• Producentenprijzen VS stijgen even hard

  12-12-2017 02:37 - Stijging van 0,4 procent in november.

  (ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in november conform verwachting gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid dinsdag.

  De producentenprijzen stegen in lijn met de verwachting van vooraf geraadpleegde economen met 0,4 procent op maandbasis in november. In oktober stegen de prijzen eveneens met 0,4 procent, evenals in de maand ervoor.

  De voedingsprijzen stegen in november met 0,3 procent. De energieprijzen namen met 4,6 procent toe.

  Op jaarbasis stegen de prijzen in november met 3,1 procent, de sterkste stijging sinds januari 2012.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Comcast haakt af voor overname delen Fox - media

  12-12-2017 01:53 - Disney lijkt nog enige potentiële koper.

  (ABM FN) Comcast zal niet langer achter de entertainment activiteiten van 21st Century Fox aanjagen, waardoor Walt Disney vermoedelijk de enige potentiële koper is.

  Comcast zei in een verklaring tegenover verschillende nieuwsmedia "niet langer geïnteresseerd te zijn" in deze onderdelen van 21st Century Fox. De onderneming zei nooit voldoende repliek van Fox te hebben gekregen om tot een officieel bod te kunnen komen.

  Vermoedelijk maakt Rupert Murdoch, grootaandeelhouder van 21st Century Fox, nog voor het jaareinde bekend wat de plannen zijn.

  Persbureau Reuters meldde maandag dat Fox en Disney nog altijd in gesprek zijn. The Wall Street Journal meldde eerder al dat de studio- en televisie-activiteiten van Fox de interesse hebben van Disney. Deze activiteiten worden volgens de zakenkrant geschat op een waarde van 40 miljard dollar.

  Met de deal hoopt Disney zichzelf om te kunnen vormen tot een online mediabedrijf dat zich direct op consumenten richt, om zo de concurrentie aan te kunnen gaan met partijen als Netflix. 

  Door: ABM Financial News.
  pers@abmfn.be
  Redactie: +32(0)78 486 481

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Futures duiden op licht positief sentiment op Wall Street

  12-12-2017 12:55 - Financiële markten in afwachting van rentebesluit Fed.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vlakke tot licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd fractioneel in het groen, terwijl de Dow Jones index 0,1 procent won en die voor de Nasdaq vlak handelden.

  "Wij verwachten dat de Dow Jones 20 punten hoger zal openen op 24.406 en we voorzien voor de S&P 500 een stijging van 2 punten tot 2661", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

  Op de Amerikaanse macro-economische agenda staan voor dinsdagmiddag alleen de producentenprijzen van november op de rol.

  "Handelaren verwachten op jaarbasis een stijging van 2,9 procent, wat zich verhoudt tot 2,8 procent in de voorgaande maand", meldde marktanalist Madden.

  Olie noteerde dinsdag weer in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 58,34 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,9 procent duurder werd op 65,28 dollar. 

  "Brent staat op het hoogste niveau sinds begin juni 2015 nu het stil leggen van de Forties North Sea pijplijn de aanvoer beperkt. De energiemarkt lag er al sterk bij vanwege het akkoord tussen OEC en Rusland om de productiebeperking te verlengen tot eind 2018", aldus Madden.

  De euro/dollar noteerde op 1,1772. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1773 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1772 op de borden.

  "De dollar staat sinds het banenrapport van vrijdag licht onder druk en handelaren zouden in de aanloop naar de vergadering van de Federal Reserve op woensdag hun posities wellicht verder kunnen verkleinen", zei Madden.

