VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Douwe Egberts weigert mee te werken aan zaak tegen accountant

DE Master Blenders 1753 werkt niet mee aan een procedure tegen zijn accountant PwC. De VEB zet de strijd toch door.

Dat bleek tijdens de eerste aandeelhoudersvergadering van het koffie- en theebedrijf, dat deze zomer een notering kreeg aan de Amsterdamse beurs.

'Onbegrijpelijk', noemt Errol Keyner van de VEB de weigerachtigheid van DE. 'De accountants hebben niet even, maar wel vijf jaar zitten slapen.'

Volgens Keyner ligt het voor de hand dat de poging om de schade die gedupeerde beleggers leden vergoed te krijgen, wordt doorgezet.

Accountant
Aangezien PWC een handtekening heeft gezet onder het prospectus bij de beursgang van DE Master Blenders lijkt daar volgens Keyner ook ruimte toe, net als dit het geval was bij World Online.

Commissaris Cees van Lede van DE Master Blenders liet weten onaangenaam verrast te zijn door de fraude en houdt de accountant sindsdien "behoorlijk onder schot", wat volgens hem andersom ook het geval moet zijn.

Van Lede, die het onderzoek naar de fraude heeft geleid, had zich een andere aandeelhoudersvergadering voorgesteld. "Ik was op het einde van mijn carrière liever niet opgezadeld met dit akkefietje. Het heeft mijn hele vakantie in de war geschopt.

Hier hadden we van te voren natuurlijk niet op gerekend: op de eerste ava een grote fraudezaak op je agenda hebben staan. Je kunt fraude nooit helemaal uitsluiten, maar we hebben alles aanzienlijk aangescherpt en het zou me zeer verbazen als het nog een keer zou gebeuren."

De VEB gaat zich nu beraden op volgende stappen. Behalve het aanklagen van de accountant, behoort ook het aanklagen van Douwe Egberts tot de mogelijkheden.

LEES MEER:

21 november 2012

19 november 2012

23 oktober 2012

16 oktober 2012

 11 oktober 2012

3 september 2012

28 augustus 2012

18 augustus 2012

2 augustus 2012

12 juni 2012

Op de hoogte blijven?



Gerelateerde artikelen