VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beleggers vragen Qurius en accountant BDO om opheldering

Maandenlang heeft IT-dienstverlener Qurius ontkend dat bepaalde bezittingen op de balans te hoog gewaardeerd waren. Vorige week moest er plotseling toch afgeboekt worden. Beleggers willen opheldering.

Zelfstandig verder gaan lijkt niet meer mogelijk voor Qurius na een nieuwe ronde slecht nieuws vorige week vrijdagavond.

Na tegenvallende resultaten in de eerste helft van het jaar moest het IT-bedrijf een winstwaarschuwing doen uitgaan.

Ook meldde het bedrijf dat het de goodwill op de balans opnieuw gaat waarderen en dat dit vermoedelijk tot een afboeking gaat leiden van 14 tot 18 miljoen euro.

Die afboeking is niet verrassend maar wel onverwacht. Bij de presentatie van de resultaten over 2011 liet het bedrijf nog weten dat een afboeking niet nodig was. En ook zes weken geleden, tijdens de aandeelhoudersvergadering verklaarden Qurius en huisaccountant BDO dat er geen verlies genomen hoefde te worden.

En dat terwijl daar toch al langer reden voor was. Met de kennis van de enorme afboeking die collega Ctac had gedaan en de lage verkoopopbrengst (ruim onder de boekwaarde) van de Belgische en Spaanse activiteiten kon eigenlijk iedereen wel zien dat een afboeking onvermijdelijk was. Maar BDO en Qurius blijkbaar niet.

In de recente persverklaring noemt Qurius "ongunstige ontwikkelingen in Duitsland" en "terughoudende markt in Nederland" als reden voor de aanstaande miljoenentegenvaller. Het valt te betwijfelen of dat zaken zijn die pas sinds zes weken spelen, het moment van de laatste bijeenkomst met beleggers.

Opheldering gevraagd
De VEB heeft Qurius en accountant BDO per brief verzocht om opheldering te geven over de plotse afboeking. De VEB twijfelt aan het getrouwe beeld dat de jaarrekening 2011 van Qurius dient te geven van het vermogen en het resultaat van de onderneming.

Voor beleggers Qurius zijn de druiven inmiddels erg zuur. Het ziet er naar uit dat zij weinig over gaan houden van het aandeel dat in 2000 nog ruim 8 euro waard was.




Gerelateerde artikelen