  Bedrijfsnieuws

  3M noteerde in de handel voorbeurs 0,5 procent hoger. Het concern rekent op een aanhoudend sterk momentum en dito prestaties voor 2018. Dit zal CEO Inge Thulin dinsdag tijdens een bijeenkomst in New York toelichten. Over 2017 sprak Thulin van een “robuuste prestatie” met een breed gedragen autonome groei en toenemende winstgevendheid. Volgens de CEO is de onderneming goed gepositioneerd om hier in 2018 op voort te bouwen. Voor dit jaar rekende 3M op een autonome groei van 4 tot 5 procent. Inmiddels denkt de onderneming dat het uitkomt tussen de 4,5 en 5 procent. De winst per aandeel zal 9,00 tot 9,10 dollar bedragen. Voor 2018 mikt 3M op een winst per aandeel van 9,60 tot 10,00 dollar, wat neerkomt op een groei van 6 tot 10 procent. Dit zal gebeuren bij een omzetgroei van 5 tot 7 procent, of 3 tot 5 procent autonoom tegen lokale valuta.

  Amerikaanse luchtvaartfondsen noteerden hoger, nadat wereldluchtvaartorganisatie IATA dinsdag meldde dat in het derde kwartaal luchtvaartmaatschappijen uit alle regio's behalve Noord-Amerika hun winsten zagen stijgen. American Airlines noteerde in de handel voorbeurs vlak, United Continental steeg 1,2 procent en Delta Air Lines kreeg er 1,7 procent bij.

  Argen-X wil 150 miljoen dollar ophalen met de plaatsing van zogenoemde American Depositary Shares in de Verenigde Staten, maakte het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf maandagavond bekend. Elke ADS geeft recht op één gewoon aandeel Argen-X. De Amerikaanse notering van het aandeel Argen-X  verloor dinsdag in de handel voorbeurs 8,9 procent, na een winst van 79 procent op maandag. 

  Slotstanden Wall Street

  Wall Street is maandag hoger gesloten. De Dow Jones index won 0,2 procent op 24.386,03 punten, de breder samengestelde S&P500 index steeg 0,3 procent naar 2.659,99 punten en techbeurs Nasdaq eindigde 0,5 procent hoger op 6.875,08 punten.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Europese beurzen overwegend hoger rond middaguur

  12-12-2017 12:33 - ZEW-index stelt teleur.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden dinsdag rond het middaguur overwegend hoger. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent tot 389,55 punten, de Duitse DAX noteerde vlak op 13.123,18 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.399,83 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,3 procent hoger op 7.473,81 punten.

  De Duitse ZEW-index en Britse inflatie-data zijn volgens marktanalist Konstantinos Anthis in the ADS Securities de twee belangrijkste publicaties waar de markt vandaag op let. Daarnaast kijkt de markt volgens de analist uit naar de start van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee, die woensdag eindigt met een rentebesluit. Tot slot wees Anthis erop dat de aanhoudende politieke onzekerheid in Duitsland op het sentiment kan drukken.

  De ZEW index voor het economisch sentiment is in december harder dan verwacht gedaald. De index daalde van 18,7 naar 17,4, terwijl werd gerekend op een daling naar 18,1. De index die het vertrouwen in de huidige omstandigheden weergeeft, steeg evenwel van 88,8 naar 89,3.

  De Britse inflatie steeg op jaarbasis fractioneel van 3,0 procent in oktober naar 3,1 procent de afgelopen maand. Op maandbasis steeg het Brits prijspeil met 0,3 procent. Tevens werd bekend dat de producentenprijzen in het Verenigd Koninkrijk in november op jaar- en maandbasis zijn gestegen met respectievelijk 3,0 procent en 0,3 procent.

  Olie noteerde in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 58,38 dollar, terwijl een februari-future Brent 1,3 procent hoger bewoog op 65,50 dollar. 

  De euro/dollar noteerde op 1,1780. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1777 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1769 op de borden. 

  Bedrijfsnieuws

  Gemalto noteerde dinsdag rond het middaguur circa een derde hoger, nadat Atos maandagavond een overnamebod bekend maakte van 46,00 euro per aandeel. Gemalto meldde dinsdag het ongevraagde overnamebod te zullen bestuderen. Atos steeg 4,6 procent.

