VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • NXP start nieuwe aandeleninkoop
  04-03-2021 22:42 - Kwartaaldividend met 50 procent verhoogd.

  (ABM FN-Dow Jones) NXP Semiconductors start een nieuwe aandeleninkoop en verhoogt het kwartaaldividend met 50 procent. Dit meldde de Eindhovense chipfabrikant met een notering aan de Nasdaq donderdagavond.

  In het eerste kwartaal zal NXP een interimdividend van 0,5625 dollar per aandeel uitkeren, een stijging van 50 procent ten opzichte van het vorige kwartaaldividend.

  Verder start NXP een nieuw aandeleninkoopprogramma van 2 miljard dollar, aanvullend op een bestaand inkoopprogramma waaronder nog voor 640 miljoen dollar aan aandelen kunnen worden teruggekocht.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Broadcom voldoet aan eigen verwachtingen
  04-03-2021 22:36 - Omzet en chipverkopen wel onder verwachting analisten.

  (ABM FN-Dow Jones) Broadcom heeft in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar aan de eigen verwachting voldaan. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse leverancier van halfgeleider- en infrastructuursoftwareproducten.

  CEO Hock Tan wees op de autonome groei van 14 procent op jaarbasis, die volgens hem de belangrijke rol van Broadcom reflecteert in een klimaat van versnelde digitalisering.

  In het eerste kwartaal steeg de omzet met 14 procent op jaarbasis naar 6,65 miljard dollar. Broadcom rekende vooraf op een omzet van 6,6 miljard dollar.

  De aangepaste EBITDA verbeterde van 3,3 miljard naar ruim 3,9 miljard dollar, wat ook conform de eigen voorspelling was.

  Onder de streep bleef een nettowinst over van 1,37 miljard dollar, of 3,05 dollar per aandeel. Op aangepast niveau kwam de winst per aandeel uit op 6,61 dollar.

  Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 6,56 dollar en een omzet van 6,62 miljard dollar.

  De omzet uit chipverkopen steeg met 74 procent naar 4,91 miljard dollar, waar de markt rekende op 4,92 miljard dollar.

  Outlook

  Voor het huidige tweede kwartaal rekent Broadcom op een omzet van 6,5 miljard dollar, wat op jaarbasis een stijging van 13 procent zou betekenen.

  Verder voorspelt Broadcom een aangepaste EBITDA die 59 procent bedraagt van de verwachte omzet, oftewel ruim 3,8 miljard dollar.

  In de nabeurshandel noteerde het aandeel Broadcom donderdag 4 procent lager.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: AEX op Wall Street
  04-03-2021 22:12 - Alle fondsen lager.

  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn donderdag alle negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten.

  Aegon (-0,62%)
  ArcelorMittal (-1,91%)
  ASML (-2,08%)
  Galapagos (-0,65%)
  ING Groep (-0,64%)
  Philips (-0,96%)
  RELX (-0,85%)
  Royal Dutch Shell (-0,87%)
  Unilever (-0,05%)

  Euro/dollar: 1,1969

  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 657,67 punten, zijn geëindigd op 654,15 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street bezwijkt onder rentevrees
  04-03-2021 22:10 - Powell praat rente omhoog.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen verloren donderdag terrein nadat Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell onbedoeld de tienjaarsrente omhoog praatte. Bij een slot van 3.768,47 punten, verloor de S&P 500 index 1,3 procent. De Dow Jones index leverde 1,1 procent in tot 30.924,14 punten en de Nasdaq daalde zelfs 2,1 procent bij een slotstand van 12.723,47 punten en verspeelde de daarmee tot nog toe opgebouwde winst in 2021.

  Jerome Powell zei tijdens een evenement van de Wall Street Journal dat de Federal Reserve zal ingrijpen wanneer de financiële condities verkrappen.

  "Ik zou me zorgen maken over wanordelijke omstandigheden in de markten of aanhoudende krappere financiële condities die het bereiken van onze doelen bedreigen", zei Powell tegen de zakenkrant. Hij benadrukte dat de financiële condities momenteel zeer soepel zijn.

  Toch schoot de Amerikaanse tienjaarsrente donderdag omhoog naar 1,54 procent. Eerder zei Powell nog dat de stijgende rentes het vertrouwen in de economische outlook voor de VS weerspiegelen.

  "De sussende woorden van Powell sussen niet. Logisch als je zegt dat je een te hoge inflatie niet zal toestaan", zei analist Corne van Zeijl van Actiam op Twitter.

  De Fed-voorzitter benadrukte donderdag opnieuw dat de centrale bank geduldig zal zijn met de oplopende inflatie die dit jaar wordt verwacht. De Fed rekent er nog steeds op dat dit een eenmalig effect is.

