VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Beursupdate: AEX op Wall Street
  18-12-2018 22:54 - Vrijwel alle aandelen lager.

  (ABM FN-Dow Jones)Op Wall Street zijn dinsdag bijna alle negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten.

  Aegon (-0,9%)
  ArcelorMittal (+0,5%)
  ASML (0%)
  Galapagos (-0,7%)
  ING Groep (-1,0%)
  Philips (-0,5%)
  RELX (-0,2%)
  Royal Dutch Shell (-0,5%)
  Unilever (-0,5%)

  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 494,45 punten, zijn geëindigd op 493,04 punten.

  Euro/dollar: 1,1361.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • EC en Italie akkoord over begroting - media
  18-12-2018 22:44 - Nog wel officiële goedkeuring nodig.

  (ABM FN-Dow Jones) Rome en Brussel zouden een akkoord hebben bereikt over de Italiaanse begroting voor 2019. Dit schreef persbureau Reuters dinsdag op basis van een woordvoerster van het Italiaanse ministerie van Economische Zaken.

  De begroting moet nog wel officieel worden goedgekeurd. Dit gebeurt vermoedelijk woensdag, schreef Bloomberg op basis van een woordvoerster van het Italiaanse ministerie van Financiën.

  Een eerste begroting werd door de Europese Commissie afgewezen. Toen stond er een tekort van 2,4 procent in de plannen van Rome.

  Later zou Italië een begroting hebben ingediend met een tekort van 2,04 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Meer winst levert FedEx geen koerswinst op
  18-12-2018 22:32 - Winstverwachting verlaagd.

  (ABM FN-Dow Jones) FedEx heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer winst geboekt dan voorzien, maar de winstverwachtingen voor het hele jaar werden toch neerwaarts bijgesteld. Dit meldde de Amerikaanse pakketbezorger dinsdag nabeurs.

  Het bedrijf boekte een winst van 935 miljoen dollar, tegen 775 miljoen dollar een jaar eerder. Aangepast voor bijzondere posten steeg de winst van 866 miljoen dollar naar bijna 1,1 miljard dollar, of 4,03 dollar per aandeel.

  De omzet steeg van 16,3 miljard naar 17,8 miljard dollar.

  Analisten geraadpleegd door FactSet hielden ook rekening met een omzet van 17,8 miljard dollar, en mikten daarbij op een aangepaste winst per aandeel van 3,94 dollar.

  Outlook

  "De Amerikaanse economie blijft solide, maar de internationale activiteiten verzwakten gedurende het kwartaal, vooral in Europa", zei CEO Frederick Smith in een toelichting.

  "We ondernemen actie om de impact van deze ontwikkeling op te vangen door nieuwe kostenbesparingen", voegde de topman toe. Hiervoor reserveert de pakketbezorger honderden miljoenen dollars.

  Vanwege gebrekkig zicht op de pensioenkosten dit jaar, verlaagde FedEx de winstramingen. Rekende het eerder nog op een winst per aandeel van 15,85 tot 16,45 dollar, inmiddels is dit 12,65 tot 13,40 dollar.

  Verder merkte FedEx op dat de overname van TNT Express nog altijd de beoogde 1,2 miljard tot 1,5 miljard dollar synergievoordelen zal opleveren.

  Maar door lagere pakketvolumes in Europa en een cyberaanval zal dit meer tijd kosten. Eerder dacht Fedex deze synergieën in boekjaar 2020 te kunnen realiseren.

  Het aandeel FedEx won in de reguliere handel 1,6 procent aan waarde, maar daalde in de elektronische handel nabeurs 3,5 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Toch bescheiden winsten op Wall Street
  18-12-2018 22:14 - Eindsprint tovert groen op de borden.

  (ABM FN-Dow Jones) Wall Street is dinsdag in het groen gesloten, ondanks een fikse daling gedurende de tweede helft van de handelsdag. Een eindsprint zorgde toch voor plussen.

  De Dow Jones index sloot 0,4 procent hoger op 23.675,64 punten, de breder samengestelde S&P 500 index maakte een pas op de plaats op 2.546,16 punten en techbeurs Nasdaq steeg een half procent naar 6.783,91 punten.

  Bank of America zei dat professionele beleggers flink negatiever zijn geworden. Inmiddels rekent 53 procent van de beleggers die de bank ondervroeg op een mondiale economische verslechtering. Een maand eerder was dit nog maar 44 procent.

  Een score van 53 procent werd niet meer gezien sinds oktober 2008.

  Volgens berekeningen van de website Marketwatch bevindt momenteel meer dan de helft van de aandelen in de S&P 500 index zich in een 'berenmarkt'. Dat betekent dat zij meer dan 20 procent zijn gedaald, in vergelijking met een recente piek. Fondsen die zich in een berenmarkt bevinden, zijn onder meer Apple, Amazon, Facebook, Netflix, Philip Morris, Citigroup, Bank of America, DowDuPont, 3M en IBM.

  Veel richting kreeg de markt vandaag niet. Op de agenda stonden alleen huizendata. In november bleken er zowel meer huizen in aanbouw genomen als nieuwe vergunningen afgegeven. Het ging om stijgingen van respectievelijk 3,2 en 5,0 procent.

