VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Beursupdate: AEX op Wall Street
  14-05-2021 22:08 - Meeste fondsen hoger.

  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn vrijdag zes van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten.

  Aegon (-0,20%)
  ArcelorMittal (+0,39%)
  ASML (+1,01%)
  ING Groep (+1,06%)
  Philips (+0,31%)
  RELX (+0,21%)
  Royal Dutch Shell (-0,01%)
  Unilever (+0,02%)

  Euro/dollar: 1,2146

  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 703,33 punten, zijn geëindigd op 704,82 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street positief het weekend in
  14-05-2021 22:07 - Na turbulente week.

  (ABM FN-Dow Jones) De beurzen op Wall Street zijn vrijdag hoger geëindigd, wat een positief einde betekende van een turbulente week. De S&P 500 steeg 1,5 procent bij een slot van 4.173,85 punten, de Nasdaq won 2,3 procent tot 13.429,98 punten en de Dow Jones index ging 1,1 procent hoger bij een slotstand van 34.382,13 punten.

  "We zien een aardig herstel", aldus Kent Engelke van Capitol Securities Management, eraan toevoegend dat als de inflatie op jaarbasis 3 tot 4 procent bedraagt, dit positief zou moeten zijn voor 'Main Street'. "Het is misschien niet geweldig voor snelgroeiende techaandelen, maar het is geweldig voor bedrijven die dingen produceren", zei Engelke.

  Eerder deze week gingen de mondiale beurzen stevig gebukt onder de rentevrees, nadat de inflatie in de VS in april veel harder dan verwacht bleek gestegen. De Amerikaanse tienjaarsrente tikte vervolgens even de 1,70 procent aan maar was vrijdag teruggezakt tot 1,63 procent.

  Op weekbasis verloren de S&P en Dow gemiddeld een procent. De Nasdaq daalde ruim 2 procent.

  Op macro-economisch vlak was er vrijdag veel aandacht voor de Amerikaanse detailhandelsverkopen en de industriële productie, beide in de maand april.

  De detailhandelsverkopen bleven op maandbasis stabiel, waar een stijging van 0,8 procent was voorspeld.

  "Men hoopte op een sterk cijfer, maar we zien een situatie waar slecht nieuws goed nieuws is", gaf marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade als verklaring voor het feit dat de aandelenmarkten goed bleven liggen na het verschijnen van de data.

  De gedachte is dat tegenvallende macrodata duiden op een minder overtuigend economisch herstel en dat centrale banken als de Federal Reserve daardoor langer de economie zullen stimuleren.

  "Maar in het algemeen, nu economische data tekenen van zwakte laten zien en er wat barstjes komen in de aandelenmarkten, is voorzichtigheid geboden", waarschuwde Aslam ook.

  De industriële productie in de VS nam vorige maand met 0,7 procent toe, wat een groeivertraging bleek ten opzichte van maart en ook onder de verwachting van analisten was. Verder daalde het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan in mei.

  De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,2146

  De olieprijs steeg. Op een settlement van 65,37 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,4 procent duurder. Op weekbasis steeg de WTI-olieprijs 0,7 procent.

  Na de cyberaanval bij het grootste oliepijplijnbedrijf van de Verenigde Staten een week geleden, kwam de olietoevoer aan de oostkust van de VS in de problemen en gingen consumenten benzine hamsteren. Inmiddels is het pijpleidingensysteem van Colonial Pipeline weer operationeel.

  Bedrijfsnieuws

  Disney sloot vrijdag 2,6 procent lager. Het Amerikaanse entertainmentconcern heeft in het afgelopen kwartaal minder nieuwe abonnees weten te verleiden met zijn streamingdienst dan verwacht. 

  DoorDash steeg liefst 22,4 procent. De Amerikaanse maaltijdbezorger heeft het afgelopen kwartaal een veel hogere omzet behaald, ondanks dat de coronamaatregelen werden versoepeld, en zag het verlies onder de streep dalen.

  Coinbase Global heeft in het eerste kwartaal flink meer winst en omzet behaald, profiterend van de groeiende populariteit van cryptovaluta als bitcoin. Het aandeel daalde 2,5 procent.

  Elon Musk zei vannacht op Twitter nog altijd sterk te geloven in crypto, maar niet als het 'minen' en betalen met de munt veel fossiele brandstof als energie vereist. Hij meldde ook dat hij met de ontwikkelaars van dogecoin bezig is om het transactiesysteem van de munt efficiënter te maken. "In potentie veelbelovend", aldus Musk. Dogecoin won vervolgens 42 procent op 0,56 dollar. Bitcoin steeg 2 procent tot 50.250 dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • AEX gebukt onder rentevrees
  14-05-2021 21:15 - Index op weekbasis ruim 2 procent lager.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs ging deze week net als aandelenmarkten elders gebukt onder rentevrees. Bij een slot van 703,33 punten vrijdag daalde de AEX afgelopen week 2,1 procent. Vorige week was de slotstand 718,41 punten, met een winst van 1,5 procent.

  Technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets rekent op een extreem volatiele meimaand voor de AEX.

  Collega Simon Wiersma verwacht dat de beurstrend, waarbij wordt ingespeeld op heropening van de economie, de 'zogeheten reflatie-trade', verder zal doorzetten.