  Powell herhaalde tijdens het webinar ook dat de centrale bank nog "ver verwijderd" is van zijn doelstellingen: namelijk een maximale werkgelegenheid en een stabiele inflatie van 2 procent.

  De Amerikaanse Senaat heeft donderdag ingestemd met de procedure waarmee de wet voor het coronasteunpakket ter waarde van 1,9 biljoen dollar van president Joe Biden in behandeling kan worden genomen.

  In de Senaat hebben de Democraten en Republikeinen evenveel zetels, beide 50, en moest vicepresident Kamala Harris als 'tiebreaker' fungeren om een motie aan te nemen waarmee in de komende dagen over de wet kan worden gestemd. 

  Eind vorige week gaf een meerderheid van het Huis van Afgevaardigden al groen licht voor het American Rescue Plan. De Senaat stemt vermoedelijk in de komende dagen in met het plan, dat door de senatoren op bepaalde punten is aangepast.

  Op macro-economisch vlak werd bekend dat de arbeidskosten in de Verenigde Staten in het vierde kwartaal van 2020 iets minder hard zijn gestegen dan aanvankelijk gedacht, met 6 procent. De arbeidsproductiviteit daalde in diezelfde periode ook minder hard dan eerder verwacht, met 4,2 procent.

  Verder stegen de fabrieksorders in de VS in januari voor de negende maand op rij. De toename van 2,6 procent was iets beter dan voorzien.

  Qua economische data hadden beleggers donderdag echter vooral aandacht voor de nieuwe wekelijkse werkloosheidsaanvragen, die licht stegen, met 9.000 tot 745.000 aanvragen. Dit is echter nog steeds iets minder dan verwacht. Economen rekenden op 750.000 claims.

  De week staat sowieso in het teken van nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Woensdag bleek het ADP werkgelegenheidsrapport teleurstellend, met minder nieuwe banen dan verwacht. Vrijdag wordt het officiële rapport vrijgegeven.

  Volgens strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management zou slecht nieuws morgen in het officiële rapport als positief kunnen worden gezien. Het zou de vrees voor de markt niet aanwakkeren, denkt de marktkenner.

  De euro/dollar handelde donderdagavond op 1,1969.

  De olieprijs is donderdag flink gestegen. Op een settlement van 63,83 dollar werd een vat West Texas Intermediate 4,2 procent duurder. Dit is het hoogste niveau in bijna twee jaar.

  De markten reageerden enthousiast op de verlenging van de bestaande productie-afspraken van OPEC en zijn bondgenoten tot en met april. Ook verlengde Saoedi-Arabië zijn vrijwillige productieverlaging van 1 miljoen vaten per dag, die eind maart zou aflopen, tot eind volgende maand.
   
  Bedrijfsnieuws

  Kroger heeft in het vierde kwartaal de winstprognose van analisten ruimschoots overtroffen, hoewel de omzetstijging wel nipt achterbleef op de ramingen. Het aandeel steeg 2,5 procent.

  General Motors wil een tweede batterijenfabriek bouwen in de VS, samen met partner LG Chem, meldde de Wall Street Journal. Het aandeel daalde 1,7 procent.

  Okta koopt een aanbieder van klantauthenticatie-software genaamd Auth0 voor 6,5 miljard dollar. Het aandeel verloor 6,2 procent.

  Square verloor 6,8 procent na berichten dat het een meerderheidsbelang neemt in muziekplatform Tidal van rapper Jay Z voor bijna 300 miljoen dollar.

  Disney sluit dit jaar zeker zestig winkels in Noord-Amerika, maakte het entertainmentbedrijf woensdagavond bekend. Het aandeel daalde 2,2 procent.

  Amazon.com is in gesprek met de National Football League over exclusieve rechten op veel American football-wedstrijden. Het bedrijf verloor 0,9 procent.

  De Britse mededingingswaakhond CMA is een onderzoek gestart naar Apple, na klachten dat de voorwaarden die het bedrijf stelt aan ontwikkelaars van apps voor de App Store van Apple oneerlijk zijn en eerlijke concurrentie tegengaan. Het aandeel daalde 1,6 procent.

  Chevron en Exxon Mobil stegen 1 tot zelfs 4 procent in het spoor van de hogere olieprijzen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Senaat VS stap dichter bij goedkeuring coronasteunplan Biden
  04-03-2021 21:46 - Stimuluspakket van 1,9 biljoen dollar.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Senaat heeft donderdag ingestemd met de procedure waarmee de wet voor het coronasteunpakket ter waarde van 1,9 biljoen dollar van president Joe Biden in behandeling kan worden genomen.

