VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Intel heeft last van chiptekort
  21-10-2021 23:01 - Aandeel onderuit in nabeurshandel.

  (ABM FN-Dow Jones) Intel heeft niet kunnen overtuigen met de derdekwartaalcijfers, hoewel de outlook voor heel 2021 wel iets omhoog ging. De Amerikaanse chipreus verloor donderdag in de nabeurshandel 7,5 procent.

  In het derde kwartaal steeg de nettowinst van 4,3 miljard naar 6,8 miljard dollar, of 1,67 dollar. De aangepaste winst per aandeel van 1,71 dollar was veel beter dan Intel zelf en analisten geraadpleegd door FactSet vooraf voorspelden.

  De omzet verbeterde van 18,3 naar 19,2 miljard dollar, of 18,1 miljard dollar zonder de geheugenchiptak die vorig jaar werd verkocht aan het Zuid-Koreaanse SK Hynix. Hier rekende de markt op 18,2 miljard dollar. De opbrengsten bij de belangrijke datacentertak stegen met 10 procent naar 6,5 miljard dollar, maar hier voorspelden analisten 6,7 miljard dollar.

  Bij het traditionele PC-segment daalde de omzet met 2 procent tot 9,7 miljard dollar, waar werd gerekend op 9,6 miljard dollar. Bij deze divisie heeft Intel last van de wereldwijde problemen in de aanvoerketen, die een tekort van bepaalde componenten veroorzaken waardoor een achterstand in leveringen ontstaat.

  Outlook

  Voor het vierde kwartaal rekent Intel op een omzet van 19,2 miljard dollar of 18,3 miljard dollar zonder de verkochte geheugenchiptak.

  Verder gaat Intel uit van een aangepaste winst van 0,90 dollar. Analisten voorspellen echter een aangepaste winst van 1,01 dollar en rekenen verder op een omzet van 18,25 miljard dollar.

  Voor heel 2021 voorspelt Intel een omzet van 77,7 miljard dollar of 73,5 miljard zonder de geheugenchiptak en een aangepaste winst van 5,28 dollar. Eerder ging Intel uit van een omzet van 77,6 miljard dollar.

  Analisten rekenen voor heel 2021 op een aangepaste winst van 4,79 dollar en een omzet van 73,59 miljard dollar.

  Intel maakte naast de kwartaalcijfers donderdag ook bekend dat CFO George Davis in mei 2022 met pensioen gaat.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Snap stevig onderuit na voorzichtige outlook
  21-10-2021 22:33 - Verlies wel kleiner in derde kwartaal.

  (ABM FN-Dow Jones) Aandelen van social media bedrijf Snap verloren donderdag nabeurs een kwart van hun waarde nadat het moederbedrijf van Snapchat met een voorzichtige outlook kwam voor het huidige kwartaal.

  Snap verwacht in het vierde kwartaal minder sterk te groeien als gevolg van recente veranderingen in de privacyregels van de App Store van Apple. Die maken het lastiger voor klanten van Snap om te adverteren. Er wordt wel gewerkt aan een oplossing, volgens het bedrijf.

  Daarnaast hebben de aanhoudende problemen in de aanvoerketen indirecte invloed op de resultaten, omdat bedrijven die via Snap adverteren op korte termijn minder gebruik zullen maken van deze dienst terwijl ze kampen met tekorten.

  Snap rekent voor het vierde kwartaal op een omzet van 1,17 miljard tot 1,21 miljard dollar. Dat zou een stijging zijn ten opzichte van de 911 miljoen dollar die in het vierde kwartaal van 2020 werd behaald maar wel minder dan de 1,36 miljard dollar die analisten geraadpleegd door FactSet verwachten.

  In het derde kwartaal steeg de omzet van Snap met 57 procent naar 1,1 miljard dollar. Dit was licht onder de verwachting van analisten. Het aantal dagelijkse gebruikers steeg met 23 procent naar 306 miljoen.

  Onder de streep bleef een verlies van 72 miljoen dollar over, waar een jaar eerder nog een verlies van 200 miljoen dollar in de boeken kwam. Analsten rekenden op een verlies van 156 miljoen dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: AEX op Wall Street
  21-10-2021 22:12 - Alleen Aegon lager.

  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn donderdag zeven van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten.

  Aegon (-0,42%)
  ArcelorMittal (+1,14%)
  ASML (+1,69%)
  ING Groep (+0,49%)
  Philips (+0,41%)
  RELX (+0,42%)
  Royal Dutch Shell (+0,36%)
  Unilever (+0,17%)

  Euro/dollar: 1,1623

  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 80764 punten, zijn geëindigd op 810,11 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Record S&P op verdeeld Wall Street
  21-10-2021 22:12 - IBM en Tesla blikvangers.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag verdeeld gesloten. De S&P 500 steeg 0,3 procent bij een slot van 4.549,78 punten en bereikte daarmee een recordstand. De Dow Jones index sloot fractioneel lager op 35.603,08 punten en de Nasdaq steeg 0,6 procent en eindigde op 15.215,70 punten.

  Wall Street kon zich de afgelopen tijd optrekken aan solide kwartaalcijfers. Van de 80 bedrijven in de S&P 500 die de boeken reeds openden, wist 81 procent de verwachtingen van analisten te overtreffen, volgens FactSet. 

  Donderdag staken de zorgen over de noodlijdende Chinese projectontwikkelaar China Evergrande wel weer de kop op, nadat bekend werd dat plannen om een meerderheidsbelang in zijn vastgoedbeheerdivisie Evergrande Property Services voor 2,6 miljard dollar te verkopen aan rivaal Hopson Development, zijn afgeblazen. Eerder ketste een verkoop van het hoofdkantoor al af.

