VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Bij Delta Lloyd wel dividend

Waar Aegon, ING en SNS Reaal hun dividenduitkering hebben opgeschort, krijgen beleggers in verzekeraar Delta Lloyd wel een winstuitkering, en wel 0,50 euro per aandeel.

Delta Lloyd schroefde haar operationeel resultaat over 2009 op 366 miljoen euro, 19 procent meer dan in 2008. Netto was er in 2009 net als in 2008 wel sprake van verlies.

Dit kwam doordat, met name in de tweede helft van 2009, aanzienlijke negatieve effecten van hedges en afboekingen op beleggingen moesten worden genomen. Het eigen vermogen verbeterde wel sterk en lag eind 2009 op 3,89 miljard euro, 23 procent meer dan een jaar eerder.

Groeikansen
Delta Lloyd profiteert van de sterke groei in bankspaarproducten en zal in 2010 vooral inzetten op verdere margeverbetering en volumegroei. De verzekeraar ziet daarbij groeikansen in collectieve pensioenen, na het herstel van de dekkingsgraden van pensioenfondsen.

Ook ziet het bedrijf kansen bij bankproducten en in online-verzekeren. Delta Lloyd verwacht dat het marktherstel dit jaar kan aanhouden, maar noemt het nog steeds fragiel waarbij de financiële sector kwetsbaar is.

Beursgang succes
De beursgang van Delta Lloyd mag een succes genoemd worden, het aandeel noteert nu met 17,30 euro ruim boven de introductiekoers van 16 euro. Er duiken de laatste weken regelmatig geruchten op dat Delta Lloyd interesse heeft in delen van ING, het voormalige Fortis of SNS Reaal.

Uiteraard worden deze ook vandaag weer ontkend, maar als er één vos in het kippenhok van de Nederlandse financials is, is het Delta Lloyd. Of deze vos denkt dat haar maag al sterk genoeg is, is vraag twee.

Via Midkap naar AEX?
Delta Lloyd werd deze week opgenomen in de Amsterdamse Midkap index (AMX). Met een beurswaarde van 2,9 miljard euro zou het aandeel in aanmerking moeten komen voor een plaats in de AEX, want de beurswaarde is aanzienlijk groter dan de op dit moment kleinste vijf AEX fondsen BAM, TomTom, Wereldhave, SBM Offshore en Boskalis.

In de AEX zitten echter niet per se de aandelen van de 25 grootste Nederlandse bedrijven. De aandelen in de AEX worden uitsluitend geselecteerd op basis van de handel die erin plaats vindt. De 25 meest verhandelde aandelen vormen de index.

Op basis van omzetgegevens over de eerste maanden van 2010 komt Delta Lloyd op dit moment echter nog niet voor promotie naar de AEX in aanmerking. De reden dat de handelsomvang in Delta Lloyd nog relatief gering is, is dat een groot deel van de aandelen nog in handen is van voormalige moedermaatschappij Aviva.

Dat belang wordt de komende jaren vermoedelijk afgebouwd, waarmee de weg naar de AEX open komt te liggen.Gerelateerde artikelen