  In de Senaat hebben de Democraten en Republikeinen evenveel zetels, beide 50, en moest vicepresident Kamala Harris als 'tiebreaker' fungeren om een motie aan te nemen waarmee in de komende dagen over de wet kan worden gestemd. 

  Eind vorige week gaf een meerderheid van het Huis van Afgevaardigden al groen licht voor het American Rescue Plan. De Senaat stemt vermoedelijk in de komende dagen in met het plan, dat door de senatoren op bepaalde punten is aangepast.

  Dat aangepaste voorstel gaat na akkoord van de Senaat terug naar het Huis van Afgevaardigden en bij goedkeuring kan Biden zijn handtekening zetten.

  Het American Rescue Plan bevat onder meer een nieuwe ronde van directe cheques aan huishoudens, van 1.400 dollar per Amerikaans gezinslid dat hiervoor in aanmerking komt. In december ontvingen Amerikaanse huishoudens al 600 dollar per persoon.

  Verder zijn honderden miljarden gereserveerd voor het veilig heropenen van scholen in de VS, de verdere uitrol van vaccinatieprogramma's en een verhoging van de bijzondere bijstand voor werklozen van 300 naar 400 dollar per week.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Olieprijs flink omhoog na verlenging OPEC+ afspraken
  04-03-2021 20:46 - Verlenging tot en met april.

  (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag flink gestegen. Op een settlement van 63,83 dollar werd een vat West Texas Intermediate 4,2 procent duurder. Dit is het hoogste niveau in bijna twee jaar.

  De markten reageerden enthousiast op de verlenging van de bestaande productie-afspraken van OPEC en zijn bondgenoten tot en met april. Dit maakte OPEC+ donderdag bekend in een persbericht.

  Er is een uitzondering voor Rusland en Kazachstan. Die mogen vanwege seizoensinvloeden de productie met respectievelijk 130.000 en 20.000 vaten per dag verhogen.

  De naleving van de afspraken ligt momenteel op 103 procent, aldus OPEC+.

  Verder verlengt Saoedi-Arabië zijn vrijwillige productieverlaging van 1 miljoen vaten per dag, die eind deze maand zou aflopen, tot en met april.

  Volgens econoom Hans van Cleef van ABN AMRO zijn de Saoedi's terughoudend en willen ze de onzekerheid met betrekking tot het vraagherstel op kunnen vangen.

  ABN AMRO wees verder op twee achtergrondfactoren van betekenis die een rol kunnen spelen. De eerste betreft de verhouding tussen de VS en Saoedi-Arabië na de beschuldiging van Washington van betrokkenheid van Saoedi-Arabië bij de moord op journalist Kashoggi. 

  De tweede factor betreft de bereidheid van de VS mee te doen aan het nucleaire akkoord van Iran. Iran zou in ruil voor die participatie minder sanctiemaatregelen van de VS vragen en dat impliceert meer olieproductie en dus ook export.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street verliest terrein
  04-03-2021 19:45 - Powell praat rente omhoog.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen verloren donderdag terrein met nog een paar uur handel te gaan. De Dow Jones index en S&P 500 daalden tot 1,5 procent en de Nasdaq verloor 2,1 procent.

  Beleggers keken vooral uit naar een toespraak van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell. Die zei tijdens een evenement van de Wall Street Journal dat de Federal Reserve zal ingrijpen wanneer de financiële condities verkrappen.

  "Ik zou me zorgen maken over wanordelijke omstandigheden in de markten of aanhoudende krappere financiële condities die het bereiken van onze doelen bedreigen", zei Powell tegen de zakenkrant. Hij benadrukte dat de financiële condities momenteel zeer soepel zijn.

  Toch schoot de Amerikaanse tienjaarsrente omhoog naar 1,54 procent. Eerder zei Powell nog dat de stijgende rentes het vertrouwen in de economische outlook voor de VS weerspiegelen.

  "De sussende woorden van Powell sussen niet. Logisch als je zegt dat je een te hoge inflatie niet zal toestaan", zei analist Corne van Zeijl van Actiam op Twitter.

  De Fed-voorzitter benadrukte donderdag opnieuw dat de centrale bank geduldig zal zijn met de oplopende inflatie die dit jaar wordt verwacht. De Fed rekent er nog steeds op dat dit een eenmalig effect is.

  Powell herhaalde tijdens het webinar ook dat de centrale bank nog "ver verwijderd" is van zijn doelstellingen: namelijk een maximale werkgelegenheid en een stabiele inflatie van 2 procent.

  Op macro-economisch vlak werd bekend dat de arbeidskosten in de Verenigde Staten in het vierde kwartaal van 2020 iets minder hard zijn gestegen dan aanvankelijk gedacht, met 6 procent. De arbeidsproductiviteit daalde in diezelfde periode ook minder hard dan eerder verwacht, met 4,2 procent.

