VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

05 februari 2015

VEB-leden kunnen zich nog aanmelden voor de Imtech-schikking

VEB-leden kunnen zich nog aanmelden voor de Imtech-schikking
  • Pagina printen
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De VEB heeft afgelopen najaar een akkoord getroffen met Imtech en accountant KPMG over compensatie van gedupeerde particuliere aandeelhouders. Alleen gedupeerde beleggers die op 6 februari 2015 al lid waren van de VEB kunnen zich nog aanmelden voor de schikking als zij dit niet al gedaan hebben.

Deze Imtech-beleggers krijgen een vergoeding voor de forse schade die ze vorig jaar leden als gevolg van fraude en gebrekkige controlemechanismes bij het bedrijf.

Om voor compensatie in aanmerking te komen moeten beleggers zich als lid bij de VEB hebben aangesloten en Imtech-aandeelhouder zijn geweest bij het slot van de beurs op 1 februari 2013.

Dat was de laatste handelsdag voordat Imtech forse afwaarderingen moest melden door malversaties bij een opdracht die zou moeten resulteren in een Pools pretpark.

Bijdrage
Controlerend accountant KPMG en de aansprakelijkheidsverzekeraar van Imtech dragen het leeuwendeel bij aan het schikkingsfonds. Ook de teruggestorte bonussen van de voormalige Imtech-bestuurders komen ten goede aan gedupeerde aandeelhouders.

Door deze transacties zal de financiële impact van de schaderegeling zeer beperkt zijn voor Imtech, waarmee niet alleen de belangen van gedupeerde, maar ook van alle huidige aandeelhouders zijn gediend.

Voor wie?

is voorbehouden aan VEB leden. Zij die dit op 6 oktober 2014 nog niet waren, konden tot en met 6 februari 2015 voor het lidmaatschap kiezen, maar ontvangen dan maximaal de helft. De definitieve hoogte van de compensatie per aandeel is afhankelijk van het aantal ingediende claims.

De verwachting is dat huidige VEB leden ongeveer 1 euro per aandeel (van 1 februari 2013) compensatie ontvangen, dus latere toetreders maximaal 0,50 euro.

Het VEB lidmaatschap is vereist tot de compensatie is uitbetaald. Deze vindt in twee termijnen plaats: een voor eind 2015 en een voor eind 2018.

In de komende maanden volgen details over de wijze waarop particuliere beleggers hun claim kunnen indienen.


Gerelateerde artikelen

Beleggersvereniging VEB schikt met Ziggo
Beleggersvereniging VEB schikt met Ziggo
21-02-2017

Schikking enkel voor VEB Leden (peildatum 1 november 2016) die hun Ziggo-aa…

Lees verder

schikking ziggo
Verdeelde meningen
VEB schikt met Alex Vermogensbeheer
Laatste kans om een Imtech-claim in te dienen
Laatste kans om een Imtech-claim in te dienen
22-07-2016

Deelnemers aan de Imtech-schikking hebben nog tot 31 juli 2016 de mogelijkh…

Lees verder

imtech compensatie