VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Lavide boekt verlies
  27-09-2023 18:08 - Eigen vermogen negatief.

  (ABM FN-Dow Jones) Lavide heeft in de eerste helft van dit jaar verlies geleden, terwijl het eigen vermogen negatief was. Dit bleek woensdagavond uit cijfers van de lege beurshuls.

  In het afgelopen halfjaar werd een verlies geboekt van 127.000 euro, terwijl het eigen vermogen met 232.000 euro negatief was. De personeelskosten bedroegen 69.000 euro. Lavide merkte daarbij op dat de CEO pas zal worden uitbetaald als de notering wordt behouden of als er een doorstart zal vinden.

  De liquide middelen bedroegen 5.000 euro. Lavide kan naar eigen zeggen nog altijd gebruik maken van een kredietfaciliteit van 350.000 euro.

  In de eerste helft van het jaar zegt Lavide zich georiënteerd te hebben op het voortzetten van de beursnotering en het realiseren van de doorstart onder de nieuwe naam Fair Financing Firm.

  Lavide werd naar eigen zeggen geconfronteerd met enkele tegenslagen. "De doorloop van dit soort processen is helaas veel trager verlopen dan gehoopt, maar inmiddels is er een overzichtelijke situatie ontstaan. Op korte termijn zal een definitieve keuze gemaakt worden.”

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • AEX sluit vlak ondanks tranendal voor verzekeraars
  27-09-2023 17:56 - NN Group en ASR hard onderuit na uitspraak in woekerpoliszaak.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag vlak gesloten, ondanks de stevige koersverliezen voor de verzekeraars, na een negatieve uitspraak voor NN Group in de woekerpolisaffaire.

  De AEX index sloot vlak op 721,74 punten.

  NN Group en ASR Nederland daalden meer dan tien procent, terwijl Aegon, dat zijn Nederlandse verzekeringstak aan ASR Nederland verkocht, het verlies beperkte tot 5 procent.

  "Toch heel opmerkelijk dat de hele markt kennelijk geen rekening had gehouden met deze uitkomst van deze zaak", zei André Brouwers van Het Beleggingsfonds, die een vergelijking trok met de claims rond de slaapapneu-apparaten voor het aandeel Philips. "Het zoveelste tranendal op de beurs".

  Brouwers memoreert dat er in de jaren negentig miljoenen beleggingsverzekeringen verkocht werden, waarbij de tussenpersoon die de polis verkocht aan een klant, meteen 10 of 15 procent van de gehele waarde van de polis uitgekeerd kreeg. "Dat geld werd dus al niet belegd."

  Als verzekeraars een groot deel van dat bedrag moeten terugbetalen, met rente op rente, en je vermenigvuldigt dat met de vele honderdduizenden polissen die er nog zijn, dan kom je op bedragen die in de miljarden kunnen lopen, aldus Brouwers. "Je zou denken dat dit al in de koersen zat, maar dat blijkt dan toch niet zo te zijn."

  Tegenover de malaise bij de verzekeraars stonden koersstijgingen bij ASMI, Adyen, Shell en ArcelorMittal, waardoor de AEX uiteindelijk toch vlak sloot.

  Dit ziet Brouwers als een adempauze in een markt, die na lange tijd zich toch moet aanpassen aan de realiteit van een langdurig hoge rente. Hij verwacht dat de de koersen stapje voor stapje verder zullen afbrokkelen naarmate beleggers dat inprijzen. "De markt heeft lange tijd gedaan alsof Powell aan het bluffen was, maar dat blijkt dan toch niet zo te zijn."

  Brouwers rekent nog steeds op een periode van recessie. Voor de aandelenmarkten zou de impact misschien nog kunnen meevallen, als de winsten van de zeven grootste zwaargewichten, de zogeheten Magnificent Seven, blijven stijgen, "maar dat geeft een vertekend beeld". Als bij éen van die bedrijven, zoals Google, dan een kink in de kabel komt, dan zijn die aandelen geprijsd voor perfectie, waarschuwde de beleggingsspecialist.

  Investment manager Simon Wiersma van ING ziet wereldwijd wel dat het economisch momentum verzwakt, op basis van de inkoopmanagersindices, "maar de vrees voor een lange en diepe recessie lijkt juist te verdwijnen."

  Inflatiecijfers uit de VS en de eurozone zullen vrijdag uitwijzen of de opwaartse rentebeweging op de obligatiemarkt terecht is geweest of wellicht wat overdreven. "Wij gaan uit van dat laatste", aldus Wiersma. De Amerikaanse tienjaarsrente liep vandaag wat terug, maar blijft boven de 4,50 procent.

  "Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar voor een herstel op de financiële markten hebben we vooral wat minder sterke cijfers uit de VS nodig", zo stelde de expert van ING. "Dat zou de rentes weer iets kunnen laten dalen en wat lucht geven aan de beurzen."
   
  Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0558. De olieprijzen stegen met ruim een procent tot circa 91,50 euro.

  Stijgers en dalers

  NN Group verloor 19 procent en ASR Nederland 14 procent. In de massaclaimzaak van de Vereniging Woekerpolis tegen Nationale-Nederlanden oordeel het Gerechtshof in Den Haag dat bepaalde kosten die de verzekeraar in rekening bracht aan klanten geen contractuele basis hebben, omdat onvoldoende informatie over werd verstrekt. NN Group verzet zich tegen de uitspraak en gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Ook Aegon verloor 4 procent. De Haagse verzekeraar verkocht zijn Nederlandse verzekeringsbedrijf dit jaar aan sectorgenoot ASR Nederland, en daarmee ook een groot deel van de resterende woekerpolisclaims. Wel heeft Aegon een flink belang in ASR.

  "Er gaat nu werk zitten in het beoordelen van de exacte implicaties van de uitspraak”, aldus analist Jason Kalamboussis van ING woensdag in een rapport over de uitspraak van de rechter. Kalamboussis gaat vooralsnog uit van een vergoeding van 1.000 euro per polis, maar in zijn rapport waarschuwt hij dat dit kan oplopen tot mogelijk 2.000 euro. "Aan de andere kant zal het hoger beroep waarschijnlijk 1,5 jaar duren”, aldus de analist. Dat betekent dat het bedrag mogelijk over 5 jaar kan worden uitgesmeerd.  

  Onder de hoofdfondsen steeg Adyen 3,7 procent, na een koopadvies van Barclays. Volgens de zakenbank heeft de betaaldienstverlener na forse koersdalingen een punt bereikt, waarop beleggers door de huidige onzekerheid heen moeten kijken en op de koopknop moeten drukken.
  Brouwers kon zich wel in die beoordeling vinden. "Adyen heeft vooral een communicatieprobleem, lijkt het. Hoe lager de koers gaat, hoe mooier het eruitziet."

  In de AMX won Signify 2,4 procent en ook Vopak won terrein. Just Eat Takeaway verloor 3,1 procent en Basic-Fit 2,1 procent.

  Onder de kleinere aandelen won Sif 7,6 procent, maar daalde Azerion 1,4 procent. Azerion ziet twee commissarissen vertrekken, onder wie de voorzitter. Postnl leverde 4,8 procent in.

  Het lokaal genoteerde Onward Medical schoot 29 procent omhoog. Het nieuws dat de ARC-IM Stimulator van Onward nu ook is ingezet om de functie van de bovenste ledematen na SCI te herstellen, is goed nieuws, zo stelde Degroof Petercam.

  Wall Street

  Bij de slotgong op Beursplein 5 daalde Wall Street licht.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Fed-voorzitter Kashkari twijfelt of huidige renteniveau voldoende is - media
  27-09-2023 17:48 - Om inflatie te temmen.

  (ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Neel Kashkari van de Fed in Minneapolis is er niet zeker van dat de huidige rentestanden voldoende zullen zijn om de inflatie omlaag te krijgen. Dit zei Kashkari woensdag in een interview met CNBC.

  "Ik weet het niet", antwoordde de Fed-president op de vraag of de huidige federal funds rate van 5,25 tot 5,50 voldoende is om de inflatie naar de doelstelling van 2 procent te krijgen. "Gezien de ontwikkelingen in de economie is het mogelijk dat de neutrale rentes hoger liggen."Dat is het renteniveau dat de economie stimuleert, noch afremt.

  Kashkari ziet dat bepaalde sectoren die normaal geraakt worden door renteverhogingen, daar nu niet echt op reageren. "De consumentenbestedingen blijven robuust, terwijl de bbp-groei de verwachtingen blijft overtreffen", aldus de Fed-topman. "Twee sectoren die traditioneel het hardst worden geraakt door hogere rentes, de autosector en huizenmarkt, lijken nu al uit te bodemen of zelfs te herstellen."

  "Dit is een teken dat we mogelijk nog niet te hard hebben ingegrepen als nodig is", concludeerde Kashkari.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Philips kan zich niet vinden in teneur mediaberichten
  27-09-2023 17:13 - Geen nieuwe zaken aan het licht gekomen volgens bedrijf.

  (ABM FN-Dow Jones) Philips kan zich niet vinden in de teneur van diverse mediaberichten vanochtend, waaruit zou blijken dat het bedrijf jarenlang de klachten over apneuapparaten verzweeg. Dit bleek woensdagmiddag uit een reactie van Philips.

  Uit dataonderzoek van onder meer NRC en onderzoekscollectief ProPublica zou zijn gebleken dat Philips vanaf 2010 duizenden klachten van long- en apneupatiënten achter heeft gehouden voor de Amerikaanse toezichthouder de FDA.