  De meeste aandacht ging daardoor uit naar de Fed. Naar verwachting wordt de rente morgen met 0,25 procentpunt verhoogd, nadat dit in maart, juni en september ook al gebeurde.

  "Het beleid van de Fed staat niet meer op de automatische piloot, dat wil zeggen elk kwartaal een kwartje omhoog, maar wordt meer en meer data-afhankelijk. De Fed heeft zichzelf daarmee optionaliteit verschaft. Dit kan volgend jaar uitermate goed van pas komen. Er vindt namelijk al inversie plaats op de Amerikaanse rentecurve", zei marktanalist Philip Marey van Rabobank in een voorbeschouwing, daarmee doelend op het feit dat de korte en lange rente in de VS steeds dichter naar elkaar toe kruipen.

  De Amerikaanse president Donald Trump is overigens mordicus tegen een renteverhoging. Dinsdag waarschuwde hij nog dat een verhoging "opnieuw een fout" van de Fed zou zijn. "Voel de markt aan en vertrouw niet op betekenisloze cijfers", zo hield hij de centrale bank voor.

  De Chinese leider Xi Jinping riep dinsdag in een toespraak China op om op koers te blijven met zijn economische hervormingen en voegde toe dat "niemand in de positie is om het Chinese volk te dicteren wat het wel en niet moet doen". Daarmee leek hij te reageren op de eisen van de Amerikaanse president Donald Trump om tot een handelsakkoord te komen. Een directe reactie op de handelsperikelen met de VS gaf Xi evenwel niet.

  De euro/dollar noteerde op 1,1361. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1358 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1347 op de borden.

  Een januari-future voor een vat ruwe WTI-olie werd 7,3 procent, ofwel 3,64 dollar, goedkoper op 46,24 dollar op de New York Mercantile Exchange.

  Terwijl wereldwijd de vraag onder druk staat, stijgt de olieproductie in de Verenigde Staten en Rusland naar recordniveaus.

  Vooral de stijgende productie in Rusland zet volgens analisten van Commerzbank vraagtekens bij de productieverlaging die oliekartel OPEC vanaf januari wil doorvoeren. "Het is tenminste te verwachten dat het enige maanden zal duren voordat Rusland de afgesproken verlagingen heeft doorgevoerd."

  Stijgers en dalers

  Oracle steeg 0,3 procent. Het techbedrijf maakte maandag nabeurs kwartaalresultaten bekend die iets beter waren dan de verwachtingen van analisten. Het bedrijf voorziet voor het lopende kwartaal een winst per aandeel van 0,83 dollar tot 0,85 dollar. Analisten hadden gerekend op 0,84 dollar.

  Red Hat sloot vlak. Het softwarebedrijf presenteerde maandag nabeurs tegenvallende kwartaalresultaten. Het bedrijf was het afgelopen kwartaal meer kwijt aan marketing en onderzoek. Red Hat gaf geen outlook voor het boekjaar 2019, omdat het wordt overgenomen door IBM.

  Darden won maar liefst vijf procent. De kwartaalresultaten van de restaurantketen waren in lijn met de verwachtingen, al was de omzet iets lager dan consensus.

  Boeing steeg 3,8 procent. De vliegtuigbouwer maakte maandagavond laat bekend dat het het dividend met 20 procent gaat verhogen. Bovendien gaat Boeing voor 20 miljard dollar eigen aandelen inkopen. De teller stond eerder op 18 miljard.

  Johnson & Johnson won een procent. Sinds vrijdag stond het aandeel onder hevige druk, nadat persbureau Reuters schreef dat de onderneming wist dat het talkpoeder verkocht dat asbest bevatte. Maandagavond kondigde Johnson & Johnson aan voor 5 miljard dollar eigen aandelen te gaan inkopen.

  Oliereuzen Chevron en Exxon Mobil waren met verliezen van 2,4 en 2,8 procent de sterkste dalers in de Dow30.

  FedEx, dat vanavond nog met kwartaalcijfers komt, won 1,6 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Olieprijs flink onderuit
  18-12-2018 20:41 - Daling van ruim zeven procent.

  (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag flink lager gesloten, voor de derde dag op rij.

  Een januari-future voor een vat ruwe WTI-olie werd 7,3 procent, ofwel 3,64 dollar, goedkoper op 46,24 dollar op de New York Mercantile Exchange.

  Terwijl wereldwijd de vraag onder druk staat, stijgt de olieproductie in de Verenigde Staten en Rusland naar recordniveaus.

  Vooral de stijgende productie in Rusland zet volgens analisten van Commerzbank vraagtekens bij de productieverlaging die oliekartel OPEC vanaf januari wil doorvoeren. "Het is tenminste te verwachten dat het enige maanden zal duren voordat Rusland de afgesproken verlagingen heeft doorgevoerd."

  Vanaf begin volgend jaar wil het kartel dagelijks 0,8 miljoen vaten olie minder oppompen, terwijl partners als Rusland ook nog eens 0,4 miljoen vaten zullen bijdragen om tot een totale verlaging van 1,2 miljoen vaten per dag te komen.

