VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Wall Street koerst lager
  27-07-2021 19:38 - Wachten op Fed.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag lager, met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 index daalde 1,1 procent, Dow Jones index verloor 0,7 procent en de Nasdaq leverde zelfs 2,2 procent in.

  Het sentiment wordt momenteel bepaald door de vrees voor nog meer bemoeienis van de Chinese overheid bij beursgenoteerde bedrijven, nadat afgelopen weekend bekend werd dat de Chinese bijlesbedrijven, die middelbare scholieren klaarstomen voor de toelatingsexamens van de Chinese universiteiten, geen winst meer mogen maken. Ook de grote internet- en technologiebedrijven worden verder beperkt in hun doen en laten.

  Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade wees verder op de onzekerheid door de toenemende gevallen van het coronavirus. 

  Op macro-economisch vlak werd bekend dat de orders voor duurzame goederen in de VS in juni met 0,8 procent gestegen, waar op een plus van 2,0 procent was gerekend. Verder stegen de huizenprijzen in mei in de VS en verbeterde het consumentenvertrouwen zoals Conference Board dat meet, licht.

  Verder startte vandaag de tweedaagse rentevergadering van de Federal Reserve. Morgenavond volgt het rentebesluit. Veranderingen in het monetaire beleid worden niet verwacht, maar marktkenners hopen wel op meer duidelijkheid over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank de geldkraan begint dicht te draaien.

  "We verwachten dat voorzitter Jerome Powell niet zover zal gaan dat hij aankondigt dat taperen eraan zit te komen", aldus econoom Matthew Luzzetti van Deutsche Bank

  De euro/dollar noteerde dinsdagavond op 1,1839. Een vat WTI-olie werd een procent goedkoper en handelde op 71,31 dollar.

  Bedrijfsnieuws

  Het is een drukke dag met cijfers. Maandagavond nabeurs kwam Tesla al met cijfers. De fabrikant zag de omzet bijna verdubbelen en troefde daarmee de analistenverwachtingen af. Er werden 200.000 voertuigen afgeleverd. Tesla boekte een winst van ruim 1,1 miljard dollar. Het aandeel daalde toch 4 procent omdat de chiptekorten de productie van het bedrijf nog steeds parten spelen. Daarnaast stonden techaandelen dinsdag sowieso onder druk.

  UPS heeft in het tweede kwartaal van 2021 zowel de omzet als de winst flink zien stijgen en presteerde beter dan verwacht. Het aandeel ging 8 procent lager.

  3M zag in het tweede kwartaal van 2021 de resultaten stijgen en verhoogde de outlook voor heel dit jaar. 3M rekent voor dit jaar zowel op meer omzet als winst dan het deed bij de rapportage van de resultaten over het eerste kwartaal. Het aandeel daalde een procent.

  General Electric heeft na het tweede kwartaal ook de outlook voor het hele boekjaar aangepast. De omzet steeg afgelopen kwartaal met 9 procent en op aangepaste basis steeg het resultaat van een verlies van 0,14 dollar per aandeel naar een winst van 0,05 dollar. Het aandeel steeg een procent.

  Vanavond nabeurs overleggen Apple, Microsoft en Alphabet, moederbedrijf van Google, cijfers. Woensdag rapporteert Facebook cijfers en donderdag Amazon.

  Vanmiddag meldde HP Inc. de overname van Teradici, dat veilig remote werken op pc’s, chromebooks en tablets mogelijk maakt. HP meldde niet hoeveel er met de overname is gemoeid. Het aandeel verloor 2 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • SBM Offshore tekent contracten FPSO Almirante
  27-07-2021 18:58 - Na intentieverklaring in februari.

  (ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft de contracten getekend met het Braziliaanse Petrobras voor de lease en exploitatie van de FPSO Almirante Tamandaré, nadat een intentieverklaring in februari dit jaar al werd aangekondigd. Dit meldde het Schiedamse bedrijf dinsdag nabeurs.

  De contracten hebben een looptijd van ruim 26 jaar. FPSO Almirante Tamandaré zal worden ingezet op het Búzios-veld in het Santos Basin, ongeveer 180 kilometer voor de kust van Rio de Janeiro in Brazilië. 

  SBM Offshore vordert met het ontwerp en de constructie met behulp van haar toonaangevende Fast4Ward-programma, aldus het bedrijf. De oplevering van de FPSO wordt verwacht in de tweede helft van 2024.

  Financiële details zijn niet bekend.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen sluiten lager
  27-07-2021 18:32 - Beleggers terughoudend.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag lager geëindigd. De Stoxx Europe 600 index verloor 0,5 procent op 458,65 punten, de Duitse DAX daalde 0,6 procent op 15.519,13 punten, de Franse CAC 40 leverde 0,7 procent in bij een stand van 6.531,92 punten en de Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent lager op 6.996,08 punten.

  "Zorgen over het harde ingrijpen door Chinese toezichthouders leiden tot terughoudendheid onder beleggers", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "De inmenging in diverse sectoren binnen de Chinese economie die afhankelijk zijn van buitenlands kapitaal, zorgde ervoor dat beleggers massaal uit Chinese aandelen stappen, vooral degene met een notering buiten China." Volgens Hewson is de vraag of China van plan is om in meer sectoren in te grijpen.

  Het aankomende rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag zorgt er ook voor dat beleggers terughoudend zijn, volgens SEB. "Het rentebesluit zal, samen met cijfers over groei- en inflatiecijfers, het marktsentiment kunnen bepalen voor de komende weken. Wij denken dat de Fed tevreden is met de huidige verwachtingen in de markt, dus we verwachten morgen geen grote verrassingen", aldus SEB.

  De euro/dollar noteerde dinsdag rond het slot op 1,1832. Een vat WTI-olie werd iets goedkoper.