  Het zou ruim 3.700 meldingen van klanten betreffen over het verouderen of het uiteenvallen van het geluiddempende schuim in beademingsapparaten. Ook verzuimde Philips volgens de onderzoekers tenminste tien sterfgevallen van gebruikers van de apparaten te onderzoeken en de resultaten te delen met de FDA.

  "In de berichtgeving zijn er geen nieuwe feiten aan het licht gekomen en we kunnen ons niet vinden in de teneur van de artikelen", zo liet Philips woensdagmiddag in een reactie weten.

  "De prioriteit van Philips is altijd veiligheid en kwaliteit geweest. We begrijpen hoe belangrijk de apneuapparaten zijn voor patiënten", aldus het bedrijf. "We hebben actie ondernomen om de veiligheid van patiënten te beschermen door een vrijwillige terugroepactie en veiligheidsmelding uit te sturen en we blijven al onze beschikbare middelen inzetten om ervoor te zorgen dat patiënten vervangende apparaten ontvangen."

  Het reparatieprogramma van de apneuapparaten is volgens Philips bijna afgerond, terwijl die voor de beademingsapparatuur nog steeds in gang is.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Fastned wint Duitse aanbesteding
  27-09-2023 16:38 - Verdrievoudiging van aantal snellaadstations.

  (ABM FN-Dow Jones) FastNed heeft twee belangrijke aanbestedingen gewonnen in Duitsland. Dat maakte de uitbater van laadstations voor elektrische auto's woensdagmiddag bekend.

  Het gaat om 92 zoekgebieden in het westen en zuidwesten van Duitsland, voor het Duitse overheidsnetwerk 'Deutschlandnetz'. Fastned schreef zich in voor vier kavels en kon daarvan maximaal twee kavels winnen. 

  Het bedrijf meldt in het persbericht financiering te ontvangen om de stations te bouwen en te exploiteren.

  Door het winnen van de aanbesteding zal het aantal stations van het Nederlandse bedrijf in Duitsland in de komende vier jaar verdrievoudigen. Dit is een grote stap in het doel van Fastned om in 2030 een netwerk van 1.000 laadstations in Europa te hebben, aldus Fastned in een toelichting. De onderneming heeft op dit moment 37 snellaadstations in Duitsland. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Amerikaanse olievoorraden gedaald
  27-09-2023 16:37 - Afgeleide producten wel gestegen.

  (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

  In de week eindigend op 22 september daalden de voorraden ruwe olie met 2,2 miljoen vaten tot 416,3 miljoen vaten. Analisten hadden ook een daling verwacht.

  De benzinevoorraden stegen daarentegen in de afgelopen week, met ruim 1,0 miljoen vaten tot 220,5 miljoen vaten. 

  De voorraden stookolie en diesel stegen ook met 0,4 miljoen vaten tot 120,0 miljoen vaten. 

  De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen liep terug van 91,9 naar 89,5 procent. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  27-09-2023 16:21 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met donderdag 5 oktober 2023:

  DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2023
  06:30 Producentenvertrouwen - September (NL)
  11:00 Consumentenvertrouwen - September def. (eur)
  14:00 Inflatie - September vlpg (Dld)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Economische groei - Tweede kwartaal def. (VS)
  16:00 Aanstaande woningverkopen - Augustus (VS)

  VRIJDAG 29 SEPTEMBER 2023
  00:00 Chinese beurzen gesloten
  06:30 Omzet detailhandel - Augustus (NL)
  06:30 Producentenprijzen - Augustus (NL)
  08:00 Detailhandelsverkopen - Augustus (Dld)
  08:00 Economische groei - Tweede kwartaal def. (VK)
  08:45 Inflatie - September vlpg (Fra)
  09:55 Werkloosheid - September (Dld)
  11:00 Inflatie - September vlpg (eur)
  14:30 Persoonlijke bestedingen en PCE-inflatie - Augustus (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex Chicago - September (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - September def. (VS)

  MAANDAG 2 OKTOBER 2023
  00:00 Chinese beurzen gesloten
  00:50 Tankan index - Derde kwartaal (Jap)
  01:30 Inkoopmanagersindex industrie - September def. (Jap)
  09:00 Inkoopmanagersindex industrie - September (NL)
  09:15 Inkoopmanagersindex industrie - September (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex industrie - September (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex industrie - September def. (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex industrie - September def. (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex industrie - September def. (eur)
  10:30 Inkoopmanagersindex industrie - September def. (VK)
  11:00 Werkloosheid - Augustus (eur)
  15:45 Inkoopmanagersindex industrie - September def. (VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex industrie ISM - September (VS)
  16:00 Bouwuitgaven - Augustus (VS)

  DINSDAG 3 OKTOBER 2023
  00:00 Chinese beurzen gesloten
  06:30 Reserve Bank of Australia - Rentebesluit (Aus)
  16:00 Vacatures - Augustus (VS)

