VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Licht hogere opening AEX voorzien
  06-12-2023 08:06 - Aandacht voor banencijfers VS.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden circa een uur voor de openingsgong 0,1 procent in het groen. Dinsdag sloot de hoofdgraadmeter al 0,5 procent hoger op 774,07 punten.

  Beleggers zijn positief gestemd en verwachten dat de Europese Centrale Bank en Federal Reserve volgend jaar de rentes zullen verlagen. 

  Dinsdag bleek dat het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten in oktober is gedaald tot het laagste niveau in 28 maanden. Dit voedde de hoop onder beleggers dat de Fed klaar is met het verhogen van de rentes.

  "De markten dienen er rekening mee te houden dat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt wat meer in balans begint te komen, hetgeen de gedachte versterkt dat de Amerikaanse centrale bank klaar is met verkrappen. Hierdoor zijn de rentes gezakt en dat ondersteunt het sentiment op de aandelenmarkten", aldus LPF Financial.

  In dit licht kijken beleggers deze week nog uit naar het banenrapport van ADP vandaag en het officiële banenrapport voor november op vrijdagmiddag. Na een groei van 150.000 banen in oktober, rekent de markt voor vrijdag op een banengroei van 190.000.

  De Fed houdt zijn laatste beleidsvergadering van 2023 op 13 december. Er wordt verwacht dat de centrale bank de beleidsrentes dan ongewijzigd zal laten op 5,25 tot 5,50 procent.  

  De olieprijs daalde dinsdag. De januari-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 1,0 procent lager op 72,32 dollar op de New York Mercantile Exchange. De afgelopen dagen daalde de olieprijs, door twijfel of OPEC+ begin volgend jaar een nieuwe productieverlaging zal doorvoeren.

  De euro/dollar noteerde op 1,0795. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0794 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,0788 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  ASR heeft 600 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van een groene obligatie.

  ASM International gaat de komende vijf jaar 300 miljoen euro investeren in zijn centrum voor onderzoek en ontwikkeling in het Amerikaanse Arizona.

  Wereldhave koopt het winkelcentrum Polderplein in Hoofddorp van DELA Vastgoed. De overnamesom bedraagt 74 miljoen euro en 82 miljoen miljoen euro inclusief transactiekosten.

  Vivoryon blijft hard werken aan zijn onderzoeken en verwacht nog altijd uitkomsten van zijn studie met varoglutamstat naar alzheimer in de eerste maanden van volgend jaar, terwijl de onderneming bij gebrek aan omzet verlieslatend blijft.

  Slotstanden Wall Street

  De S&P500-index daalde dinsdag 0,1 procent tot 4.567,18 punten. De Dow Jones-index daalde 0,2 procent tot 36.124,56 punten, maar technologie-index Nasdaq steeg 0,3 procent tot 14.229,91 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Vivoryon verwacht nog altijd studieresultaten in eerste maanden 2024
  06-12-2023 07:45 - Voldoende middelen tot medio volgend jaar.

  (ABM FN-Dow Jones) Vivoryon blijft hard werken aan zijn onderzoeken en verwacht nog altijd uitkomsten van zijn studie met varoglutamstat naar alzheimer in de eerste maanden van volgend jaar, terwijl de onderneming bij gebrek aan omzet verlieslatend blijft. Dit bleek woensdag uit een kwartaalupdate van het biotechbedrijf met een notering aan het Amsterdamse Damrak.

  In het derde kwartaal boekte Vivoryon volgens CEO Frank Weber "significante vooruitgang" met de klinische ontwikkelingen met varoglutamstat, de belangrijkste asset van het bedrijf in de strijd tegen alzheimer.

  Aan het einde van het eerste kwartaal van 2024 zal Vivoryon resultaten van de Fase 2b Vivad studie presenteren, gevolgd door "eventuele gesprekken met de FDA daarna".

  Vivoryon boekt vooralsnog geen omzet. De R&D kosten daalden in de afgelopen negen maanden, maar de algemene kosten stegen. Netto leed Vivoryon een verlies van 17,1 miljoen euro, 1,8 miljoen euro minder verlies dan in de eerste negen maanden van 2022.

  Vivoryon had eind september nog 17,0 miljoen euro in kas. Dat was eind december nog 26,6 miljoen euro. Maar dankzij een eind september afgesloten deposito heeft het biotechbedrijf de beschikking over een extra 16,0 miljoen euro. Daarmee denkt Vivoryon over voldoende middelen te beschikken om in het tweede halfjaar van 2024 te komen. Dat is exclusief eventuele mijlpaalbetalingen, inkomsten uit licenties en de uitoefening van een optie toegekend bij de private plaatsing in september 2022.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Stevige winsten in Azië
  06-12-2023 07:13 - Tokio aan de leiding.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Azië vinden woensdag goed de weg omhoog, onder aanvoering van de beurs in Japan, na de verliezen op dinsdag.

  De Nikkei index noteerde woensdag 2,0 procent hoger op 33.415 punten. Ook in Hongkong was er winst, van 1,1 procent voor de Hang Seng index, die op 16.512 punten stond. In Shanghai werd een bescheiden winst geboekt van 0,2 procent op 2.977 punten.