  Unibail-Rodamco neemt de Australische ontwikkelaar Westfield over voor 7,55 Amerikaanse dollar per aandeel, waarmee het concern wordt gewaardeerd op 24,7 miljard dollar. Unibail-Rodamco noteerde halverwege de handelsdag 2,0 procent in het rood.

  De hogere olieprijs ondersteunden de oliefondsen. BP noteerde 1,3 procent hoger en Royal Dutch Shell steeg 1,4 procent. Tullow Oil noteerde 2,2 procent hoger, Total won 1,4 procent en Statoil steeg 2,6 procent. Subsea 7 won 1,0 procent.

  De Britse supermarktsector kon dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat Kantar Worldpanel meldde dat de omzet van de vier grootste Britse supermarktketens in het Verenigd Koninkrijk in de 12 weken voorafgaand aan december is gestegen, hoewel alle vier het marktaandeel zagen dalen. Wm Morrison Supermarkets daalde 3,1 procent, J. Sainsbury verloor tevens ruim 3,0 procent, terwijl Tesco 0,4 procent steeg.

  Ashtead noteerde 1,3 procent hoger, nadat het verhuurbedrijf van apparatuur een inkoopprogramma aankondigde van eigen aandelen ter waarde van 1 miljard pond. Daarnaast meldde het concern dat de resultaten over het boekjaar 2018 naar verwachting boven de verwachting uitkomen.

  Futures Wall Street

  De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden vlak.

  De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,3 procent hoger op 2.659,99 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 24.386,03 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 6.875,08 punten. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • 3M positief gestemd voor 2018

  12-12-2017 12:24 - Groei dit jaar aan bovenkant verwachting.

  (ABM FN-Dow Jones) 3M rekent op een aanhoudend sterk momentum en dito prestaties voor 2018. Dit zal CEO Inge Thulin dinsdag tijdens een bijeenkomst in New York toelichten.

  Over 2017 sprak Thulin van een "robuuste prestatie" met een breed gedragen autonome groei en toenemende winstgevendheid. Volgens de CEO is de onderneming goed gepositioneerd om hier in 2018 op voort te bouwen. 

  Voor dit jaar rekent 3M op een autonome groei van 4 tot 5 procent en een winst per aandeel van 9,00 tot 9,10 dollar. De onderneming denkt inmiddels in de bovenste helft van deze bandbreedtes te zullen eindigen.

  Voor 2018 mikt 3M op een winst per aandeel van 9,60 tot 10,00 dollar, wat neerkomt op een groei van 6 tot 10 procent. Dit zal gebeuren bij een omzetgroei van 5 tot 7 procent, of 3 tot 5 procent autonoom tegen lokale valuta.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Beursupdate: Gemalto flink omhoog op groen Damrak

  12-12-2017 11:27 - Franse digitale beveiliger ontvangt overnamebod.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft dinsdag gedurende de ochtend de openingswinsten licht uitgebreid. Rond de klok van half twaalf koerste de AEX 0,4 procent hoger op 550,54 punten. 

  Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus stortten beleggers zich vanochtend vooral op Gemalto en Unibail-Rodamco, hetgeen vooral te zien was in de volumes. "Gemalto was goed voor 30 procent van de totale omzet vanmorgen", aldus Schutte. De Franse digitale beveiliger ontving een overnamebod, terwijl het vastgoedfonds zelf op overnamepad ging. Volgens Schutte reageerden beleggers sceptisch over de aanschaf van Australische ontwikkelaar Westfield door Unibail, vooral door de "forse" waardering. 

  Verder zag Schutte de olieprijzen opnieuw stijgen, vooral door een probleem met een belangrijke pijpleiding voor de Schotse kust. Het repareren ervan kan langer duren dan verwacht, zo merkte de beleggingsadviseur op. Ook was er volgens Schutte een explosie in een gasoverslagstation in Oostenrijk, waarbij een dode viel en meerdere mensen gewond raakten. "Noorwegen zou nu al moeite hebben met de levering van gas", aldus Schutte.   