  Volgens investment manager Wiersma worden 'thuisblijf-aandelen', ofwel 'groeiaandelen', waaronder veel technologieaandelen momenteel "ingeruild voor minder hoog gewaardeerde 'waardeaandelen', die veelal vorig jaar zijn achtergebleven."

  Inflatie loopt hard op

  De hoop dat centrale banken niet in hoeven grijpen om de oplopende inflatie te bestrijden, kreeg deze week een duidelijke knauw. In april kwam de inflatie in de Verenigde Staten uit op 0,8 procent op maandbasis en dat was veel hoger dan verwacht. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen met 4,2 procent, terwijl de kerninflatie 3,0 procent bedroeg.

  "Het is gevaarlijk om te veel af te lezen van één cijfer", waarschuwde econoom Jim Reid van Deutsche Bank op. Toch denkt hij dat de oplopende inflatie te breed gedragen is om van tijdelijke aard te zijn.

  Ondanks dat de inflatie hard oploopt in met name de VS, verwacht valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe niet dat de Federal Reserve zijn monetaire beleid snel zal wijzigen.

  Sammani zag na de inflatiecijfers de rente oplopen, net als de dollar. Maar even zo snel als dit gebeurde, zakten die ook wel terug. "Een signaal dat de obligatiemarkten het cijfer met een korreltje zout nemen", aldus de analist. "De markt blijft de Fed geloven dat de oplopende inflatie van tijdelijke duur is."

  De Amerikaanse tienjaarsrente piekte deze week rond 1,70 procent maar was vrijdag teruggezakt tot 1,63 procent. Op weekbasis betekende dit wel een stijging van zo'n 5 procent.

  De Duitse tienjarige Bund kruipt ondertussen steeds dichter naar het nulpunt. De rente noteerde deze week even rond -0,09 procent en vrijdag op -0,13 procent.

  De euro/dollar noteerde vrijdag 1,2143, en daarmee op weekbasis licht lager.

  Olie steeg deze week licht en noteerde vrijdag rond 65 dollar. De OPEC handhaafde deze week de verwachte groei van de vraag naar olie, terwijl het Internationaal Energieagentschap die opwaarts bijstelde. Daarnaast was er een cyberaanval op de grootste oliepijplijnproducent van de VS, die even voor een verstoring in de olietoevoer zorgde.

  Stijgers en dalers

  In de AEX stonden techaandelen deze week onder druk. ASML, Besi, Adyen en ASMI verloren 3 tot zelfs 12 procent.

  Prosus daalde zo'n 6 procent. Prosus doet een de overname van bijna de helft van de uitstaande aandelen van zijn moederbedrijf, het Zuid-Afrikaanse mediabedrijf Naspers.

  Ahold Delhaize steeg bijna 2 procent na cijfers, waarin de winstoutlook voor 2021 werd verhoogd. Analisten waren positief verrast.

  Aegon steeg 2 procent na het verschijnen van wat analisten operationeel sterke cijfers noemden. Sectorgenoot NN Group steeg nog iets harder en IMCD ging aan kop met een plus van dik 2 procent.

  Just Eat Takeaway.com leverde bijna 12 procent in, nadat Delivery Hero besloot om weer in Berlijn actief te worden en later dit jaar ook in de rest van Duitsland. Als tegenzet liet Just Eat Takeaway weten in Duitsland ook boodschappen te gaan bezorgen. Het versoepelen van coronamaatregelen lijkt ook ongunstig voor de maaltijdbezorger.

  In de AMX steeg Boskalis ruim een procent. De maritiem dienstverlener maakt volgens ING goede kans om mee te mogen werken aan het verbreden en uitdiepen van het Suez-kanaal, terwijl de eerste kwartaalcijfers bemoedigend waren met onder meer een orderboek op recordhoogte.

  Basic-Fit daalde meer dan 2 procent. Het Nederlandse kabinet kondigde deze week aan dat de sportscholen later deze maand weer open kunnen.

  PostNL bevestigde deze week de eerder verhoogde jaaroutlook. Volgens Jefferies zijn de trends onderliggend sterk, terwijl Degroof Petercam van mening is dat PostNL te voorzichtig is met zijn jaaroutlook. Het aandeel verloor bijna 5 procent na recent flink te zijn gestegen.

  SBM Offshore zag in de eerste drie maanden van dit jaar de onderliggende omzet afnemen, maar de doelstelling voor de omzet voor het gehele boekjaar werd gehandhaafd. Het aandeel daalde deze week bijna een procent.

  Bij ABN AMRO vielen volgens analisten de rentebaten tegen, terwijl in het eerste kwartaal een klein verlies werd geboekt door de schikking van 480 miljoen euro voor het onvoldoende naleven van de antiwitwasregelgeving. Het aandeel verloor deze week ruim 2 procent.

  Pharming leverde na kwartaalcijfers meer dan 6 procent in, na een dalende winst en omzet in het eerste kwartaal. AMG was hekkensluiter met een min van bijna 9 procent.

  De winsten in de AMX waren deze week bescheiden. Alfen ging aan kop met een plus van ruim 2 procent. Alfen zag in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet flink stijgen, terwijl ook het bedrijfsresultaat hoger uitviel. 

