VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Canon probeert angel uit discussie aandeelhouders Océ te halen

Het Japanse Canon wil 'rekening houden' met aandeelhouders Océ, en belooft niet volledig gebruik te maken van het stemrecht van de preferente aandelen. Op verlenging van de aanbiedingstermijn wordt echter niet ingegaan

De Japanners, die de Nederlandse printer- en kopieermachinefabrikant willen overnemen, stellen dat in een verklaring.

Daarmee probeert Canon voor het bezoek woensdag aan de Ondernemingskamer (OK), vast de angel uit de discussie te halen. Maar het lijkt vooral een gebaar om de zaak te beïnvloeden.

Maandag stapten enkele minderheidsaandeelhouders naar de OK in verband met de overnamepoging.

Investeerder Hermes en pensioenfonds USS hebben tegen de gang van zaken rond de overname van Océ en willen een snelle afronding voorkomen. 

Inperking invloed minderheidsaandeelhouders
de invloed van minderheidsaandeelhouders is afgenomen doordat besloten is dat de preferente aandelen bij de overname worden omgezet in gewone aandelen.

De prefs krijgen op die manier een groter stemrecht dan waarvan was uitgegaan toen ze uitgegeven werden.

Canon zegt nu 'rekening te willen houden' met met de zorgen die bestaan rond de prefs. Het zegt dat het 'slechts op een zodanig aantal financieringspreferente aandelen zal stemmen als overeenkomt met het economisch belang dat door alle financieringspreferente aandelen wordt vertegenwoordigd'. Dit komt neer op ongeveer 3 procent, stelt Canon.

'Om bezorgdheid en mogelijke verwarring weg te nemen', legt Canon uit dat het deze aandelen om technische redenen verwerft als het bod gestand wordt gedaan. Volgens het concern is het nooit de doelstelling geweest om een disproportioneel aantal stemmen te verwerven. 

Verlenging aanbiedingstermijn
De aandeelhouders dringen ook aan op verlenging van de aanbiedingstermijn, zodat de uitspraak van de rechter meegwogen kan worden bij de beslissing van aandeelhouders Océ om hun aandelen aan Canon aan te bieden.

Dit kan tot 1 maart. Hier gaat Canon in de verklaring echter niet op in.

De Japanners brachten in november een bod uit van 8,60 euro per aandeel op de printerfabrikant uit Venlo. Canon houdt momenteel een belang van 28 procent in Océ.


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen