VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

VEB vindt het onbegrijpelijk dat TMG exclusief met Mediahuis/VPE blijft praten.

Het mediabedrijf Talpa van John de Mol biedt nu 6,50 euro per aandeel TMG. Een fors hoger bedrag dan de 6 euro die Mediahuis/VPE nu biedt. Dat is weliswaar 10 cent meer dan de 5,90 die eerder werd geboden, maar toch substantieel minder dan 6,50 euro. Toch blijft TMG exclusief met Mediahuis/VPE over haar overname onderhandelen, want het verandert niets aan de situatie, zeggen het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis en familie Van Puijenbroek. 

TMG liet eerder weten “in het belang van TMG, haar onderneming en alle betrokkenen […] een transparant proces te voeren met betrekking tot beide alternatieven.” Daarmee is zij nu dus gestopt.

Errol Keyner zegt namens de VEB vanmorgen op RTL Z dat dit onbegrijpelijk is. TMG heeft heel wat uit te leggen aan beleggers, er is hier geen sprake meer van een eerlijk speelveld.

De VEB vraagt zich hardop af wat hier achter de schermen speelt. De familie Van Puijenbroek heeft bij TMG drie petten op: als grootaandeelhouder via VPE met 41 procent van de aandelen, met Guus van Puijenbroek als commissaris, maar ook als beoogde grootaandeelhouder in de nieuwe combinatie met Mediahuis. Juist die verschillende petten zorgen voor belangenconflicten die een fair overnameproces in de weg kunnen staan. Het lijkt er volgens de VEB op dat de familie in de nieuwe combinatie een gunstiger situatie voor zichzelf weet te bedingen, en dit kan ten koste gaan van de zittende minderheidsaandeelhouders. Bekijk hier het volledige interview met Errol Keyner

Mediahuis en VPE riepen De Mol wel op om te gaan praten, wat in het belang van TMG zou zijn. De Mol lijkt dat vooralsnog niet van plan. Bij TMG lijkt zich een stammenstrijd af te spelen, want de volledige Raad van Bestuur, de heren Van der Snoek en Epskamp, zijn per direct geschorst door de Raad van Commissarissen, waarin dus Guus van Puijenbroek zitting heeft. De bestuurders leken wel op de hand van Talpa te zijn, of tenminste wel bereid te zijn met Talpa in gesprek te gaan.

De biedingsstrijd gaat dus opnieuw een nieuwe fase in. De VEB heeft TMG vorige week in een brief om opheldering gevraagd. Lees hier de brief

 




Gerelateerde artikelen