  WOENSDAG 4 OKTOBER 2023
  00:00 Chinese beurzen gesloten
  01:30 Inkoopmanagersindex diensten - September def. (Jap)
  09:15 Inkoopmanagersindex diensten - September (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex diensten - September (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex diensten - September def. (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex diensten - September def. (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex diensten - September def. (eur)
  10:30 Inkoopmanagersindex diensten - September def. (VK)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Augustus (eur)
  11:00 Producentenprijzen - Augustus (eur)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:15 Banenrapport ADP - September (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex diensten - September def. (VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex diensten ISM - September (VS)
  16:00 Fabrieksorders - Augustus (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
  00:00 Bijeenkomst OPEC

  DONDERDAG 5 OKTOBER 2023
  00:00 Chinese beurzen gesloten
  08:00 Handelsbalans - Augustus (Dld)
  08:45 Industriële productie - Augustus (Fra)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Handelsbalans - Augustus (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  27-09-2023 16:20 - Cijferseizoen nagenoeg voorbij.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met donderdag 5 oktober 2023:

  DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2023
  00:00 Blackberry - Cijfers vierde kwartaal (Can)
  22:00 Nike - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  VRIJDAG 29 SEPTEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  MAANDAG 2 OKTOBER 2023
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 3 OKTOBER 2023
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 4 OKTOBER 2023
  13:00 Constellation Brands - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  00:00 Levi Strauss - Cijfers derde kwartaal (VS)

  DONDERDAG 5 OKTOBER 2023
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  27-09-2023 16:17 - Redelijk gevulde agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met donderdag 5 oktober 2023:

  DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  VRIJDAG 29 SEPTEMBER 2023
  00:00 Aegon - Bava
  00:00 Alumexx - Interimcijfers

  MAANDAG 2 OKTOBER 2023
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 3 OKTOBER 2023
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 4 OKTOBER 2023
  09:00 Universal Music Group - Ex-dividend

  DONDERDAG 5 OKTOBER 2023
  00:00 InPost - Bava
  00:00 Van Lanschot Kempen - Bava

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street op weg naar hogere opening
  27-09-2023 14:53 - Recente koersdalingen lijken sommige beleggers overdreven.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet, iets opverend na de koersverliezen van dinsdag, nadat de obligatierente woensdagochtend een kleine dip liet zien na de recente stijgingen.

  Futures op de toonaangevende S&P 500 index staan een half uur voor de opening 0,4 procent in het groen. Ook de Nasdaq lijkt 0,4 procent hoger te openen.

  Sommige beleggers hebben kennelijk het gevoel dat de markt iets heeft overdreven met de stap terug die is gemaakt naar aanleiding van de rentestijgingen.

  "Het einde van september kan niet snel genoeg komen, op basis van de actie die we deze week zagen in aandelen. Het is een bloedbad bij de smallcaps", stelde Bespoke Investment Group.

  Zorgen over een langdurig hogere beleidsrente van de Federal Reserve en over een jaarlijkse impasse in de Amerikaanse politiek kunnen de herstelbewegingen beperken.

  "Beleggers blijven worstelen met de implicaties van een langdurige periode van hoge rente en en de mogelijke repercussies daarvan voor de economie", stelde SPI Asset Management.  

  Economisch nieuws was er over nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS. Deze stegen in augustus onverwacht met 0,2 procent. Er was gerekend op een daling met 0,5 procent.

  Later woensdag volgen nog de wekelijkse cijfers over de Amerikaanse olievoorraden.

  De olieprijs zat weer in de lift. Zorgen over het aanbod, met name productieverlagingen onder leiding van Saoedi-Arabië, dreven de prijs omhoog. "De kans op 100 dollar per vat is zeker toegenomen nu Saoedi-Arabië en Rusland eerder deze maand besloten om hun productieverlaging langer vol te houden", stelde Commonwealth Bank of Australia.

  Een november-future West Texas Intermediate steeg woensdag met 2,2 procent tot 92,38 dollar, terwijl een december-future Brent 1,4 procent duurder werd op 93,81 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0557. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0577 op de borden. De dollar staat op het hoogste niveau in tien maanden tegenover een mandje met andere valuta. Zorgen over een mogelijke 'shutdown' van de Amerikaanse overheid, die dreigt als er geen politieke deal komt over een verhoging van het schuldenplafond, leiden tot een vlucht naar de veiligheid van de dollar, volgens Swissquote.

  Bedrijfsnieuws

  Costco rapporteerde kwartaalcijfers die beter dan verwacht waren, zowel qua winst als qua omzet, maar het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs toch met 2 procent, omdat het bedrijf geen update gaf over een mogelijke verhoging van de abonnementsbijdrage. Veel beleggers vinden het daarvoor hoog tijd.

  Hayward Holding steeg voorbeurs 7 procent op het nieuws dat het bedrijf wordt opgenomen in de S&P Smallcap 600 index.