  Op macro-economisch vlak kregen beleggers vanochtend inzicht in onder meer de Britse inflatie en de producentenprijzen over november. De inflatie bleek fractioneel gestegen naar 3,1 procent, terwijl de producentenprijzen met 3,0 procent stegen op jaarbasis. 

  Verder werd bekend dat de Duitse ZEW index voor het economisch sentiment in december harder is gedaald dan verwacht. De ZEW-verwachtingsindex daalde van 18,7 in november naar 17,4 deze maand. Er was door geraadpleegde economen gerekend op een daling van het indexniveau naar 18,1.

  Later op de dag volgen nog de producentenprijzen uit de Verenigde Staten. 

  De volatiliteit van de euro is daarnaast de laatste handelsdagen laag. Vanochtend noteerde het muntpaar euro/dollar op 1,1775, ten opzichte van een stand van 1,1798 bij het sluiten van de Europese beurzen maandag.

  De olieprijzen stegen tot 1,3 procent. 

  Stijgers en dalers

  Onder de hoofdfondsen steeg Gemalto maar liefst 33,4 procent naar 45,20 euro. Het Franse IT-bedrijf Atos bracht maandag nabeurs een bod uit op de digitale beveiliger van 46,00 euro per aandeel, een premie van maar liefst 42 procent ten opzicht van de slotkoers van vrijdag 8 december, waarmee het bedrijf wordt gewaardeerd op ongeveer 4,3 miljard euro. "Een knock out bod", zei analist Corné van Zeijl van Actiam dinsdag tegen ABM Financial News, terwijl ING sprak van een "logische bod".

  Unibail-Rodamco was juist een dissonant met een verlies van 2,2 procent. Het vastgoedbedrijf bereikte een akkoord over de overname van de Australische ontwikkelaar Westfield. Het Frans-Nederlandse vastgoedfonds is bereid om 7,55 Amerikaanse dollar per aandeel Westfield neer te tellen, een premie van krap 18 procent. Daarmee wordt Westfield gewaardeerd op 24,7 miljard dollar. Volgens Morgan Stanley passen beide partijen goed bij elkaar. 

  In de AMX won PostNL 3,0 procent. De leden van de vakorganisatie FNV Publiek Belang stemden in met het onderhandelingsresultaat over de nieuwe cao voor PostNL en de cao voor zaterdagbestellers. Schutte verklaarde de koersstijging vooral door een adviesverhoging van JPMorgan. ASM International won daarnaast 0,1 procent. ABN AMRO verhoogde het koersdoel van 65,00 naar 70,00 euro bij een handhaving van het koopadvies.

  Onder de kleinere fondsen verloor Beter Bed in de nasleep van de winstwaarschuwing van maandag 0,1 procent. ING en NIBC verlaagden beide het koersdoel voor Beter Bed. Volgens NIBC is de bodem evenwel in zicht. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Duitse ZEW index daalt harder dan verwacht

  12-12-2017 11:09 - Index huidige omstandigheden 89,3.

  (ABM FN-Dow Jones) De Duitse ZEW index voor het economisch sentiment is in december harder gedaald dan verwacht. Dit bleek dinsdagochtend uit cijfers van het Duitse onderzoeksinstituut.

  De ZEW-verwachtingsindex daalde van 18,7 in november naar 17,4 deze maand. Er was door geraadpleegde economen gerekend op een daling van het indexniveau naar 18,1.

  De index die het vertrouwen in de huidige omstandigheden weergeeft, steeg evenwel van 88,8 naar 89,3.

  De conjunctuurindicator wordt maandelijks uitgegeven door ZEW. Het instituut houdt een onderzoek onder circa 400 professionele beleggers en analisten en stelt vragen over de verwachtingen voor de ontwikkeling van de conjunctuur en de kapitaalmarkt.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Stijging Britse producentenprijzen

  12-12-2017 10:36 - Producentenprijspeil op jaarbasis 3,0 procent hoger in november.