  Onder de kleinere aandelen was er deze week slechts een handjevol stijgers, met BAM als koploper met een plus van zo'n 4 procent.

  Ordina steeg deze week ruim 3 procent. Sif verloor juist bijna 3 procent na het openen van de boeken. Avantium sloot de rij met een verlies van bijna 7 procent.

  Het lokaal genoteerde Beter Bed steeg bijna 18 procent na het presenteren van nieuwe groeidoelen. Analisten spraken van zeer ambitieuze doelen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Olieprijs stijgt
  14-05-2021 20:45 - Op weekbasis licht hoger.

  (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gestegen. Op een settlement van 65,37 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,4 procent duurder. Op weekbasis steeg de WTI-olieprijs 0,7 procent.

  Na de cyberaanval bij het grootste oliepijplijnbedrijf van de Verenigde Staten een week geleden, kwam de olietoevoer aan de oostkust van de VS in de problemen en gingen consumenten benzine hamsteren.

  Inmiddels is het pijpleidingensysteem van Colonial Pipeline weer operationeel, wat volgens analist Michael Tran van RBC Global Markets weliswaar het begin van het eind van de crisis is, "maar niet het eind van het aanbodprobleem."

  Wel is het slechtste scenario, namelijk een langdurige verstoring, afgewend, aldus de marktvorser.

  RBC denkt dat de verstoring voor een tekort van 7,5 miljoen vaten benzine en 6 miljoen vaten stookolie heeft gezorgd aan de Amerikaanse oostkust.

  Vermoedelijk zal het wekelijkse Amerikaanse olievoorradenrapport van de Energy Information Administration komende week beïnvloed worden door de problemen bij Colonial Pipeline, aldus Tran.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Uitgelicht: Aegon verrast met sterke resultaten
  14-05-2021 20:15 - Aandeel verzekeraar stijgt op weekbasis 2 procent.

  (ABM FN-Dow Jones) Aegon rapporteerde woensdag een beter dan verwacht operationeel resultaat over het eerste kwartaal. De markt reageerde positief en zette het aandeel op de dag van publicatie liefst 7,5 procent hoger. Op weekbasis sloot de verzekeraar 2,0 procent in het groen bij een slot van 4,03 euro op vrijdag.

  Aegon boekte in de eerste drie maanden van 2021 een 20 procent hoger operationeel resultaat van 431 miljoen euro, in vergelijking met 358 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Deze stijging was voornamelijk te danken aan kostenbesparingen en hogere aandelenmarkten, wat deels weer teniet werd gedaan door ongunstige schadeclaims in de Verenigde Staten, met name als gevolg van de coronaviruspandemie.

  Desondanks droeg ook de VS bij aan de winstverbetering, evenals Nederland en de tak vermogensbeheer, terwijl de Britse en internationale takken juist minder verdienden.

  CEO Lard Friese zei in een toelichting dat Aegon de kostenbasis inmiddels met 136 miljoen euro heeft verlaagd en op koers ligt om de helft van het doel van 400 miljoen euro dit jaar te behalen, wat overeenkomt met een daling van de kosten met 13 procent.

  Onder de streep resteerde een nettowinst van 386 miljoen euro, tegen 1,27 miljard euro een jaar eerder. Een jaar eerder profiteerde Aegon nog voor ruim 1,3 miljard euro aan niet-operationele inkomsten. Analisten rekenden op een nettowinst van 189 miljoen euro.

  De kapitaalaanwas was 28 miljoen euro negatief, terwijl de operationele kapitaalaanwas licht daalde van 238 miljoen euro naar 223 miljoen euro. De kaspositie steeg van 1,15 miljard eind vorig jaar naar 1,19 miljard euro en de vrije kasstroom bedroeg 75 miljoen euro. De solvabiliteit daalde licht van 196 procent eind vorig jaar naar 194 procent ultimo maart.

  Half december 2020 kondigde Aegon zijn kostenbesparingsplannen aan, als onderdeel van een nieuwe strategie. De strategische plannen konden beleggers destijds weinig overtuigen. De verzekeraar zei toen tevens de schulden te willen terugbrengen en het dividend geleidelijk te willen verhogen.

  De resultaten moeten "drastisch verbeteren", en de veranderingen zullen in een stevig ritme worden doorgezet, zei topman Friese destijds. De verzekeraar gaf aan zich voortaan op de drie kernmarkten Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk te willen richten, met daarnaast de drie groeimarkten Spanje & Portugal, China en Brazilië, naast de focus op een wereldwijd opererende vermogensbeheerder.

  Morgan Stanley sprak afgelopen week van solide en beter dan verwachte resultaten. Volgens de Amerikaanse bank lijkt Aegon, gezien een beter dan verwachte aanwas van operationeel kapitaal en vrije kasstroom, solide progressie te boeken met diens strategische doelen. Het operationeel resultaat overtrof de verwachtingen van de analisten van de Amerikaanse bank met 14 procent, ondanks de negatieve impact van 72 miljoen euro van de coronaviruspandemie.

