VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

26 februari 2010

Canon erkent moeilijke positie Océ-aandeelhouders

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Canon, de waarschijnlijke opkoper van printerfabrikant Océ, erkent dat het voor aandeelhouders Océ lastig is om te bepalen of ze hun stukken moeten aanbieden aan Canon.

De uiterste datum (1 maart) om in te gaan op het aanbod van Canon -8,60 euro per aandeel- is bepaald op 1 maart a.s. en ligt daarmee een paar dagen voordat de rechter uitspraak doet (3 maart) over de manier waarop Canon beleggers in deze overnamepoging heeft behandeld.

Canon laat vandaag in een brief aan de VEB weten te overwegen om aandeelhouders ook later de kans te geven hun aandelen Océ aan te melden bij Canon.


De brief is het antwoord van Canon op een verzoek van de VEB. De VEB heeft zich aangesloten bij het enquêteverzoek bij Oce dat grootaandeelhouders Hermes heeft aangespannen bij de Ondernemingskamer. Canon stuurt aan op een snelle afronding van de overname van Océ, maar een dergelijk scenario zou minderheidsaandeelhouders in een zeer penibele situatie brengen. Vooral de vrijwel ongebreidelde invloed die Canon krijgt in de raad van commissarissen is onwenselijk.

Deze resulteert erin dat beleggers die besluiten hun aandelen Océ niet aanmelden wellicht weinig oor vinden bij de commissarissen. En dat terwijl deze raad van commissarissen het orgaan moet zijn dat de belangen van alle betrokkenen moet afwegen.

De VEB vroeg in haar brief aan Canon om de aanmeldingstermijn voor aandelen Océ over de uitspraak van de Ondernemingskamer heen tillen. Op dat verzoek gaat Canon niet in.

Belangrijke data:
1 maart 2010 (17.30 uur): Sluiting aanmeldingstermijn bod Canon
3 maart : zitting over Océ bij de Ondernemingskamer

Dossier Océ:

 25 februari 2010

22 februari 2010

3 februari 2010

29 januari 2010


11 januari 2010

16 november 2009

2 oktober 2009

1 juli 2009

2 april 2009

12 januari 2009

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}