  Bedrijfsnieuws

  Reckitt Benckiser is in de eerste helft van dit jaar in de rode cijfers gedoken, nadat de omzet lager uitviel en de kosten stegen. Het aandeel daalde in Londen meer dan 8 procent.

  In Frankfurt ging Bayer bijna 2 procent lager. In Leverkusen was een grote explosie vlakbij een fabriek van de chemiereus.

  Randstad daalde 6 procent, na volgens Jefferies zwakke cijfers in de VS. Toch is de uitzender de coronacrisis alweer te boven.

  KPN heeft in het tweede kwartaal van 2021 meer winst geboekt dan verwacht, terwijl de omzetontwikkeling conform verwachting was. Ook werd een inkoopprogramma van eigen aandelen gestart ter waarde van 200 miljoen euro. Het aandeel won in Amsterdam ruim 2 procent.

  Prosus maakte opnieuw een koersval op het Damrak. Nadat maandag al zo'n 9 procent van de beurswaarde in rook opging, was het verlies dinsdag op het slot ruim 7 procent. Chinese toezichthouders zijn van plan om Chinese techbedrijven, waaronder Tencent, hard aan te pakken.

  Worldline heeft in de eerste helft van 2021 een vlakke omzet geboekt, maar wist de vrije kasstroom wel te verdubbelen. Het aandeel daalde bijna 9 procent en was daarmee de grootste daler in Parijs.

  In Parijs daalde LVMH licht na cijfers en sectorgenoot Hermes moest op het slot een procent laten gaan.

  Just Eat Takeaway.com won ruim 4 procent. De maaltijdbezorger moet een combinatie met een andere wereldwijd actieve sectorgenoot onderzoeken en activiteiten die niet tot de kern worden gerekend verkopen. Dit vindt aandeelhouder Cat Rock Capital Management. In Duitsland daalde Delivery Hero 3,1 procent en in Londen ging Deliveroo fractioneel hoger.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot in Europa daalden de Amerikaanse beurzen tot 2 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Meer dan half miljard euro aan orders voor ASMI
  27-07-2021 18:18 - Halfgeleiderspecialist ook positief gestemd voor tweede jaarhelft.

  (ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft dinsdagavond meevallende resultaten gemeld, nadat de halfgeleiderspecialist begin deze maand al liet weten dat de resultaten ruim boven de eerder afgegeven outlook zullen uitkomen.

  "Opnieuw een sterk kwartaal", zei CEO Benjamin Loh dinsdag in een toelichting.

  De orderontvangst in het tweede kwartaal kwam uit op 516 miljoen euro. Op 1 juli meldde ASMI al dat de orders hoger zouden liggen dan 500 miljoen euro. Daarvoor mikte de fabrikant nog op 420 tot 440 miljoen euro.

  De kwartaalomzet kwam uit op 412 miljoen euro. Daarvoor lag de prognose van de onderneming op 390 tot 410 miljoen euro.

  De nettowinst kwam uit op 108 miljoen euro, of aangepast voor het belang in ASMPT op 111 miljoen euro. Dat is wel minder dan er in het eerste kwartaal werd verdiend, toen er aangepast bijna 126 miljoen euro winst werd gemaakt, terwijl de omzet toen uitkwam op 394 miljoen euro en er voor 411 miljoen euro aan orders werden binnengehaald.

  Outlook

  In het lopende derde kwartaal verwacht ASMI een omzet van 400 tot 430 miljoen euro en voor 510 tot 530 miljoen euro aan orders.

  Ook denkt ASMI dat de omzet in het vierde kwartaal nog hoger zal uitvallen, ondanks de verstoring in de aanvoerketen.

  "Op basis van de huidige marktontwikkelingen, verwachten we dat de water fab equipment markt dit jaar tegen de eind 20 of zelfs met iets meer dan 30 procent groeit", aldus de fabrikant.

  Commissarissen

  Dinsdagavond meldde ASMI ook dat het Pauline van der Meer Mohr en Adalio Sanchez voorstelt voor benoeming tot commissaris. Dit zal gebeuren tijdens de aandeelhoudersvergadering van 29 september aanstaande.

  Van der Meer Mohr was in het verleden al commissaris van ASML.

  Het aandeel ASMI daalde dinsdag 3,1 procent op een slotkoers van 296,20 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Prosus en Randstad onderuit in rode AEX
  27-07-2021 17:54 - KPN overtuigt wel.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft dinsdag verder terrein verloren, nadat maandag ook al een rode dag was op het Damrak. De AEX sloot dinsdag 1,1 procent lager op 737,24 punten. Daarmee raakt de recordstand van rond de 750 punten die vorige week werd bereikt, weer uit zicht.

  Technisch analist Bas Heijink van ING verwacht geen duurzame verdere stijging in de komende weken naar aanzienlijk hogere niveaus.

  "Er zijn in het langeretermijnbeeld namelijk genoeg signalen dat we in een laatste, zeer ‘euforische’ -overdreven enthousiaste- fase zitten", aldus Heijink.

  Zolang de AEX in het kortetermijnbeeld boven de zone van 714 tot 718 punten blijft, "blijft de kans aanwezig op hogere toppen", aldus de technisch analist van ING. Onder deze zone "treedt de eerste duidelijke verzwakking op en ontstaat meer druk richting de 699 en uiteindelijk de cruciale 678-bodem."

  Het sentiment op de beurzen verklaarde zijn collega Simon Wiersma dinsdag door de koersval bij Chinese techbedrijven. Beleggers vrezen nog meer bemoeienis van de Chinese overheid bij beursgenoteerde bedrijven, nadat afgelopen weekend bekend werd dat de Chinese bijlesbedrijven, die middelbare scholieren klaarstomen voor de toelatingsexamens van de Chinese universiteiten, geen winst meer mogen maken. Ook de grote internet- en technologiebedrijven worden verder beperkt in hun doen en laten.

  Techbedrijven krijgen deze week sowieso aandacht want grote namen als Apple, Microsoft, Alphabet, Facebook en Amazon openen de komende dagen de boeken. De eerste drie doen dat vanavond al.

  Verder zijn beleggers in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve van morgenavond. Valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe voorspelt dat de Fed weinig richting zal geven over het verloop van zijn monetaire beleid en vooral tijd zal willen winnen, zeker nu de deltavariant van het coronavirus het economisch herstel mogelijk gaat belemmeren.

  De euro/dollar noteerde dinsdag rond het slot op 1,1832. Een vat WTI-olie werd iets goedkoper.

  Stijgers en dalers

  Onder de hoofdaandelen ging de aandacht uit naar de reactie op de cijferrapportages van KPN en Randstad. De uitzender daalde meer dan 6 procent, terwijl het telecombedrijf juist bijna 2 procent won. Jefferies sprak van zwakke resultaten in de Verenigde Staten van Randstad, maar KBC Securities zag wel ruimte om het koersdoel voor de uitzender te verhogen van 64,00 naar 71,00 euro.

  De resultaten van KPN noemden analisten vooral conform verwachting, waarbij ING wel te spreken was over de aankondiging van een aandeleninkoop van 200 miljoen euro.

  Besi verloor ruim 3 procent na cijfers, hoewel de Duivense onderneming in het tweede kwartaal beter dan verwacht presteerden dankzij een volgend ING "indrukwekkende" uitbreiding van de capaciteit. "Besi verhoogde ook nog eens het aandeleninkoopprogramma van 125 naar 185 miljoen euro", vulde Kempen aan. Sectorgenoot ASMI komt nabeurs met cijfers. Dit aandeel leverde XXX procent in.

  Just Eat Takeaway.com was koploper in de AEX met een winst van ruim 4 procent. De maaltijdbezorger moet een combinatie met een andere wereldwijd actieve sectorgenoot onderzoeken en activiteiten die niet tot de kern worden gerekend verkopen. Dit vindt aandeelhouder Cat Rock Capital Management.

  Prosus maakte opnieuw een koersval. Nadat maandag al zo'n 9 procent van de beurswaarde in rook opging, was het verlies voor de hekkensluiter in de AEX dinsdag op het slot meer dan 7 procent. Chinese toezichthouders zijn van plan om Chinese techbedrijven, waaronder Tencent, hard aan te pakken.

  In de AMX domineerde het rood ook de koerstabellen. Alfen, Eurocommercial en InPost daalden tot 3,5 procent. De winsten waren minimaal. Koploper Fagron steeg een half procent en Aperam wist ook een bescheiden winst uit het vuur te slepen. Woensdag voorbeurs opent de fabrikant van roestvaststaal de boeken.

  In de AScX won Nedap ruim 2 procent. Accell en Vivoryon stonden net als maandag onder druk en leverden respectievelijk 7 en 3 procent in. Wereldhave verloor ruim 4 procent na een winstwaarschuwing. Wereldhave presteerde in het afgelopen halfjaar redelijk, maar het Franse vastgoed werd voor een te lage prijs verkocht, zo oordeelde analist Herman van der Loos van Degroof Petercam.

  Het lokaal genoteerde Beter Bed daalde bijna 5 procent. 

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot in Amsterdam daalden de Amerikaanse beurzen tot 2 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  27-07-2021 16:34 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met woensdag 4 augustus 2021:

  WOENSDAG 28 JULI 2021
  08:00 Consumentenvertrouwen - Augustus (Dld)
  08:45 Consumentenvertrouwen - Juli (Fra)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
  20:00 Federal Reserve - Rentebesluit (VS) 
  20:30 Federal Reserve - Toelichting rentebesluit (VS)

  DONDERDAG 29 JULI 2021
  06:30 Ondernemersvertrouwen - Juli (NL)
  09:55 Werkloosheid - Juli (Dld)
  11:00 Consumentenvertrouwen - Juli def. (eur)
  11:00 Inflatie - Juli (Bel)
  11:00 Economische groei - Tweede kwartaal (Bel)
  14:00 Inflatie - Juli vlpg. (Dld)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Economische groei - Tweede kwartaal vlpg. (VS)
  16:00 Aanstaande woningverkopen - Juni (VS)

  VRIJDAG 30 JULI 2021
  00:50 Detailhandelsverkopen - Juni (Jap)
  00:50 Industriële productie - Juni vlpg. (Jap)
  06:30 Producentenprijzen - Juni (NL)
  06:30 Detailhandelsverkopen - Juni (NL)
  07:30 Economische groei - Tweede kwartaal vlpg. (Fra)
  08:00 Economische groei - Tweede kwartaal vlpg. (Dld)
  08:45 Inflatie - Juli vlpg. (Fra)
  11:00 Economische groei - Tweede kwartaal vlpg. (eur)
  11:00 Inflatie - Juli vlpg. (eur)
  14:30 Persoonlijke inkomens en bestedingen - Juni (VS)
  14:30 Arbeidskosten - Tweede kwartaal (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex Chicago - Juli (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - Juli def. (VS)

  MAANDAG 2 AUGUSTUS 2021
  00:30 Inkoopmanagersindex industrie - Juli def. (Jap)
  02:45 Inkoopmanagersindex industrie Caixin - Juli (Chi)
  08:00 Detailhandelsverkopen - Mei (Dld)
  09:00 Inkoopmanagersindex industrie - Juli (NL)
  09:15 Inkoopmanagersindex industrie - Juli (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex industrie - Juli (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex industrie - Juli def. (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex industrie - Juli def. (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex industrie - Juli def. (eur)
  10:30 Inkoopmanagersindex industrie - Juli def. (VK)
  15:45 Inkoopmanagersindex industrie Markit - Juli def. (VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex industrie ISM - Juli (VS)
  16:00 Bouwuitgaven - Juni (VS)

  DINSDAG 3 AUGUSTUS 2021
  06:30 Reserve Bank of Australia - Rentebesluit (Aus)
  11:00 Producentenprijzen - Juni (eur)
  16:00 Fabrieksorders - Juni (VS)

  WOENSDAG 4 AUGUSTUS 2021
  00:30 Inkoopmanagersindex diensten - Juli def. (Jap)
  02:45 Inkoopmanagersindex diensten Caixin - Juli (Chi)
  09:15 Inkoopmanagersindex diensten - Juli (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex diensten - Juli (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex diensten - Juli def. (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex diensten - Juli def. (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex diensten - Juli def. (eur)
  10:30 Inkoopmanagersindex diensten - Juli def. (VK)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Juni (eur)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Juni (Bel)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:15 Bannerapport ADP - Juli (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex diensten Markit - Juli def. (VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex diensten ISM - Juli (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  27-07-2021 16:34 - Cijferseizoen bezig.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met woensdag 4 augustus 2021:

  WOENSDAG 28 JULI 2021
  07:00 Banco Santander - Cijfers tweede kwartaal (Spa)
  07:00 BASF - Cijfers tweede kwartaal (Dld)
  07:00 Deutsche Bank - Cijfers tweede kwartaal (Dld)
  08:00 Barclays - Cijfers tweede kwartaal (VK)
  12:00 GlaxoSmithKline - Cijfers tweede kwartaal (VK)
  13:00 Boeing - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 Ford - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 McDonald's - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 Pfizer - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  18:00 Carrefour - Cijfers tweede kwartaal (Fra)
  22:00 Facebook - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  22:00 PayPal - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  22:00 Qualcomm - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  DONDERDAG 29 JULI 2021
  00:00 Samsung - Cijfers tweede kwartaal (ZKo)
  07:00 AB InBev - Cijfers tweede kwartaal (Bel)
  07:00 Airbus - Cijfers tweede kwartaal (Fra)
  07:00 Credit Suisse -  Cijfers tweede kwartaal (Zwi)
  07:00 Danone -  Cijfers tweede kwartaal (Fra)
  07:00 Nestle - Cijfers tweede kwartaal (Zwi)
  07:00 Nokia - Cijfers tweede kwartaal (Fin)
  07:00 Telefonica - Halfjaarcijfers (Spa)
  07:00 Telenet - Cijfers tweede kwartaal (Bel)
  07:00 Total - Cijfers tweede kwartaal (Fra)
  07:00 Volkswagen - Cijfers tweede kwartaal (Dld)
  08:00 AstraZeneca - Cijfers tweede kwartaal (VK)
  08:00 Shell - Halfjaarcijfers (VK)
  13:00 Comcast - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 Mastercard - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 Merck & Co - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 YUM Brands - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  22:00 Amazon - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  VRIJDAG 30 JULI 2021
  07:00 BBVA - Cijfers tweede kwartaal (Spa)
  07:00 BNP Paribas -  Cijfers tweede kwartaal (Fra)
  07:00 EssilorLuxottica -  Cijfers tweede kwartaal (Fra)
  07:00 Proximus - Cijfers tweede kwartaal (Bel)
  07:00 Renault - Cijfers tweede kwartaal (Fra)
  07:00 Siemens Healthineers -  Cijfers derde kwartaal (Dld)
  07:00 UniCredit - Cijfers tweede kwartaal (Ita)
  07:15 Air France-KLM - Halfjaarcijfers (Fra)
  13:00 AbbVie - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 Chevron - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 Colgate-Palmolive - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 Exxon Mobil - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 Procter & Gamble - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  MAANDAG 2 AUGUSTUS 2021
  08:00 HSBC -  Cijfers tweede kwartaal (VK)
  22:00 NXP Semiconductors - Cijfers tweede kwartaal (NL)

  DINSDAG 3 AUGUSTUS 2021
  07:00 BMW - Cijfers tweede kwartaal (Dld)
  07:00 Société Générale - Cijfers tweede kwartaal (Fra)
  08:00 BP - Cijfers tweede kwartaal (VK)
  13:00 DuPont - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 Eli Lilly - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 Nikola - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  22:00 Lyft - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  WOENSDAG 4 AUGUSTUS 2021
  07:00 Commerzbank - Cijfers tweede kwartaal (Dld)
  13:00 General Motors - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 Kraft Heinz - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 Plug Power - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  22:00 Uber - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  27-07-2021 16:34 - Cijferseizoen bezig.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met woensdag 4 augustus 2021:

  WOENSDAG 28 JULI 2021
  07:00 Aperam - Halfjaarcijfers
  07:00 Vopak - Halfjaarcijfers
  18:00 AMG - Halfjaarcijfers
  22:00 Core Laboratories - Cijfers tweede kwartaal 

  DONDERDAG 29 JULI 2021
  07:00 Arcadis - Halfjaarcijfers
  07:00 ArcelorMittal - Halfjaarcijfers
  07:00 Fugro - Halfjaarcijfers
  07:15 Intertrust - Halfjaarcijfers
  08:00 GeoJunxion - Halfjaarcijfers
  08:00 Ordina - Halfjaarcijfers
  08:00 Shell - Halfjaarcijfers
  17:45 Euronext - Halfjaarcijfers
  18:00 Vastned - Halfjaarcijfers
  00:00 CM.com - Halfjaarcijfers

  VRIJDAG 30 JULI 2021
  07:00 WDP - Halfjaarcijfers
  07:15 Air France-KLM - Halfjaarcijfers
  07:30 Brunel - Halfjaarcijfers

  MAANDAG 2 AUGUSTUS 2021
  07:00 Heineken - Halfjaarcijfers

  DINSDAG 3 AUGUSTUS 2021
  07:00 DSM - Halfjaarcijfers

  WOENSDAG 4 AUGUSTUS 2021
  07:00 IMCD - Halfjaarcijfers
  08:00 Wolters Kluwer - Halfjaarcijfers
  00:00 JDE Peet's - Halfjaarcijfers

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Consumentenvertrouwen VS licht verbeterd
  27-07-2021 16:07 - Index in juli op 129,1.

  (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in juli licht gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van The Conference Board.

  De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 128,9 in juni naar 129,1 deze maand.

  De subindex voor de huidige omstandigheden bleef stabiel op 159,6.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Amerikaanse huizenprijzen blijven stijgen
  27-07-2021 15:36 - Dubbelcijferige plus in mei.

  (ABM FN-Dow Jones) Huizenprijzen in de grootste stedelijke regio's van de Verenigde Staten zijn in mei nog harder gestegen. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van Standard & Poor's Case-Shiller.

  De huizenprijzen in de tien grootste regio's stegen op jaarbasis met 16,4 procent. Dat was een toename van 14,5 procent in april.

  Op maandbasis was er sprake van een toename met 1,9 procent. Een maand eerder was er op maandbasis een plus van 2,0 procent.

  In de twintig grootste regio's was de stijging in mei op jaarbasis nog iets sterker, namelijk 17,0 procent, tegenover een plus van 15,0 procent in april. Op maandbasis was er een prijsstijging van 2,1 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Klein verlies op Wall Street dreigt
  27-07-2021 14:57 - Tegenvallende orders duurzame goederen.

  (ABM FN) Wall Street gaat dinsdag vermoedelijk in het rood van start, hoewel het verlies lijkt mee te zullen vallen.

  Futures op de S&P 500 index wijzen op een koersverlies bij opening van 0,2 procent. De Nasdaq opent vermoedelijk vlak.

  Voorbeurs bleken de orders voor duurzame goederen in de VS gestegen, maar met 0,8 procent wel minder hard dan de 2,0 procent waarop was gerekend.

  Beleggers hebben veder nog oog voor de Case Shiller huizenprijzenindex en het Amerikaanse consumentenvertrouwen in juli.

  Verder start vandaag de rentevergadering van de Federal Reserve, die woensdagavond uitmondt in een vers besluit.

  Veranderingen in het monetaire beleid worden niet verwacht, maar marktkenners hopen wel op meer duidelijkheid over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank de geldkraan begint dicht te draaien.

  "We verwachten dat voorzitter Jerome Powell niet zover zal gaan dat hij aankondigt dat taperen eraan zit te komen", aldus econoom Matthew Luzzetti van Deutsche Bank

  De euro/dollar handelde op 1,1812. De olieprijs veranderde nauwelijks.

  Bedrijfsnieuws

  Het belooft een drukke dag met cijfers te worden. Maandagavond nabeurs kwam Tesla al met cijfers. De fabrikant zag de omzet bijna verdubbelen en troefde daarmee de analistenverwachtingen af. Er werden 200.000 voertuigen afgeleverd. Tesla boekte een winst van ruim 1,1 miljard dollar. Het aandeel Tesla lijkt 1,5 procent hoger van start te gaan.

  UPS heeft ook in het tweede kwartaal van 2021 zowel de omzet als de winst flink zien stijgen en presteerde beter dan verwacht. Het aandeel opent desondanks 3 procent lager.

  3M zag in het tweede kwartaal van 2021 de resultaten stijgen en verhoogde de outlook voor heel dit jaar. 3M rekent voor dit jaar zowel op meer omzet als winst dan het deed bij de rapportage van de resultaten over het eerste kwartaal. Het aandeel opent naar verwachting onveranderd.

  General Electric heeft na het tweede kwartaal ook de outlook voor het hele boekjaar aangepast. De omzet steeg afgelopen kwartaal met 9 procent en op aangepaste basis steeg het resultaat van een verlies van 0,14 dollar per aandeel naar een winst van 0,05 dollar. Vermoedelijk opent het aandeel 3 procent in de plus.

  Vanavond nabeurs overleggen Apple, Microsoft en Alphabet, moederbedrijf van Google, cijfers. Woensdag rapporteert Facebook en donderdag complementeert Amazon de 'Big Five'.

  Vanmiddag meldde HP Inc. de overname van Teradici, dat veilig remote werken op pc’s, chromebooks en tablets mogelijk maakt. HP meldde niet hoeveel er met de overname is gemoeid.

  Slotstanden

  De S&P 500 steeg maandag 0,2 procent tot 4.422,30 punten, terwijl de Dow Jones-index eveneens 0,2 procent won op 35.144,31 punten. Techbeurs Nasdaq maakte een pas op de plaats op 14.840,71 punten.

  Door: ABM Financial News.
  pers@abmfn.be
  Redactie: +32(0)78 486 481

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Orders duurzame goederen VS stijgen minder hard
  27-07-2021 14:34 - Stijging van 0,8 procent in juni.

  (ABM FN-Dow Jones) De nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS zijn in juni minder hard dan verwacht gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

  De orders stegen op maandbasis met 0,8 procent. Economen hadden een stijging van 2,0 procent verwacht. 

  In mei stegen de orders voor duurzame goederen nog met 3,2 procent, volgens een herzien cijfer.

  Exclusief defensie stegen de orders in juni met 1,0 procent. En zonder transportmiddelen stegen ze met 0,3 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Lichtrode opening Wall Street in de maak
  27-07-2021 13:13 - Weer hele serie bedrijfscijfers.

  (ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt dinsdag in het rood van start te gaan.

  Futures op de S&P 500 index wijzen op een koersverlies bij opening van 0,2 procent. De Nasdaq opent vermoedelijk 0,1 procent lager.

  Beleggers hebben oog voor de vrijgave van de Amerikaanse orders voor duurzame goederen in juni, de Case Shiller huizenprijzenindex en het Amerikaanse consumentenvertrouwen in juli.

  Verder start vandaag de rentevergadering van de Federal Reserve, die woensdagavond uitmondt in een vers besluit.

  Veranderingen in het monetaire beleid worden niet verwacht, maar marktkenners hopen wel op meer duidelijkheid over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank de geldkraan begint dicht te draaien.

  "We verwachten dat voorzitter Jerome Powell niet zover zal gaan dat hij aankondigt dat taperen eraan zit te komen", aldus econoom Matthew Luzzetti van Deutsche Bank

  De euro/dollar handelde op 1,1787. Olie werd iets duurder.

  Bedrijfsnieuws

  Het belooft een drukke dag met cijfers te worden. Maandagavond nabeurs kwam Tesla al met cijfers. De fabrikant zag de omzet bijna verdubbelen en troefde daarmee de analistenverwachtingen af. Er werden 200.000 voertuigen afgeleverd. Tesla boekte een winst van ruim 1,1 miljard dollar. Het aandeel Tesla lijkt 1,7 procent hoger van start te gaan.

  UPS heeft ook in het tweede kwartaal van 2021 zowel de omzet als de winst flink zien stijgen en presteerde beter dan verwacht. Het aandeel opent vermoedelijk 2 procent lager.

  3M zag in het tweede kwartaal van 2021 de resultaten stijgen en verhoogde de outlook voor heel dit jaar. 3M rekent voor dit jaar zowel op meer omzet als winst dan het deed bij de rapportage van de resultaten over het eerste kwartaal. Het aandeel opent naar verwachting ruim een procent hoger.

  General Electric heeft na het tweede kwartaal ook de outlook voor het hele boekjaar aangepast. De omzet steeg afgelopen kwartaal met 9 procent en op aangepaste basis steeg het resultaat van een verlies van 0,14 dollar per aandeel naar een winst van 0,05 dollar. Vermoedelijk opent het aandeel 4 procent in de plus.

  Vanavond nabeurs overleggen Apple, Microsoft en Alphabet, moederbedrijf van Google, cijfers. Woensdag rapporteert Facebook en donderdag complementeert Amazon de 'Big Five'.

  Slotstanden

  De S&P 500 steeg maandag 0,2 procent tot 4.422,30 punten, terwijl de Dow Jones-index eveneens 0,2 procent won op 35.144,31 punten. Techbeurs Nasdaq maakte een pas op de plaats op 14.840,71 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • General Electric rekent op betere kasstroom
  27-07-2021 13:03 - Goede tweede kwartaal.

  (ABM FN-Dow Jones) General Electric heeft na het tweede kwartaal de outlook voor het hele boekjaar aangepast. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van het Amerikaanse bedrijf. 

  De verwachting voor de vrije kasstroom uit industriële activiteiten werd verhoogd. Inmiddels rekent General Electric op 3,5 tot 5,0 miljard dollar. Eerder was dit nog 2,5 tot 4,5 miljard dollar. 

  De outlook voor de autonome omzet, voor de marges en voor de aangepaste winst per aandeel bleef onveranderd.  

  De aangepaste winst per aandeel komt dit jaar naar verwachting van het bedrijf uit Boston uit tussen de 0,15 en 0,25 dollar.

  Tweede kwartaal

  De totale orders stegen afgelopen kwartaal met 33 procent naar 18,3 miljard dollar. Op autonome basis stegen de orders met 30 procent. 

  De omzet steeg met 9 procent tot 18,3 miljard dollar. 

  De winstmarge verbeterde, maar bleef negatief op -1,3 procent. 

  General Electric boekte een nettoverlies van 0,07 dollar per aandeel, maar een jaar eerder was dit nog een verlies van 0,15 dollar. Op aangepaste basis steeg het resultaat van een verlies van 0,14 dollar per aandeel naar een winst van 0,05 dollar. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • 3M verhoogt outlook 2021
  27-07-2021 13:03 - Na dubbelcijferige omzetgroei in tweede kwartaal.

  (ABM FN-Dow Jones) 3M heeft in het tweede kwartaal van 2021 de resultaten zien stijgen en verhoogde de outlook voor heel dit jaar. Dit meldde de maker van producten als Post-its en Scotch plakband dinsdagmiddag.

  "Een sterke prestatie", aldus CEO Mike Roman.

  De omzet steeg op autonome basis met meer dan 21 procent op jaarbasis naar 8,9 miljard dollar. Dit leverde een nettowinst op van meer dan 1,5 miljard dollar. De winst per aandeel bedroeg 2,59 dollar.

  De operationele kasstroom kwam uit op 1,9 miljard dollar.

  Outlook

  Voor 2021 rekent 3M inmiddels op een omzetgroei van 7 tot 10 procent, of 6 tot 9 procent autonoom en in lokale valuta. Voorheen mikte 3M op een omzetgroei van 5 tot 8 procent, of 3 tot 6 procent autonoom. 

  De winst per aandeel zal vermoedelijk tussen de 9,70 en 10,10 dollar per aandeel uitkomen, tegenover 9,25 dollar vorig jaar. De oude winstraming ging uit van 9,20 tot 9,70 dollar per aandeel.

  Het aandeel 3M opent vermoedelijk ruim een procent hoger.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Stijgende omzet en winst voor UPS
  27-07-2021 12:18 - Beter dan de mark had verwacht.

