VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Hermes biedt aandelen Océ toch aan bij Canon

De activistische aandeelhouder Hermes biedt zijn aandelen in printer- en kopieermachinefabrikant Océ toch aan bij Canon. De investeerder vindt het bod van het Japanse technologieconcern, dat Océ wil overnemen eigenlijk te laag.

Hermes biedt de aandelen desondanks aan om 'de belangen van haar klanten het best te dienen'. Hermes bezit 3,3 procent van de aandelen Océ.

De aandeelhouder weigerde het bod maandenlang omdat het 'te laag' is. De Britse investeringsmaatschappij blijft bij dit standpunt.

Strategisch goede stap
Hermes heeft de strategische richting van de geplande fusie tussen Canon en Océ wel verwelkomd. Maar de investeerder vindt dat het bod ‘geen eerlijke verdeling laat zien tussen de aandeelhouders van Canon en Océ'. De potentiële waarde van Océ rechtvaardigt een hoger bod, aldus Hermes.

Canon biedt de aandeelhouders van Océ 8,60 euro per aandeel en heeft meer dan 70 procent van de aandelen in handen. De overige aandeelhouders hebben tot en met 19 maart de tijd gegeven om hun stukken aan te melden.Gerelateerde artikelen