VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Exclusief onderhandelen met Mediahuis/VPE is door hoger bod van Talpa niet gepast

Talpa biedt 6,35 euro per TMG aandeel. Een fors hoger bedrag dan de 5,90 euro die Mediahuis/VPE biedt. Toch onderhandelt TMG exclusief met Mediahuis/VPE over haar overname.

De biedingsstrijd tussen Talpa en Mediahuis/VPE gaat met het aangepaste bod van Talpa de vierde ronde in. Eerst bood Mediahuis/VPE 5,25 euro, toen Talpa 5,90 euro, waarna Mediahuis/VPE haar bod ook verhoogde tot 5,90 euro. En nu biedt Talpa 6,35 euro. Qua overige voorwaarden als werkgelegenheid lopen beide biedingen niet uit elkaar. Het bod van Talpa lijkt daarmee superieur aan dat van Mediahuis/VPE.

Talpa heeft het voornemen tot een hoger bod eind februari 2017 aan TMG laten weten. Toch onderhandelt TMG sinds die tijd exclusief met Mediahuis/VPE. De VEB heeft TMG vandaag in een brief om opheldering gevraagd. Lees hier de brief

TMG liet eerder weten “in het belang van TMG, haar onderneming en alle betrokkenen […] een transparant proces te voeren met betrekking tot beide alternatieven.” Daarmee is zij blijkens de berichtgeving van Talpa recent gestopt.

Mediahuis/VPE nemen als aandeelhouders van TMG een grotere positie in dan Talpa. Toch is het in het belang van TMG èn de minderheidsaandeelhouders dat TMG ook het bod van Talpa serieus overweegt. Bovendien heeft de familie Van Puijenbroek drie petten op: als grootaandeelhouder via VPE met 41 procent van de aandelen TMG, met Guus van Puijenbroek als TMG commissaris, maar ook als beoogde grootaandeelhouder in de combinatie met Mediahuis. Juist die verschillende petten zorgen voor belangenconflicten die een fair overnameproces in de weg kunnen staan.


Gelijk speelveld bij biedingenstrijd

Ondanks alle rumoer is het goed te beseffen dat van een biedingenstrijd formeel nog steeds geen sprake is. Zowel Mediahuis/VPE als Talpa hebben geen bod uitgebracht maar slechts een voorgenomen bod  kenbaar gemaakt.

In de correspondentie met de VEB heeft TMG eerder laten weten ieder voorstel afzonderlijk te beoordelen in het belang van TMG, haar onderneming en de stakeholders.

Eerder hebben zowel Mediahuis/VPE als Talpa toegang gekregen tot de administratie van TMG voor het boekenonderzoek.




Gerelateerde artikelen