VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

IT-bedrijf Qurius blijft rode cijfers noteren

De berichten over veelbelovende allianties gaf het aandeel Qurius deze maand stevige impulsen. Nu staan beleggers in de IT-dienstverlener weer met beide benen op de grond.

De dit jaar aangetreden topman Leen Zevenbergen heeft tijd nodig om Qurius uit de rode cijfers te trekken.

Qurius boekte in het derde kwartaal van 2010 een operationeel verlies van 3,5 miljoen euro en zag de omzet met 18 procent terugvallen tot 21,6 miljoen euro. Beleggers zijn teleurgesteld en sturen het aandeel flink lager.

De domper komt na eerdere hoopvolle berichten over samenwerking met en de Duitse softwareontwikkelaar Tegos.

Aandeel Qurius fors gestegen de laatste maanden 
 

De onderneming uit Zaltbommel gelooft dat zij volgend jaar weer winst kan boeken. Om kosten te drukken werden eind september 39 banen geschrapt, ongeveer 5 procent van het totaal.

Voor een verbetering in 2011 is het wel noodzakelijk dat er ook een verbetering optreedt in de markten. Op dit moment zijn de vooruitzichten nog te onzeker om een concrete outlook te geven.

In transitie
Qurius zit onder de dit jaar aangetreden topman Leen Zevenbergen middenin een sterk veranderende omgeving. Bedrijfssoftware wordt steeds meer ondersteund door ‘cloud computing' (programma's worden niet langer op computers geïnstalleerd maar ‘zweven' op een afgesloten deel van het internet) en dienstverleners moeten meer inzetten op flexibiliteit.

Qurius zet volgens haar (onlangs vernieuwde) inderdaad stevig in op duurzaamheid en het ‘nieuwe werken', waarbij het ouderwetse kantoor met servers en pc's plaatsmaakt voor werken waar en hoe je maar wil, met mobiele apparatuur en virtuele servers die ergens op internet, (in the cloud) hangen.

Qurius is voor haar omzet voor een belangrijk deel afhankelijk van de behoefte bij klanten aan Microsoft Dynamics, bedrijfssoftware van softwaregigant Microsoft.

De onderneming zal ook in het vierde kwartaal nog veel energie moeten steken in de nieuwe strategie en de nieuwe ondernemingsstructuur. Beleggers kunnen dus rekenen op nog een zwak kwartaal.

In 2011 zal het beter moeten gaan, maar voorlopig is dat vooruitzicht nog behoorlijk ‘in the cloud', beleggers zijn weer terug op aarde.
Gerelateerde artikelen