VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

18 maart 2015

Imtech gelooft in betere tijden

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Een verlies van een half miljard en een stroom aan meldingen van vermeende misstanden. ‘Business as usual' is het zeker nog niet bij Imtech. Maar operationeel lijkt er licht aan het einde van de tunnel, zo denkt het bedrijf.

Imtech heeft in 2014 meer dan een half miljard euro verlies geboekt, maar lijkt op de goede weg.

De omzet kwam uit op 3,9 miljard euro, bijna 8 procent minder dan een jaar eerder. De winstgevendheid moet in 2015 terug zijn, denkt het bedrijf zelf.

Met name het vierde kwartaal was wat dat betreft veelbelovend, omdat daarin de ebitda-marge duidelijk verbeterde. De vrije kasstroom was 46 miljoen euro positief in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Optimisme
De technische dienstverlener uit Gouda draaide in het vierde kwartaal van 2014 operationeel ook al weer bijna break-even. Daar ligt de focus voor 2015: operationeel weer geld gaan verdienen. 

Daar is het bedrijf optimistisch over. In 2015 verwacht Imtech een positief bedrijfsresultaat. Op termijn moet de ebitda-marge tussen 4 en 6 procent liggen.

Gevolgen fraude
Imtech had in 2014 nog veel last van de gevolgen van de fraude die in 2013 naar buiten kwam, waardoor nog volop eenmalige verliesposten moesten worden verwerkt en de rentelasten de pan uitstegen.

Nu is de schuld gehalveerd, dankzij de verkoop van de ICT-divisie en de uitgifte van nieuwe aandelen. Dit jaar zullen de rentelasten dus flink lager zijn. Er blijven echter nog regelmatig akkefietjes uit het verleden opduiken. In 2014 waren er maar liefst 91 meldingen van klokkenluiders over misstanden.

Imtech lijkt de meest urgente problemen te hebben getackeld. Het terugdringen van de schulden geeft het bedrijf lucht en als het optimisme van de bedrijfstop inderdaad gegrond is, kan het resultaat in 2015 er een stuk beter uitzien.

Analisten en beleggers lijken dat ook te geloven, want het aandeel maakt na publicatie van de resultaten en verwachtingen een mooie koerssprong op een dalende beurs. 


Gerelateerde artikelen

Chinese smartphonemaker Xiaomi voor astronomische prijs naar de beurs
Amerikaans-Chinese handelsoorlog: aandelen chipindustrie en metaalindustrie kwetsbaar
Waardebeleggingen in de internetsector
Beleggers ontvangen compensatie uit Imtech-schikkingsfonds
Beleggers ontvangen compensatie uit Imtech-schikkingsfonds
12-10-2017

Kwalificerende Imtech-aandeelhouders kunnen de komende dagen een compensati…

Lees verder

imtech schikking compensatie

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}