  (ABM FN-Dow Jones) UPS heeft ook in het tweede kwartaal van 2021 zowel de omzet als de winst flink zien stijgen en presteerde beter dan verwacht. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de Amerikaanse pakketbezorger.

  De omzet van UPS steeg op jaarbasis met 14,5 procent tot 23,4 miljard dollar. In de Amerikaanse thuismarkt steeg de omzet met 10,2 procent en internationaal ging het om een plus van 30,0 procent.

  De operationele winst steeg met maar liefst 47,3 procent naar 3,3 miljard dollar.

  De winst per aandeel kwam uit op 3,05 dollar. Dat is ruim de helft meer dan een jaar geleden. Op aangepaste basis bedroeg de winst per aandeel 3,06 dollar.

  Zowel de omzet als de winst viel daarmee hoger uit dan de markt had voorzien.

  Outlook

  In tegenstelling tot de cijfers over het eerste kwartaal, toen UPS vanwege alle economische onzekerheden geen outlook afgaf, liet de pakketbezorger dinsdag weten voor 2021 een operationele marge te voorzien van circa 12,7 procent.

  Verder zal UPS, zoals eerder al gecommuniceerd, dit jaar voor 4,0 miljard dollar aan investeringen doen.

  Het aandeel UPS handelde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs een half procent hoger.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Rode koersen in Europa
  27-07-2021 11:56 - Chinese toezichthouder zorgt voor onrust.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren dinsdag rond het middaguur lager.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,4 procent tot 459,22 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,5 procent op 15.533,15 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,4 procent op 6.555,30 punten. De Britse FTSE 100 noteerde een half procent lager op 6.988,37 punten.

  "Zorgen over het harde ingrijpen door Chinese toezichthouders leiden tot terughoudendheid onder beleggers", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "De inmenging in diverse sectoren binnen de Chinese economie die afhankelijk zijn van buitenlands kapitaal, zorgde ervoor dat beleggers massaal uit Chinese aandelen stappen, vooral degene met een notering buiten China." Volgens Hewsons is de vraag of China van plan is om in meer sectoren in te grijpen.

  Verder zijn beleggers vooral afwachtend volgens analisten van SEB. Het aankomende rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag zorgt ervoor dat beleggers terughoudend zijn, zo ziet SEB. "Het rentebesluit zal, samen met cijfers over groei- en inflatiecijfers, het marktsentiment kunnen bepalen voor de komende weken. Wij denken dat de Fed tevreden is met de huidige verwachtingen in de markt, dus we verwachten morgen geen grote verrassingen", aldus SEB.

  Beleggers moeten zich volgens analist Naeem Aslam van AvaTrade echter niet al te veel zorgen maken, omdat de Fed naar verwachting haar dovish houding in de komende maanden zal handhaven.

  Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,1776. De olieprijzen daalden licht.

  Op het bedrijfsvlak is vandaag sprake van waarschijnlijk de belangrijkste cijferdag van het seizoen. Vandaag nabeurs overleggen Apple, Microsoft en Alphabet, moederbedrijf van Google, cijfers. Woensdag rapporteert Facebook en donderdag complementeert Amazon de ‘Big Five’.

  Beleggers zullen ook oog hebben voor macrocijfers met de vrijgave van de Amerikaanse orders voor duurzame goederen in juni, de Case Shiller huizenprijzenindex en het Amerikaanse consumentenvertrouwen in juli.

  Bedrijfsnieuws

  Reckitt Benckiser is in de eerste helft van dit jaar in de rode cijfers gedoken, nadat de omzet lager uitviel en de kosten stegen. Het aandeel daalde in Londen maar liefst 8,3 procent.

  In Frankfurt ging Bayer 2,4 procent lager. In Leverkussen is een explosie geweest waarbij mogelijk Bayer betrokken is.

  Randstad daalde 6,5 procent, na volgens Jefferies zwakke cijfers in de VS. Toch is de uitzender de coronacrisis al weer te boven.

  KPN heeft in het tweede kwartaal van 2021 meer winst geboekt dan verwacht, terwijl de omzetontwikkeling conform verwachting was. Ook werd een inkoopprogramma van eigen aandelen gestart ter waarde van 200 miljoen euro. Het aandeel won 1,8 procent.

  Worldline heeft in de eerste helft van 2021 een vlakke omzet geboekt, maar wist de vrije kasstroom wel te verdubbelen. Het aandeel daalde ruim 8 procent en was daarmee de grootste daler in Parijs.

  In Parijs steeg LVMH 1,7 procent na cijfers en sectorgenoot Hermes won 0,8 procent.

  Ook vandaag leverde Prosus, met een groot belang in de Chinese internetreus Tencent,  weer 7,8 procent in.

  Futures Wall Street

  De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,5 procent in het rood.

  De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent hoger op 4.422,30 punten. De Dow Jones index eindigde eveneens 0,2 procent in het groen op 35.144,31 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg fractioneel tot 14.840,71 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Valuta: dollar wint iets aan kracht
  27-07-2021 11:16 - Markt wacht op Fed.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar loopt iets op ten opzichte van de euro in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag.

  Veranderingen in het monetaire beleid worden niet verwacht, maar marktkenners hopen wel op meer duidelijkheid over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank de geldkraan begint dicht te draaien.

  "We verwachten dat voorzitter Jerome Powell niet zover zal gaan dat hij aankondigt dat taperen eraan zit te komen", aldus econoom Matthew Luzzetti van Deutsche Bank.

  Macro-economisch moet het nieuws vandaag uit de VS komen. Daar staan de orders voor duurzame goederen gepland, net als cijfers van Case Shiller over de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen. Die laatste wordt berekend door de Conference Board. Vrijdag is het de beurt aan de Universiteit van Michigan.