  Zakenbank Berenberg zei op basis van de beter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal zijn operationele winstverwachting te verhogen met 100 miljoen euro voor de jaren 2021, 2022 en 2023, wat overeenkomst met een stijging van 5,8 procent voor 2021, 5,3 procent voor 2022 en 5,3 procent voor 2023. De stijging weerspiegelt volgens de analist met name de betere vooruitzichten in de Verenigde Staten, onder andere dankzij verbeterde prijzen voor langdurige zorg en de sterke kostenbesparingen.

  Technisch analist Edward Loef reageerde enthousiast op de krachtige koerssprong [woensdag] van de verzekeraar na publicatie van de cijfers, waarbij het aandeel boven de dalende trendlijn van de afgelopen twee maanden uitkwam.

  "Nu de AEX-index in moeilijker vaarwater is beland, zal er korter op de spreekwoordelijke bal gespeeld moeten worden", zei Loef. "De 7 procent koerssprong [op woensdag] doet speculeren omtrent een aanstaande terugtest van de koerstop uit maart rond 4,30 euro. Een eventuele terugval naar het uitbraakniveau rond 4,03 euro is in de komende dagen/weken waarschijnlijk en biedt in die situatie een betere rendement-/risico-ratio dan nu op de bekende rijdende trein springen", aldus de technisch analist.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • IMCD Colombia doet overname in Bogotá
  14-05-2021 20:11 - In twee tranches.

  (ABM FN-Dow Jones) IMCD Colombia neemt Siliconas y Químicos uit Bogotá over. Dit meldde de distributeur van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten vrijdagavond.

  Financiële details vermeldt IMCD niet, wel maakt het bedrijf bekend dat de overname in twee tranches zal verlopen. IMCD Colombia neemt nu 80 procent van het aandelenkapitaal van Siliconas y Químicos over. De resterende 20 procent volgt in 2022.

  Siliconas y Químicos behaalde in 2020 een omzet van 9 miljoen dollar en voegt 25 werknemers toe aan het team van IMCD Colombia.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street koerst hoger
  14-05-2021 19:45 - Macrocijfers vallen tegen.

  (ABM FN-Dow Jones) De beurzen op Wall Street noteerden vrijdag overtuigend hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 steeg 1,4 procent, de Nasdaq won 2,0 procent en de Dow Jones index ging 1,0 procent hoger.

  "We zien een aardig herstel", aldus Kent Engelke van Capitol Securities Management, eraan toevoegend dat als de inflatie op jaarbasis 3 tot 4 procent bedraagt, dit positief zou moeten zijn voor 'Main Street'. "Het is misschien niet geweldig voor snelgroeiende techaandelen, maar het is geweldig voor bedrijven die dingen produceren", zei Engelke.

  Eerder deze week gingen de mondiale beurzen nog gebukt onder de rentevrees, nadat de inflatie in de VS in april veel harder dan verwacht bleek gestegen. De Amerikaanse tienjaarsrente tikte vervolgens even de 1,70 procent aan maar was vrijdag teruggezakt tot 1,65 procent.

  Op macro-economisch vlak was er vrijdag veel aandacht voor de Amerikaanse detailhandelsverkopen en de industriële productie, beide in de maand april.

  De detailhandelsverkopen bleven op maandbasis stabiel, waar een stijging van 0,8 procent was voorspeld.

  "Men hoopte op een sterk cijfer, maar we zien een situatie waar slecht nieuws goed nieuws is", gaf marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade als verklaring voor het feit dat de aandelenmarkten goed bleven liggen na het verschijnen van de data.

  De gedachte is dat tegenvallende macrodata duiden op een minder overtuigend economisch herstel en dat centrale banken als de Federal Reserve daardoor langer de economie zullen stimuleren.

  "Maar in het algemeen, nu economische data tekenen van zwakte laten zien en er wat barstjes komen in de aandelenmarkten, is voorzichtigheid geboden", waarschuwde Aslam ook.

  De industriële productie in de VS nam vorige maand met 0,7 procent toe, wat een groeivertraging bleek ten opzichte van maart en ook onder de verwachting van analisten was. Verder daalde het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan in mei.

  De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,2137. Olie werd ruim 2 procent duurder en noteerde boven de 65 dollar per vat.

  Bedrijfsnieuws

  Disney noteerde vrijdag 2,5 procent lager. Het Amerikaanse entertainmentconcern heeft in het afgelopen kwartaal minder nieuwe abonnees weten te verleiden met zijn streamingdienst dan verwacht. 

  DoorDash steeg liefst 21 procent. De Amerikaanse maaltijdbezorger heeft het afgelopen kwartaal een veel hogere omzet behaald, ondanks dat de coronamaatregelen werden versoepeld, en zag het verlies onder de streep dalen.

  Coinbase Global heeft in het eerste kwartaal flink meer winst en omzet behaald, profiterend van de groeiende populariteit van cryptovaluta als bitcoin. Het aandeel daalde 2,3 procent.

  Elon Musk zei vannacht op Twitter nog altijd sterk te geloven in crypto, maar niet als het 'minen' en betalen met de munt veel fossiele brandstof als energie vereist. Hij meldde ook dat hij met de ontwikkelaars van dogecoin bezig is om het transactiesysteem van de munt efficiënter te maken. "In potentie veelbelovend", aldus Musk. Dogecoin won vervolgens 41 procent op 0,56 dollar. Bitcoin steeg ruim 3 procent tot net onder 51.000 dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Uitgelicht: Beter Bed heeft er zin in
  14-05-2021 19:15 - Na bewuste krimp volgt bewuste groei.

