VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Om zelf te beleggen, heb je een broker nodig. Maar welke? Er zijn grote verschillen in kosten en kwaliteit van dienstverlening. De brokerrating helpt je brokers vergelijken. 

 

Naar de brokerrating

 

1. Wat is de brokerrating?
Je ontdekt binnen vijf minuten welke broker de goedkoopste is. Daarbij wordt uitgegaan van je specifieke situatie. De brokerrating wordt je aangeboden in samenwerking met finner.nl. De module onderscheidt transactiekosten, valutakosten, service fees en andere periodieke kosten.

2. Een soort kostenonderzoek dus?
Inderdaad. De VEB houdt jaarlijks een vergelijkend onderzoek naar de kosten en kwaliteit van brokers (exclusief voor leden). Om aanbieders te vergelijken, maken we daarbij gebruik van modelbeleggers en maken we de kosten van individuele transacties inzichtelijk. Daarnaast leggen we de kosten voor een actief beleggersprofiel langs de meetlat.

Met de brokerrating kun je echter een vergelijking maken die volledig toegesneden is op jouw persoonlijke situatie. 

3. Moet ik alleen op kosten letten bij het kiezen van een broker? 
Zeker niet. Er is meer dan kosten om te vergelijken bij brokers. Klantvriendelijkheid en het gebruiksgemak van het platform spelen bijvoorbeeld ook een rol. Daarom vind je in de module de beoordelingen van andere beleggers. Het brokeronderzoek van de VEB besteedt bovendien veel aandacht aan de dienstverlening en voorwaarden van brokers.

4. Is deze service volledig gratis?
Voor de gebruiker wel. Als je besluit via deze website informatie aan te vragen dan ontvangt de ontwikkelaar van finner.nl een vergoeding van de betreffende aanbieder. De VEB deelt in de opbrengst. 

Finner heeft een samenwerking met een aantal aanbieders, bij die partijen is er de mogelijkheid om meteen na het doorlopen van de vragen op basis van de resultaten een rekening te openen.