  De euro/dollar handelde dinsdag op 1,1778.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: Prosus opnieuw onderuit in rode AEX
  27-07-2021 11:05 - Chinese toezichthouders nog steeds bron van zorg.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs daalde dinsdagochtend 0,9 procent tot 738,54 punten, waarbij Prosus en Randstad flinke verliezen lieten optekenen.

  "Aan de koersval van Chinese tech-bedrijven is vanmorgen nog geen eind gekomen", zo zag investment manager Simon Wiersma van ING.

  Beleggers vrezen nog meer bemoeienis van de Chinese overheid bij beursgenoteerde bedrijven, nadat dit weekend bekend werd dat de Chinese bijlesbedrijven, die middelbare scholieren klaarstomen voor de toelatingsexamens van de Chinese universiteiten, geen winst meer mogen maken. Ook de grote internet- en technologiebedrijven worden verder beperkt in hun doen en laten.

  Techreus Tencent verloor in Azië vanochtend nog eens 7,5 procent na het verlies van 7,7 procent gisteren. "Dat beloofde vandaag al niet veel goeds voor de koers van Prosus in Amsterdam", aldus Wiersma. Dit aandeel ging vanochtend opnieuw hard onderuit.

  "De zorgen over een flinke ommekeer in het beleid van China doet het marktsentiment geen goed", aldus SEB.

  Verder zijn beleggers vooral afwachtend volgens analisten van SEB. Het aankomende rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag zorgt ervoor dat beleggers terughoudend zijn, zo ziet SEB. "Het rentebesluit zal, samen met cijfers over groei- en inflatiecijfers, het marktsentiment kunnen bepalen voor de komende weken. Wij denken dat de Fed tevreden is met de huidige verwachtingen in de markt, dus we verwachten morgen geen grote verrassingen", aldus SEB.

  Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,1776. De olieprijzen daalden licht.

  Op het bedrijfsvlak is vandaag sprake van waarschijnlijk de belangrijkste cijferdag van het seizoen. Vandaag nabeurs overleggen Apple, Microsoft en Alphabet, moederbedrijf van Google, cijfers. Woensdag rapporteert Facebook en donderdag complementeert Amazon de ‘Big Five’.

  Beleggers zullen ook oog hebben voor macrocijfers met de vrijgave van de Amerikaanse orders voor duurzame goederen in juni, de Case Shiller huizenprijzenindex en het Amerikaanse consumentenvertrouwen in juli.

  Stijgers en dalers

  Onder de hoofdaandelen ging de aandacht uit naar de reactie op de cijferrapportages van KPN en Randstad. De uitzender daalde 6,4 procent, terwijl het telecombedrijf juist 1,6 procent won. Jefferies sprak van zwakke resultaten in de Verenigde Staten van Randstad, maar KBC Securities zag wel ruimte om het koersdoel voor de uitzender te verhogen van 64,00 naar 71,00 euro.

  De resultaten van KPN noemden analisten vooral conform verwachting, maar ING bleek wel te spreken over de aankondiging van een aandeleninkoop van 200 miljoen euro.

  Besi verloor 0,2 procent na cijfers, hoewel de Duivense onderneming in het tweede kwartaal beter dan verwacht presteerden dankzij een volgend ING "indrukwekkende" uitbreiding van de capaciteit. "Besi verhoogde ook nog eens het aandeleninkoopprogramma van 125 naar 185 miljoen euro", vulde Kempen aan.

  Just Eat Takeaway.com won 1,9 procent. De maaltijdbezorger moet een combinatie met een andere wereldwijd actieve sectorgenoot onderzoeken en activiteiten die niet tot de kern worden gerekend verkopen. Dit vindt aandeelhouder Cat Rock Capital Management.

  Prosus maakte opnieuw een koersval van 8,2 procent. Chinese toezichthouders zijn van plan om Chinese techbedrijven, waaronder Tencent, hard aan te pakken.

  In de AMX bleven de koersuitslagen beperkt. Alleen Inpost en Alfen daalden met meer dan twee procent. WDP steeg met 0,3 procent.

  In de AScX won Nedap 1,0 procent. Wereldhave verloor juist 1,8 procent na het afgeven van een outlookverlaging. Wereldhave presteerde in het afgelopen halfjaar redelijk, maar het Franse vastgoed werd voor een te lage prijs verkocht, zo oordeelde analist Herman van der Loos van Degroof Petercam.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: JPMorgan Cazenove verhoogt koersdoel Signify
  27-07-2021 10:37 - Koersdoel naar 54,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft dinsdag het koersdoel voor Signify verhoogd van 46,00 naar 54,00 euro bij handhaving van het Neutraal advies.

  Analisten van de Amerikaanse zakenbank maken zich vooral zorgen over de duurzaamheid van de marges bij digitale producten. "We hadden opnieuw een goed kwartaal verwacht, dankzij de hogere prijzen vanwege tekorten in de aanvoerketen en de sterke smart home-activiteiten, voordat er normalisering op zou treden", aldus de analisten.

  De marges bij digitale producten vielen lager uit dan verwacht in het tweede kwartaal en met een koersdaling van het aandeel van 15 procent in juli zijn de verwachtingen voor Signify nu realistischer geworden, zo constateerden de marktvorsers. De huidige waardering past ook beter bij de vrije kasstroom die het verlichtingsbedrijf realiseert.

  Als gevolg handhaafde JPMorgan het Neutraal advies, ondanks dat de ramingen van de bank voor de periode 2022/2023 onder die van de consensus liggen. JPMorgan mikte voorheen op een koersdoel voor 46,00 euro tegen december 2021, maar inmiddels gaat de bank uit van een koersdoel van 54,00 tegen juni 2023.

  Het aandeel Signify daalde dinsdagochtend licht tot 46,12 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.