  (ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft vertrouwen in de toekomst. Dit bleek afgelopen week in aanloop naar de jaarvergadering van het Udense bedrijf.

  Deze week kwam de matrassenretailer met de doelstellingen voor de komende vijf jaar naar buiten en die logen er niet om: een verdubbeling van de activiteiten in de komende vijf jaar, de online verkopen versnellen naar ten minste 25 procent van de groepsomzet en een EBITDA-marge van 16 tot 19 procent.

  Als de jaarcijfers van 2020 als uitgangspunt worden genomen, dan impliceert dit een omzet van ruim 400 miljoen euro en als dat lukt dat zit het bedrijf weer op het omzetniveau van 2016, toen er nog niet zoveel aan de hand leek en het bedrijf nog domineerde op de Duitse markt voor matrassendiscounters.

  Daar kwam in 2017 stevig de klad in na een gifschandaal rondom BASF in het vierde kwartaal van dat jaar met een terugval van de verkopen in Duitsland tot gevolg.

  Verscheidene analisten waren destijds overigens ook van mening dat het management van Beter Bed van toen te veel en te lang het accent had gelegd op het hogere segment voor matrassen en daardoor een deel van de markt had verwaarloosd.

  Het nieuwe management toonde zich afgelopen week met de geformuleerde doelstellingen voortvarend, en dat was niet voor het eerst. De hele Duitse keten van Matratzen Concord ging er in het najaar van 2019 uit en daarmee werd de onderneming weer hoofdzakelijk Nederlands met her en der nog wat activiteiten in België en Scandinavië.

  Analistenhuis Degroof Petercam noemde de groeidoelstelling "zeer ambitieus". De analisten zijn zelf wat terughoudender over de omzetgroei op korte termijn, aangezien zij verwachten dat de markt wat zal vertragen na de coronacrisis.

  De margedoelstelling van Beter Bed vonden de analisten overeenkomstig de verwachtingen. Degroof mikt op een marge van 16,7 procent in 2023.

  Degroof heeft het advies en het koersdoel voor het aandeel Beter Bed onder herziening.

  Verder wil Beter Bed circa 3 procent van de omzet jaarlijks investeren. Ook moet op termijn het dividend weer worden hervat, als de financiële condities weer stabiel zijn, waaronder een solvabiliteit van ten minste 30 procent en een schuldratio van minder dan 2. Dan wil het beddenbedrijf minimaal 50 procent van de nettowinst uitkeren. Degroof Petercam rekende op termijn op een herstel van het dividend, maar ging uit van een payout ratio van 30 procent.

  Beleggers waren duidelijk enthousiast over de getoonde ambities van het bedrijf en beloonde dit met een weekrendement van bijna 18 procent op een slotnotering van 6,18 euro op vrijdag.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen hoger richting weekend
  14-05-2021 18:45 - Na turbulente week.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger geëindigd. Op het slot noteerde de Stoxx Europe 600 index 1,2 procent hoger bij 442,53 punten. De Duitse DAX steeg 1,4 procent tot 15.416,64 punten, de Franse CAC 40 won 1,5 procent bij een slot van 6.385,14 punten en de Britse FTSE 100 sloot 1,2 procent in de plus op 7.043,61 punten.

  Analist Michael Hewson van CMC Markets zag dat de Europese beurzen vrijdag verder wisten te herstellen van de verliezen die eerder in de week werden geleden door de toegenomen rentevrees.

  De Amerikaanse tienjaarsrente was vrijdag teruggezakt tot 1,64 procent, terwijl de Duitse variant op -0,12 procent noteerde.

  Het sentiment werd ook geholpen door het nieuws dat Duitsland een aantal coronamaatregelen gaat versoepelen, zag valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe.

  "Verdere versoepelingen zijn positief voor het herstel van de dienstensector en dat is gunstig voor de euro", aldus Sammani.

  De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,2135. Olie werd bijna 2 procent duurder en noteerde rond de 65 dollar per vat.

  Op macro-economisch vlak was het vrijdag rustig in Europa. Amerikaanse data over de detailhandel, industrie en het consumentenvertrouwen vielen tegen maar volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade was dit voor beleggers vooral een kwestie van "slecht nieuws is goed nieuws".

  De notulen van de Europese Centrale Bank bevatten geen verrassingen. Volgens econoom Carsten Brzeski van ING gaven de notulen geen duidelijkheid over de volgende stappen van de centrale bank maar zal de discussie over taperen gedurende de zomer luider worden.

  Bedrijfsnieuws
   
  Mijnbouwers stonden onder druk. Rio Tinto verloor 2,7 procent, Antofagasta leverde 2,2 procent in en BHP daalde 1,3 procent.

  Oliefondsen deden goede zaken. Royal Dutch Shell steeg 2,6 procent, Total won 2,4 procent en BP ging 1,7 procent hoger.

  In Frankfurt deden Infineon en Siemens goede zaken, met winsten van rond de 3 procent. Siemens Energy steeg bijna 4 procent. Het aantal dalers was beperkt. Covestro was hekkensluiter met een verlies van bijna 2 procent.

  In de Franse CAC 40 waren de winsten breed gedragen, met multinational Safran aan kop met een winst van bijna 4 procent en Unibail-Rodamco-Westfield en Airbus daar net achter.

  ArcelorMittal en Danone waren de grootste verliezers, maar de schade bleef beperkt tot minder dan een half procent.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot in Europa noteerden de aandelenmarkten op Wall Street 1 tot 2 procent hoger.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Stevig herstel voor AEX
  14-05-2021 17:53 - Amsterdamse beurs positief het weekend in.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag met een nette winst gesloten. De AEX index steeg 1,3 procent tot 703,33 punten, terwijl de AMX een winst van 1,3 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,6 procent.

  Het Damrak trok zich vrijdag op aan het hogere slot van de Amerikaanse aandelenmarkten op donderdag, na de sterkste driedaagse daling op Wall Street sinds eind oktober, vanwege een onverwacht sterke stijging van de inflatie in de VS in april.

  De bezorgdheid dat de Federal Reserve zijn tot dusver soepele monetaire beleid daardoor sneller dan verwacht zou kunnen verkrappen, werd gesust door zalvende woorden van de Federal Reserve dat het geen vaart zal lopen met renteverhogingen.

  Volgens analisten van ING is het einde van de stijgende [kern] inflatie voorlopig evenwel nog niet in zicht. "Stijgende prijzen van grondstoffen, hogere lonen, aanbodverstoringen bij bedrijven en een economie die groeit als nooit tevoren, aangejaagd door de stimulering van de regering van [Joe] Biden en ook een centrale bank die de voet vol op het gaspedaal houdt, staan daarvoor garant", zei investmentmanager Henry van Heijster van ING.

  De notulen van de laatste beleidsvergadering van de ECB leverden volgens econoom Carsten Brzeski van ING geen hard bewijs op voor de volgende stappen van de centrale bank. "Toch verwachten we dat het debat over tapering tijdens de zomer luider zal worden", zei hij.

  Op macro-economisch vlak stonden vrijdag in Europa geen publicaties geagendeerd. Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de VS het nieuws dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in april stabiel zijn gebleven, terwijl op jaarbasis sprake was van een stijging met 51,2 procent. De industriële productie in de VS is in april met 0,7 procent gestegen. Het consumentenvertrouwen is in mei afgenomen. De index voor het vertrouwen daalde van 88,3 tot 82,8.

  De euro/dollar noteerde op 1,2135. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2109 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2078 op de borden.

  Olie noteerde vrijdag tot 1,9 procent hoger.

  Stijgers en dalers
   
  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 21 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 3,7 procent. Unibail kreeg een koersdoelverhoging van RBC.

  ASML steeg 3,0 procent, Royal Dutch Shell won 2,5 procent en ING noteerde 2,4 procent hoger.
   
  ArcelorMittal en Adyen daalden 0,3 procent.

  In de Midkap steeg Air France-KLM 3,6 procent, terwijl ABN AMRO 3,0 procent won. Boskalis daalde 0,6 procent en Aperam, verloor 0,5 procent. Boskalis en Aperam noteerden allebei ex-dividend.

  Bij de smallcaps ging Hunter Douglas aan kop. Het aandeel steeg 2,5 procent. Wereldhave won 2,3 procent. BAM dikte 2,0 procent aan. Vivoryon was met een verlies van 2,5 procent de sterkste daler in de AScX.

  Lokaal steeg oliedienstverlener Core Laboratories 4,1 procent. Beter Bed verloor 3,3 procent, maar was eerder in de week nog spekkoper na het afgeven van nieuwe groeidoelen.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,3 procent hoger op 4.163,57 punten. De Dow Jones index steeg 0,8 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,8 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  14-05-2021 16:32 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met maandag 24 mei 2021:

  MAANDAG 17 MEI 2021
  04:00 Detailhandelsverkopen - April (Chi)
  04:00 Industriële productie - April (Chi)
  14:30 Empire State index - Mei (VS)
  16:00 Vertrouwen huizenbouwers - Mei (VS)

  DINSDAG 18 MEI 2021
  00:50 Economische groei - Eerste kwartaal vlpg. (Jap)
  08:00 Werkloosheid - Maart (VK)
  09:30 Economische groei - Eerste kwartaal vlpg. (NL)
  09:30 Consumptie huishoudens - Maart (NL)
  09:30 Handelsbalans - Maart (NL)
  11:00 Economische groei - Eerste kwartaal 2e raming (eur)
  11:00 Handelsbalans - Maart (eur)
  14:30 Woningbouw en bouwvergunningen - April (VS)

  WOENSDAG 19 MEI 2021
  06:30 Investeringen - Maart (NL)
  06:30 Industriële productie - Maart def (Jap)
  08:00 Inflatie - April (VK)
  08:00 Producentenprijzen - April (VK)
  11:00 Inflatie - April (eur)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
  20:00 Federal Reserve - Notulen (VS)

