VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

ICT-dienstverlener Ctac snijdt wederom in de kosten

Er zijn bedrijven die zo vaak teleurstellen dat negatief nieuws nauwelijks verrast. Ctac valt in deze categorie. Toch daalt de koers ruim 13 procent.

Het wil Ctac uit ’s-Hertogenbosch maar niet lukken structureel winstgevend te zijn. Het herstel van de kredietcrisis was al mondjesmaat en nu blijkt de onderneming weer in de rode cijfers te zijn beland.

Klanten stellen investeringsbeslissingen uit, waardoor de in SAP-software gespecialiseerde Ctac weer eens in het eigen personeelsbestand moet snijden.

De afvloeiing brengt een kostenpost van bruto 1 miljoen euro met zich mee en zal ten laste van de halfjaarresultaten worden gebracht.

Ctac zal mede daardoor over de eerste zes maanden een verlies lijden van circa 1,5 miljoen euro.

Teleurstellend
Een zeer teleurstellend bericht van het kleine ICT bedrijf dat feitelijk al jaren bezig de organisatie om te gooien en de kostenbasis te verlagen.

In het tweede kwartaal blijkt de vraag weer dusdanig laag dat de onderbezetting op loopt en het bedrijf in de rode cijfers is beland.

Volgens CEO Henny Hilgerdenaar zorgt de personeelsafvloeiing er niet voor dat Ctac concessies moet doen op het gebied van kennis.

Je kunt je dus afvragen waarom de onderneming dan niet al eerder afscheid van deze werknemers had genomen. Ctac spreekt namelijk over structureel niet-inzetbaar personeel.

Moed erin
Hilgerdenaar houdt de moed erin. “Wij blijven goed gepositioneerd om snel te kunnen profiteren van een verbetering van de vraag naar ICT-diensten in Nederland.”

Daar is in het recente verleden toch weinig van gebleken. Waar mening bedrijf het afgelopen jaar weer goede winsten behaalde, kwam Ctac niet verder dan een winstje van 2 ton, gelijk aan 2 cent per aandeel.

Na een break-even resultaat in het eerste kwartaal en nu het verlies over de eerste zes maanden, lijkt het erop dat 2011 wederom een verloren jaar wordt voor Ctac en haar aandeelhouders.

Eigenlijk is het de hoogste tijd dat het bedrijf eens wordt overgenomen. In het verleden is daar wel vaker sprake van geweest, zeker ook toen er de nodige onrust in de top was.

Potentiële kopers hebben er in ieder geval verstandig aangedaan te wachten. Na de koersval op het aangekondigde verlies noteert het aandeel op het laagste niveau sinds oktober 2003.Gerelateerde artikelen