  Contango

  Op de oliemarkt is er inmiddels geen sprake meer van backwardation, maar van contango. Dat wil zeggen dat de prijzen in de toekomst hoger liggen dan de huidige spotprijzen en is een signaal dat er te veel olie is.

  "Als gevolg van het steeds groter wordende aantal uitstaande speculatieve posities neemt de gevoeligheid voor de prijs ten aanzien van veranderende verwachtingen voor vraag en aanbod steeds meer toe", schreef energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO.

  "Er zijn veel zorgen aan beide kanten van de oliemarkt. Zal de vraag sterk blijven en zal het aanbod dalen", vatte Rob Thummel van Tortoise Advisors de markt samen.

  "De balans is erg kwetsbaar", aldus Van Cleef.

  Met dit in het achterhoofd zullen beleggers uitkijken naar de Amerikaanse olievoorraden die voor woensdagmiddag op de agenda staan.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Winsten op Wall Street
  18-12-2018 19:44 - Olieprijs weer hard omlaag.

  (ABM FN-Dow Jones) Wall Street herstelt van de afstraffing van de afgelopen dagen en bereid zich voor op een nieuw rentebesluit van de Federal Reserve.

  De Dow Jones en de Nasdaq index wonnen tot bijna een procent, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index een half procent won.

  Volgens berekeningen van de website Marketwatch bevindt momenteel meer dan de helft van de aandelen in de S&P 500 index zich in een 'berenmarkt'. Dat betekent dat zij meer dan 20 procent zijn gedaald, in vergelijking met een recente piek. Fondsen die zich in een berenmarkt bevinden, zijn onder meer Apple, Amazon, Facebook, Netflix, Philip Morris, Citigroup, Bank of America, DowDuPont, 3M en IBM.

  Veel richting kreeg de markt vandaag niet. Op de agenda stonden alleen huizendata. In november bleken er zowel meer huizen in aanbouw genomen als nieuwe vergunningen afgegeven. Het ging om stijgingen van respectievelijk 3,2 en 5,0 procent.

  De meeste aandacht ging daardoor uit naar de Fed. Naar verwachting wordt de rente morgen met 0,25 procentpunt verhoogd, nadat dit in maart, juni en september ook al gebeurde.

  "Het beleid van de Fed staat niet meer op de automatische piloot, dat wil zeggen elk kwartaal een kwartje omhoog, maar wordt meer en meer data-afhankelijk. De Fed heeft zichzelf daarmee optionaliteit verschaft. Dit kan volgend jaar uitermate goed van pas komen. Er vindt namelijk al inversie plaats op de Amerikaanse rentecurve", zei marktanalist Philip Marey van Rabobank in een voorbeschouwing, daarmee doelend op het feit dat de korte en lange rente in de VS steeds dichter naar elkaar toe kruipen.

  De Amerikaanse president Donald Trump is overigens mordicus tegen een renteverhoging. Dinsdag waarschuwde hij nog dat een verhoging "opnieuw een fout" van de Fed zou zijn. "Voel de markt aan en vertrouw niet op betekenisloze cijfers", zo hield hij de centrale bank voor.

  De Chinese leider Xi Jinping riep dinsdag in een toespraak China op om op koers te blijven met zijn economische hervormingen en voegde toe dat "niemand in de positie is om het Chinese volk te dicteren wat het wel en niet moet doen". Daarmee leek hij te reageren op de eisen van de Amerikaanse president Donald Trump om tot een handelsakkoord te komen. Een directe reactie op de handelsperikelen met de VS gaf Xi evenwel niet.

  De euro/dollar noteerde op 1,1371. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1358 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1347 op de borden.

  Olie werd tot vijf procent goedkoper.

  Stijgers en dalers

  Oracle steeg 0,6 procent. Het techbedrijf maakte maandag nabeurs kwartaalresultaten bekend die iets beter waren dan de verwachtingen van analisten. Het bedrijf voorziet voor het lopende kwartaal een winst per aandeel van 0,83 dollar tot 0,85 dollar. Analisten hadden gerekend op 0,84 dollar.

  Red Hat noteerde 0,4 procent hoger. Het softwarebedrijf presenteerde maandag nabeurs tegenvallende kwartaalresultaten. Het bedrijf was het afgelopen kwartaal meer kwijt aan marketing en onderzoek. Red Hat gaf geen outlook voor het boekjaar 2019, omdat het wordt overgenomen door IBM.

  Darden won maar liefst 5,1 procent. De kwartaalresultaten van de restaurantketen waren in lijn met de verwachtingen, al was de omzet iets lager dan consensus.

  Boeing steeg 4,5 procent. De vliegtuigbouwer maakte maandagavond laat bekend dat het het dividend met 20 procent gaat verhogen. Bovendien gaat Boeing voor 20 miljard dollar eigen aandelen inkopen. De teller stond eerder op 18 miljard.

  Johnson & Johnson won 1,6 procent. Sinds vrijdag stond het aandeel onder hevige druk, nadat persbureau Reuters schreef dat de onderneming wist dat het talkpoeder verkocht dat asbest bevatte. Maandagavond kondigde Johnson & Johnson aan voor 5 miljard dollar eigen aandelen te gaan inkopen.

