen euro per kwartaal worden gecontinueerd conform de huidige faciliteit.
Gerelateerde artikelen