VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Beursblik: resultaten DSM onder druk
  03-08-2020 12:55 - Nutrtion blijft sterk presteren.

  (ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het tweede kwartaal vermoedelijk de resultaten onder druk zien staan. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

  Analisten schatten de omzet in op 2.124 miljoen euro, waar dit een jaar eerder 2.276 miljoen euro was. Nutrition droeg hier 1.570 miljoen euro aan bij en Materials 498 miljoen euro.

  Deze omzet leverde DSM vermoedelijk een aangepaste EBITDA op van 390 miljoen euro. Dat was 438 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2019.

  2020

  DSM onthield zich bij de vorige kwartaalupdate van een verwachting voor 2020, vanwege de onzekerheden van de coronacrisis, met name voor de divisie Materials. Voor Nutrition wordt door het speciaalchemiebedrijf een toename van de aangepaste EBITDA voorspeld van ten minste 5 procent.

  De analisten verwachten dat de jaaromzet van DSM daalt van 9.010 miljoen euro in 2019 naar 8.881 miljoen euro dit jaar. Bij Nutrition rekenen zij echter op een omzetgroei van 4,5 procent naar 6.301 miljoen euro, wat een 6 procent hogere aangepaste EBITDA zou moeten opleveren van 1.325 miljoen euro. Voor heel DSM wordt de aangepaste EBITDA ingeschat op 1.645 miljoen euro.  

  Positief noemde Jefferies de overname van Erber Group door DSM. Volgens de zakenbank heeft Erber aantrekkelijke vooruitzichten voor de omzetgroei, die tegen de 10 procent loopt, met een EBITDA-marge die boven de 20 procent ligt.

  DSM opent dinsdag voorbeurs de boeken.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street
  03-08-2020 12:52 - Markt begint positief aan nieuwe maand.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

  De Amerikaanse aandelenmarkten zetten daarmee in afwachting van opnieuw een drukke cijferweek de opwaartse trend van vrijdag voort, terwijl de discussies over een nieuw steunpakket wordt voortgezet.

  Democraten en Republikeinen kwamen afgelopen weekend niet tot overeenstemming over een nieuw coronasteunpakket. Onderdeel van het nieuwe pakket moet de verlenging van de werkloosheidsuitkering van 600 dollar per week worden. Over de voorwaarden verschillen de Democraten en Republikeinen evenwel van mening.

  "Hoewel de details van een nieuw Amerikaans hulppakket nog niet zijn afgerond, geeft Washington het signaal af dat het de economie zal steunen", zei marktanalist Peter Andersen van Andersen Capital Management. Hij voegde eraan toe heel blij te zijn dat de Fed heeft aangegeven de rentes laag te zullen houden. "Ik denk dat de markt is gepositioneerd voor een geweldige rally wanneer de consument uit de lockdown komt, er een vaccin is, de gasprijzen laag zijn en de rentes ultra laag", aldus Andersen.

  Op macro-economisch vlak staan vanmiddag een tweetal inkoopmanagersindices voor de Amerikaanse industrie op de agenda. Zowel in Europa als in China groeide de industrie in juli, zo bleek vanochtend al.

  De euro/dollar noteerde op 1,1727. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1781 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1774 de borden.

  Olie noteerde maandag tot 1,0 procent lager.

  Bedrijfsnieuws

  Een AI-bedrijf, dat onlangs in China een octrooi toegewezen heeft gekregen voor een stemassistent die op Apple's Siri lijkt, heeft nu een rechtszaak tegen Apple aangespannen vanwege patentbreuk. Indien succesvol, zou dit ertoe kunnen leiden dat Apple veel van zijn producten niet langer in China mag verkopen, de op één na grootste economie van de wereld. Apple steeg voorbeurs desondanks 0,8 procent.

  Microsoft steeg voorbeurs 2,2 procent. Het softwarebedrijf zei door te gaan met zijn plannen om de Amerikaanse activiteiten van de populaire app TikTok over te nemen, hoewel president Donald Trump dreigde met een verbod op de app, zelfs bij een overname. In een verklaring zei Microsoft na een gesprek met Trump te begrijpen welke zorgen hij heeft en hier rekening mee te houden. Doel is om de deal uiterlijk 15 september rond te hebben.

  Siemens Healthineers wil Varian Medical Systems voor 16,4 miljard dollar overnemen, zo meldde het zondag. Per aandeel Varian telt Siemens Healthineers 177,50 dollar in contanten neer. Het aandeel sloot vrijdag op 142,72 dollar en lijkt maandag 23 procent hoger te gaan openen.

  Luxe warenhuisketen Lord & Taylor heeft samen met moederbedrijf Le Tote, een abonnementsdienst voor modeverhuur, faillissement aangevraagd. Ook Tailored Brands, het moederbedrijf van Men's Warehouse en Jos A. Bank, heeft faillissement aangevraagd, nadat de corona-uitbraak de vraag naar kleding onder druk zette. 

  Marathon Petroleum verkoopt zijn benzinestations aan de eigenaren van supermarktketen 7-Eleven voor 21 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 8,0 procent.

  Tyson Foods publiceert maandag kwartaalcijfers.

  Slotstanden
   
  De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 3.271,12 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 26.428,32 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,5 procent tot 10.745,27 punten. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Fugro adviseert Xtera bij aanleg zeekabel
  03-08-2020 12:35 - Financiele details opdracht niet vermeld.

  (ABM FN-Dow Jones) Fugro adviseert Xtera bij het plaatsen van een glasvezelkabel tussen Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Dit meldde de Nederlandse bodemonderzoeker maandag.

  De financiële details van de opdracht werden niet vermeld. 

  Fugro adviseert opdrachtgever Xtera over de uiteindelijke routeselectie en de wijze waarop de kabel het beste geplaatst kan worden om het risico op schade in de toekomst te minimaliseren.

  Het aandeel Fugro noteerde maandag op een groen Damrak 2,5 procent hoger op 3,46 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen hoger rond middaguur
  03-08-2020 12:20 - Markt veert op na positieve macrocijfers.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur hoger.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,5 procent tot 358,16 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,3 procent op 12.470,26 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 4.798,99 punten. De Britse FTSE 100 noteerde vlak op 5.898,45 punten.

  De Europese aandelenmarkten startten de eerste dag van de nieuwe maand licht lager, nadat uit de resultaten van bankreuzen als HSBC en Société Générale bleek hoe hard de financiële sector is getroffen door de coronapandemie. Positieve macrocijers deden het tij keren.

  De activiteit in de industrie van de eurozone is in juli weer gegroeid. De inkoopmanagersindex steeg van 47,4 in juni naar 51,8 afgelopen maand. De meeste landen lieten afgelopen maand weer groei zien. Uitzonderingen waren Nederland en Griekenland. Spanje presteerde in juli het sterkst. Deze index steeg van 49,0 in juni naar 53,5 in juli. Ook in het Verenigd Koninkrijk trok de groei verder aan.

  “De Europese fabrieken rapporteerden een erg positieve start van het derde kwartaal”, aldus econoom Chris Williamson van Markit. De productie groeide zelfs in het hoogste tempo in meer dan twee jaar tijd, aldus de econoom. Maar, zo benadrukte Williamson, de arbeidscijfers blijven een punt van zorg.

  Ook uit China kwamen bemoedigende cijfers. Daar trok de groei verder aan. De index steeg van 51,2 in juni naar 52,8 in juli.

  Hernieuwde spanningen tussen de Verenigde Staten en China en het toenemende aantal coronabesmettingen blijven evenwel een bron van zorg. "Oudere angsten zijn terug in de markt", zei marktanalist Michael McCarthy van CMC Markets. Hij wees onder andere op opmerkingen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken afgelopen weekeind dat het Witte Huis met nieuwe maatregelen zal komen tegen Chinese technologiebedrijven.

  De euro/dollar noteerde op 1,1745. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1781 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1774 de borden.

  Olie noteerde maandag tot 1,2 procent lager.

  Bedrijfsnieuws

  Société Générale verloor 3,1 procent. De bank boekte in het tweede kwartaal een verlies van 1,3 miljard euro en deed een forse afschrijving met het oog op toekomstige kredietverliezen.

  HSBC noteerde rond het middaguur 0,1 procent lager, nadat de bank een 77 procent lagere nettowinst rapporteerde over de eerste zes maanden van 2020.

  Siemens Healthineers daalde 4,7 procent. Het concern wil Varian Medical Systems voor 16,4 miljard dollar overnemen, zo meldde het zondag. Tegelijk met deze aankondiging publiceerde Siemens Healthineers ook de kwartaalcijfers. Afgelopen kwartaal daalde de vergelijkbare omzet met bijna 7 procent, volgens het bedrijf door de corona-uitbraak. De aangepaste EBIT-marge daalde met 1,2 procentpunt naar 13,9 procent. Maar CEO Bernd Montag verwacht dat in het lopende kwartaal een duidelijke verbetering zal optreden.

  De Nederlandse pakketbezorger PostNL steeg 8,4 procent, na het openen van de boeken. Analisten vonden de cijfers dan ook beter dan verwacht en KBC Securities plakte een koopaanbeveling op het aandeel.

  Bierbrouwer Heineken verloor 4,4 procent na publicatie van de halfjaarcijfers. Die resultaten waren stevig aangetast door de coronacrisis, maar dat kwam niet als een verrassing door een winstwaarschuwing vorige maand.

  Morphosys steeg 5,9 procent, nadat het biotechbedrijf versnelde goedkeuring kreeg van de Amerikaanse Food and Drug Administration voor een lymfoomgeneesmiddel.

  Sanofi en GSK voeren vergevorderde gesprekken met de Europese Unie over de levering van 300 miljoen doses van een coronavaccin. Sanofi won 0,9 procent en GSK 1,0 procent. 

  Futures Wall Street
   
  De Amerikaanse beurzen gaan maandag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het groen.

  De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 3.271,12 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 26.428,32 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,5 procent tot 10.745,27 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Microsoft wil TikTok op 15 september binnen hebben
  03-08-2020 12:01 - Microsoft zegt zorgen Trump te begrijpen.

  (ABM FN-Dow Jones) Microsoft wil half september een akkoord hebben bereikt met ByteDance over de overname van Amerikaanse activiteiten van het populaire TikTok. 

  CEO Satya Nadella van Microsoft heeft zondag met de Amerikaanse president Donald Trump gesproken over de overname,  zo meldde Microsoft na afloop in een verklaring. 

  Trump had laten weten een stokje voor de deal te willen steken. Microsoft zei de zorgen van de president te begrijpen en hiermee rekening te zullen houden.

  Onder meer wil het Amerikaanse bedrijf garanderen dat data van gebruikers uit de VS ook in de VS worden opgeslagen en niet bijvoorbeeld in China.

  Microsoft wil de deal uiterlijk 15 september afronden, en zal dan niet alleen de Amerikaanse activiteiten van TikTok overnemen, maar ook die in Canada, Australië en Nieuw Zeeland. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Nederland haalt 2,6 miljard euro op
  03-08-2020 11:45 - Inschrijvingen ruim overtekend.

  (ABM FN-Dow Jones) Nederland heeft met de heropening van twee kortlopende leningen 2,61 miljard euro opgehaald. Dit maakte het Agentschap van het ministerie van Financiën maandag bekend.

  Met een lening die afloopt op 29 oktober werd 1,35 miljard euro opgehaald en met een lening die op 28 mei volgend jaar afloopt, werd 1,26 miljard euro opgehaald.

  De rentevergoeding op de eerste lening is 0,58 procent negatief en op de tweede lening 0,575 procent negatief. Beide inschrijvingen waren ruim overtekend.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: Barclays haalt Euronext van kooplijst
  03-08-2020 11:38 - Koersdoel blijft 93,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft het advies voor Euronext verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen met een onveranderd koersdoel van 93,00 euro.

  Er is nog maar weinig opwaarts koerspotentieel over, oordeelden de analisten van de Britse bank, nadat de koers het de afgelopen periode goed heeft gedaan.

  Euronext combineert autonome groei met overnames. In de voorbije jaren werden diverse acquisities gedaan, waaronder die van de Ierse en Noorse beurs. Daarbij wist het beursbedrijf zijn inkomstenstroom ook diverser te maken.

  Barclays schat in dat Euronext circa 1 miljard euro aan liquiditeit heeft voor nieuwe overnames. Na de overname van de Spaanse beurs door SIX, zijn er niet veel overnameprooien meer over, aldus de bank. Maar mogelijk komt de Italiaanse beurs op de markt, nu London Stock Exchange dit belang wellicht moet verkopen om toestemming van Brussel te krijgen voor de overname van Refinitiv. Een succesvolle overname noemt Barclays een risico voor het verlaagde advies voor Euronext.

  Het aandeel Euronext handelde maandag op een groen Damrak 0,4 procent lager op 96,55 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: AEX start augustus goed
  03-08-2020 11:10 - PostNL flink in het groen maar Heineken daalt.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs noteerde maandag rond de klok van elf uur een half procent hoger op 548,13 punten.

  Beleggers konden vanochtend reageren op een serie inkoopmanagerscijfers. 

  In Japan was in juli nog sprake van krimp in de industrie, maar wel minder sterk dan in juni. De Chinese industrie groeide in een hoger tempo en ook de meeste Europese landen gingen van krimp naar groei. Nederland bleef achter en ziet de industrie nog altijd krimpen.

  "De Europese fabrieken rapporteerden een erg positieve start van het derde kwartaal", aldus econoom Chris Williamson van Markit. De productie groeide zelfs in het hoogste tempo in meer dan twee jaar tijd, aldus de econoom. Maar, zo benadrukte Williamson, de arbeidscijfers blijven een punt van zorg.

  De euro/dollar handelde op 1,1774. Olie werd 0,8 procent goedkoper

  Stijgers en dalers

  In de AEX noteerden de meeste aandelen in de plus. Koploper was Just Eat Takeaway met een koersstijging van 2,4 procent. Jefferies verhoogde het koersdoel naar 108 Britse pond met handhaving van het koopadvies.

  ASMI won 1,3 procent en ASML steeg 1,1 procent. Verder werd Wolters Kluwer 1,4 procent duurder.

  De banken ING en ABN AMRO werden beide 0,1 procent goedkoper. Shell, dat een koersdoelverlaging van Kepler Cheuvreux kreeg, daalde 0,9 procent. Kepler liet Shell wel op de kooplijst staan.

  Heineken verloor 2,6 procent na publicatie van de halfjaarcijfers. Die resultaten waren stevig aangetast door de coronacrisis, maar dat kwam niet als een verrassing door een winstwaarschuwing vorige maand. Unibail-Rodamco-Westfield was de grootste daler met een koersverlies van 5,5 procent.

  In de AMX ging PostNL 6,6 procent hoger na het openen van de boeken. Analisten vonden de cijfers dan ook beter dan verwacht en KBC Securities plakte een koopaanbeveling op het aandeel.

  Pharming werd 4,1 procent duurder en Fugro 2,0 procent. Daarentegen leverde Basic-Fit 3,0 procent in en daalde Air France-KLM 4,4 procent. Berenberg en UBS verlaagden beide het koersdoel voor de luchtvaartmaatschappij. 

  Alfen was de uitblinker in de AScX met 5,8 procent koerswinst, gevolgd door Ordina en Brunel met winsten van 5,1 procent. Wereldhave daalde 5,0 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Valuta: lichte druk op euro
  03-08-2020 10:44 - Zwaartepunt ligt deze week bij Amerikaans banenrapport.

  (ABM FN-Dow Jones) De euro staat maandagochtend ten opzichte van de dollar en het Britse pond licht onder druk, waarbij er verdere neerwaarts ruimte is voor de euro/dollar. Dit zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

  Mevissen had al eerder op eurozwakte gerekend, gezien de rally die de Europese munt maakte na de positieve uitkomst van de EU-top.

  De markt krijgt deze week een reeks aan richtinggevende cijfers te verwerken, aldus Mevissen. Op macro-economisch vlak domineert het Amerikaanse banenrapport op vrijdag, nadat woensdag het ADP-banenrapport en donderdag de Amerikaanse steunaanvragen al worden gepubliceerd. Een reeks inkoopmanagersindices kan ook op de nodige aandacht rekenen. Vanochtend bleek de Europese industrie er in juli flink beter voor te staan dan in juni. Vanmiddag volgen deze cijfers uit de VS.

  "Daarnaast gebeurt er natuurlijk van alles op geopolitiek vlak, gaat de stroom aan bedrijfsresultaten gestaag door en zijn er de zorgen over het wereldwijd alsmaar stijgende aantal coronavirusinfecties en de herinvoering van lockdownmaatregelen. Welk gewicht de markt komende handelsweek waaraan ophangt is onduidelijk", aldus de analist.

  In dat opzicht is het dan ook afwachten welke kant de euro/dollar opgaat. "Loopt het aantal infecties in de VS op, dan verzwakt de dollar, maar versterkt de stijging wereldwijd dan sterkt de Amerikaanse munt juist weer aan", denkt de analist.

  De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,1770. Ook ten opzichte van het Britse pond en de Japanse yen leverde de Europese munt 0,1 procent in. De dollar noteerde ten opzichte van het pond 0,1 procent lager, terwijl de greenback tegenover de yen ook 0,1 procent inleverde.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: ING verlaagt koersdoel Fagron
  03-08-2020 10:35 - Koersdoel naar 18,50 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) ING heeft in aanloop naar de kwartaalcijfers het koersdoel voor Fagron verlaagd van 19,50 naar 18,50, bij een ongewijzigd Houden advies. Dit bleek maandag uit een analistenrapport van de bank.

  Volgens analist Stijn Demeester zullen de aanstaande halfjaarresultaten van Fagron op 6 augustus zowel mee- als tegenwind van de coronacrisis laten zien. 

  Enerzijds wist Fagron te profiteren van een stijging van de verkoop van Covid-19 gerelateerde producten in de Brands en Essentials divisies, aldus de analist.

  Aan de andere kant ziet Demeester dat de Compounding divisie geraakt werd door vertragingen bij behandelingen in het ziekenhuis en een aanhoudend lastige Nederlandse thuismarkt.

  In combinatie met een valutaire tegenwind, heeft ING de ramingen voor de REBITDA van Fagron in 2020 met ongeveer 7 procent verlaagd, waardoor het koersdoel omlaag ging. 

  Cijfers

  Voor het eerste helft van 2020 verwacht ING dat Fagron 282,8 miljoen euro aan omzet behaalde, wat een REBITDA van 62,0 miljoen euro opleverde. Dit is respectievelijk 10,7 en 11,6 procent beter dan in de eerste zes maanden van 2019. 

  De nettoschuld daalde vermoedelijk van 276,4 miljoen euro eind juni 2019 naar 259,3 miljoen euro. 

  Daarmee is ING iets positiever gestemd dan de consensus, die op een omzet van 281,3 miljoen euro rekent met een REBITDA van 60,7 miljoen euro. De nettoschuld wordt door de consensus ingeschat op 277,3 miljoen euro.

  Het aandeel Fagron daalde maandag 1,5 procent naar 18,67 euro. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Britse industrie groeit beduidend harder
  03-08-2020 10:34 - Inkoopmanagersindex naar 53,3 in juli.

  (ABM FN) De activiteit in de Britse industrie is in juli flink gegroeid. Dit bleek maandag uit definitieve cijfers van Markit Economics.