  Verder stegen de fabrieksorders in de VS in januari voor de negende maand op rij. De toename van 2,6 procent was iets beter dan voorzien.

  Qua economische data hadden beleggers donderdag echter vooral aandacht voor de nieuwe wekelijkse werkloosheidsaanvragen, die licht stegen, met 9.000 tot 745.000 aanvragen. Dit is echter nog steeds iets minder dan verwacht. Economen rekenden op 750.000 claims.

  De week staat sowieso in het teken van nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Woensdag bleek het ADP werkgelegenheidsrapport teleurstellend, met minder nieuwe banen dan verwacht. Vrijdag wordt het officiële rapport vrijgegeven.

  Volgens strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management zou slecht nieuws morgen in het officiële rapport als positief kunnen worden gezien. Het zou de vrees voor de markt niet aanwakkeren, denkt de marktkenner.

  De euro/dollar handelde donderdagavond op 1,1977. De olieprijs steeg bijna 6 procent nadat OPEC+ zijn huidige productie-afspraken tot en met april verlengde.
   
  Bedrijfsnieuws

  Kroger heeft in het vierde kwartaal de winstprognose van analisten ruimschoots overtroffen, hoewel de omzetstijging wel nipt achterbleef op de ramingen. Het aandeel steeg 2 procent.

  General Motors wil een tweede batterijenfabriek bouwen in de VS, samen met partner LG Chem, meldde de Wall Street Journal. Het aandeel daalde 2,4 procent.

  Okta koopt een aanbieder van klantauthenticatie-software genaamd Auth0 voor 6,5 miljard dollar. Het aandeel verloor 5,3 procent.

  Square verloor 7,2 procent na berichten dat het een meerderheidsbelang neemt in muziekplatform Tidal van rapper Jay Z voor bijna 300 miljoen dollar.

  Disney sluit dit jaar zeker zestig winkels in Noord-Amerika, maakte het entertainmentbedrijf woensdagavond bekend. Het aandeel daalde 3,4 procent.

  Amazon.com is in gesprek met de National Football League over exclusieve rechten op veel American football-wedstrijden. Het bedrijf verloor 0,7 procent.

  De Britse mededingingswaakhond CMA is een onderzoek gestart naar Apple, na klachten dat de voorwaarden die het bedrijf stelt aan ontwikkelaars van apps voor de App Store van Apple oneerlijk zijn en eerlijke concurrentie tegengaan. Het aandeel daalde 1,8 procent.

  Chevron en Exxon Mobil stegen 1 tot 3 procent in het spoor van de hogere olieprijzen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Powell praat Amerikaanse tienjaarsrente omhoog
  04-03-2021 19:13 - Nog geen grote impact van stijgende obligatierentes vindt Fed-voorzitter.

  (ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve zal ingrijpen wanneer de financiële condities verkrappen. Dit zei voorzitter Jerome Powell donderdag tijdens een webinar georganiseerd door de Wall Street Journal.

  "Ik zou me zorgen maken over wanordelijke omstandigheden in de markten of aanhoudende krappere financiële condities die het bereiken van onze doelen bedreigen", zei Powell tegen de zakenkrant. Hij benadrukte dat de financiële condities momenteel zeer soepel zijn.

  Toch schoot de Amerikaanse tienjaarsrente omhoog naar 1,54 procent. De beurzen op Wall Street doken in het rood. De S&P 500 en Dow Jones index verloren tot 1,0 procent en de techzware Nasdaq zelfs 1,8 procent.

  Eerder zei Powell nog dat de stijgende rentes het vertrouwen in de economische outlook voor de VS weerspiegelen.

  De Fed-voorzitter benadrukte donderdag opnieuw dat de centrale bank geduldig zal zijn met de oplopende inflatie die dit jaar wordt verwacht. De Fed rekent er nog steeds op dat dit een eenmalig effect is.

  Powell herhaalde tijdens het webinar dat de centrale bank nog "ver verwijderd" is van zijn doelstellingen: namelijk een maximale werkgelegenheid en een stabiele inflatie van 2 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Vers bloed voor bestuur Prosus
  04-03-2021 18:52 - Don Eriksson vertrekt.

  (ABM FN-Dow Jones) Angelien Kemna wordt op de aanstaande jaarvergadering voorgedragen als onafhankelijk lid van het bestuur van Prosus. Dit maakte de techinvesteerder met een notering op het Damrak donderdagavond bekend.

  Kemna is commissaris bij Friesland Campina. Zij werkte eerder als CFO bij APG Groep.