  (ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in het Verenigd Koninkrijk zijn in november gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Britse bureau voor de statistiek ONS.

  Het producentenprijspeil nam in november op jaarbasis met 3,0 procent toe.

  Op maandbasis stegen de producentenprijzen met 0,3 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Britse inflatie licht gestegen

  12-12-2017 10:35 - Inflatie van 3,1 procent in november.

  (ABM FN-Dow Jones) De inflatie in het Verenigd Koninkrijk is in november fractioneel gestegen ten opzichte van oktober. Dit bleek dinsdagochtend uit cijfers van het Britse statistiekbureau ONS.

  De consumentenprijzen stegen afgelopen maand met 3,1 procent op jaarbasis. Er werd gerekend op een stabiele inflatie van 3,0 procent. In oktober kwam de Britse inflatie nog uit op 3,0 procent.

  Op maandbasis steeg het Britse prijspeil met 0,3 procent. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Air France benoemt nieuw lid uitvoerend bestuur

  12-12-2017 10:26 - Amel Hammouda verantwoordelijk voor strategisch plan.

  (ABM FN-Dow Jones) Air France heeft chief transformation officer Amel Hammouda benoemd als lid van het uitvoerend bestuur. Dit maakte het Franse onderdeel van Air France-KLM dinsdag bekend.

  De 40-jarige Hammouda is in haar functie verantwoordelijk voor de aansturing van het strategisch plan Trust Together. Ze geeft tevens leiding aan het digitale transformatieprogramma van de Franse luchtvaartmaatschappij.

  Het aandeel Air France-KLM koerste dinsdag 0,2 procent lager op 12,60 euro. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Beursblik: Credit Suisse trekt koersdoel Gemalto op

  12-12-2017 10:25 - Koersdoel naar 46,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft dinsdag het koersdoel voor Gemalto verhoogd van 30,00 naar 46,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies.

  Credit Suisse verhoogde het koersdoel nadat Atos maandagavond een overnamebod van 46,00 euro per aandeel op Gemalto uitbracht.

  De analisten van de Zwitserse bank hadden op 24 juli juist hun koersdoel verlaagd van 41,00 naar 30,00 euro, terwijl op 23 maart nog een koersdoel van 46,00 euro werd afgegeven.

  Dinsdagochtend steeg het aandeel Gemalto 32 procent naar 44,90 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Beursblik: geen alternatieve bieder voor Gemalto

  12-12-2017 09:59 - Franse staat zal buitenlandse koper weren volgens Bryan Garnier.

  (ABM FN-Dow Jones) Er zal vermoedelijk geen tweede partij opstaan die interesse heeft in een overname van Gemalto. Dit denkt analist Richard-Maxime Beaudoux van Bryan Garnier.

  Aangezien Frankrijk via BPI een belang van 8,51 procent in Gemalto heeft, denkt Beaudoux dat de kans op een overname door een buitenlandse partij klein is. Een vijandig bod van buitenaf zal volgens Bryan Garnier op tegenwerking van de Franse staat kunnen rekenen. 

  Naast Atos is er volgens Beaudoux geen andere Franse onderneming die Gemalto zal willen overnemen.

  Veel tegenwerking van de betrokken toezichthouders verwacht Bryan Garnier niet. Daarbij is het bod van 46,00 euro per aandeel hoger dan het koersdoel van 39,00 euro die het beurshuis hanteert. "Voldoende genereus", aldus Beaudoux, die een Neutraal advies op het aandeel heeft.

  Het aandeel Gemalto steeg dinsdag 32 procent naar 44,82 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Beursblik: logisch bod op Gemalto

  12-12-2017 09:43 - ING ziet grote kans van slagen.

