VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Delta Lloyd ziet premie-inkomsten dalen

Delta Lloyd-topman Niek Hoek is optimistisch over de komende maanden. Maar de start van het jaar was zwak voor de verzekeraar.

‘Na een zwak begin van het jaar trekken onze commerciële resultaten aan.'

Topman Niek Hoek toont zich optimistisch in het persbericht over de gang van zaken in het eerste kwartaal bij Delta Lloyd.

De topman meldt daarin ook dat de vermogensbeheeractiviteiten, het Belgische levenbedrijf en BeFrank in het eerste kwartaal goede vooruitgang hebben geboekt met de verkoopresultaten.

Bij het Nederlandse levenbedrijf is sprake van een ‘aantrekkelijke pijplijn' voor nieuwe collectieve pensioencontracten. Al deze positieve puntjes kunnen niet verhullen dat Delta Lloyd haar bruto premie-inkomsten in het eerste kwartaal heeft zien afnemen.

Last
De resultaten bij de tak Leven van Delta Lloyd zijn toch echt wat minder dan was verwacht. De verzekeraar had in het eerste kwartaal onmiskenbaar last van de moeilijke economische omstandigheden. De bruto premie-inkomsten namen met 7 procent af tot 1,4 miljard euro.

Bij de tak Leven zakten de bruto premie-inkomsten met 10 procent tot 951 miljoen euro. De divisie Schade heeft minder last van het economisch klimaat. Hier bleven de premie-inkomsten stabiel. Het bedrag dat klanten op hun bankspaarrekening aanhouden groeide met 6 procent aan tot 1,9 miljard euro.
 KANDIDAAT
-Sinds voormalig eigenaar Aviva is uitgestapt is de ‘free float' van het aandeel Delta Lloyd sterk toegenomen.

-Hierdoor is het gewicht van de verzekeraar in de Nederlandse aandelenindices groter worden.

-De liquiditeit (verhandelbaarheid) van de aandelen is er ook beter van worden.

-Delta Lloyd is daarom een van de kandidaten om te promoveren naar de AEX als DE Master Blenders daaruit verdwijnt.

-Ziggo en Vopak komen op dit moment eerder in aanmerking.

Delta Lloyd heeft last van het matige consumentenvertrouwen en de slechte situatie op de hypotheekmarkt.

De nieuwe hypotheekproductie in Nederland daalde hierdoor met maar liefst 71 procent naar 58 miljoen euro. In België was er wel groei: 18 procent meer dan een jaar geleden.

De inleg bij vermogensbeheer steeg in het eerste kwartaal 314 miljoen euro, waar er in hetzelfde kwartaal vorig jaar nog 282 miljoen werd opgenomen.

Vooral de vraag naar beleggingsfondsen door particuliere beleggers groeide.

De vermogenspositie van de verzekeraar verbeterde: het eigen vermogen bleef stabiel op 2,3 miljard euro, maar de wettelijke solvabiliteit op groepsniveau ging van 177 naar 193 procent.

Ondanks de wat tegenvallende cijfers is Delta Lloyd vanmorgen een van de grootste stijgers op de beurs. Het aandeel wint ruim 2 procent. De optimistische toon die topman Niek Hoek vanmorgen in het persbericht aansloeg zal daar zeker bij hebben geholpen.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen