VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

11 maart 2016

DNB en VEB steunen doorgang claimemissie Delta Lloyd

DNB en VEB steunen doorgang claimemissie Delta Lloyd
  • Pagina printen
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Geen reden voor ingrijpen Ondernemingskamer.

Komende woensdag stemt de aandeelhoudersvergadering van Delta Lloyd over de claimemissie van 650 miljoen euro. Aandeelhouders Highfields en Fubon willen deze stemming voorkomen door de Ondernemingskamer te laten ingrijpen. De VEB ziet – net als DNB – de noodzaak van de claimemissie en wil geen verder uitstel van de stemming. Dat heeft de VEB vandaag de betrokken partijen laten weten.

Brief VEB aan Delta Lloyd

 
De VEB gaat met tegenzin akkoord met de emissie, liet adjunct-directeur Errol Keyner eerder in de media weten. “650 miljoen is nog steeds heel veel geld en de emissie is pijnlijk voor beleggers. Maar het is een fase waar Delta Lloyd en de beleggers doorheen moeten. Delta Lloyd is geen baas in eigen huis meer, DNB bepaalt alles. Pas als er voldoende buffers zijn in de ogen van DNB, mag Delta Lloyd weer ondernemen zoals het wil. Dat vergeet Highfields.”

De VEB heeft begrip voor het feit dat aandeelhouders anders denken over de noodzaak van de claimemissie. De aandeelhoudersvergadering is het podium waar dit bediscussieerd moet worden. Uiteindelijk zal de aandeelhoudersvergadering en niet de Ondernemingskamer moeten besluiten over de doorgang van de claimemissie.

De druk vanuit DNB op Delta Lloyd om met een claimemissie geld op te halen stond niet eerder zwart op wit. DNB stuurde Delta Lloyd afgelopen woensdag een duidelijke steunbetuiging:

Brief DNB aan Delta Lloyd


“DNB acht een uitstel van de stemming op 16 maart a.s. onwenselijk. DNB onderschrijft de visie van het bestuur van Delta Lloyd dat het in het belang is van de Delta Lloyd groep en haar stakeholders dat het Tier-1 kapitaal van de Delta Lloyd groep wordt versterkt. Daarnaast acht DNB het van belang dat er op korte termijn duidelijkheid komt over de claimemissie. Indien de stemming over de claimemissie uitblijft, blijft de sinds eind 2015 bestaande onzekerheid voortduren.”

De VEB is wel kritisch hoe Delta Lloyd de opbrengst van de claimemissie aanwendt. Keyner: “dat Delta Lloyd kapitaal gaat ophalen bij beleggers om vervolgens weer kapitaal uit te keren in de vorm van dividend is volstrekt irrationeel”

De zitting bij de Ondernemingskamer is komende maandag 10.00 uur. De Ondernemingskamer zal voor aanvang van de aandeelhoudersvergadering (woensdag 16 maart 2016 om 15.00) tot een oordeel moeten komen.


Gerelateerde artikelen

VEB-leden oordelen gunstig over Effect, maar zijn vooral lid voor de belangenbehartiging
VEB-leden oordelen gunstig over Effect, maar zijn vooral lid voor de belangenbehartiging
07-09-2017

Leden van de VEB beoordelen hun magazine Effect gemiddeld met het cijfer 7,…

Lees verder

VEB effect lidmaatschap
Update na aandeelhoudersvergadering: Puzzelboekjes blijven gemoederen bezighouden bij Telegraaf
Update na aandeelhoudersvergadering: Puzzelboekjes blijven gemoederen bezighouden bij Telegraaf
01-09-2017

De puzzelboekjes van Keesing spelen de hoofdrol in de overname van TMG door…

Lees verder

VEB telegraaf TMG
VEB vraagt AFM om onderzoek naar controle laatste jaarrekening van Imtech
VEB vraagt AFM om onderzoek naar controle laatste jaarrekening van Imtech
20-06-2017

Accountant geeft goedkeurende verklaring jaarrekening af vijf maanden voor …

Lees verder

VEB imtech faillissement
Beslissing over Fortis-schikking aangehouden