  Wall Street sloot dinsdagavond zonder grote uitslagen en de beursagenda is vanochtend nauwelijks gevuld. Wel waren er groeicijfers uit Australië, die op een afkoeling wezen, wat volgens analisten reden kan zijn voor de centrale bank RBA om de rente de komende periode niet verder te verhogen. 

  De Europese aandelenmarkten lijken het voorbeeld in Azië te volgen en maken zich op voor een groene opening. De Amerikaanse futures noteren ook in de plus.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen openen hoger
  06-12-2023 07:11 - Rustige opening voorzien.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet.

  IG voorziet een openingswinst van 54 punten voor de Duitse DAX, een plus van 26 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 23 punten voor de Britse FTSE 100.

  De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten na rugwind van een ECB-bestuurder en tegenwind uit China.  

  Mijnbouwbedrijven beperkten de winsten, door onzekerheid rond de vooruitzichten voor de Chinese economie. De sfeer op de beurzen was voorzichtig na een outlookverlaging door de Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar Moody's van China van stabiel naar negatief.

  "Europese markten stelden zich constructiever op, na een handelssessie met sterke dalingen in Azië voor China-gerelateerde aandelen", stelde Joshua Mahony van Scope Markets.

  De negatieve vooruitzichten wijzen volgens Moody's op zorgen dat het Chinese begrotingsbeleid een risico inhoudt voor de economie van het land.

  ECB-bestuurder Isabel Schnabel zei dinsdag verder een renteverlaging volgend jaar niet uit te sluiten. De markt schat de kans op een renteverlaging in maart nu op 69 procent en voor april op 90 procent.

  Economisch nieuws was er over de producentenprijzen in de eurozone. Deze waren in oktober 0,2 procent hoger dan in september, na een plus van 0,5 procent een maand eerder. Op jaarbasis daalden de prijzen met 9,4 procent, na een daling met 12,4 procent een maand eerder.

  Ook bleek dat de dienstensector in de eurozone in november minder hard kromp dan in oktober.

  In Japan werd bekend dat de groei in de dienstensector in november nog verder is afgenomen en de inkoopmanagersindex daalde naar het laagste peil in ruim een jaar. In China wees de inkoopmanagersindex juist op een licht aantrekkende groei in de dienstensector.
   
  Bedrijfsnieuws

  Fresnillo, Anglo American, Antofagasta, Glencore en andere mijnbouwers sloten lager onder invloed van de onzekerheid rond de belangrijke Chinese vraag naar grondstoffen.

  Chemiebedrijf Bayer was een sterke stijger. Het aandeel sloot bijna 3 procent hoger in Frankfurt.

  Nokia verloor 6 procent in Helsinki. Het verlies van een contract van 14 miljard dollar van AT&T, dat het contract aan de Zweedse rivaal Ericsson geeft, voor de modernisering van het Amerikaanse telecommunicatienetwerk, kan het Finse Nokia dwingen tot een opsplitsing, stelde analist Sami Sarkamies van Danske Bank. Aandelen Ericsson stegen juist 6 procent.

  Volgen analisten van UBS zullen de grote Europese autobouwers in 2024 de EBIT gemiddeld met 19 procent zien dalen. Autofabrikanten sloten verdeeld. Volkswagen steeg 0,6 procent, BMW steeg 1,6 procent, Renault daalde 0,8 procent, Stellantis steeg 0,8 procent en Porsche 1,1 procent.

  Het gerucht dat Qatar zijn belang in Barclays wil verkleinen, zorgde voor een koersdaling van 2,5 procent bij de Britse bank.

  UCB was maandag nog een duidelijke stijger in Brussel na de Europese goedkeuring voor één van zijn medicijnen. JPMorgan zette het aandeel dinsdag toch op de verkooplijst, waarop UCB ruim 2 procent daalde.

  Euro STOXX 50          4.452,77 (+0,9%)
  STOXX Europe 600       467,62 (+0,40%)
  DAX                           16.533,11 (+0,78%)
  CAC 40                        7.386,99 (+0,74%)
  FTSE 100                    7.489,84 (-0,31%)
  SMI                               10.964,81 (+0,11%)
  AEX                                 774,07 (+0,45%)
  BEL 20                        3.628,00 (+0,85%)
  FTSE MIB                 30.082,88 (+0,56%)
  IBEX 35                      10.238,40 (+0,59%)  

  AMERIKAANSE AANDELEN

  Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures woensdag licht hoger. 

  De Amerikaanse aandelenbeurzen sloten dinsdag verdeeld, maar bleven dicht bij huis, terwijl de rente op staatsleningen verder daalde.

  Technologiebedrijven en makers van luxe consumptiegoederen wonnen terrein, maar konden de verliezen bij nuts-, energie- en grondstoffenbedrijven niet goedmaken. Maandag daalde Wall Street nog, maar daarna volgden sterke bedrijfsresultaten van onder andere CVS, J.M. Smucker, Land's End, Ferguson en Builders FirstSource.

  Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsleningen daalde dinsdag van 4,259 procent naar 4,171 procent. Lagere obligatierendementen betekenen doorgaans hogere aandelenkoersen.

  De Chinese economie dempte de vreugde bij beleggers dinsdag. De CSI 300 index verloor 1,9 procent en zakte tot het laagste niveau in bijna vijf jaar. Na het sluiten van de Chinese beurs deed Moody's er nog een schepje bovenop door de kredietwaardigheid van China op de nominatie te zetten voor een afwaardering.

