VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Imtech voldoet aan eigen verwachtingen in eerste kwartaal

Technisch dienstverlener Imtech heeft het orderboek in het eerste kwartaal van 2010 zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en handhaaft de verwachtingen voor zowel de korte als de lange termijn.

Daarmee presteert het bedrijf zoals eerder aangegeven tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

De technisch dienstverlener stelt maandag voorbeurs dat de prestaties van het bedrijf op een goed niveau blijven, ondanks de uitdagende marktomstandigheden.

Orderboek voller
Het orderboek is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar gestegen, maar het bedrijf kwantificeert dat niet. Eind 2009 bedroeg het orderboek EUR4,7 miljard.

Imtech herhaalt de eerder afgegeven verwachting voor 2010. Daarbij gaat het om  een toename van het resultaat voor rente, belasting en amortisatie (EBITA) door autonome groei en acquisities in 2010.

Afgelopen jaar bedroeg de EBITA EUR235,9 miljoen. Ook de doelstelling voor de lange termijn, van een omzet van EUR5 miljard met een EBITA-marge van 6% in 2012, wordt door de onderneming herhaald.

De omzet van Imtech kwam in 2009 uit op EUR4,3 miljard, bij een EBITA-marge van 5,8%. In Duitsland en Oost-Europa, waar in 2009 een kwart van de totale omzet werd behaald, zegt Imtech goed te blijven presteren.

Het bedrijf ziet de industriele en infrastructurele markten aantrekken. In de ICT-markt ziet Imtech de eerste tekenen van herstel, terwijl de Europese trafficmarkt een duidelijke groei vertoont.
Gerelateerde artikelen