  MillerKnoll heeft zijn verwachtingen verhoogd voor het lopende boekjaar, van 1,70 tot 2,00 dollar winst per aandeel naar 1,85 tot 2,15 dollar. Het aandeel lijkt 20 procent hoger te openen.

  Peloton Interactive noemt Nick Caldwell als nieuwe chief product officer en steeg voorbeurs 2 procent. Dit betekent wel het vertrek van Tom Cortese, één van de oprichters van Peloton.
   
  Slotstanden
   
  Wall Street sloot dinsdag lager. De S&P 500 daalde 1,5 procent tot 4.273,53 punten. De Dow Jones-index daalde 1,1 procent tot 33.618,88 en de Nasdaq Composite verloor 1,6 procent tot 13.063,61 punten. 
  --

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Update: Orders duurzame goederen VS stijgen onverwacht
  27-09-2023 14:44 - Met 0,2 procent in augustus.

  (ABM FN-Dow Jones) De nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS zijn in augustus onverwacht gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

  De orders namen op maandbasis met 0,2 procent toe. Er was door economen gerekend op een daling met 0,5 procent. Vooral een stijging in de orders voor machines droeg bij aan de totale groei van de orders. 

  In juli daalden de orders nog met 5,6 procent. Dit cijfer werd neerwaarts bijgesteld van een eerder gemelde daling met 5,2 procent.

  Zonder transportmiddelen, waaronder auto's, stegen de orders in augustus met 0,4 procent. Exclusief defensie-opdrachten namen de orders met 0,7 procent af.

  Update: om meer informatie toe te voegen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Orders duurzame goederen VS stijgen verwacht
  27-09-2023 14:34 - Met 0,2 procent in augustus.

  (ABM FN-Dow Jones) De nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS zijn in augustus onverwacht gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

  De orders namen op maandbasis met 0,2 procent toe. Er was door economen gerekend op een daling met 0,5 procent. 

  In juli daalden de orders nog met 5,6 procent. Dit cijfer werd neerwaarts bijgesteld van een eerder gemelde daling met 5,2 procent.

  Zonder transportmiddelen, waaronder auto's, stegen de orders in augustus met 0,4 procent. Exclusief defensie-opdrachten namen de orders met 0,7 procent af.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Update: Ajax ziet voorzitter raad van commissarissen opstappen
  27-09-2023 14:34 - Piet Eringa zegt niet doof te zijn voor kritiek.

  (ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Piet Eringa van de raad van commissarissen van Ajax heeft besloten terug te treden. Dat maakte de Amsterdamse voetbalclub woensdag bekend.

  "Juist als het niet goed gaat, vind ik dat je er moet staan als toezichthouder", verklaart Eringa, die op 14 maart dit jaar als voorzitter werd benoemd. "Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt. Om die reden heb ik besloten om ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter."

  De kortstondige voorzitter sprak daarbij de wens uit dat de sportieve prestaties snel weer op het gewenste niveau komen voor de sportclub. Eringa treedt formeel per 2 oktober af.    

  Ajax heeft een belabberde start van de competitie achter de rug. Het meest recente dieptepunt was de thuiswedstrijd tegens aartsrivaal Feyenoord afgelopen zondag, die bij een 3-0 achterstand moest worden gestaakt nadat er herhaaldelijk vuurwerk op het veld werd gegooid door de eigen aanhang. Vanmiddag wordt het restant uitgespeeld. Inmiddels staat het daar 0-4 voor Feyenoord.

  Zondag werd technisch directeur Sven Mislintat door de club ontslagen vanwege gebrek aan breed draagvlak. De Vereniging van Effectenbezitters vroeg daarop opheldering over de gang van zaken. Ajax gaf opdracht voor een onafhankelijk extern onderzoek naar de rol van Mislintat bij de transfer van een speler naar Ajax. 

  Update: om reactie VEB na ontslag directeur en tussenstand Ajax-Feyenoord toe te voegen .

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Ajax ziet voorzitter raad van commissarissen opstappen
  27-09-2023 14:20 - Piet Eringa zegt niet doof te zijn voor kritiek.

  (ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Piet Eringa van de raad van commissarissen van Ajax heeft besloten terug te treden. Dat maakte de Amsterdamse voetbalclub woensdag bekend.

  "Juist als het niet goed gaat, vind ik dat je er moet staan als toezichthouder", verklaart Eringa, die op 14 maart dit jaar als voorzitter werd benoemd. "Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt. Om die reden heb ik besloten om ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter."

  De kortstondige voorzitter sprak daarbij de wens uit dat de sportieve prestaties snel weer op het gewenste niveau komen voor de sportclub. Eringa treedt formeel per 2 oktober af.    

  Ajax heeft een belabberde start van de competitie achter de rug. Het meest recente dieptepunt was de thuiswedstrijd tegens aartsrivaal Feyenoord afgelopen zondag, die bij een 3-0 achterstand moest worden gestaakt nadat er herhaaldelijk vuurwerk op het veld werd gegooid door de eigen aanhang.

