VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Orderstroom bij Imtech wijst op toenemend vertrouwen in markt

‘Wij zijn niet immuun voor de gevolgen van een economische crisis', zei topman René van der Bruggen van Imtech recent nog bij de trading update over het derde kwartaal. Toch lijkt het de technisch dienstverlener voor de wind te gaan.

Ondanks problemen als prijsdruk en klanten die door de crisis opdrachten uitstellen, weet Imtech nog steeds de ene na de andere order binnen te halen. Het bedrijf is hard op weg de records van 2008 te verbreken.

Deze maand sleepte de technisch dienstverlener voor bijna 31 miljoen euro aan opdrachten van verscheidene Europese farmaceutische bedrijven in de wacht en ontving het voor ruim 30 miljoen euro aan orders voor technisch onderhoud.

Het laatste betreft onderhoudscontracten bij TNT Post, de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit van Amsterdam en de bierbrouwer Anheuser-Busch InBev in België; onderhandelingen die door de crisis waren uitgesteld.

Toenemend vertrouwen
Dat Imtech met de partijen tot deals wist te komen, betekent volgens Van der Bruggen dat er in de markt sprake is van toenemend vertrouwen.

Volgens Imtech blijft de Europese farmaceutische industrie bovendien structureel investeren in innovatieve technologie.

Nieuwe opdrachten
Maandag konden in het goed gevulde orderboek nog eens deals worden bijgeschreven. Dit keer met de Nederlandse, Zuid-Koreaanse, Australische en Thaise marine om de technologie aan boord van bestaande marineschepen te verbeteren. Daarnaast verzorgt Imtech voor de Australische marine een deel van de technologie aan boord van nieuwe fregatten. Met de opdrachten is een bedrag gemoeid van 38 miljoen euro.

23 november 2009

Imtech liet weten nog in onderhandeling te zijn met een aantal andere marineorganisaties voor het verbeteren van de technologie op hun vloten.

Trading update
Het bedrijf handhaafde recent de verwachtingen voor dit jaar dat de ebita-winst zal toenemen. Ook blijft het bij zijn doelstelling voor de lange termijn, van een omzet van 5 miljard euro met een marge van 6 procent in 2012.

Volgens topman Van der Bruggen is Imtech minder gevoelig voor het economische klimaat door onder meer de brede portofolio van elektrotechniek, werktuigbouw en ict. 

Imtech wilde het totale orderboek aan het einde van het derde kwartaal niet specificeren. Halverwege dit jaar bedroeg het orderboek 4,8 miljard euro.
Gerelateerde artikelen