VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Medio december werd bekend dat president-commissaris en grootaandeelhouder Ralph Sonnenberg van Hunter Douglas zijn onderneming voor 64 euro per aandeel van de beurs wil halen. Veel minderheidsaandeelhouders vinden dat veel te weinig.

We schreven het eerder op deze website al, de VEB vindt 64 euro voor een aandeel Hunter Douglas erg mager.

Deze week bleek dat de fondsbeheerders van het bekende Add Value Fund, opgezet door ‘Mister Smallcap’ Willem Burgers, het bod ook veel te laag vinden. In een brief die vergezeld gaat van de investment case uit het begin van 2020 maken Burgers en zijn collega Hilco Wiersma bekend dat zij 118,50 wel een faire prijs zouden vinden.

“Tegen deze waardering zijn wij bereid afstand te doen van onze aandelenpositie,” stelt het fonds in de brief. Die positie is 210.000 aandelen groot. Dat is goed voor ruim 13 miljoen euro bij de huidige koers, maar bijna 25 miljoen euro bij een prijs van 118,50 euro. Een slok op een borrel voor de beleggers in dit fonds, want de positie in Hunter Douglas is goed voor 13 procent van het Add Value Fund.

Hunter Douglas heeft een groepsomzet van ruim 3,6 miljard dollar en is de onbetwiste wereldmarktleider in raambekleding, stelt Add Value Fund. Het bedrijf heeft een ervaren managementteam dat de afgelopen jaren een uitstekend track record heeft opgebouwd. De komende jaren zal het accent komen te liggen op het benutten van de schaalgrootte van de onderneming.

Mede hierdoor kan de verwachte sterke groei in online-bestedingen en de smart home markt worden omgezet in een verdere verbetering van de winstgevendheid.

Hunter Douglas genereert een aanzienlijke jaarlijkse operationele cashflow van 300 tot 400 miljoen dollar, stellen Burgers en Wiersma. Omdat de (vervangings)investeringen ruimschoots uit de afschrijvingen kunnen worden gefinancierd, is er ruimte om de pay out ratio (nu: 30,5 procent) te verhogen of de inkoop van eigen aandelen te overwegen. De balans is zeer solide en de merknamen Hunter Douglas en Luxaflex vertegenwoordigen een substantiële stille reserve.

Volgens de vermogensbeheerder levert Hunter Douglas ook een prominente bijdrage op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De raambekledings- en architectonische producten van Hunter Douglas dragen bij aan een optimaal leefklimaat en verlagen de energiekosten en CO2-uitstoot van gebouwen en woningen. Bovendien wordt in de productie gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.

Uitgaande van een waardering conform een peer group van vergelijkbare bedrijven zou volgens Add Value een koers-winstverhouding van 17,3 aan Hunter Douglas mogen worden toegekend. Het koersdoel dat daarbij hoort is 118,50 euro.




Gerelateerde artikelen