  Ook ligt technisch directeur Sven Mislintat onder vuur, omdat hij bij de aankoop van een speler zou hebben samengewerkt met een zakelijke partner.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Credit Suisse hielp Russische klanten mogelijk sancties ontduiken - media
  27-09-2023 13:41 - Eigenaar UBS onderuit na bericht over onderzoek Amerikaanse justitie.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse autoriteiten verdenken Credit Suisse van het helpen van Russische klanten bij het ontwijken van sancties. Dat schrijft persbureau Bloomberg woensdag op basis van bronnen.  

  Volgens het persbureau heeft het Amerikaanse ministerie van justitie verschillende banken gedagvaard en de aandacht is nu gericht op de Zwitserse bank Credit Suisse, die dit jaar werd overgenomen door UBS, de andere grote bank uit Zürich. De Amerikanen zouden een volwaardig onderzoek zijn gestart, aldus Bloomberg.

  Justitie zou ook kijken naar mogelijk verzuim in het naleven van regelgeving door UBS, het nieuwe moederbedrijf van Credit Suisse. Beide banken wilden geen commentaar geven tegenover Bloomberg.

  Het aandeel UBS daalde woensdag 5 procent na het bericht van Bloomberg, maar zag daarna het verlies ook weer teruglopen. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Futures Wall Street wijzen op voorzichtig herstel
  27-09-2023 12:52 - Recente koersdalingen lijken sommige beleggers overdreven

  (ABM FN) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet, iets opverend na de koersverliezen van dinsdag, nadat de obligatierente woensdagochtend een kleine dip liet zien na de recente stijgingen.

  Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,3 procent in het groen. Ook de Nasdaq lijkt 0,3 procent te winnen bij opening.

  Sommige beleggers hebben kennelijk het gevoel dat de markt iets heeft overdreven met de stap terug die is gemaakt naar aanleiding van de rentestijgingen.

  "Het einde van september kan niet snel genoeg komen, op basis van de actie die we deze week zagen in aandelen. Het is een bloedbad bij de smallcaps", stelde Bespoke Investment Group.

  Zorgen over een langdurig hogere beleidsrente van de Federal Reserve en over een jaarlijkse impasse in de Amerikaanse politiek kunnen de herstelbewegingen beperken.

  "Beleggers blijven worstelen met de implicaties van een langdurige periode van hoge rente en en de mogelijke repercussies daarvan voor de economie", stelde SPI Asset Management.  

  De olieprijs zat weer in de lift. Zorgen over het aanbod, met name productieverlagingen onder leiding van Saoedi-Arabië, dreven de prijs omhoog. "De kans op 100 dollar per vat is zeker toegenomen nu Saoedi-Arabië en Rusland eerder deze maand besloten om hun productieverlaging langer vol te houden", stelde Commonwealth Bank of Australia.

  Een novemberfuture West Texas Intermediate steeg woensdag met 1,7 procent tot 91,90 dollar, terwijl een decemberfuture Brent 1,2 procent duurder werd op 93,47 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0558. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0577 op de borden. De dollar staat op het hoogste niveau in tien maanden tegenover een mandje met andere valuta. Zorgen over een mogelijke 'shutdown' van de Amerikaanse overheid, die dreigt als er geen politieke deal komt over een verhoging van het schuldenplafond, leiden tot een vlucht naar de veiligheid van de dollar, volgens Swissquote.

  Bedrijfsnieuws

  Costco rapporteerde kwartaalcijfers die beter dan verwacht waren, zowel qua winst als qua omzet, maar het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs toch met 2 procent, omdat het bedrijf geen update gaf over een mogelijke verhoging van de abonnementsbijdrage. Veel beleggers vinden het daarvoor hoog tijd.

  Hayward Holding steeg voorbeurs 9,5 procent op het nieuws dat het bedrijf wordt opgenomen in de S&P Smallcap 600 index.

  MillerKnoll heeft zijn verwachtingen verhoogd voor het lopende boekjaar, van 1,70 tot 2,00 dollar winst per aandeel naar 1,85 tot 2,15 dollar. Het aandeel kan 16 procent hoger gaan openen.

  Peloton Interactive noemt Nick Caldwell als nieuwe chief product officer en steeg voorbeurs 1 procent. Dit betekent wel het vertrek van Tom Cortese, één van de oprichters van Peloton.
   
  Slotstanden
   
  Wall Street sloot dinsdag lager. De S&P 500 daalde 1,5 procent tot 4.273,53 punten. De Dow Jones-index daalde 1,1 procent tot 33.618,88 en de Nasdaq Composite verloor 1,6 procent tot 13.063,61 punten. 

