VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Gilde betaalt forse premie voor pakket Gamma aandelen

Investeringsmaatschappij Gilde betaalt een forse premie voor het belang dat het neemt in de beursgenoteerde textielfabrikant Gamma. Waarom?

Gilde neemt een belang in Gamma van ongeveer 19 procent over van ASR Nederland, Delta Lloyd en Allianz. Gilde betaalt 18,65 euro per aandeel terwijl je het aandeel gisteren nog voor iets meer dan 12 euro op de beurs kon kopen.

Gilde besloot de aandelen niet via de beurs aan te schaffen. De investeerder denkt dan uiteindelijk toch duurder uit te zijn geweest, omdat de eigen forse vraag naar stukken de koers vanzelf zou opdrijven.

"Wij willen niet een belang van een paar procent, maar een pakket van deze omvang", aldus woordvoerder Koen Teule van Gilde. "Je weet het niet zeker, maar door de lage liquiditeit (weinig vraag en aanbod) van het aandeel hadden we waarschijnlijk meer betaald als we die 1,46 miljoen aandelen via de beurs hadden moeten kopen".

Koers omhoog
De prijs die Gilde heeft betaald is een "proces van onderhandeling" geweest met de verkopende partijen. Het vertrouwen van Gilde in de textielonderneming wordt overgenomen door de markt: het aandeel noteert nu 17,50 euro. Dit is nog altijd niet bepaald duur.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen