VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Het gerechtshof Amsterdam heeft de schikking tussen Ageas (rechtsopvolger van Fortis NV/SA) en de claimorganisaties is vandaag verbindend verklaard. Met het positieve oordeel van het gerechtshof wordt naar verwachting definitief een punt gezet achter de schadevergoedingsprocedures die na de val van Fortis in 2008 zijn gestart. Met ruim 1,3 miljard euro is het de grootste schikking in een beleggingszaak in Europa ooit. Enkele honderden miljoenen euro’s komen ten goede aan bij de VEB aangesloten beleggers.

Paul Koster, directeur van de VEB: “De VEB heeft in deze belangrijke zaak voor beleggers, die in 2008 startte, laten zien dat zij de belangen van haar achterban stevig verdedigt en daarbij beschikt over een lange adem. Bijna tien jaar na de ingrijpende gebeurtenissen kunnen beleggers en Ageas het boek eindelijk sluiten. Wij zijn blij voor de gedupeerde beleggers.”, aldus Koster.

Compensatie
De beschikking van het gerechtshof Amsterdam betekent dat alle gedupeerde beleggers die voldoen aan de schikkingsvoorwaarden, een compensatie tegemoet kunnen zien. De actieve claimanten, zoals trouwe VEB-leden die al vele jaren de VEB steunen, krijgen een hogere vergoeding. Van de totale schikkingssom van 1,3 miljard euro worden enkele honderden miljoenen aangewend om bij de VEB aangesloten beleggers te compenseren. Een eerste uitbetaling volgt waarschijnlijk nog dit jaar.

Afwikkelingsproces
Een onafhankelijke Claim Administrator zal het afwikkelingsproces op zich nemen. Op de website van de VEB (www.veb.net) kunnen de gedupeerde beleggers de komende tijd meer informatie lezen over de afwikkeling van de Fortis-schikking en de wijze waarop de bij de VEB aangesloten beleggers een claim kunnen indienen.
Gerelateerde artikelen