  (ABM FN-Dow Jones) Het overnamebod van Atos op Gemalto is een logische zet. Dit schreef analist Marc Zwartsenburg van ING dinsdag in een reactie.

  "We denken dat de combinatie van Atos en Gemalto strategisch begrijpelijk is en we geloven ook dat er een goede kans is dat het bod succesvol blijkt", aldus de analist. Die wees daarbij op de premie die Atos bereid is te betalen.

  Gemalto heeft immers geen al te fraai trackrecord opgebouwd, aldus de analist, en de gemiddelde prijs ligt op 41,44 euro, ruim onder de 46,00 euro per aandeel die Atos wil betalen. Hoewel het volgens Zwartsenburg nog ontbreekt aan details, denkt de analist wel dat er ruimte is voor een iets hoger bod.

  ING heeft een koopadvies op Gemalto met een koersdoel van 75,00 euro. Het aandeel steeg dinsdag 32 procent naar 44,85 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Beursblik: NIBC verlaagt koersdoel Beter Bed

  12-12-2017 09:42 - Koersdoel omlaag naar 17,50 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft dinsdag het koersdoel voor Beter Bed verlaagd van 22,00 naar 17,50 euro bij handhaving van een koopadvies. De analisten merkten op dat een koopadvies ook na de recente winstwaarschuwing nog steeds gerechtvaardigd is, gezien de bodem in zicht lijkt.

  De analisten hebben in reactie op de winstwaarschuwing van vrijdag hun taxaties voor het operationeel resultaat (EBITDA) en winst per aandeel voor 2017 met respectievelijk 26 en 34 procent verlaagd. Vanwege een gebrek aan vooruitzicht op de verdere ontwikkeling van de Duitse markt hebben de marktvorsers ook de margevoorspellingen voor 2018 en de jaren daarna neerwaarts bijgesteld.

  De analisten merkten op dat investeerders tot het voorjaar moeten wachten op concretere duiding van de ontwikkelingen in Duitsland en of de identieke omzet in het algemeen aantrekt. Ze bespeurden bovendien ongeduld over het uitblijven van nieuws over de komst van een nieuwe CEO.

  Op een groenm Damrak noteerde het aandeeel Beter Bed dinsdagochtend 2,2 procent lager op 13,01 euro.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Beursupdate: Gemalto straalt op Beursplein 5

  12-12-2017 09:29 - Unibail-Rodamco juist lager.

  (ABM FN-Dow Jones) De AEX index noteerde dinsdag kort na de beursgong 0,3 procent hoger op 550,14 punten. De Midkap won daarnaast 0,4 procent.

  Onder de hoofdfondsen steeg Gemalto maar liefst 33 procent naar 45,12 euro. Het Franse IT-bedrijf Atos bracht maandag nabeurs een bod uit op het AEX fonds van 46,00 euro per aandeel, een premie van maar liefst 42 procent ten opzicht van de slotkoers van vrijdag 8 december, waarmee het bedrijf wordt gewaardeerd op ongeveer 4,3 miljard euro. "Een knock out bod", zei analist Corné van Zeijl van Actiam dinsdag tegen ABM Financial News.

  Unibail-Rodamco was juist een dissonant met een verlies van 3,5 procent. Het bedrijf bereikte een akkoord over de overname van de Australische ontwikkelaar Westfield. Het Frans-Nederlandse vastgoedfonds is bereid om 7,55 Amerikaanse dollar per aandeel Westfield neer te tellen, een premie van krap 18 procent.  Daarmee wordt Westfield gewaardeerd op 24,7 miljard dollar.

  In de AMX won PostNL vier procent. De leden van de vakorganisatie FNV Publiek Belang stemden in met het onderhandelingsresultaat over de nieuwe cao voor PostNL en de cao voor zaterdagbestellers. ASM International won daarnaast 1,5 procent. ABN AMNRO verhoogde het koersdoel van 65,00 naar 70,00 euro bij een handhaving van het koopadvies.

