VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Om zelf te beleggen, heb je een broker nodig. Maar welke? Er zijn grote verschillen in kosten en kwaliteit van dienstverlening. De brokerrating helpt je brokers vergelijken. 

Naar de brokerrating

 

1. Wat is de brokerrating?
Je ontdekt binnen vijf minuten welke broker de goedkoopste is. Daarbij wordt uitgegaan van je specifieke situatie. De brokerrating wordt je aangeboden in samenwerking met Beleggingsmatch.nl. Valutakosten worden niet meegenomen in de vergelijking. 


2. Een soort kostenonderzoek dus?
Inderdaad. De VEB houdt jaarlijks een vergelijkend onderzoek naar de kosten van brokers. Om aanbieders te vergelijken, maken we daarbij gebruik van modelbeleggers. Daarnaast legden we de brokerkosten voor extra diensten langs de meetlat.  

Deze online module is echter volledig toegesneden op persoonlijke situaties. 

3. Moet ik alleen op kosten letten bij het kiezen van een broker? 
Zeker niet. Er is meer dan kosten om te vergelijken bij brokers. Klantvriendelijkheid en het gebruiksgemak bij het doorgeven van orders spelen een rol. Zo vind je in de module ook de beoordelingen van andere beleggers. Lees daarnaast in Effect meer over de kwaliteit van banken en brokers.


4. Is deze service volledig gratis?
Voor de gebruiker wel. Als je besluit via deze website informatie aan te vragen dan ontvangt de ontwikkelaar van Beleggingsmatch.nl een vergoeding van de betreffende aanbieder. De VEB deelt in de opbrengst. 

Overigens geeft een aantal aanbieders de mogelijkheid om meteen na doorlopen van de drie stappen informatie op te vragen. Houd er wel rekening mee dat de brokers je gaan bellen om je over te halen een rekening te openen. Als je duidelijk aangeeft dat je dat niet wilt, blijft het bij een enkel telefoontje.