  DONDERDAG 20 MEI 2021
  06:30 Werkloosheid - April (NL)
  08:00 Producentenprijzen - April (Dld)
  10:00 Lopende rekening - Maart (eur)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Philadelphia Fed index - Mei (VS)
  16:00 Leidende indicatoren - April (VS)

  VRIJDAG 21 MEI 2021
  00:00 Prijzen bestaande koopwoningen - April (NL)
  00:50 Handelsbalans - April (Jap)
  01:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - Mei vlpg. (Jap)
  06:30 Consumentenvertrouwen - Mei (NL)
  08:00 Detailhandelsverkopen - April (VK)
  09:15 Samengestelde inkoopmanagersindex - Mei vlpg. (Fra)
  09:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - Mei vlpg. (Dld)
  10:00 Samengestelde inkoopmanagersindex - Mei vlpg. (eur)
  10:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - Mei vlpg. (VK)
  11:00 Consumentenvertrouwen - Mei (Bel)
  15:45 Samengestelde inkoopmanagersindex - Mei vlpg. (VS)
  16:00 Bestaande woningverkopen - April (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen - Mei vlpg. (eur)

  MAANDAG 24 MEI 2021
  09:00 Duitse beurs gesloten op Tweede Pinksterdag
  14:30 Chicago Fed activiteitsindex - April (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  14-05-2021 16:32 - Cijferseizoen over hoogtepunt.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met maandag 24 mei 2021:

  MAANDAG 17 MEI 2021
  08:00 Ryanair - Jaarcijfers (VK)

  DINSDAG 18 MEI 2021
  13:00 Home Depot - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 Macy's - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 Walmart - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  WOENSDAG 19 MEI 2021
  13:00 Target - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  DONDERDAG 20 MEI 2021
  00:00 Tencent - Cijfers eerste kwartaal (Chi)
  08:00 easyJet - Interimcijfers (VK)
  22:00 Applied Materials - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  VRIJDAG 21 MEI 2021
  13:00 Deere - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  MAANDAG 24 MEI 2021
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  14-05-2021 16:31 - Cijferseizoen grotendeels achter de rug.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met maandag 24 mei 2021:

  MAANDAG 17 MEI 2021
  09:00 Euronext - Ex-dividend
  00:00 ASMI - Jaarvergadering

  DINSDAG 18 MEI 2021
  00:00 DPA - Jaarvergadering
  00:00 Shell - Jaarvergadering
  00:00 Signify - Jaarvergadering

  WOENSDAG 19 MEI 2021
  18:00 HAL - Cijfers eerste kwartaal
  00:00 ASR Nederland - Jaarvergadering
  00:00 Avantium - Jaarvergadering
  00:00 Brill - Jaarvergadering
  00:00 Corbion - Jaarvergadering
  00:00 Pharming - Jaarvergadering

  DONDERDAG 20 MEI 2021
  00:00 NN Group - Jaarvergadering

  VRIJDAG 21 MEI 2021
  09:00 ASR Nederland - Ex-dividend

  MAANDAG 24 MEI 2021
  09:00 Euronext regulier open op Tweede Pinksterdag

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wolters Kluwer koopt Vanguard Software
  14-05-2021 16:12 - Voor 110 miljoen dollar.

  (ABM FN-Dow Jones) Wolters Kluwer heeft overeenstemming bereikt over de overname van Vanguard Software voor 110 miljoen dollar. Dit maakte het Nederlandse databedrijf vrijdagmiddag bekend.

  De overnamesom wordt in contanten voldaan. 

  Vanguard Software werd in 1995 opgericht en is een wereldwijde aanbieder van geïntegreerde bedrijfsoplossingen in de cloud en zal door Wolters Kluwer worden gebruikt voor zijn CCH Tagetik platform uit te breiden, met onder meer analyses en voorspellingen van de omzet en de aanvoerketen.

  In 2020 behaalde Vanguard Software een omzet van 7,2 miljoen dollar, vooral in Noord-Amerika. De autonome groei van de terugkerende omzet uit clouddiensten bedroeg afgelopen jaar 33 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Amerikaanse bedrijfsvoorraden stijgen
  14-05-2021 16:08 - Met 0,3 procent in maart.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse bedrijfsvoorraden zijn in maart gestegen, maar minder hard dan in de maand ervoor. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het ministerie van handel.

  De bedrijfsvoorraden stegen conform verwachting met 0,3 procent, na een toename met 0,6 procent in februari.

  Op jaarbasis was het Amerikaanse bedrijfsvoorradenniveau in maart vrijwel ongewijzigd.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Consumentenvertrouwen VS daalt stevig
  14-05-2021 16:03 - Index in mei op 82,8.

  (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in mei afgenomen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van de Universiteit van Michigan.

  De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 88,3 in april tot 82,8 halfverwege deze maand. 

  Over de huidige staat van de economie waren de ondervraagden ook negatiever. Deze subindex daalde van 97,2 tot 90.8.

  De verwachtingsindex daalde van 82,7 tot 77,6.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Productie Amerikaanse industrie stijgt opnieuw
  14-05-2021 15:19 - Bezettingsgraad fabrieken in april eveneens omhoog.

  (ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in de Verenigde Staten is in april verder gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse Federal Reserve.

