VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

President-commissaris Imtech gaat toch vertrekken

De schoonmaak in de top van Imtech gaat een nieuwe fase in. Na de aftocht van de topman en de financieel directeur zal ook president-commissaris Rudy van der Meer vertrekken.

Dat meldt Imtech waarin de aandeelhoudersvergadering (28 juni) wordt aangekondigd.

Begin maart had Van der Meer nog aan Het Financieele Dagblad laten weten "in principe" voor een nieuwe vierjaarstermijn in aanmerking te willen komen.

Risée
Van der Meer maakte twee maanden geleden een voorbehoud. "Tenzij aandeelhouders vinden dat ik er een potje van heb gemaakt. Die signalen hebben mij niet bereikt", aldus de oppercommissaris.

Die uitspraak zal niet in goede aarde zijn gevallen bij (groot)aandeelhouders, waaronder Delta Lloyd, ING en het Amerikaanse Ameriprise.

Mede onder toezicht van Van der Meer verwerd Imtech van groeiparel tot de risée van de Amsterdamse beurs.

De geplaagde technisch dienstverlener ontdekte de afgelopen maanden grootschalige boekhoudfraude in Polen en Duitsland.

In enkele weken verdampte daardoor zo'n 800 miljoen euro aan beurswaarde door een rammelende projectadministratie, een afwaardering op vorderingen en lakse controle vanuit het Goudse hoofdkantoor op de bedrijfsonderdelen.

Een aandelenuitgifte (claimemissie) van 500 miljoen euro is in voorbereiding om Imtech weer zuurstof te geven.

Openheid forensisch onderzoek
Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 28 juni zal Imtech ook de resultaten presenteren van het forensisch onderzoek dat begin februari startte. Dat rapport begin juni gepubliceerd worden.

  

"Doelstelling van het rapport is een open en duidelijk overzicht en beeld te geven van de gebeurtenissen en bevindingen", aldus Imtech vrijdagochtend.




Gerelateerde artikelen