VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Imtech blijft verbazen met prima resultaten in crisistijd

'We zijn niet immuun voor de crisis', liet topman René van der Bruggen van Imtech onlangs in een vlaag van bescheidenheid optekenen. Ondertussen blijft de technisch dienstverlener uitstekend draaien en is het bedrijf onderhand de witte raaf op het Damrak.

En weer mocht hij zijn tanden bloot lachen. Topman Van der Bruggen van Imtech wist de markt opnieuw te verrassen met beter dan verwachte resultaten. Het vertrouwen op een nog beter 2010 is aanwezig.

Even wat cijfers. De nettowinst steeg met 11% tot euro 126,2 mln en de omzet ging met 12% omhoog tot euro 4,3 mrd. Het bedrijfsresultaat (ebita) steeg met 20% tot euro 235,9 mln. Het orderboek van Imtech had in 2009 een 5% hogere waarde. Imtech verwacht voor dit jaar een verdere toename van het bedrijfsresultaat door organische groei en overnames.

En in dat laatste, de overnames lijkt het geheim te zitten van Imtech. Het bedrijf blijft bedrijven opkopen en weet die in korte tijd een bijdrage te laten leveren aan het resultaat. Vorig jaar nam Imtech tien middelgrote en kleinere bedrijven over met een gezamenlijke omzet van 40 miljoen euro. Van der Bruggen ziet die overnames als ‘strategische hoekstenen voor toekomstige groei'.

Behalve groei zorgen die overnames voor stabiliteit, zo meent Van der Bruggen. Eerder verklaarde de Imtech-topman de inertie van Imtech voor de crisis door te wijzen naar de brede portofolio van elektrotechniek, werktuigbouw en ict. 

Beleggers beloonde de sterke resultaten van Imtech ruimhartig met een koersstijging van zeven procent. Zo'n enorme verrassing waren de uitstekende resultaten van het bedrijf nu ook weer niet. Zekewr niet voor degene die de topman had zien grijnzen tijdens zijn .
Gerelateerde artikelen