  Oliereuzen Chevron en Exxon Mobil waren met verliezen van circa 1,5 procent de sterkste dalers in de Dow30.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen lager gesloten
  18-12-2018 18:47 - Markt in afwachting rentebesluit Amerikaanse centrale bank.

  (ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,8 procent tot 340,46 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,3 procent op 10.740,89 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,0 procent op 4.754,08 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,1 procent lager op 6.701,59 punten.

  De daling in Europa volgde op een verkoopgolf op de Amerikaanse aandelenmarkten maandagavond, aangezwengeld door de oplopende zorgen over de mondiale vertraging van de economische groei. Teleurstellende data uit China, Frankrijk en Duitsland op vrijdag hingen ook nog boven de markt. "De negatieve verhalen stapelen zich op een beleggers vinden het moeilijk om optimistisch te zijn", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

  Het zwaartepunt ligt deze week bij het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Het beleidscomité van de centrale bank, the Federal Open Market Committee, begon dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Hoewel het de verwachting is dat de centrale bank woensdag de rente zal verhogen, zal de nadruk liggen op de vooruitzichten van de Fed voor volgende jaar. Beleggers rekenen erop dat de centrale bank volgend jaar een geleidelijker tempo van renteverhogingen zal laten zien.

  De Amerikaanse president Donald Trump riep de Fed opnieuw op de rente niet verder te verhogen."Ik hoop dat de mensen bij de Fed het commentaar van de hoofdredactie van de Wall Street Journal zullen lezen, voordat ze weer een vergissing begaan", schreef Trump op Twitter. "Voel de markt, volg geen betekenisloze getallen."

  Op macro-economisch vlak werd dinsdag in Europa bekend dat het ondernemersklimaat in Duitsland in december is gedaald. De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel daalde van 102,0 in november naar 101,0 in december.

  De euro/dollar noteerde op 1,1364. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1366 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1347 op de borden.

  Olie noteerde dinsdag tot 4,8 procent lager.

  Bedrijfsnieuws

  Aan olie gerelateerde fondsen stonden dinsdag onder druk vanwege de lagere olieprijs. Ludin Petroleum verloor 2,6 procent. Aker herstelde echter van eerdere verliezen en sloot 0,4 procent hoger.

  Royal Dutch Shell daalde 2,3 procent en Total 3,8 procent. Er waren mediaberichten dat de Brits-Nederlandse energiereus Shell onderhandelt over een overname van Endeaver Energy Resources. Met de overname zou een bedrag van ongeveer 8 miljard dollar gemoeid zijn.

  Een uitzondering was oliedienstverlener SBM Offshore, dat 3,7 procent won, nadat het definitief een streep kon zetten onder een Braziliaanse smeergeldaffaire.

  Farmaceut Shire verloor 3,6 procent, nadat Takeda Pharmaceuticals onder druk kwam te staan vanwege een adviesverlaging van Moody's, vanwege het stijgende schuldniveau na de overname ter omvang van 62 miljard dollar van de Ierse farmaceut.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent hoger op 2.555,53 punten. De Dow Jones index steeg 0,8 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,6 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Altice Europe en KKR richten nieuw bedrijf op
  18-12-2018 18:38 - Hivory op twee na grootste zendmastenbedrijf van Europa.

  (ABM FN-Dow Jones) Altice Europe en KKR hebben gezamenlijk een nieuw bedrijf in zendmasten opgericht. Dit meldden de twee bedrijven dinsdag nabeurs in een gemeenschappelijk persbericht.

  Met de oprichting van Hivory ontstaat volgens de twee bedrijven het grootste onafhankelijke bedrijf in zendmasten van Frankrijk en het op twee na grootste in Europa.

  In het bedrijf zijn meer dan 10.000 zendmasten van Altice in Frankrijk ondergebracht. KKR heeft een belang van 49,99 procent in Hivory.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • NN-dochter versterkt samenwerking met Poolse ING Bank Slaski
  18-12-2018 18:16 - ING Bank Slaski neemt belang in NN Investment Partners Polen.

  (ABM FN-Dow Jones) NN Investment Partners, onderdeel van NN Group, en ING Bank Slaski hebben een langetermijnsamenwerkingsovereenkomst getekend. Dit meldde de Nederlandse verzekeraar dinsdag nabeurs.

  Onderdeel van de overeenkomst is een deelneming door ING Bank Slaski van 45 procent in NN Investment Partners Polen voor 41 miljoen euro.

  ING Bank Slaski zal beleggingsfondsen van NN Investment Partners gaan verkopen op de Poolse markt.

  De transactie zal naar verwachting geen materiële impact hebben op het bedrijfsresultaat en de Solvency II-ratio van NN.

  De transactie is nog onderhevig aan de goedkeuring van de betrokken autoriteiten en zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 worden afgerond.

  Het aandeel NN Group sloot dinsdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 34,42 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Unibail rondt verkoop Tour Arianne af
  18-12-2018 18:09 - Kantoorpand in Parijs.