  Inkoopmanagersindices uit de VS verbeterden intussen in oktober. De stijging van de index van ISM was groter dan die bij S&P.

  Verder bleek het aantal vacatures in de VS in oktober te zijn gedaald. Dit wijst op een afkoelende Amerikaanse arbeidsmarkt, hoewel er nog altijd meer banen zijn dan werkzoekenden.

  De vacaturecijfers worden woensdag gevolgd door het banenrapport van ADP en het officiële banenrapport voor november vrijdagmiddag. Na een groei van 150.000 banen in oktober, rekent de markt voor november op 190.000 banen.
   
  Bedrijfsnieuws

  AT&T sloot 3,3 procent hoger, nadat het zei veel succes te hebben gehad met het werven van mobiele abonnees met aanbiedingen. Het telecombedrijf sloot een overeenkomt met het Zweedse Ericsson voor het vernieuwen van zijn netwerken ter waarde van 14 miljard dollar, ten koste van het Finse Nokia. De deal geeft het mobiel telefoniebedrijf echter geen 'geheim recept' om kosten te verlagen, zei CEO John Stankey tegen beleggers op bijeenkomst georganiseerd door UBS. Ook kan Nokia blijven meedingen in de ontwikkeling van 6G-netwerken.

  CVS Health, de grootste drogisterijketen van de VS, zal afstappen van de complexe formules die worden gebruikt om de prijzen te bepalen van de voorgeschreven medicijnen die het verkoopt. Het bedrijf zal overgaan naar een eenvoudiger model. Het aandeel steeg 3,7 procent.

  Tesla sloot ruim 1 procent hoger, na een reeks verliesdagen. Mogelijk was dat te danken aan aan de lancering van de Cybertruck.

  Sphere Entertaiment verloor 15,5 procent, met grote omzetten, op het bericht dat het bedrijf 225 miljoen dollar wil ophalen met converteerbare obligaties.

  Ook schoenen- en modeverkoper Designer Brands voldeed niet aan de verwachtingen voor het afgelopen kwartaal. Dit aandeel verloor zelfs 33,3 procent.

  Aandelen Gitlab stegen met 11 procent, nadat de kwartaalomzet van de aanbieder van bedrijfssoftware de verwachtingen van analisten overtrof.

  Videogamemaker Take-Two Interactive Software bracht vervroegd een trailer van 'Grand Theft Auto VI uit, nadat deze onbedoeld uitlekte op social media. De aandelen daalden nauwelijks.

  S&P 500 index                   4.567,18 (-0,06%)
  Dow Jones index            36.124,56 (-0,22%)
  Nasdaq Composite          14.229,91 (+0,31%)

  AZIE

  De Aziatische beurzen noteerden woensdag hoger.

  Nikkei 225              33.405,74 (+1,9%)
  Shanghai Composite      2.973,18 (+0,0%)
  Hang Seng               16.494,80 (+1,0%)

  VALUTA

  De euro/dollar noteerde op 1,0795. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0794 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog  1,0788 op de borden.

  USD/JPY Yen   147,19
  EUR/USD Euro  1,0795
  EUR/JPY Yen   158,88

  MACRO-AGENDA:
  08:00 Fabrieksorders - Oktober (Dld)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Oktober (eur)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:15 Banenrapport ADP - November (VS)
  14:30 Handelsbalans - Oktober (VS)
  14:30 Arbeidskosten - Derde kwartaal def. (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
  BEDRIJFSNIEUWS:
  13:00 Campbell Soup - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 GameStop - Cijfers derde kwartaal (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  06-12-2023 06:58 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met woensdag 13 december 2023:

  WOENSDAG 6 DECEMBER 2023
  08:00 Fabrieksorders - Oktober (Dld)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Oktober (eur)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:15 Banenrapport ADP - November (VS)
  14:30 Handelsbalans - Oktober (VS)
  14:30 Arbeidskosten - Derde kwartaal def. (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)

  DONDERDAG 7 DECEMBER 2023
  04:00 Handelsbalans - November (Chi)
  06:30 Consumptie huishoudens - Oktober (NL)
  08:00 Industriële productie - Oktober (Dld)
  11:00 Economische groei - Derde kwartaal def. (eur)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  16:00 Groothandelsvoorraden - Oktober (VS)
  21:00 Consumentenkrediet - Oktober (VS)

  VRIJDAG 8 DECEMBER 2023
  00:50 Economische groei - Derde kwartaal def. (Jap)
  06:30 Industriële productie - Oktober (NL)
  08:00 Inflatie - November def. (Dld)
  14:30 Banengroei en werkloosheid - November (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - December vlpg (VS)

  MAANDAG 11 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 12 DECEMBER 2023
  06:30 Faillissementen - November (NL)
  06:30 Inflatie - November (NL)
  06:30 Internationale handel - Oktober (NL)
  08:00 Werkloosheid - Oktober (VK)
  08:00 Handelsbalans - Oktober (VK)
  11:00 ZEW economisch sentiment - December (Dld)
  12:00 Ondernemersvertrouwen mkb - November (VS)
  14:30 Inflatie - November (VS)

  WOENSDAG 13 DECEMBER 2023
  00:50 Tankan index - Vierde kwartaal (Jap)
  08:00 Industriële productie - Oktober (VK)
  11:00 Industriële productie - Oktober (eur)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:00 OPEC - Maandrapport (Oos)
  14:30 Producentenprijzen - November (VS) 
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
  20:00 Federal Reserve - Rentebesluit (VS)
  20:00 Federal Reserve - Dot plot en econ. ramingen (VS)
  20:30 Federal Reserve - Toelichting voorzitter Powell (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  06-12-2023 06:57 - Cijferseizoen richting einde.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met woensdag 13 december 2023:

  WOENSDAG 6 DECEMBER 2023
  13:00 Campbell Soup - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 GameStop - Cijfers derde kwartaal (VS)

  DONDERDAG 7 DECEMBER 2023
  22:00 Broadcom - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  VRIJDAG 8 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  MAANDAG 11 DECEMBER 2023
  22:00 Oracle - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  DINSDAG 12 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 13 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  06-12-2023 06:56 - Agenda vrijwel leeg.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met woensdag 13 december 2023:

  WOENSDAG 6 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 7 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  VRIJDAG 8 DECEMBER 2023
  09:00 Laatste handelsdag Majorel

  MAANDAG 11 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 12 DECEMBER 2023
  10:00 GeoJunxion - Bava

  WOENSDAG 13 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • ASMI vergroot onderzoekscentrum Arizona
  05-12-2023 23:03 - Investeert 300 miljoen euro.

  (ABM FN-Dow Jones) ASM International gaat de komende vijf jaar 300 miljoen euro investeren in zijn centrum voor onderzoek en ontwikkeling in Arizona. Dat maakte de toeleverancier voor de halfgeleiderindustrie dinsdag bekend. 

  ASMI bouwt een hypermoderne site op een terrein van 8,5 hectare in Scottsdale in de zuidwestelijke Amerikaanse staat. De 300 miljoen euro gaat deels naar infrastructuur en laboratoriumapparatuur en deels naar operationele kosten zoals extra banen voor onderzoekers en ontwikkelaars. 

  ASM vestigde in 1976 zijn Noord-Amerikaanse hoofdkwartier in Phoenix in Arizona. Er werd technologie ontwikkeld die doorbraken in de mondiale halfgeleiderindustrie mogelijk maakte, stelde CEO Benjamin Loh van ASMI. 

  De verdubbeling in oppervlak van ASMI's Noord-Amerikaanse hoofdkwartier zal deze activiteiten fors uitbreiden. De investering moet voorzien in de toenemende vraag naar onderzoek en ontwikkeling in de halfgeleiderindustrie. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: AEX op Wall Street
  05-12-2023 22:37 - Meer dalers.

  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn dinsdag vijf van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten, waardoor de AEX virtueel anderhalve punt inleverde.

  Aegon (-0,52%)
  ArcelorMittal (-0,40%)
  ASML (+0,02%)
  ING Groep (+0,12%)
  Philips (-0,15%)
  RELX (+0,32%)
  Royal Dutch Shell (-0,80%)
  Unilever (-0,35%)

  Euro/dollar: 1,0794

  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 774,07 punten, zijn geëindigd op 772,51 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street sluit verdeeld
  05-12-2023 22:23 - Markt verliest stoom.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten en bleven dicht bij huis, terwijl de rente op staatsleningen verder daalde.

  De S&P500-index daalde 0,1 procent tot 4.567,18 punten. De Dow Jones-index daalde 0,2 procent tot 36.124,56 punten en technologie-index Nasdaq steeg 0,3 procent tot 14.229,91 punten.

  Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsleningen daalde dinsdag van 4,259 procent naar 4,171 procent. Lagere obligatierendementen betekenen doorgaans hogere aandelenkoersen.

  Technologiebedrijven en makers van luxe consumptiegoederen wonnen terrein, maar konden de verliezen bij nuts-, energie- en grondstoffenbedrijven niet goedmaken.  Maandag daalde Wall Street nog, maar daarna volgden sterke bedrijfsresultaten van onder andere CVS, J.M. Smucker, Land's End, Ferguson en Builders FirstSource.

  De Chinese economie dempte de vreugde bij beleggers dinsdag. De CSI 300 index verloor 1,9 procent en zakte tot het laagste niveau in bijna vijf jaar. Na het sluiten van de Chinese beurs deed Moody's er nog een schepje bovenop door de kredietwaardigheid van China op de nominatie te zetten voor een afwaardering. 

  Inkoopmanagersindices uit de VS verbeterden intussen in oktober. De stijging van de index van ISM was groter dan die bij S&P.

  Verder bleek het aantal vacatures in de VS in oktober te zijn gedaald. Dit wijst op een afkoelende Amerikaanse arbeidsmarkt, hoewel er nog altijd meer banen zijn dan werkzoekenden. 
  De vacaturecijfers worden woensdag gevolgd door het banenrapport van ADP en het officiële banenrapport voor november vrijdagmiddag. Na een groei van 150.000 banen in oktober, rekent de markt voor november op 190.000 banen.

  Olie werd wat goedkoper. De januari-future voor een vat WTI-olie sloot 1,0 procent in het rood op 72,32 dollar. In de markt zijn er twijfels of de vrijwillige productieverlagingen door OPEC+ wel worden gehaald.

  De euro/dollar noteerde lager op 1,0794. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er nog 1,0836 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  AT&T sloot 3,3 procent hoger, nadat het zei veel succes te hebben gehad met het werven van mobiele abonnees met aanbiedingen. Het telecombedrijf sloot een overeenkomt met het Zweedse Ericsson voor het vernieuwen van zijn netwerken ter waarde van 14 miljard dollar, ten koste van het Finse Nokia. De deal geeft het mobiel telefoniebedrijf echter geen 'geheim recept' om kosten te verlagen, zei CEO John Stankey tegen beleggers op bijeenkomst georganiseerd door UBS. Ook kan Nokia blijven meedingen in de ontwikkeling van 6G-netwerken. 

  CVS Health, de grootste drogisterijketen van de VS, zal afstappen van de complexe formules die worden gebruikt om de prijzen te bepalen van de voorgeschreven medicijnen die het verkoopt. Het bedrijf zal overgaan naar een eenvoudiger model. Het aandeel steeg 3,7 procent.

  Tesla sloot ruim 1 procent hoger, na een reeks verliesdagen. Mogelijk is dat te danken aan cijfers uit China en aan de lancering van de Cybertruck.

  Sphere Entertaiment verloor 15,5 procent, met grote omzetten, op het bericht dat het bedrijf 225 miljoen dollar wil ophalen met converteerbare obligaties.   

  ArcBest daalde 9 procent, na zwakke derdekwartaalcijfers. Ook schoenen- en modeverkoper Designer Brands voldeed niet aan de verwachtingen voor het kwartaal. Dit aandeel verloor zelfs 33,3 procent.

  Aandelen Gitlab stegen met 11 procent, nadat de kwartaalomzet van de aanbieder van bedrijfssoftware de verwachtingen van analisten overtrof.

  Videogamemaker Take-Two Interactive Software bracht vervroegd een trailer van 'Grand Theft Auto VI uit, nadat deze onbedoeld uitlekte op social media. De aandelen daalden nauwelijks. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Olieprijs daalt
  05-12-2023 20:51 - Daling voorraden VS verwacht.

  (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gedaald in aanloop naar wekelijkse voorraadcijfers uit de Verenigde Staten.  De januari-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 1,0 procent lager op 72,32 dollar op de New York Mercantile Exchange.

  De afgelopen dagen daalde de olieprijs, door twijfel of OPEC-plus m begin volgend jaar een nieuwe productieverlaging zal kunnen leveren. Het oliekartel wil mogelijk zijn productiebeperkingen verlengen en zelfs versterken, mogelijk tot na het eerste kwartaal van volgend jaar.

  De wekelijkse olievoorraden zullen woensdag voor het eerst in zeven weken een daling laten zien, verwachten analisten en handelaren, omdat Amerikaanse raffinaderijen hun capaciteit opschroefden in de afgelopen week. Gerekend wordt gemiddeld op een daling met 1 miljoen vaten. De voorraden zouden daarmee nog altijd 8,4 procent hoger zijn dan een jaar geleden.  

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street overwegend lager
  05-12-2023 19:57 - Markt verliest stoom.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdagavond overwegend lager, terwijl de rente op staatsleningen verder daalde.

  De S&P500-index daalde 0,1 procent tot 4.565,94 punten. De Dow Jones-index daalde 0,2 procent en technologie-index Nasdaq steeg 0,2 procent tot 14.202,11 punten.

  Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsleningen daalde van 4,259 procent naar 4,171 procent. Lagere rente betekent doorgaans hogere aandelenkoersen.

  Technologiebedrijven en makers van luxe consumptiegoederen wonnen terrein, maar konden de verliezen bij nuts-, energie- en grondstoffenbedrijven niet goedmaken.  Maandag daalde Wall Street nog, maar daarna volgde een reeks sterke bedrijfsresultaten, van CVS, J.M. Smucker, Land's End, Ferguson en Builders FirstSource.

  De Chinese economie dempt de vreigde. De CSI 300 index verloor dinsdagt 1,9 procent en zakte tot het laagste niveau in bijna vijf jaar. Na het sluiten van de Chinese beurs deed Moody's er nog een schepje bovenop door de kredietwaardigheid van China op de nominatie te zetten voor een afwaardering. 

  Inkoopmanagersindices uit de VS verbeterden in oktober. De stijging van de index van ISM was groter dan die bij S&P.

  Het aantal vacatures in de VS in oktober bleek dinsdag te zijn gedaald. De cijfers wijzen op een afkoelende Amerikaanse arbeidsmarkt, hoewel er nog altijd meer banen zijn dan werkzoekenden. 

  De vacaturecijfers worden woensdag gevolgd door het banenrapport van ADP en het officiële banenrapport op vrijdagmiddag. Na een groei van 150.000 banen in oktober, rekent de markt voor november op 190.000 banen.

  Olie werd wat goedkoper. Een vat WTI-olie noteerde 0,7 procent in het rood op 72,57 dollar. In de markt zijn er twijfels of de vrijwillige productieverlagingen door OPEC+ wel worden gehaald.

  De euro/dollar noteerde lager op 1,0792. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er nog 1,0836 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  CVS Health, de grootste drogisterijketen van de VS, zal afstappen van de complexe formules die worden gebruikt om de prijzen te bepalen van de voorgeschreven medicijnen die het verkoopt. Het bedrijf zal overgaan naar een eenvoudiger model. Het aandeel steeg 4 procent.

  Sphere Entertaiment verloor 12 procent met grote omzetten op het berichgt dat het bedrijf 225 miljoen dollar wil ophalen met converteerbare obligaties.  

  ArcBest daalde 9 procent, na zwakke derdekwartaalcijfers. 

  Ook schoenen- en modeverkoper DesignerBrands voldeed niet aan de verwachtingen voor het kwartaal dat eindigde met de maand oktober. Het aandeel verloor 34 procent.

  Aandelen Gitlab stegen met 13 procent, nadat de kwartaalomzet van de aanbieder van bedrijfssoftware de verwachtingen van analisten overtrof.

  Videogamemaker Take-Two Interactive Software bracht vervroegd een trailer van 'Grand Theft Auto VI uit, nadat deze onbedoeld uitlekte op social media. De aandelen daalden bijna 1,5 procent. 

  Tesla stond 4 procent hoger, na een reeks verliesdagen. Mogelijk is dat te danken aan cijfers uit China en aan de lancering van de Cybertruck.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen sluiten hoger
  05-12-2023 18:26 - ECB-bestuurder voedt hoop op renteverlaging.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten na rugwind van een ECB-bestuurder en tegenwind uit China. De brede STOXX Europe 600 index sloot 0,4 procent hoger op 467,62 punten. De Duitse DAX steeg 0,8 procent naar 16.533,11 punten. De Franse CAC 40 klom 0,7 procent naar 7.387 punten. De Britse FTSE daalde 0,3 procent naar 7.489,84 punten.

  Mijnbouwbedrijven beperkten de winsten, door onzekerheid rond de vooruitzichten voor de Chinese economie. De sfeer op de beurzen was voorzichtig na een outlookverlaging door de Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar Moody's van China van stabiel naar negatief.

  "Europese markten stelden zich constructiever op, na een handelssessie met sterke dalingen in Azië voor China-gerelateerde aandelen", stelde Joshua Mahony van Scope Markets.

  De negatieve vooruitzichten wijzen volgens Moody's op zorgen dat het Chinese begrotingsbeleid een risico inhoudt voor de economie van het land.

  ECB-bestuurder Isabel Schnabel zei dinsdag verder een renteverlaging volgend jaar niet uit te sluiten. De markt schat de kans op een renteverlaging in maart nu op 69 procent en voor april op 90 procent.

  Economisch nieuws was er over de producentenprijzen in de eurozone. Deze waren in oktober 0,2 procent hoger dan in september, na een plus van 0,5 procent een maand eerder. Op jaarbasis daalden de prijzen met 9,4 procent, na een daling met 12,4 procent een maand eerder.

  Ook bleek dat de dienstensector in de eurozone in november minder hard kromp dan in oktober.

  Daarnaast bleek het aantal vacatures in de VS in oktober te zijn gedaald. 's Middags waren er inkoopmanagersindices uit de VS, die in oktober verbeterden. De stijging van de index van ISM was groter dan die bij S&P.

  In Japan werd bekend dat de groei in de dienstensector in november nog verder is afgenomen en de inkoopmanagersindex daalde naar het laagste peil in ruim een jaar. In China wees de inkoopmanagersindex juist op een licht aantrekkende groei in de dienstensector.

  De olieprijs steeg. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde 0,7 procent in het groen op 73,48 dollar, terwijl voor een februari-future Brent 78,37, dollar werd betaald, een stijging van 0,5 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,0788. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,0836 op de borden.
   
  Bedrijfsnieuws

  Fresnillo, Anglo American, Antofagasta, Glencore en andere mijnbouwers sloten lager onder invloed van de onzekerheid rond de belangrijke Chinese vraag naar grondstoffen.

  Chemiebedrijf Bayer was een sterke stijger. Het aandeel sloot bijna 3 procent hoger in Frankfurt.

  Nokia verloor 6 procent in Helsinki. Het verlies van een contract van 14 miljard dollar van AT&T, dat het contract aan de Zweedse rivaal Ericsson geeft, voor de modernisering van het Amerikaanse telecommunicatienetwerk, kan het Finse Nokia dwingen tot een opsplitsing, stelde analist Sami Sarkamies van Danske Bank. Aandelen Ericsson stegen juist 6 procent.

  Volgen analisten van UBS zullen de grote Europese autobouwers in 2024 de EBIT gemiddeld met 19 procent zien dalen. Autofabrikanten sloten verdeeld. Volkswagen steeg 0,6 procent, BMW steeg 1,6 procent, Renault daalde 0,8 procent, Stellantis steeg 0,8 procent en Porsche 1,1 procent.

  Het gerucht dat Qatar zijn belang in Barclays wil verkleinen, zorgde voor een koersdaling van 2,5 procent bij de Britse bank.

  UCB was maandag nog een duidelijke stijger in Brussel na de Europese goedkeuring voor één van zijn medicijnen. JPMorgan zette het aandeel dinsdag toch op de verkooplijst, waarop UCB ruim 2 procent daalde.

