VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Schoenenverkoop trekt Macintosh het jaar door

Nog geen drie jaar geleden nam Macintosh de winkelketen Brantano over. Nu al blijken deze schoenenwinkels de positieve uitzondering te midden van tegenvallende opbrengsten. Reden te meer om uit te breiden in schoenen.

Schoenen, mobieltjes, fietsen, TomTommetjes en tapijten. Retailer Macintosh verkoopt het allemaal via ketens als Kwantum, Halfords, Brantano en Belcompany.

Het Maastrichtse concern zegt bewust te kiezen voor zoveel verschillende takken van sport.

Het zou het risicoprofiel van de totale onderneming verlagen, omdat het zo beter beschermd is tegen slechte tijden. Ieder onderdeel heeft zijn eigen cyclus, heet het dan.

In 2010 houden consumenten opnieuw de hand stevig op de knip. Het is vooral de verkoop van schoenen die de kar moet trekken voor het beursfonds uit Maastricht.

Uit de halfjaarcijfers blijkt dat deze grootste divisie min of meer dezelfde omzet heeft weten te behalen als vorig jaar terwijl het bedrijfsresultaat (netto omzet -kosten) fors hoger was voor schoenenwinkels als Brantano en Scapino.

Het bedrijfsresultaat steeg van 3 mln euro vorig jaar naar 8,2 mln euro nu. Dat is vooral te danken aan hogere marges op de schoenen bij Brantano, andere merken en winkelformules wisten geen verbetering van het resultaat te boeken.

Macintosh-divisie Woningdecoratie (Kwantum) blijft de malaise van de markt volgen. Sterker nog, het bedrijsresultaat van (vooral) de Kwantum-hallen daalt veel harder dan de markt.

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek besteden consumenten ruim 5 procent minder aan woningdecoratie. Het winkelend publiek lijkt daarbij vooral Kwantum links te laten liggen. Het resultaat daalde met meer dan de helft ten opzichte van vorig jaar.

Alleen schoenenwinkels weten omzet vast te houden...
 Gerelateerde artikelen