  Don Eriksson vertrekt per 1 april als onafhankelijk bestuurslid van Prosus.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen sluiten lager
  04-03-2021 18:45 - Hoge rentes blijven beleggers zorgen baren.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag overwegend lager geëindigd. De Stoxx Europe 600 index daalde 0,4 procent naar een slotkoers van 411,91 punten, de Duitse DAX verloor 0,2 procent tot 14.056,34 punten, de Franse CAC 40 steeg fractioneel op een slotstand van 5.830,65 punten en de Britse FTSE 100 daalde 0,4 procent tot 6.650,88 punten.

  De zorgen over stijgende obligatierentes wogen weer op het sentiment, zag marktanalist David Madden van CMC Markets. De verliezen waren wel beperkter dan in Azië en woensdagavond op Wall Street.

  De Duitse tienjaarsrente noteerde donderdag op -0,31 procent, tegenover -0,35 procent op woensdag.      

  In de eurozone bleken de detailhandelsverkopen in januari beduidend meer te zijn gedaald dan verwacht. Op maandbasis ging er 5,9 procent minder de winkels uit. De verwachting lag op een afname met 1,7 procent. De werkloosheid in januari van de muntunie bleef staan op 8,1 procent.

  De euro/dollar handelde op 1,2048. De olieprijs steeg circa 5 procent nadat OPEC+ besloot de bestaande afspraken met een maand te verlengen.

  Bedrijfsnieuws

  Techaandelen stonden donderdag onder druk. In Amsterdam verloor ASML 6,1 procent, terwijl STMicroelectronics in Parijs 3,8 procent moest laten gaan en het Duitse Infineon in Frankfurt 6,5 procent lager eindigde.

  Mijnbouwers en grondstoffenaandelen leverden in na een daling van de koperprijs. Rio Tinto daalde 4,4 procent, BHP Group 2,9 procent en Glencore 4,5 procent.

  Deliveroo heeft donderdag bevestigd dat het Londen kiest voor een beursnotering, nadat de beurs een duale aandelenstructuur toestond, waardoor de oprichters de controle behouden over het bedrijf na de beursgang. Sectorgenoot Just Eat Takeaway verloor 2,7 procent, terwijl Delivery Hero 1,4 procent steeg.

  Lufthansa heeft in 2020 de resultaten flink onder druk zien staan vanwege de coronacrisis. De maatschappij verwacht dat de passagierscijfers niet eerder dan 2024 op het niveau van voor de coronacrisis zullen komen. Aanhoudende kostenbesparingen moeten het operationele verlies terugbrengen in 2021. Het aandeel daalde 3,0 procent.

  Wall Street

  Rond het sluiten van de Europese beurzen gingen de Amerikaanse indexen omhoog. Daarna werd een daling ingezet.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • OPEC+ verlengt productie-afspraken tot en met april
  04-03-2021 18:41 - Rusland en Kazachstan mogen productie verhogen.

  (ABM FN-Dow Jones) OPEC en zijn bondgenoten verlengen de bestaande productie-afspraken tot en met april. Dit maakte OPEC+ donderdagavond bekend in een persbericht.

  Er is een uitzondering voor Rusland en Kazachstan. Die mogen vanwege seizoensinvloeden de productie met respectievelijk 130.000 en 20.000 vaten per dag verhogen.

  De naleving van de afspraken ligt momenteel op 103 procent, aldus OPEC+.

  Verder verlengt Saoedi-Arabië zijn vrijwillige productieverlaging van 1 miljoen vaten per dag, die eind deze maand zou aflopen, tot en met april.

  De Saoedische minister van energie Prins Abdulaziz bin Salman zei donderdag dat zijn land de productie-inperking van 1 miljoen vaten per dag "geleidelijk" zal terugdraaien, maar benadrukte dat er geen sprake is van haast.

  "We zijn voorzichtig", aldus de minister.

  De WTI-olieprijs steeg in reactie op het akkoord bijna 6 procent naar 64,68 dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • ASMI rondt aandeleninkoop af
  04-03-2021 18:39 - Voor 100 miljoen euro ingekocht.

  (ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft een begin 2020 aangekondigd aandeleninkoopprogramma afgerond. Dit maakte ASMI donderdagavond bekend.

  Het programma ter waarde van 100 miljoen euro en aangekondigd op 25 februari 2020, werd op 2 maart dit jaar afgerond.

  ASMI kocht in deze periode 646.180 eigen aandelen in voor een gemiddelde prijs van 154,76 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • ArcelorMittal van start met tweede inkoopprogramma
  04-03-2021 18:35 - Na afronden eerste programma.