  Tussenstand Wall Street

  De Amerikaanse beurzen bleven dinsdag dicht bij huis. De S&P 500 index noteerde tot 0,1 procent lager.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • ASR haalt 600 miljoen euro op met groene obligatie
  05-12-2023 18:24 - Voor ruim 5 miljard euro ingetekend op nieuwe lening.

  (ABM FN-Dow Jones) ASR heeft 600 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van een groene obligatie. Dat maakte de verzekeraar dinsdagavond bekend.

  Beleggers konden vanaf maandag intekenen op de obligaties, die een vaste coupon hebben van 3,625 procent en geprijsd werden op 100 basispunten boven de vijfjaarsmidswaprente.

  Er was voor meer dan 5,2 miljard euro ingetekend door meer dan 250 beleggers.

  Het is de eerste groene lening van ASR, nadat daarvoor in 2022 een kader werd vastgesteld. De opbrengst zal de transitie naar een meer duurzame economie met minder CO2-uitstoot ondersteunen, door de investering van een gelijk bedrag in de financiering of herfinanciering van projecten voor groene gebouwen, hernieuwbare energie, energiebesparing of schoon transport.  

  De beoordeling door een tweede partij wordt verzorgd door Sustainalytics.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Indexherweging levert geen veranderingen op in AEX
  05-12-2023 18:08 - Ook AMX blijft ongewijzigd.

  (ABM FN-Dow Jones) De kwartaalherweging door Euronext heeft geen veranderingen opgeleverd in de AEX en de AMX index. Dit meldde het beursbedrijf dinsdagavond.

  De AScX wordt uitgebreid met Lucas Bols en Renewi. Op Bols ligt een bod van Nolet. Renewi werd begeerd door Macquarie Asset Management, maar die zag af van het uitbrengen van een officieel bod.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wereldhave koopt winkelcentrum in Hoofddorp
  05-12-2023 18:05 - Groeifase strategie ingezet.

  (ABM FN-Dow Jones) Wereldhave koopt het winkelcentrum Polderplein in Hoofddorp van DELA Vastgoed en geeft daarmee het startschot voor de groeifase van de strategie. Dat maakte het vastgoedbedrijf dinsdagavond bekend.

  De overnamesom bedraagt 74 miljoen euro en 82 miljoen miljoen euro inclusief transactiekosten. Het aanvangsrendement bedraagt 7,6 procent. 

  De aankoop wordt voor 70 procent betaald met eigen aandelen, waardoor de zogeheten loan to value met ongeveer 30 basispunten verbetert.

  De transactie wordt deels betaald in 3,6 miljoen nieuwe aandelen Wereldhave en verder in contanten.

  Polderplein bestaat sinds 1992 en is geheel verhuurd en telt 55 huurders, waaronder Action, Hema, Kruidvat, Normal, Only, Rituals en Ziengs.

  Winkelcentrum Polderplein heeft een verhuurbaar oppervlak van circa 17.000 vierkante meter, exclusief parkeerplaatsen, en sluit aan op het winkelcentrum Vier Meren van Wereldhave. De combinatie biedt 49.100 vierkante meter verhuurbaar oppervlak en 105 winkels.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Halfgeleiders en banken in trek op groen Damrak
  05-12-2023 17:49 - Beleggers nemen winst richting banenrapporten.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag hoger geëindigd, nadat gedurende de middag de weg omhoog duidelijk werd ingezet. De AEX won uiteindelijk 0,5 procent op 774,07 punten, na maandag nog met 0,1 procent te zijn gedaald.

  Aanvankelijk was het een rustige sessie, met weinig inspiratie uit Azië, waar de meeste beurzen dinsdag rood kleurden. In Japan werd bekend dat de groei in de dienstensector in november nog verder is afgenomen en de inkoopmanagersindex daalde naar het laagste peil in meer dan een jaar tijd. In China wees de inkoopmanagersindex juist op een licht aantrekkende groei in de dienstensector.

  Wel verlaagde Moody's de vooruitzichten voor de Chinese kredietstatus van stabiel naar negatief, bij handhaving van de A1-rating, vanwege zorgen over de vertragende economische groei, de oplopende schulden van lokale overheden en de geplaagde vastgoedsector.

  "Peking neemt druppelsgewijs ondersteunde maatregelen voor potentiële huizenkopers en vastgoedontwikkelaars, maar voorlopig weerspiegelt zich dat nog niet in de economische data", zei econoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen.

  "De komende maanden verwachten we dan ook méér [maatregelen] zonder dat we uitgaan van grootscheepse financiële pakketten, gegeven de schuldenproblematiek", aldus de marktkenner.

  In de eurozone verbeterde de inkoopmanagersindex voor de dienstensector van 47,8 naar 48,7. Cyrus de la Rubia, econoom van de Hamburg Commercial Bank, was echter terughoudend, gezien de bescheiden stijging. Op basis van de cijfers voorziet de econoom een economische krimp in het vierde kwartaal. En daarmee dreigt een recessie, waarschuwde hij.

  De Amerikaanse inkoopmanagersindexen van S&P Global en ISM lieten in november een groeiversnelling zien voor de dienstensector.

  Volgende richtpunt voor de markten zijn de Amerikaanse banenrapporten en dan specifiek de overheidsdata die vrijdagmiddag bekend worden gemaakt.

