VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

ASR Nederland neemt Fortis-onderdeel over

Verzekeringsconcern ASR Nederland heeft de financieel dienstverlener Fortis ASR Bank overgenomen van Fortis Bank Nederland. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend, zonder financiële details te geven.

ASR, dat onder meer de merken Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Ditzo voert, is ontstaan door de opsplitsing van bank-verzekeraar Fortis.

Daarbij werden de Nederlandse bankactiviteiten voortgezet onder de naam Fortis Bank Nederland, de verzekeringsactiviteiten vallen nu onder ASR Nederland.

Nieuwe naam
De naam van Fortis ASR Bank verandert na de overname in ASR Bank. ASR Bank gaat zich richten zich op het aanbieden van vermogensproducten, al dan niet in combinatie met vermogensbeschermingsproducten via de distributiekanalen van ASR Nederland.

Op dit moment heeft de bank circa 250.000 spaar- en beleggingsrekeningen van voornamelijk particuliere rekeninghouders.

Goedkeuring
De overname is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank door middel van een 'Verklaring van Geen Bezwaar' en ASR Bank voldoet aan de door de toezichthouder gestelde solvabiliteit- en liquiditeitsnormen, stelt ASR Nederland.

De directie van ASR Bank zal bestaan uit Chief Executive Ida Goede, Chief Operating Officer Hans Smolders en Chief Financial Risk Officer Patrick Klijnsmit.
Gerelateerde artikelen