  (ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft het op 15 februari dit jaar aangekondigde aandeleninkoopprogramma afgerond en zal daarom van start gaan met een nieuw programma. Dit meldde de staalreus donderdag nabeurs.

  Bij de slotgong vandaag had ArcelorMittal 27,1 miljoen eigen aandelen ingekocht voor 536,6 miljoen euro. De gemiddelde aankoopprijs lag rond de 19,79 euro.

  Aanleiding voor de inkoop was de verkoop van 40 miljoen aandelen Cleveland-Cliffs voor 652 miljoen dollar.

  Op 15 februari kondigde ArcelorMittal al een tweede inkoopprogramma aan, dat nu van start gaat. Onder dit programma wil de staalreus voor 570 miljoen dollar aan eigen aandelen inkopen. Dit programma moet voor het einde van dit jaar zijn afgerond.

  Dit tweede programma is conform het nieuwe beleid voor teruggave van kapitaal aan aandeelhouders van ArcelorMittal. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Lagere handelsvolumes Euronext in februari
  04-03-2021 18:20 - Op jaarbasis wel stijging.

  (ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext zijn in februari op maandbasis gedaald, terwijl op jaarbasis wel sprake was van een stijging. Dit maakte de Europese beursuitbater donderdag nabeurs bekend.

  In februari daalden de volumes op de cash market met 3,3 procent op maandbasis. Op jaarbasis ging het om een stijging van 6,1 procent.

  De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde lag op 9,8 miljard euro, wat vrijwel gelijk was aan de waarde in januari, maar bijna 18 procent minder dan in februari 2020.

  Er werden in februari 2,8 procent minder aandelenderivaten verhandeld dan in januari. Op jaarbasis was er zelfs een daling van meer dan 24 procent.

  Op de valutamarkt van Euronext FX waren de volumes in februari 5,7 procent lager dan een jaar eerder. Ten opzichte van januari ging het om een stijging van 2,8 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • AEX loopt verlies iets in
  04-03-2021 17:55 - Techaandelen opnieuw gebeten hond.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag lager geëindigd, maar maakte de verliezen van eerder op de dag iets goed. Bij een slot van 657,67 punten, sloot de AEX uiteindelijk 0,9 procent in het rood.

  Het Damrak deed het slechter dan veel omringende landen, omdat techaandelen in de AEX een relatief zware weging hebben en dit juist de sector is die vandaag de gebeten hond is op de aandelenmarkten.

  Volgens investment manager Simon Wiersma van ING blijven beleggers voorsorteren op een economisch herstel en dat speelt cyclische aandelen in de kaart. Daarbij lopen de rentes nog steeds op. Wiersma waarschuwt dan ook voor meer volatiliteit.

  De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde donderdag rond het slot in Amsterdam een fractie lager op 1,47 procent, maar noteerde begin deze week nog op 1,39 procent. De markten waren daarbij in afwachting van een toespraak van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell later op de dag.
   
  Op macro-economisch vlak hadden beleggers donderdag verder vooral aandacht voor Amerikaanse cijfers, waaronder de nieuwe wekelijkse werkloosheidsaanvragen, die licht stegen, met 9.000 tot 745.000 aanvragen. Dit is echter nog steeds iets minder dan verwacht. Economen rekenden op 750.000 claims.

  De week staat sowieso in het teken van nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Woensdag bleek het ADP werkgelegenheidsrapport teleurstellend, met minder nieuwe banen dan verwacht. Vrijdag wordt het officiële rapport vrijgegeven.

  Volgens strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management zou slecht nieuws morgen in het officiële rapport als positief kunnen worden gezien. Het zou de vrees voor de markt niet aanwakkeren, denkt de marktkenner.

  De euro/dollar handelde op 1,2048. De olieprijs steeg ruim 3 procent, in afwachting van de uitkomst van de OPEC+ bijeenkomst.

  Stijgers en dalers

  Onder de hoofdaandelen ging Unibail-Rodamco-Westfield aan kop met een winst van 6 procent en steeg Heineken ruim 5 procent.

  Galapagos sloot bijna 4 procent in de plus. Het biotechbedrijf kondigde het primaire eindpunt aan van de lopende MANTA en MANTA-RAy veiligheidsstudies met ontstekingsremmer filgotinib, waarbij geen impact op de spermaconcentratie werd geconstateerd. De tussentijdse data van de veiligheidsstudies kunnen volgens Jefferies bijdragen aan een mogelijke toekomstige goedkeuring in de VS voor interne ontstekingen, en daarmee een negatieve schaduw over het aandeel wegnemen.

  Techaandelen ASMI en ASML daalden 5 tot ruim 6 procent en belandden daarmee onderaan in de AEX.