  De inkoopmanagersindex steeg op maandbasis van 50,1 naar 53,3. Dat was ook iets lager dan de voorlopige raming van 53,6 voor juli.

  Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

  Door: ABM Financial News.
  pers@abmfn.be
  Redactie: +32(0)78 486 481

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel Shell
  03-08-2020 10:05 - Koopadvies gehandhaafd.

  (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft maandag het koersdoel voor Royal Dutch Shell verlaagd van 18,00 naar 17,00 euro, maar handhaafde het koopadvies, in reactie op de kwartaalcijfers van de Brits-Nederlandse energiereus van vorige week donderdag.

  Het tweede kwartaal was buitengewoon uitdagend, maar het bedrijf presteerde volgens de analisten van Kepler Cheuvreux toch beter dan verwacht.

  De operationele kasstroom was het afgelopen kwartaal met 6,5 miljard dollar volgens de analisten gezond en kwam 1,2 miljard dollar boven de prognose van Kepler uit. De analisten verlagen het koersdoel voor de energiereus vanwege een hogere nettoschuld, hogere afschrijvingen en een hoger pensioentekort.

  Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde maandag op een groen Damrak 0,8 procent lager op 12,59 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Industrie eurozone groeit weer
  03-08-2020 10:03 - Inkoopmanagersindex juli op 51,9.

  (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de industrie van de eurozone is in juli weer gegroeid. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

  De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 47,4 in juni naar 51,8 afgelopen maand. Er werd een stand van 51,1 voorzien. 

  In vrijwel alle regio's was afgelopen maand weer sprake van groei. In Nederland kromp de industrie nog wel, hoewel in een lager tempo, maar grote landen als Frankrijk en Duitsland zitten weer in de groeimodus.

  Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Duitse industrie groeit weer
  03-08-2020 09:59 - Index van 51,0 in juli.

  (ABM FN-Dow Jones) De industrie in Duitsland is in juli weer gegroeid. Dit meldde Markit maandag.

  De inkoopmanagersindex die de industriële activiteit meet, steeg afgelopen maand van 45,2 naar 51,0. De verwachting van economen was een stand van 50.

  Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Franse industrie blijft groeien
  03-08-2020 09:54 - Index stijgt in juli naar 52,4.

  (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Franse industrie is in juli opnieuw gegroeid. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

  De inkoopmanagersindex steeg van 52,3 in juni naar 52,4 afgelopen maand. Er werd vooraf door economen een stand van 52,0 voorzien.

  Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Italiaanse industrie groeit weer
  03-08-2020 09:54 - Index stijgt tot 51,9 in juli.

  (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Italiaanse industrie is in juli weer gegroeid. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

  De inkoopmanagersindex steeg van 47,5 in juni naar 51,9 afgelopen maand. De verwachting van economen lag op 51,0.

  Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: KBC Securities zet PostNL op kooplijst
  03-08-2020 09:36 - Ook koersdoel omhoog.

  (ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft maandag het advies voor PostNL verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 1,50 euro naar 2,70 euro, na de kwartaalcijfers van de Nederlandse pakketbezorger.

  KBC sprak van zeer sterke kwartaalcijfers "die ver boven de verwachtingen uitkwamen". De Nederlandse pakketbezorger boekte een omzet van 789 miljoen euro, terwijl werd gerekend op 776 miljoen euro. Ook het genormaliseerde EBIT-resultaat kwam met 54 miljoen euro ruim uit boven de 47 miljoen euro waarop werd gerekend.

  De analisten van KBC verwachten wel dat de groei van de pakketvolumes in de tweede jaarhelft normaliseren, maar op een niveau dat hoger ligt dan voor het coronacrisis. Zij voorzien ook enig herstel in de postdivisie, omdat de direct mail-campagnes weer op gang zullen komen.

  Het aandeel PostNL noteerde maandag op een groen Damrak 8,0 procent hoger op 2,22 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Spaanse industrie groeit weer
  03-08-2020 09:19 - Inkoopmanagersindex in juli naar 53,5.