  Door: ABM Financial News.
  pers@abmfn.be
  Redactie: +32(0)78 486 481

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen op verlies rond middaguur
  27-09-2023 12:41 - Nederlandse verzekeraars onderuit.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag in het rood, in afwachting van inflatiedata en op de iets langere termijn van de bedrijfsresultaten in het derde kwartaal.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een daling van 0,1 procent op 447,39 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,2 procent naar 15.222,60 punten. De Franse CAC 40 noteerde wel een winst van 0,1 procent met een stand van 7.077,29 punten. De Britse FTSE daalde 0,4 procent naar 7.597,32 punten.
   
  De bedrijfsresultaten over het derde kwartaal zijn binnenkort weer beschikbaar. En tot nu toe hebben analisten dit jaar de winstgroei altijd onderschat, zo merkte Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild op.

  Marco Kolanovic, de hoofdmarktstrateeg van JPMorgan, denkt dat de dalende inflatie bedrijven zal dwingen een deel van hun prijszettingsmacht op te geven die ze in het verleden hebben verworven toen de inflatie steeg en de prijzen omhoog gingen. Dat zou de marges en dus de winstgevendheid aantasten, voegde Vranken toe.

  Het Franse consumentenvertrouwen stond onder druk en daalde van 85 in augustus naar 83 deze maand. De verwachting was dat het vertrouwen stabiel zou blijven. Het Duitse consumentenvertrouwen daalde naar 26,5 negatief, van 25,6 negatief in september. De verwachting lag op 26,0 negatief.

  De macro-economische agenda van woensdag bevat de Amerikaanse orders voor duurzame goederen en de wekelijkse olievoorraden in VS.

  Olie werd woensdag duurder. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 1,5 procent in het groen op 91,77 dollar, terwijl voor een vat Brent 95,08 dollar werd betaald, een stijging van 1,2 procent.

  Analisten van Goldman Sachs zeggen dat een aanhoudende stijging van de olieprijzen waarschijnlijk geen economische neergang zal veroorzaken, terwijl de analisten van S&P Global verwachten dat de olieprijzen in de nabije toekomst zullen matigen.

  De analisten van Goldman zeiden dat de huidige rally naar historische maatstaven klein is en zou kunnen worden gecompenseerd door dalende elektriciteitsprijzen.

  De euro/dollar noteerde op 1,0557. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0564 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0577 op de borden.
   
  Bedrijfsnieuws

  H&M heeft in het derde kwartaal last gehad van het ongebruikelijke warme weer. De omzet van H&M steeg in het derde kwartaal, dat eindigde op 31 augustus, met 6 procent. Verder kondigde de modeketen een inkoopprogramma van eigen aandelen aan.Het aandeel noteerde 3,0 procent hoger.

  In Amsterdam verloren de verzekeraars flink, na een rechterlijke uitspraak. NN Group daalde met bijna 15 procent en ASR Nederland met 9,1 procent. 

  In Parijs hielden stijgers en dalers elkaar redelijk in evenwicht. Publicis steeg 1,7 procent en Schneider 1,4 procent. Teleperformance daalde met 2,5 procent.

  In Frankfurt steeg het aandeel Deutsche Bank met 2,8 procent. Zalando daalde met 2,6 procent. 

  Futures Wall Street

  De Amerikaanse beurzen gaan woensdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het groen.

  De S&P 500 daalde dinsdag 1,5 procent tot 4.273,53 punten. De Dow Jones-index daalde 1,1 procent tot 33.618,88 en de Nasdaq Composite verloor 1,6 procent tot 13.063,61 punten. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Obligatie: Nederland wil tot 3,5 miljard euro ophalen
  27-09-2023 12:11 - Met twee korte leningen.

  (ABM FN-Dow Jones) Nederland wil op 2 oktober 1,5 miljard tot 3,5 miljard euro ophalen met de heropening van een bestaande lening en een nieuwe korte lening. Dit meldde het Agentschap van het ministerie van Financiën woensdag.

  De lening die wordt heropend loopt af op 29 november 2023. Onder deze lening staat al 6,09 miljard euro uit en daar zou 0,5 miljard tot 1,5 miljard euro bij moeten komen.

  De nieuwe lening loopt zes maanden, tot 27 maart 2024. Deze moet een bedrag van 1,0 tot 2,0 miljard opleveren.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Valuta: euro duikt weer weg
  27-09-2023 11:40 - Fed mogelijk nog niet klaar met verhogen.

  (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag ruim onder de 1,06 dollar op basis van een cocktail aan factoren.

  Om te beginnen toonde een voorzitter van een regionale Fed dinsdag zich nogal krachtdadig in zijn uitlatingen over het rentebeleid", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Daarnaast speelt de hoge tienjaarsrente in de VS en een beetje risk off-sentiment de euro ook parten", voegde Mevissen toe.

  Voorzitter van de Fed van Minneapolis Neel Kashkari gaf dinsdag aan dat nog één renteverhoging van 25 basispunten door de Fed niet voldoende zal zijn om de inflatie terug te dringen naar de doelstelling van de Fed van 2 procent. De inflatie van 3,7 procent in augustus is wat hem betreft nog een flink stuk van het gewenste niveau verwijderd.