  Onder de kleinere fondsen verloor BeterBed in de nasleep van de winstwaarschuwing van maandag 1,6 procent. ING en NIBC verlaagden beide het koersdoel voor Beter Bed.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Beursblik: Unibail en Westfield goede match

  12-12-2017 09:27 - Morgan Stanley wijst op kwaliteit van vastgoed.

  (ABM FN-Dow Jones) Unibail-Rodamco en het Australische Westfield passen goed bij elkaar. Dit menen analisten van Morgan Stanley, nadat het Frans-Nederlandse vastgoedfonds een akkoord bereikte over de overname van de Australische ontwikkelaar.

  "Beide bedrijven hebben een vergelijkbare strategische visie, maar duidelijk met een andere regionale blootstelling", aldus de zakenbank.

  Dankzij de overname vult Unibail volgens Morgan Stanley de laatste "witte vlekken" in Europa, dat wil zeggen Italië en het Verenigd Koninkrijk, in. Daarbij krijgt het toegang tot een portefeuille van hoge kwaliteit in de Verenigde Staten, zo zijn de marktvorsers van mening.

  Unibail zal ook na de overname last blijven houden van de tegenwind die de sector kent, aldus de analisten. Gezien de kwaliteit van de portefeuille is Unibail volgens de bank evenwel beter gepositioneerd dan sectorgenoten.

  Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op Unibail-Rodamco met een koersdoel van 230,00 euro. Het aandeel daalde dinsdag 3,6 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Valuta: financiele markten in afwachting van rentebesluiten

  12-12-2017 09:12 - Euro/dollar blijft rond 1,18 hangen.

  (ABM FN-Dow Jones) Er is dinsdag weinig beweging op de valutamarkten en de financiële markten zijn duidelijk in afwachting van een aantal rentebesluiten later deze week. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News. 

  "Morgen is het de Amerikaanse Federal Reserve die zijn rentebesluit zal bekendmaken en toelichten en dat kan de markten wel in beweging zetten", aldus Maartens.

  "Donderdag volgen dan de rentebesluiten van de Europese Centrale Bank en de Bank of England. Van beide verwacht ik niet echt schokkend nieuws. De Bank of England heeft zich net uitvoerig uitgelaten over de vorderingen van de Brexit-besprekingen. Toch zouden de inflatiecijfers over november, die vanmiddag verschijnen, nog van invloed kunnen zijn op de besluitvorming en toelichting van de Bank of England, als die inflatie hoger uitkomt dan verwacht", meende de valutahandelaar.

  Verder is de Bitcoin het gesprek van de dag, constateerde Maartens, "maar dat is nauwelijks van invloed op de traditionele valutamarkten". De euro/dollar blijft nu ongeveer rond de 1,18 hangen, merkte hij bovendien op.

  De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1772, het euro/pond-paar stond op 0,8823 en het pond ging voor 1,3343 dollar weg.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Amerikaanse toezichthouder waarschuwt voor Bitcoin

  12-12-2017 08:58 - Gebrek aan toezicht vormt risico.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurswaakhond Securities Exchange Commission heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de stijgende geldstroom richting de Bitcoin en andere cryptomunten en waarschuwde dat het gebrek aan regelgeving een risico vormt voor kleine beleggers. Dit schreef The Wall Street Journal dinsdag.

  Voorzitter Jay Clayton van de SEC sprak zijn zorgen uit over de bitcoin en aanverwante financiële producten. De toezichthouder reguleert deze markt vooralsnog niet. De SEC is vooral niet te spreken over zogenoemde ICO's, waarbij startups geld inzamelen in ruil voor een nieuwe digitale munt.

  "Sociale mediaplatforms en financiële markten wemelen van cryptomunten", zei Clayton. "Er gaan verhalen rond over enorme fortuinen die opgebouwd worden en het najagen van dromen." Dat het "ditmaal anders is", hebben we ook al vaker gehoord, zei de topman van de beurswaakhond.