  "Het einde van de stakingen in de auto- en filmsector zal het totale cijfer voor het aantal nieuwe banen kunstmatig oppompen. Onderliggend gaan we echter uit van een verdere ontspanning van de arbeidsmarkt. Gerekend wordt op een toename van 170.000 banen in november en een gelijkblijvende werkloosheid van 3,9 procent. Vanuit een inflatiebril is met name de loongroei relevant. Ook hier verwachten we dat de matiging van het momentum bevestiging zal krijgen met een 0,3 procent loongroei op maandbasis", aldus Aben van Van Lanschot Kempen.

  De euro/dollar handelde rond het Europese slot op 1,0788. WTI-olie werd een half procent duurder ten opzichte van maandag.

  Stijgers en dalers

  Onder de hoofdaandelen ging ABN AMRO aan kop met een winst van ruim 2,5 procent. ING won bijna een procent. Indexzwaargewicht ASML zat daar kort achter met een plus van 2 procent. Besi en ASMI sloten ook in het groen. Prosus belandde onderaan in de AEX met een verlies van bijna ruim anderhalf procent. Hekkensluiter Philips daalde net iets harder. 

  ASR verloor minder dan een procent. De verzekeraar bleek dinsdag wel een van de favorieten van Bank of America.

  In de AMX deed WDP goede zaken met een winst van bijna 2 procent. Koploper Aperam steeg precies 2 procent. Alfen was de sterkste daler, met een verlies van meer dan 4,5 procent. OCI leverde bijna 4 procent in.

  Galapagos steeg bijna anderhalf procent, ondanks dat JPMorgan het koersdoel voor het biotechbedrijf verlaagde van 42,00 naar 34,00 euro. Wel handhaafde de Amerikaanse bank het advies op Neutraal.

  In de AScX deed vastgoed over het algemeen ook goede zaken. Vastned won meer dan anderhalf procent en NSI ging aan kop met een winst van bijna 3 procent. Wereldhave was evenwel een sterke daler, met een verlies van dik 2 procent. CM.com verloor ook meer dan 2 procent.

  Wall Street

  Rond het slot in Amsterdam noteerden de Amerikaanse beurzen overwegend lager, waarbij alleen de Nasdaq in het groen wist te blijven.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  05-12-2023 16:38 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met woensdag 13 december 2023:

  WOENSDAG 6 DECEMBER 2023
  08:00 Fabrieksorders - Oktober (Dld)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Oktober (eur)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:15 Banenrapport ADP - November (VS)
  14:30 Handelsbalans - Oktober (VS)
  14:30 Arbeidskosten - Derde kwartaal def. (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)

  DONDERDAG 7 DECEMBER 2023
  04:00 Handelsbalans - November (Chi)
  06:30 Consumptie huishoudens - Oktober (NL)
  08:00 Industriële productie - Oktober (Dld)
  11:00 Economische groei - Derde kwartaal def. (eur)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  16:00 Groothandelsvoorraden - Oktober (VS)
  21:00 Consumentenkrediet - Oktober (VS)

  VRIJDAG 8 DECEMBER 2023
  00:50 Economische groei - Derde kwartaal def. (Jap)
  06:30 Industriële productie - Oktober (NL)
  08:00 Inflatie - November def. (Dld)
  14:30 Banengroei en werkloosheid - November (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - December vlpg (VS)

  MAANDAG 11 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 12 DECEMBER 2023
  06:30 Faillissementen - November (NL)
  06:30 Inflatie - November (NL)
  06:30 Internationale handel - Oktober (NL)
  08:00 Werkloosheid - Oktober (VK)
  08:00 Handelsbalans - Oktober (VK)
  11:00 ZEW economisch sentiment - December (Dld)
  12:00 Ondernemersvertrouwen mkb - November (VS)
  14:30 Inflatie - November (VS)

  WOENSDAG 13 DECEMBER 2023
  00:50 Tankan index - Vierde kwartaal (Jap)
  08:00 Industriële productie - Oktober (VK)
  11:00 Industriële productie - Oktober (eur)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:00 OPEC - Maandrapport (Oos)
  14:30 Producentenprijzen - November (VS) 
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
  20:00 Federal Reserve - Rentebesluit (VS)
  20:00 Federal Reserve - Dot plot en econ. ramingen (VS)
  20:30 Federal Reserve - Toelichting voorzitter Powell (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  05-12-2023 16:38 - Cijferseizoen richting einde.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met woensdag 13 december 2023:

  WOENSDAG 6 DECEMBER 2023
  13:00 Campbell Soup - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 GameStop - Cijfers derde kwartaal (VS)

  DONDERDAG 7 DECEMBER 2023
  22:00 Broadcom - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  VRIJDAG 8 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  MAANDAG 11 DECEMBER 2023
  22:00 Oracle - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  DINSDAG 12 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 13 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  05-12-2023 16:38 - Agenda vrij leeg.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met woensdag 13 december 2023:

  WOENSDAG 6 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 7 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  VRIJDAG 8 DECEMBER 2023
  09:00 Laatste handelsdag Majorel

  MAANDAG 11 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 12 DECEMBER 2023
  10:00 GeoJunxion - Bava

  WOENSDAG 13 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.