  De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven steeg vorige maand met 0,7 procent, na een plus van 2,4 procent in maart. Voor die maand werd aanvankelijk nog een stijging van 1,4 procent gemeld.

  Economen hadden voor april gerekend op een stijging van 0,8 procent.

  De bezettingsgraad steeg van 74,4 procent in maart naar 74,9 afgelopen maand.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street koerst af op hogere opening
  14-05-2021 14:49 - Markt houdt opwaartse trend vast.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,6 procent in het groen. De Nasdaq lijkt zelfs meer dan een procent hoger te openen.

  Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten het herstel van donderdag vast te houden, na de sterkste driedaagse daling sinds eind oktober.

  "De verkoopgolf op de markt is een goed moment voor beleggers om in tech te stappen; voor veel beleggers is het een kans om aandelen te kopen met een beetje korting die tot voor kort duur waren", vindt Salman Baig van Unigestion.

  Toch waarschuwen sommige fondsmanagers op om je hoede te blijven. De stijging van de consumentenprijzen heeft geleid tot discussie over de vraag of "inflatie een groter probleem is dan gedacht en of de Federal Reserve een beetje agressiever zal moeten zijn", zei Dwyfor Evans van State Street Global Markets.

  "We zien een aardig herstel", aldus Kent Engelke van Capitol Securities Management, eraan toevoegend dat als de inflatie op jaarbasis 3 tot 4 procent bedraagt, dit positief zou moeten zijn voor 'Main Street'. "Het is misschien niet geweldig voor snelgroeiende techaandelen, maar het is geweldig voor bedrijven die dingen produceren", zei Engelke.

  Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat de verkopen in de Amerikaanse detailhandel in april op maandbasis stabiel zijn gebleven. Op jaarbasis stegen de verkopen met maar liefst 51,2 procent.

  Valutahandelaar Stéphane van der Meer van Ebury zei vrijdag tegen ABM Financial News dat een tegenvallend cijfer druk zal zetten op de dollar. 

  De Amerikaanse importprijzen zijn in april gestegen met 0,7 procent, terwijl de exportprijzen stegen met 0,8 procent.

  Later op de dag volgen industriële productiedata, de bedrijfvoorraden in maart en het consumentenvertrouwen.

  De euro/dollar noteerde op 1,2130. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2109 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2078 op de borden.

  Olie noteerde vrijdag tot 1,1 procent hoger.

  Bedrijfsnieuws

  Disney noteerde voorbeurs 4,4 procent lager. Het Amerikaanse entertainmentconcern heeft in het afgelopen kwartaal minder nieuwe abonnees weten te verleiden met zijn streamingsdienst dan verwacht. Disney boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 901 miljoen dollar, ofwel 0,49 dollar, op een omzet van 15,6 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,50 dollar per aandeel. Analisten rekenden op 0,26 dollar per aandeel op een omzet van 15,9 miljard dollar.

  Doordash steeg voorbeurs 7,6 procent. De Amerikaanse maaltijdbezorger heeft het afgelopen kwartaal een veel hogere omzet behaald, ondanks dat de coronamaatregelen werden versoepeld, en zag het verlies onder de streep dalen.

  Facebook en andere techreuzen zijn in afwachting van een Ierse uitspraak die zal bepalen of zij nog data van Europese gebruikers mogen opslaan in de VS.

  Coinbase Global heeft in het eerste kwartaal flink meer winst en omzet behaald, profiterend van de groeiende populariteit van cryptovaluta als bitcoin. Het aandeel won voorbeurs 3,6 procent.

  Elon Musk zei vannacht op Twitter nog altijd sterk te geloven in crypto, maar niet als het 'minen' en betalen met de munt veel fossiele brandstof als energie vereist. Hij voegde toe met de ontwikkelaars van dogecoin te werken om het transactiesysteem van de munt efficiënter te maken. "In potentie veelbelovend", aldus Musk. Dogecoin won vervolgens meer dan 30 procent.

  Slotstanden
   
  De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 1,2 procent hoger op 4.112,50 punten. De Dow Jones index eindigde 1,3 procent in het groen op 34.021,45 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 13.124,99 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: RBC verhoogt koersdoel Unibail
  14-05-2021 14:49 - Koersdoel naar 75,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) RBC heeft vrijdag het koersdoel voor Unibail-Rodamco-Westfield verhoogd van 73,00 naar 75,00 euro met een onveranderd Sector perform advies.

  Veel zal volgens de analisten afhangen hoe de coronacrisis zich zal ontwikkelen en of winkelcentra open mogen en tegen welke condities. Op de wat langere termijn is van belang hoe online winkelen te koste gaat van het bezoek aan fysieke winkels, aldus RBC.

  Vrijdag won het aandeel Unibail 1,7 procent op 68,54 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Amerikaanse importprijzen blijven stijgen
  14-05-2021 14:37 - Ook exportprijzen lopen verder op in april.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse importprijzen zijn in april harder gestegen dan verwacht. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

  De importprijzen stegen met 0,7 procent op maandbasis, na een stijging met 1,4 procent in maart. Economen hadden voor april op een stijging van 0,5 procent gerekend.

  De exportprijzen stegen ook in april, met 0,8 procent op maandbasis, na een plus van 2,4 procent in maart.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.