  Clayton's waarschuwing kwam op de dag dat de SEC de introductie van een nieuwe cryptomunt ter waarde van 15 miljoen dollar blokkeerde. De toezichthouder redeneerde dat de lancering van de nieuwe cryptomunt volgens de geldende regels van de toezichthouder voor de verkoop van effecten moest plaatsvinden.

  Bitcoin-futures worden gereguleerd door de de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), een zusteragentschap van de SEC. De CFTC gaf goedkeuring aan uitbater Cboe Global Markets voor de handel in futures op de Bitcoin. Deze handel ging zondag van start. 

   Op 18 december zal ook CME Group een future op de Bitcoin lanceren.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Beursblik: ING verlaag koersdoel Beter Bed

  12-12-2017 08:48 - Koersdoel omlaag naar 13,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Beter Bed verlaagd van 16,25 naar 13,00 euro bij handhaving van Houden als advies.

  Analist Tijs Hollestelle heeft na de winstwaarschuwing van 8 december zijn taxatie voor het operationeel EBITDA-resultaat voor 2017 verlaagd van 40 miljoen naar 30 miljoen euro. De EBITDA taxaties voor 2018 en 2019 werden bovendien met respectievelijk 7 en 6 procent neerwaarts bijgesteld.

  Gezien de ontwikkeling van de kasstroom van Beter Bed gaat de marktvorser uit van een stabiele dividend pay-out ratio.

  Hollestelle merkte verder op dat Beter Bed kwetsbaar blijft voor de ontwikkeling van online verkopen en snel veranderend consumentengedrag. Vanwege het relatief grote winkelnetwerk is de reactietijd van het bedrijf traag, aldus de analist.

  De analist merkte tenslotte op dat het plotselinge vertrek van CEO Ton Anbeek en het feit dat voor hem nog geen opvolger is gevonden, de onzekerheid vergroot Dit heeft volgens de marktvorser ook invloed op het risicoprofiel van het aandeel.

  Het aandeel Beter Bed sloot maandag 7,6 procent lager op 13,30 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


 • Ageas bereikt akkoord over aangepaste Fortisschikking

  12-12-2017 08:41 - Nog eens 100 miljoen euro extra beschikbaar.

  (ABM FN) Ageas heeft een akkoord bereikt over een aangepaste Fortisschikking. Dit maakte de Belgische bank dinsdag voorbeurs bekend.

  Deze nieuwe schikking houdt rekening met "de voornaamste bekommernissen van het Hof van Beroep van Amsterdam", aldus Ageas. Onder de aangepaste schikkingsovereenkomst, zullen zogenoemde actieve en niet-actieve claimanten recht hebben op dezelfde basisbedragen ter vergoeding van hun schade. 

  De Belgische bank voegt nog eens 100 miljoen euro extra toe, waardoor het totale schikkingsbedrag uitkomt op 1,3 miljard euro.

  Dit heeft geen impact op de resultaten of de solvabiliteit van Ageas. Voor alle lasten werden reeds voorzieningen aangelegd en opgenomen in de resultaten van het derde kwartaal 2017.

  De Nederlandse consumentenorganisatie ConsumentenClaim heeft, op basis van de voorgestelde wijzigingen, beslist om de aangepaste schikking met een positief advies aan haar achterban voor te leggen. ConsumentenClaim gold als een van de belangrijkste verweerders tijdens de publieke hoorzitting van maart 2017. 

  De partijen zullen het aangepaste schikkingsvoorstel vandaag voorleggen aan het Hof van Beroep van Amsterdam, met het verzoek om de schikking bindend te verklaren voor alle Aandeelhouders die in aanmerking komen overeenkomstig de Nederlandse Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade.

  Door: ABM Financial News.
  pers@abmfn.be
  Redactie: +32(0)78 486 481

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.