VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Ctac rekent nog steeds op winstgevend jaar

IT-bedrijf Ctac koos ervoor het gros van zijn personeel aan boord te houden tijdens de crisis. Dat zou een voorsprong opleveren op de concurrentie bij marktherstel. Zover lijkt het nog niet.

Ctac heeft in het eerste kwartaal winst geboekt ondanks een daling van de omzet, en verwacht ook over heel 2010 een positief resultaat neer te zetten, na een verlies over 2009.

Na jaren van omzet- en winstgroei moest softwarebedrijf Ctac vorig jaar een verlies rapporteren : -2,2 miljoen euro. En dat bij een flink lagere omzet. Alleen door overnames wist het bedrijf de teruggang in omzet tot vijf procent beperkt te houden.

Dat verlies in omzet zet in het eerste deel van 2010 door: -13 procent. Daarbij wist het bedrijf wel winst in de boeken te krijgen: 200.000 euro. Dat is minder dan in dezelfde periode vorig jaar toen er nog een plus van een half miljoen euro werd gerapporteerd. En ook het bedrijfsresultaat (omzet - kosten) daalde.

Ondanks de duidelijk mindere resultaten dan een jaar geleden meent   over heel 2010 winst te kunnen boeken.

´Bewust´
Het verlies van vorig jaar nam het bedrijf min of meer bewust. Topman Hogendoorn de laan uitgestuurd en kreeg bijna een miljoen mee.


Maar verder probeerde Ctac juist veel personeel aan boord te houden, in afwachting van betere tijden. De relatief hoge personeelskosten zouden zich vanzelf uitbetalen in een voorsprong aan kennis op het moment dat de markt herstel zou tonen.

Ctac stelde eerder dat de eerste maanden van het jaar een voorzichtig herstel in vraag laten. Het aantal potentiële opdrachten zou toegenomen zijn.

Het bedrijf uit Den Bosch heeft nog negen maanden aan cijfers om het gelijk van zijn crisisstrategie te bewijzen.
Gerelateerde artikelen