  (ABM FN-Dow Jones) Unibail heeft met succes de verkoop van Tour Arianne afgerond. Dit maakte het vastgoedfonds dinsdagavond bekend.

  Het betreft de verkoop van een kantoorgebouw in het zakelijke district van Parijs aan het staatsfonds GIC uit Singapore voor een bedrag van 464,9 miljoen euro.

  Unibail voert momenteel een desinvesteringsplan uit ter waarde van 3 miljard euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • CEO KPN koopt 100.000 aandelen
  18-12-2018 17:56 - Geen aankoopprijs genoemd.

  (ABM FN-Dow Jones) Nieuwbakken CEO Maximo Ibarra heeft 100.000 aandelen KPN gekocht. Dit maakte het telecombedrijf dinsdag nabeurs bekend.

  De aankoop is volgens KPN een teken van vertrouwen van de CEO in het bedrijf.

  Tegen welke prijs de aandelen werden verworven, meldde KPN niet.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Damrak lager gesloten
  18-12-2018 17:51 - Markt richt vizier op Federal Reserve.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 1,1 procent tot 494,45 punten, terwijl de AMX vlak sloot en voor de AScX een min resteerde van 0,8 procent.

  In Europa was dinsdag sprake van een verdeeld marktsentiment, volgend op de sterke verkoopgolf in de Verenigde Staten maandagavond, vanwege de stijgende zorgen over de gezondheid van de mondiale economische groei.

  Het zwaartepunt ligt deze week bij het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag. Het beleidscomité van de centrale bank, the Federal Open Market Committee, begon dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Hoewel het in de verwachting ligt dat de centrale bank woensdag de rente zal verhogen, zal de nadruk liggen op de vooruitzichten van de Fed voor volgende jaar. Beleggers rekenen erop dat de centrale bank volgend jaar een geleidelijker tempo van renteverhogingen zal nastreven.

  De Amerikaanse president Donald Trump riep de Fed dinsdag opnieuw op de rente niet verder te verhogen. "Ik hoop dat de mensen bij de Fed het commentaar van de hoofdredactie van de Wall Street Journal zullen lezen, voordat ze weer een vergissing begaan", schreef Trump op Twitter. "Voel de markt, volg geen betekenisloze getallen."

  "Een verdere verhoging van de beleidsrente zal voor nog meer opwaartse druk op de korte staatsleningen zorgen. De laatste tijd is de rente op de Amerikaanse tienjaars obligatie juist gezakt, wat ervoor heeft gezorgd dat de rentecurve enorm is afgenomen. De korte rente in de VS dreigt zelfs boven de lange rente te komen liggen. Zo een 'inverse yieldcurve' duidt erop dat de markt rekening houdt met een afkoeling van de economie. In het verleden volgde na een inverse yieldcurve altijd een recessie", voegden analisten van Lynx toe.

  "De kans op een renteverhoging ligt nu rond de 66 procent. Trump hoopt met zijn waarschuwing het besluit van de Fed nog even te beïnvloeden", aldus Lynx

  Op macro-economisch vlak werd dinsdag in Europa bekend dat het ondernemersklimaat in Duitsland in december is gedaald. De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel daalde van 102,0 in november naar 101,0 in december.

  Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in november op maandbasis is gestegen met 3,2 procent, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen met 5 procent toenam.

  De euro/dollar noteerde op 1,1364. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1366 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1347 op de borden.

  Olie noteerde dinsdag tot 4,8 procent lager.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 4 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Signify met een winst van 2,3 procent, gevolgd door Randstad met een stijging van 0,6 procent.

  Financials als ABN AMRO, NN Group en ING bleven relatief dicht bij huis. ABN AMRO won 0,2 procent, profiterend van een rapport van RBC. Deze zette ABN AMRO op de favorietenlijst met een koersdoel van 30,00 euro.

  Galapagos was met een verlies van 5,5 procent de sterkste daler. Galapagos heeft een zogeheten ISABELA Fase 3-programma met GLPG1690 bij patiënten met idiopathische longfibrose gelanceerd. Inmiddels is de eerste patiënt een dosering toegediend.

  Shell verloor 2,3 procent. Het Brit-Nederlandse energiebedrijf onderhandelt naar verluidt over een overname van Endeavor Energy Resources. Altice Europe daalde 1,2 procent, terwijl Wolters Kluwer 2,5 procent inleverde.

  In de AMX wonnen sectorgenoten ASMI en Besi 1,5 en 1,1 procent. Boskalis steeg 2,6 procent.

  SBM Offshore steeg 3,7 procent. De zogeheten Braziliaanse Vijfde Kamer is akkoord met de clementieovereenkomst tussen SBM Offshore en het Braziliaanse federale pakket. Met de goedkeuring van deze anticorruptie autoriteit op zak kan SBM Offshore de smeergeldaffaire definitief achter zich laten. Daarnaast benadrukte SBM effectief weer mee te kunnen dingen naar nieuwe opdrachten in Brazilië.

  Sectorgenoot Fugro verloor 4,1 procent, terwijl Adyen 3,4 procent lager noteerde

  Onder de kleinere aandelen was Heijmans koploper met een winst van 5,3 procent. De bouwer sloot een overeenkomst om samen met de gemeente Den Haag een stedenbouwkundige visie te maken voor Den Haag Zuidwest. Later op de dag meldde de bouwer tevens van ProRail en de gemeente Teylingen de opdracht gekregen te hebben voor de aanleg van een nieuwe onderdoorgang voor het treinspoor in Voorhout. De financiële details werden door Heijmans niet vermeld.

  BinckBank noteerde 0,3 procent lager. ABN AMRO adviseert klanten om hun aandelen BinckBank te verkopen, na het overnamebod van Saxobank. Analist Cor Kluis van ABN AMRO ziet weinig opwaartse ruimte meer voor het aandeel, hoewel er een kleine kans bestaat dat een andere partij zich nog meldt met een hoger bod. Anderzijds is er ook een risico dat de toezichthouder de overname afkeurt.

  Accell daalde 0,1 procent. De fietsenproducent wil zich focussen op de Europese activiteiten en wil als gevolg de Amerikaanse activiteiten voortzetten als een separate niet-kernactiviteit, mogelijk door middel van een verkoop. Voor ING kwam deze boodschap niet als een verrassing. "De activiteiten vragen om relatief veel aandacht van het bestuur." De fietsenfabrikant verstrekte ook nadere informatie over haar financiële resultaten in 2018. Tot en met november is een netto-omzetgroei gerealiseerd van 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

  Het lokaal genoteerde AND spoot 19,1 procent omhoog. De kaartenmaker is voor zijn MapFusion-technologie een overeenkomst aangegaan met een dochteronderneming van een Europees automotive bedrijf.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent hoger op 2.555,53 punten. De Dow Jones index steeg 0,8 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,6 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  18-12-2018 16:43 - Rentebesluit Fed in aantocht.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met woensdag 26 december 2018:

  WOENSDAG 19 DECEMBER 2018
  01:50 Export - November (Jap)
  08:00 Producentenprijzen - November (Dld)
  10:30 Inflatie - November (VK)
  10:30 Producentenprijzen - November (VK)
  11:00 Bouwproductie - Oktober (eur)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
  20:00 Rentebesluit Federal Reserve (VS)
  20:30 Toelichting rentebesluit Fed door Jerome Powell

  DONDERDAG 20 DECEMBER 2018
  04:00 Rentebesluit Bank of Japan (Jap)
  06:30 Werkloosheid - November (NL)
  10:00 Lopende rekening - Oktober (eur)
  10:30 Detailhandelsverkopen - November (VK)
  13:00 Rentebesluit Bank of England (VK)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  16:00 Bestaande woningverkopen - November (VS)

  VRIJDAG 21 DECEMBER 2018
  00:30 Inflatie - November (Jap)
  06:30 Consumentenvertrouwen - December (NL)
  06:30 Consumptie huishoudens - Oktober (NL)
  08:00 Prijzen bestaande koopwoningen - November (NL)
  08:00 Consumentenvertrouwen GfK - Januari (Dld)
  08:45 Economische groei - Derde kwartaal def. (Fra)
  08:45 Ondernemersvertrouwen - December (Fra)
  08:45 Producentenprijzen - November (Fra)
  10:30 Economische groei - Derde kwartaal def. (VK)
  14:30 Economische groei - Derde kwartaal def. (VS)
  14:30 Chicago Fed index - November (VS)
  14:30 Philadelphia Fed index - December (VS)
  14:30 Persoonlijke inkomens en bestedingen - November (VS)
  14:30 Orders duurzame goederen - November (VS)
  15:00 S&P Case-Shiller huizenprijsindex - Oktober (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen - December vlp. (eur)
  16:00 Leidende indicatoren - November (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - December def. (VS)

  MAANDAG 24 DECEMBER 2018
  06:30 Economische groei - Derde kwartaal 2e raming (NL)
  06:30 Investeringen - Oktober (NL)
  00:00 Duitse aandelenmarkten gesloten ivm Kerstavond
  13:30 Britse aandelenmarkten eerder dicht ivm Kerstavond
  14:05 Euronext Parijs eerder dicht ivm Kerstavond
  19:00 Wall Street eerder dicht ivm Kerstavond

  DINSDAG 25 DECEMBER 2018
  - Mondiale beurzen gesloten ivm Kerst

  WOENSDAG 26 DECEMBER 2018
  00:00 Europese beurzen gesloten ivm Kerst
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  15:00 S&P Case-Shiller huizenprijsindex - Oktober (VS)
  15:30 Wall Street open - Reguliere handel

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  18-12-2018 16:42 - Agenda raakt minder gevuld.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met woensdag 26 december 2018:

  WOENSDAG 19 DECEMBER 2018
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 20 DECEMBER 2018
  13:30 ConAgra Brands - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  22:00 Nike - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  VRIJDAG 21 DECEMBER 2018
  - Geen agendapunten

  MAANDAG 24 DECEMBER 2018
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 25 DECEMBER 2018
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 26 DECEMBER 2018
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Belgische bedrijven
  18-12-2018 16:42 - Cijferseizoen ten einde.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met woensdag 26 december 2018:

  WOENSDAG 19 DECEMBER 2018
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 20 DECEMBER 2018
  - Geen agendapunten

  VRIJDAG 21 DECEMBER 2018
  00:00 Eckert & Ziegler - Bava

  MAANDAG 24 DECEMBER 2018
  14:05 Euronext Brussel eerder dicht ivm Kerstavond

  DINSDAG 25 DECEMBER 2018
  - Euronext Brussel gesloten ivm Kerst

  WOENSDAG 26 DECEMBER 2018
  - Euronext Brussel gesloten ivm Kerst

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  18-12-2018 16:41 - Cijferseizoen ten einde.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met woensdag 26 december 2018:

  WOENSDAG 19 DECEMBER 2018
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 20 DECEMBER 2018
  - Geen agendapunten

  VRIJDAG 21 DECEMBER 2018
  - Geen agendapunten

  MAANDAG 24 DECEMBER 2018
  14:05 Euronext Amsterdam eerder dicht ivm Kerstavond

  DINSDAG 25 DECEMBER 2018
  - Euronext Amsterdam gesloten ivm Kerst

  WOENSDAG 26 DECEMBER 2018
  - Euronext Amsterdam gesloten ivm vanwege Kerst

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Braziliaanse Vijfde Kamer akkoord met schikking SBM Offshore
  18-12-2018 16:32 - Oliedienstverlener laat smeergeldaffaire definitief achter zich.

  (ABM FN-Dow Jones) De zogeheten Vijfde Kamer is akkoord met de clementieovereenkomst tussen SBM Offshore en het Braziliaanse federale pakket. Dit meldde de oliedienstverlener dinsdag.

  Met de goedkeuring van deze anticorruptie autoriteit op zak kan SBM Offshore de smeergeldaffaire definitief achter zich laten. Daarnaast benadrukte SBM effectief weer mee te kunnen dingen naar nieuwe opdrachten in Brazilië.

  Op 1 september 2018 kondigde SBM aan een akkoord bereikt te hebben met de Braziliaanse aanklager Ministério Público Federal. Onderdeel van de deal met de aanklager was dat SBM Offshore nog eens 200 miljoen Braziliaanse real betaalt, omgerekend ongeveer 45 miljoen euro. Dit bedrag dient SBM in gedeeltes te betalen aan Petrobras: 60 miljoen real bij aanvang en vervolgens nog eens zeven betalingen ter waarde van 20 miljoen real.

  De overeenkomst was een aanvulling op het akkoord dat eind juli werd gesloten met het Braziliaanse Ministério da Transparência e Controladoria-Geral da União, Advocacia Geral da União en Petrobras. Dit akkoord stond SBM Offshore al toe om weer zaken te doen met de Braziliaanse staatsoliemaatschappij Petrobras.

  Het aandeel SBM Offshore noteerde dinsdag op een rood Damrak 1,9 procent hoger op 12,27 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Eneco start verkoopproces
  18-12-2018 15:58 - Geen beursgang.

  (ABM FN-Dow Jones) De privatisering van Eneco zal uitgevoerd worden via een gecontroleerde veiling. Dit maakte de energieleverancier dinsdag bekend.

  De aandeelhouderscommissie, raad van commissarissen en de raad van bestuur zouden volgens het concern gezamenlijk tot dit besluit gekomen zijn.

  Eneco meldde dat diverse opties, waaronder een beursgang en dual track, zijn onderzocht, maar dat uiteindelijk voor een zogeheten controlled auction is gekozen "omdat dit het beste aansluit bij de belangen van Eneco en haar stakeholders", meldde Eneco.

  "Daarbij is onder andere getoetst op een marktconforme opbrengst, transactiezekerheid, de voortzetting van de duurzame strategie en werkgelegenheid", voegde het energiebedrijf toe.

  Eneco zei dat de voorbereidingen voor de privatisering inmiddels vergevorderd zijn. De voorbereidende fase zal gevolgd worden door de transactiefase, waarbij een bieding van een partij voorgelegd zal worden aan de 53 gemeentelijke aandeelhouders van Eneco.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Meer Amerikaanse woningen in aanbouw genomen in november
  18-12-2018 15:09 - Ook meer bouwvergunningen dan een maand eerder.

  (ABM FN-Dow Jones) Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in november gestegen, vergeleken met een maand eerder. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

  Het aantal in aanbouw genomen woningen steeg vorige maand met 3,2 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,256 miljoen stuks.

  Economen rekenden vooraf gemiddeld op een daling van 0,7 procent, volgens een steekproef door de Wall Street Journal.

  De stijging is toe te schrijven aan gebouwen met twee woningen of meer. De bouw van eengezinswoningen daalde voor de derde maand op rij. Dit wijst erop dat huizenbouwer zich meer zorgen maken over de betaalbaarheid van hun woning, door de stijgende kosten voor bouwmaterialen en arbeid.

  Het cijfer voor de voorgaande maand werd bijgesteld van 1,5 procent groei naar een daling van 1,6 procent.