  In de AMX daalde Boskalis 1,6 procent na cijfers. Het operationeel resultaat (EBITDA) over 2020 kwam uit op 404 miljoen euro tegen 376 miljoen euro in 2019 en een verwachte 381,1 miljoen euro door analisten. KBC Securities verhoogde daarop het koersdoel van 23,50 naar 28,00 euro bij handhaving van het koopadvies. KBC vond de resultaten iets beter dan voorzien en stelde dat Boskalis een goede basis kent voor het lopende boekjaar. ING sprak van solide resultaten bij de baggeraar.

  Vopak en Fugro deden donderdag betere zaken. Fugro was koploper onder de Midkappers met een winst van 3,6 procent en Vopak steeg ruim een procent. Hekkensluiter was Besi, een toeleverancier van de halfgeleidersector, met een verlies van 6,7 procent.

  Pharming steeg een bescheiden 0,2 procent na cijfers. Pharming realiseerde in 2020 een sterke brutomarge, vindt Degroof Petercam, maar de operationele uitgaven stegen ook significant. Voor de lange termijn blijft Degroof positief over Pharming.

  In de AScX ging Sligro aan kop met een winst van 1,6 procent en was Alfen met een verlies van ruim 6 procent de sterkste daler.

  Stern boekte in 2020 een minder groot verlies, hoewel de omzet wel daalde als gevolg van de coronapandemie. Het mobiliteitsconcern doet geen uitspraken over 2021 vanwege de onzekerheid rond het virus. Het aandeel steeg 1,8 procent.

  CM.com en Fastned leverden ruim 5 tot 7 procent in. 

  Wall Street

  Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs liepen de Amerikaanse indexen op.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  04-03-2021 16:39 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met vrijdag 12 maart 2021:

  VRIJDAG 5 MAART 2021
  08:00 Fabrieksorders - Januari (Dld)
  14:30 Handelsbalans - Januari (VS)
  14:30 Banengroei en werkloosheid - Februari (VS)
  21:00 Consumentenkrediet - Januari (VS)

  MAANDAG 8 MAART 2021
  08:00 Industriële productie - Januari (Dld)
  16:00 Groothandelsvoorraden - Januari (VS)

  DINSDAG 9 MAART 2021
  00:50 Economische groei - Vierde kwartaal def. (Jap)
  08:00 Handelsbalans - Januari (Dld)
  11:00 Economische groei - Vierde kwartaal def. (eur)
  12:00 Ondernemersvertrouwen mkb - Februari (VS)

  WOENSDAG 10 MAART 2021 
  02:30 Consumenten- en producentenprijzen - Februari (Chi)
  06:30 Industriële productie - Januari (NL)
  08:45 Industriële productie - Januari (Fra)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Inflatie - Februari (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)

  DONDERDAG 11 MAART 2021
  13:45 Europese Centrale Bank - rentebesluit (eur)
  14:30 Europese Centrale Bank rentebesluit - Toelichting Lagarde (eur)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  00:00 Maandrapport OPEC (Oos)

  VRIJDAG 12 MAART 2021
  06:30 Internationale handel - Januari (NL)
  08:00 Inflatie - Februari def. (Dld)
  08:00 Industriële productie - Januari (VK)
  08:00 Handelsbalans - Januari (VK)
  11:00 Industriële productie - Januari (eur)
  14:30 Producentenprijzen - Februari (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - Maart vlpg. (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  04-03-2021 16:38 - Cijferseizoen bezig.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met vrijdag 12 maart 2021:

  VRIJDAG 5 MAART 2021
  08:00 London Stock Exchange - Jaarcijfers (VK)

  MAANDAG 8 MAART 2021
  08:00 Pearson - Jaarcijfers (VK)

  DINSDAG 9 MAART 2021
  07:00 Deutsche Post - Cijfers vierde kwartaal (Dld)

  WOENSDAG 10 MAART 2021 
  07:00 Adidas - Jaarcijfers (Dld)
  13:00 Campbell Soup - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  22:00 Oracle - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Slack - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  DONDERDAG 11 MAART 2021
  08:00 Rolls-Royce - Jaarcijfers

  VRIJDAG 12 MAART 2021
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Belgische bedrijven
  04-03-2021 16:36 - Cijferseizoen bezig.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met vrijdag 12 maart 2021:

  VRIJDAG 5 MAART 2021
  00:00 Hamon - Jaarcijfers

  MAANDAG 8 MAART 2021
  17:45 Atenor - Jaarcijfers
  17:45 Bois Sauvage - Jaarcijfers
  17:45 D'Ieteren -  Jaarcijfers