  (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Spaanse industrie is in juli na vier opeenvolgende maanden van krimp weer gegroeid. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit.

  De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 49,0 in juni naar 53,5 in juli. Dat is de hoogste stand sinds april 2018.

  Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: PostNL koploper op groen Damrak
  03-08-2020 09:18 - Meevallende cijfers voor PostNL

  (ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste maandag kort na de beursgong 0,3 procent hoger naar 546,77 punten, terwijl de Midkap 0,4 procent won.

  Bij de hoofdaandelen noteerde Just Eat Takeaway.com bovenaan met een koerswinst van 1,5 procent. Jefferies verhoogde het koersdoel voor de maaltijdbezorger van 98,00 naar 108,00 Britse pond, met handhaving van het koopadvies. Fintechbedrijf Adyen won daarnaast 1,4 procent. 

  Heineken verloor daarentegen 1,8 procent. Heineken meldde een slecht tweede kwartaal achter de rug te hebben, maar dat verraste niet nadat de Amsterdamse brouwer vorige maand al een winstwaarschuwing afgaf. Kepler Cheuvreux vond in een reactie wel dat de prestaties in Europa tegenvielen, maar dat in de Amerika's juist beter dan verwacht werd gepresteerd. Jefferies denkt dat lange termijn beleggers wel tervreden kunnen zijn met de cijfers. 

  Vastgoedfonds Unibail-Rodamco was de grootste daler in de AEX met een verlies van meer dan 4 procent, zonder een direct aanwijsbare reden. 

  In de AMX won PostNL maar liefst 7 procent. PostNL boekte het afgelopen kwartaal een aangepast EBIT-resultaat van 54 miljoen euro, in vergelijking met 39 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Vooraf door ABM Financial News geraadpleegde analisten rekenden op een aangepast EBIT-resultaat van 47 miljoen euro. KBC Seucrities zette het aandeel op de kooplijst.

  Air France-KLM noteerde met een verlies van 2 procent onderaan. Berenberg verlaagde het koersdoel voor het aandeel van 4,75 naar 3,20 euro met een ongewijzigd Houden advies. De analisten benadrukten dat de luchtvaartmaatschappij duidelijk herstelpotentieel heeft, waarbij kostenbesparingen zich direct vertalen in een betere marge. De huidige omstandigheden rond Covid-19 nopen echter tot voorzichtigheid, waarschuwden de zakenbank.

  Onder de kleinere aandelen wonnen Alfen en Brunel 3 procent. Kendrion verloor 2 procent. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: pakketbezorging zorgt voor meevallende resultaten PostNL
  03-08-2020 09:12 - Bank of America handhaaft koopadvies.

  (ABM FN-Dow Jones) De resultaten van PostNL in het tweede kwartaal geven blijk van een sterk momentum, waarbij wordt geprofiteerd van de grotere blootstelling aan pakketbezorging. Dit meldden analisten van Bank of America in reactie op de resultaten van de Nederlandse post- en pakketbezorger.

  De omzet steeg het afgelopen kwartaal met 16 procent tot 789 miljoen euro, wat hoger was dan de door het bedrijf samengestelde consensus van 776 miljoen euro, terwijl het genormaliseerde EBIT-resultaat van 54 miljoen euro, de prognose van Bank of America van 42 miljoen euro ruim overtrof.

  "In het licht van deze resultaten zijn wij van mening dat PostNL ten volle kan profiteren van de groei in e-commerce en het punt nadert dat het dividend weer zou kunnen worden hervat", aldus de analisten van de Amerikaanse bank.

  De postvolumes lieten overigens in het tweede kwartaal wel een daling zien van 16 procent op jaarbasis, wat slechter was dan de daling van 14 procent waarop de analisten van Bank of America rekenden. De postvolumes zijn een structureel probleem, aldus de analisten.

  Bank of America hanteert een koopadvies voor PostNL. Het aandeel noteerde maandag op een groen Damrak 6,5 procent hoger op 2,19 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.