  Over de eerste elf maanden van het jaar steeg het aantal in aanbouw genomen woningen met 5,1 procent, vergeleken met een jaar eerder.

  Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen steeg in november met 5 procent, vergeleken met oktober, tot 1,328 miljoen stuks. Op jaarbasis nam het aantal afgegeven bouwvergunningen met 6 procent af.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street koerst af op hogere opening
  18-12-2018 14:50 - Trump waarschuwt opnieuw tegen renteverhoging.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel 0,6 procent in het groen.

  Wall Street sloot maandag juist nog opnieuw flink lager. Volgens berekeningen van de website Marketwatch bevindt momenteel meer dan de helft van de aandelen in de S&P 500 index zich in een ‘berenmarkt’. Dat betekent dat zij meer dan 20 procent zijn gedaald, in vergelijking met een recente piek. Fondsen die zich in een berenmarkt bevinden, zijn onder meer Apple, Amazon, Facebook, Netflix, Philip Morris, Citigroup, Bank of America, DowDuPont, 3M en IBM.

  De aandacht van Amerikaanse beleggers is deze week gericht op de rentevergadering van de Federal Reserve. De Fed komt vandaag en woensdag bijeen, waarna woensdagavond het rentebesluit wordt bekendgemaakt. De federal funds rate gaat waarschijnlijk met 0,25 procentpunt omhoog vanaf het huidige niveau. In maart, juni en september 2018 verhoogde de Amerikaanse centrale bank de belangrijkste rente ook al en daarom staat deze momenteel op 2,00 tot 2,25 procent.

  De aandacht van beleggers zal vooral uitgaan naar de bijbehorende toelichting van de centrale bank. "KBC is er een voorstander van dat de Fed een pauze inlast in haar rentebeleid, als de tarieven de neutrale zone bereiken. De Fed-leden zelf zijn het hier niet unaniem over eens en dus is het niet uitgesloten dat de Amerikaanse centrale bank niet star zal vasthouden aan het uitgestippelde pad van vier renteverhogingen, maar de snelheid en hoogte van de renteverhogingen zal laten afhangen van wat de economische data zullen vertellen", stelde senior financial economist Tom Simonts van KBC.

  De Amerikaanse president Donald Trump is overigens mordicus tegen een renteverhoging. Dinsdag waarschuwde hij nog dat een verhoging "opnieuw een fout" van de Fed zou zijn. "Voel de markt aan en vertrouw niet op betekenisloze cijfers", zo hield hij de centrale bank voor.

  "Misschien hebben Amerikaanse beleggers maandag ervoor gekozen om wat winst veilig te stellen, in aanloop naar het rentebesluit van de Fed", stelde analist Charalambos Pissouros van JFD Brokers. "De markt gaat er nu voor 70 procent vanuit dat de rente opnieuw omhoog gaat. Wanneer die er komt, zal de aandacht snel verschuiven naar de verwachtingen voor de economie en de komende renteverhogingen", aldus Pissouros.

  De Chinese leider Xi Jinping riep dinsdag in een toespraak China op om op koers te blijven met zijn economische hervormingen en voegde toe dat "niemand in de positie is om het Chinese volk te dicteren wat het wel en niet moet doen". Daarmee leek hij te reageren op de eisen van de Amerikaanse president Donald Trump om tot een handelsakkoord te komen. Een directe reactie op de handelsperikelen met de VS gaf Xi evenwel niet.

  Het aantal in aanbouw genomen woningen nam in november met 3,2 procent toe. De verwachting was juist een daling met 0,7 procent. Het aantal bouwvergunningen steeg met 5,0 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,1374. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1358 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1347 op de borden.

  De olieprijzen zakten bijna 3 procent weg en bereikten daarmee het niveau van oktober 2017.

  Bedrijfsnieuws

  Oracle steeg in de elektronische handel voorbeurs 5,4 procent. Het techbedrijf maakte maandag nabeurs kwartaalresultaten bekend die iets beter waren dan de verwachtingen van analisten. Het bedrijf voorziet voor het lopende kwartaal een winst per aandeel van 0,83 dollar tot 0,85 dollar. Analisten hadden gerekend op 0,84 dollar.

  Red Hat noteerde praktisch onveranderd. Het softwarebedrijf presenteerde maandag nabeurs tegenvallende kwartaalresultaten. Het bedrijf was het afgelopen kwartaal meer kwijt aan marketing en onderzoek. Red Hat gaf geen outlook voor het boekjaar 2019, omdat het wordt overgenomen door IBM.

  Darden won 1,5 procent. De kwartaalresultaten van de restaurantketen waren in lijn met de verwachtingen, al was de omzet iets lager dan consensus.

  Boeing steeg 2,3 procent. Het maakte maandagavond laat bekend dat het het dividend met 20 procent gaat verhogen. Bovendien gaat de vliegtuigbouwer voor 20 miljard dollar eigen aandelen inkopen.

  Slotstanden

  De toonaangevende S&P 500 index daalde maandag 2,1 procent tot 2.545,96 punten, de Dow Jones index verloor 2,1 procent op 23.592,98 punten en de Nasdaq sloot 2,3 procent lager op 6.753,73 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.