VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Particuliere belegger bij inschrijving niet verzekerd van aandelen Delta Lloyd

Ruimschoots voor de geplande beursgang heeft de Britse verzekeraar Aviva, het moederbedrijf van Delta Lloyd, genoeg inschrijvingen van beleggers ontvangen. Desondanks kunnen beleggers nog intekenen tot maandag 2 november 16.00 uur. Het is niet duidelijk of dit particulieren iets oplevert.

In tegenstelling tot zijn particulieren er niet van verzekerd dat ze de eerste 550 aandelen waar ze op inschrijven, ook daadwerkelijk krijgen toegewezen.

Voorrang
Particuliere beleggers zouden voorrang krijgen bij de toewijzing. Maar dit geldt alleen als de groep particulieren niet groter is dan 15 procent van het totaal. Enkel in dit geval krijgt een particuliere belegger de garantie dat hij tenminste 550 aandelen kan kopen.

Na sluiting van de inschrijvingsperiode op 2 november om 16.00 uur, wordt de balans opgemaakt en worden alle aandelen toegewezen. Pas dan horen particuliere beleggers of zij aandelen in bezit krijgen en hoeveel.

Ook de uitgifteprijs wordt na sluiting van de inschrijvingsperiode bekend gemaakt. De prijs ligt tussen de 15,50 en 19 euro per aandeel. Door de grote interesse is het aannemelijk dat de uitgifteprijs naar de bovenkant van de bandbreedte drijft.

Beursgang
Delta Lloyd kondigde vorige week aan dat op 3 november plaatsvindt. Ongeveer 40 procent van de aandelen Delta Lloyd komt naar de beurs. Aviva blijft na de introductie in bezit van een meerderheidsbelang.

Delta Lloyd wil na de beursgang in Amsterdam in de Benelux op zoek gaan naar overnamekandidaten. Een beursnotering maakt het makkelijker deze te financieren. De notering levert 1,2 miljard euro op.

Het is voor het eerst sinds SNS Reaal en Wavin in 2006, dat het Damrak er weer een serieuze beursganger bij krijgt.
Het aantal noteringen in Amsterdam loopt de afgelopen jaren sterk terug. Bovendien lijkt de kwaliteit van nieuwe noteringen wat af te nemen: dit zijn vaak of die in de marge opereren.Gerelateerde artikelen