  DINSDAG 9 MAART 2021
  07:00 Mithra - Jaarcijfers
  17:45 Bpost - Jaarcijfers

  WOENSDAG 10 MAART 2021 
  07:00 Agfa-Gevaert - Jaarcijfers
  00:00 Bekaert - Beleggersdag

  DONDERDAG 11 MAART 2021
  07:00 GBL - Jaarcijfers
  17:45 Care Property - Jaarcijfers

  VRIJDAG 12 MAART 2021
  00:00 Unifiedpost - Jaarcijfers

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  04-03-2021 16:36 - Cijferseizoen bezig.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met vrijdag 12 maart 2021:

  VRIJDAG 5 MAART 2021
  07:00 Corbion - Cijfers vierde kwartaal
  07:00 ICT Group - Cijfers vierde kwartaal
  07:30 Accell Group - Cijfers vierde kwartaal
  08:00 Ctac - Cijfers vierde kwartaal
  08:00 Hydratec - Cijfers vierde kwartaal

  MAANDAG 8 MAART 2021
  00:00 Intertrust - Bava

  DINSDAG 9 MAART 2021
  07:00 Basic-Fit - Cijfers vierde kwartaal
  07:00 JDE Peet's - Cijfers vierde kwartaal
  07:30 TKH Group - Cijfers vierde kwartaal

  WOENSDAG 10 MAART 2021 
  07:00 Just Eat Takeaway - Cijfers vierde kwartaal def.

  DONDERDAG 11 MAART 2021
  07:00 ForFarmers - Cijfers vierde kwartaal
  08:00 Hunter Douglas - Cijfers vierde kwartaal

  VRIJDAG 12 MAART 2021
  07:00 Sif Holding - Cijfers vierde kwartaal
  07:30 Beter Bed - Cijfers vierde kwartaal def.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Stern weet coronaschade te beperken
  04-03-2021 16:17 - Verlies afgenomen.

  (ABM FN-Dow Jones) Stern Groep heeft in 2020 een lagere omzet behaald dan een jaar eerder vanwege de impact van de coronacrisis maar het verlies nam wel af. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het mobiliteitsconcern.

  "Stern heeft dit eerste jaar van de COVID-19-pandemie zijn operationele doelstellingen niet kunnen halen, maar heeft deze periode wel benut om de strategische objectieven sneller dan gepland uit te voeren, de balans verder te versterken en de liquiditeit te verruimen", aldus CEO Henk van der Kwast.

  In het afgelopen jaar daalde de netto-omzet met 14,3 procent tot 751 miljoen euro, van ruim 989 miljoen euro een jaar eerder.

  De bruto EBITDA viel op jaarbasis iets terug, van 37,6 miljoen tot 35,7 miljoen euro, maar de bijbehorende marge steeg wel, van 4,3 procent in 2019 naar 4,8 procent in 2020.

  Onder de streep bleef er een winst uit voortgezette activiteiten na belastingen over van 0,2 miljoen euro positief, tegenover een verlies van 1,4 miljoen euro in 2019.

  Stern wees verder op een afboeking van de goodwill van Dealergroep Stern van 20 miljoen euro en een bijzondere belastinglast van 6,7 miljoen euro.

  Dit resulteerde in een resultaat na belastingen van 27,4 miljoen euro negatief in 2020, tegenover een verlies van 48,6 miljoen euro een jaar eerder. 

  Zonder de afboeking van goodwill en de bijzondere afwaardering van de latente belastingvordering, "is in 2020 nagenoeg een break-even resultaat behaald", aldus Stern.

  Daarbij verbeterde de solvabiliteit eind 2020 sterk, tot 28,9 procent van 26,6 procent eind 2019.

  Ook verbeterde de kasstroom uit bedrijfsoperaties "fors", aldus Stern, naar 45,5 miljoen euro in 2020. Dit was in 2019 8,7 miljoen euro.

  Het mobiliteitsconcern zei donderdag dat de liquiditeit ruim is, "terwijl alle belastingen in 2020 zijn voldaan."

  Van de beschikbare financieringsfaciliteit bij de kredietinstellingen van 57 miljoen euro, maakte Stern eind 2020 slechts beperkt gebruik, namelijk 17,4 miljoen euro.

  Outlook

  Door de onzekerheid over de duur en de verdere ontwikkeling van de coronapandemie kan Stern geen "betrouwbare schatting" maken van de omzetontwikkeling in 2021 en de bijbehorende resultaten.

  Volgens het bedrijf heeft het lopende kostenbesparingsprogramma "onverminderd prioriteit", omdat de kans bestaat dat de negatieve invloed van de pandemie op de bedrijfsresultaten "nog enige tijd zal aanhouden."

  Het aandeel Stern noteerde donderdagmiddag 0,4 procent hoger op 11,95 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.