VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Aegon toont zich optimistisch

Verzekeraar Aegon ziet de winst het eerste kwartaal stijgen. Topman Alexander Wynaendts is optimistisch over de nabije toekomst. 

Verzekeraar Aegon heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de nettowinst met maar liefst 74 procent zien stijgen tot 392 miljoen euro.

Aegon boekte daarnaast een 20 procent hogere omzet en profiteerde ook van lagere financieringskosten.

Het onderliggend resultaat voor belastingen nam met zeven procent toe tot 498 miljoen euro. Aegon zag de pensioenstortingen sterk stijgen, vooral dankzij een prima markt voor pensioenen en lijfrentes in de Verenigde Staten.

Aegon haalt meer dan de helft van haar omzet uit de VS.

Er werden ook meer ongeval- en ziekteverzekeringen verkocht (plus 17 procent). Levensverzekeringen blijven moeilijk te slijten. De omzet in deze polissen daalde met acht procent tot 459 miljoen euro. In Nederland en het Verenigd Koninkrijk ligt deze markt nog altijd op zijn gat.

Tevreden
Beleggers en analisten tonen zich tevreden over de prestaties van Aegon in de eerste maanden van 2014. De nettowinst en het onderliggend resultaat zijn duidelijk beter dan verwacht. Aegon heeft een sterke meewind gehad op de financiële markten: de beleggingsresultaten hielpen flink.

Ondanks dat levensverzekeringen er nog altijd moeilijk te slijten zijn, waren er duidelijke verbeteringen zichtbaar die Aegon boekte op de voor het concern belangrijke Britse markt. Volgens topman Alexander Wynaendts boekt Aegon goede vooruitgang met het terugdringen van de schuldpositie en de versterking van de balans.

VS lopen voorop
Wynaendts toonde zich optimistisch over de nabij toekomst. Over de wereldeconomie zei hij dat in vrijwel alle markten duidelijke tekenen van verbetering te zien zijn.

De VS lopen voorop, maar ook Europa staat er nu beter voor. De werkgelegenheid blijft daarbij nog wel achter, maar Aegon ziet dat klanten weer serieus na beginnen te denken over levensverzekeringen en (aanvullend) pensioen en ook bereid zijn beslissingen te nemen op dat gebied. Dat zou goed moeten uitpakken voor Aegon.

Waardering
Op 21 mei is de aandeelhoudersvergadering bij Aegon. Daar zal worden vastgesteld dat de verzekeraar over 2013 een dividend gaat uitkeren van 0,22 euro per aandeel.

Bij de vandaag ruim hogere koers van 6,50 euro betekent dat een rendement van 3,4 procent.

Analisten verwachten dat Aegon dit jaar op een winst per aandeel uit gaat komen van 0,70 euro. Daarmee is de koers-winstverhouding ongeveer 9.

Voor een aandeel als Aegon, een bedrijf dat bovendien zelf aangeeft dat de resultaten duidelijke verbeteringen laten zien, lijkt dat niet duur.

MEER AEGON:

20 februari 2014

7 november 2013

8 augustus 2013

15 februari 2013

15 februari 2013

23 januari 2013

5 december 2012

8 november 2012

9 augustus 2012

29 mei 2012

10 mei 2012

17 februari 2012


Op de hoogte blijven in dit dossier?Gerelateerde artikelen