  Volgens de voorzitter is de inflatie vooral omlaag gekomen als gevolg van een normalisering in de aanvoerketen en doordat mensen na corona weer aan het werk zijn gegaan, en dus niet door het monetaire beleid.

  Mevissen verwacht voor vandaag geen majeure verschuivingen in de valutamarkt, maar weet dat de relatieve rust donderdag en vrijdag verstoord kan worden door inflatiecijfers uit de eurozone en de VS.

  Vanochtend bleek het Duitse consumentenvertrouwen voor oktober verder zijn gedaald naar 26,5 negatief, van 25,6 negatief in september. De verwachting lag op 26,0 negatief.

  Het Franse consumentvertrouwen stond ook onder druk, en daalde van 85 in augustus naar 83 deze maand. De verwachting was dat het vertrouwen stabiel zou blijven.

  De macro-economische agenda van woensdag bevat de Amerikaanse orders voor duurzame goederen en de wekelijkse olievoorraden van VS.

  De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,0559 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8691 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,1 procent en noteerde op 1,2148 dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: koersval NN in groene AEX
  27-09-2023 11:08 - Na uitspraak in woekerpoliszaak.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste woensdagochtend hoger, waarbij het koersverlies van NN opviel. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,5 procent op 725,03 punten.

  "Het geloof dat de rentes weleens langer hoog kunnen blijven wordt steeds sterker, zolang er geen bevestiging is dat de economische groei sterk afkoelt en de inflatie sterker vertraagt", aldus investment manager Simon Wiersma van ING. "Nu zien we wereldwijd wel dat het economisch momentum verzwakt, wat we kunnen aflezen uit de inkoopmanagersindices, maar de vrees voor een lange en diepe recessie lijkt juist te verdwijnen."

  Inflatiecijfers uit de VS en de eurozone zullen vrijdag uitwijzen of de opwaartse rentebeweging op de obligatiemarkt terecht is geweest of wellicht wat overdreven. "Wij gaan uit van dat laatste", aldus Wiersma. De Amerikaanse tienjaarsrente liep vanochtend wat terug, maar blijft boven de 4,50 procent.

  "Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar voor een herstel op de financiële markten hebben we vooral wat minder sterke cijfers uit de VS nodig", zo stelde de expert van ING. "Dat zou de rentes weer iets kunnen laten dalen en wat lucht geven aan de beurzen."

  Volgens beleggingsadviseur Justin Blekemolen van Lynx is het technische plaatje van de AEX "ernstig verzwakt". "Technisch gezien moeten beleggers rekening houden met aanhoudende verkoopdruk", waarschuwde Blekemolen.

  Vandaag letten beleggers onder andere op de orders voor duurzame goederen in de VS. Economen verwachten dat deze met 0,5 procent zijn gedaald.

  Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0558. De olieprijzen stegen met ruim een procent tot circa 91,50 euro.

  Stijgers en dalers

  Onder de hoofdfondsen schoot Adyen 5,7 procent omhoog. Barclays verhoogde het advies voor Adyen van Gelijkgewogen naar Overwogen. Het koersdoel ging wel omlaag, van 7.100 naar 9.000 euro. Volgens de zakenbank heeft het aandeel een punt bereikt, waarop beleggers door de huidige onzekerheid heen moeten kijken en op de koopknop moeten drukken.

  De verzekeraars NN en ASR Nederland maakten een koersval van respectievelijk 11,3 en 6,6 procent. Het Gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag in de massaclaimzaak van de Vereniging Woekerpolis tegen Nationale-Nederlanden geoordeeld dat de Nederlandse verzekeraar in zijn zogeheten woekerpolissen meer informatie had moeten verstrekken aan klanten en dat er daarom geen contractuele basis is voor bepaalde kosten die in rekening werden gebracht. De verzekeraar liet in een reactie weten het niet eens te zijn met de uitspraak en heeft besloten in cassatie te gaan. Ook Aegon verloor 2,5 procent.

  "Er gaat nu werk zitten in het beoordelen van de exacte implicaties van de uitspraak”, aldus analist Jason Kalamboussis van ING woensdag in een rapport over de uitspraak van de rechter.

  In de AMX won Signify 3,3 procent. Just Eat Takeaway verloor 2,3 procent.

  Onder de kleinere aandelen won Sif 6,1 procent, maar daalde Azerion 1,9 procent. Azerion ziet twee commissarissen vertrekken, onder wie de voorzitter.

  Het lokaal genoteerde Onward schoot 38,6 procent omhoog. Het nieuws dat de ARC-IM Stimulator van Onward nu ook is ingezet om de functie van de bovenste ledematen na SCI te herstellen, is goed nieuws, zo stelde Degroof Petercam.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.