VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

06 mei 2013

Nieuwe topman Telegraaf Media Groep geeft nog weinig duidelijkheid

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De nieuwe topman van Telegraaf Media Groep wil rust brengen in de organisatie. Buiten de deur blijft het wild in medialand.

Toegegeven, hij is pas een maand in functie.

Voor Cees van Steijn, de nieuwe topman van Telegraaf Media Groep, was het dan ook niet gemakkelijk om beleggers tijdens de jaarvergadering een baanbrekende visie voor te schotelen die het mediaconcern in rustig vaarwater moet brengen.

Begin april nam de interim manager Van Steijn, zelfbenoemd specialist in ‘corporate renovatie', de toppositie over van Herman Van Campenhout.

Over kregen beleggers weinig achtergronden te horen. "Een verschil van inzicht over het te voeren beleid", was de verklaring een maand geleden en dat bleef ook nu de verklaring.

Onduidelijk was ook wat interim-ceo Van Steijn precies gaat doen en hoe lang hij blijft. In zijn presentatie aan beleggers kwam hij met de nodige vergezichten die een langer verblijf voorspellen.

Rust
Van Steijn wil de winstgevendheid van TMG vergroten, activiteiten afstoten en een actieve rol gaan spelen in de consolidatieslag van de mediasector. Daarbij hoort ook verdere uitbouw van de digitale activiteiten.

Concreter dan dat werd Van Steijn niet. Hij sprak over de noodzaak van een cultuuromslag bij TMG en wil vooral ook rust gaan brengen in de organisatie.

Dat kan geen kwaad, na een periode waarin, behalve het ontslag van de topman, het reguliere dividend werd geschrapt, nieuwe doelstellingen overboord gingen, de beurskoers inzakte en een miljoenenafboeking werd gedaan.

Die afschrijving van 36 miljoen had te maken met de eerdere aankoop van vriendensite Hyves. De volledige aankoopwaarde van het sociale netwerk van ongeveer 43 miljoen euro is nu afgeboekt.

Toch is TMG positief over de toekomst van Hyves, dat zich meer moet gaan richten op "gaming", Computerspellen dus, wereldwijd een enorme industrie.

Dat er zoveel verlies is genomen op de aankoop is puur een kwestie van boekhouden, zo verzekerde TMG zijn beleggers. Account Deloitte bevestigde deze lezing.

Een plan
Komende maanden zal duidelijk moeten worden hoe de nieuwe topman van TMG wil anticiperen op terugvallende oplages van gedrukte uitgaven en de problematische advertentiemarkt.

Tot die tijd mogen beleggers zich gaan verheugen op een in de nazomer, geld afkomstig uit een winstuitkering van een deelneming in het Duitse mediabedrijf ProSiebenSat.1.

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}