  Volgens analist Michael Hewson van CMC Markets zou Evergrande op zijn vroegst al dit weekend in een default kunnen belanden.

  Marktanalist Paul Jackson van Invesco blijft ondertussen positief over aandelen. "We hebben een periode van aarzeling achter de rug die voor wat volatiliteit heeft gezorgd, maar ik denk dat de aandelenkoersen hoger zullen blijven", zei hij.

  Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 6.000 naar 290.000 aanvragen, waar de markt rekende op 300.000 aanvragen.

  De Philadelphia Fed index daalde in oktober van 30,7 naar 23,8. De markt rekende op een indexniveau van 24,5.

  De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in september in een veel trager tempo gestegen dan in de twee maanden ervoor, meldde The Conference Board donderdag.

  De Leading Economic Index steeg vorige maand met 0,2 procent tot een stand van 117,5. In augustus steeg de index nog met 0,8 procent en in juli met 0,9 procent.

  De deltavariant van het coronavirus, de zorgen over de hoge inflatie en de aanhoudende problemen in de aanvoerketen zorgen voor tegenwind voor de Amerikaanse economie, aldus The Conference Board, dat wel zijn groeiverwachtingen van 5,7 en 3,8 procent voor respectievelijk 2021 en 2022 handhaafde.

  De bestaande woningverkopen in de VS stegen in september met 7 procent en daarmee sterker dan verwacht.

  De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,1623. Bitcoin bereikte woensdag een all time high maar verloor donderdag ruim 4 procent op 63.00 dollar.

  De olieprijs is donderdag gedaald, na ruim een week van stijgingen. Bij een settlement van 82,50 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,1 procent goedkoper, waarmee WTI wel rond het hoogste niveau in zeven jaar blijft. Brent werd ook ruim een procent goedkoper en noteerde onder de 85 dollar. Het fundamentele plaatje voor de oliemarkten blijft wel sterk, volgens analisten.

  Bedrijfsnieuws

  WeWork beleefde donderdag eindelijk zijn beursdebuut in New York, nadat IPO-plannen twee jaar geleden nog werden gestaakt. WeWork fuseerde met de SPAC BowX Acquisition en steeg op de eerste handelsdag ruim 13 procent bij een slotkoers van 11,74 dollar.

  Aandelen van de Amerikaanse online betaaldienst PayPal daalden donderdag bijna 6 procent, na een verlies van bijna 5 procent op woensdag. Toen meldde The Wall Street Journal op basis van ingewijden dat PayPal Pinterest over zou willen nemen. PayPal zou flink in de buidel moeten tasten voor het social media bedrijf, bekend van zijn online prikbord, dat zo'n 40 miljard dollar waard is. Van de stijging van 13 procent voor Pinterest op woensdag, leverde het aandeel donderdag zo'n 2 procent in.

  Tesla rapporteerde woensdag laat een recordwinst over het derde kwartaal. De fabrikant van elektrische voertuigen slaagde erin om de aanhoudende verstoringen in de aanvoerketen redelijk goed op te vangen. Aanvankelijk daalde het aandeel, maar gedurende de handelsdag kwam daar verandering in. Tesla sloot donderdag uiteindelijk ruim 3 procent hoger.

  IBM heeft het afgelopen kwartaal een tegenvallende omzet geboekt, terwijl de aangepaste winst in lijn was met de verwachtingen. Het aandeel van Big Blue leverde donderdag 9,5 procent in.

  AT&T heeft in het derde kwartaal fors meer winst geboekt, ondanks een lagere omzet als gevolg van desinvesteringen. Het aandeel verloor een half procent.

  De nettowinst van Blackstone is in het derde kwartaal bijna verdubbeld, dankzij sterke beleggingsprestaties en aanhoudende expansie naar snelgroeiende nieuwe activiteiten. Het aandeel eindigde 3 procent hoger.

  American Airlines wist het afgelopen kwartaal een verlies om te buigen naar winst, hoewel de deltavariant van het coronavirus wel voor een trager hersteltempo zorgde. Het aandeel steeg donderdag bijna 2 procent.

  Dow Inc. heeft in het derde kwartaal van 2021 de omzet en de resultaten sterker zien stijgen dan verwacht. Het aandeel daalde bijna een procent.

  PPG Industries won bijna 3 procent. De Amerikaanse verfspecialist heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, ondanks dat het vanwege de verstoringen in de toeleveringsketen niet aan de robuuste vraag kon voldoen.

  Nucor heeft in het derde kwartaal een recordwinst geboekt dankzij hogere verkoopprijzen. De staalfabrikant verwacht dat de winst in het lopende kwartaal verder stijgt. Het aandeel daalde toch 3 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Adempauze oliemarkten
  21-10-2021 20:45 - Olieprijs daalt voor het eerst in ruim een week.

  (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gedaald. Bij een settlement van 82,50 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,1 procent goedkoper, waarmee WTI wel rond het hoogste niveau in zeven jaar blijft. Brent werd ook ruim een procent goedkoper en noteerde onder de 85 dollar.

  De olieprijzen stegen woensdag nog ruim een procent nadat bekend werd dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week met ruim 5 miljoen vaten zijn gedaald. Analisten van Ritterbusch wezen daarbij in het bijzonder op de verdere daling van de voorraden bij de belangrijke oliehub in Cushing in de staat Oklahoma, die momenteel op het laagste punt in drie jaar staan.

  De huidige olieprijzen zetten druk op OPEC+ om meer olie te produceren, aldus Warren Patterson van ING. Hoewel de Verenigde Staten, Japan en India de OPEC en zijn bondgenoten hebben opgeroepen om de productie te verhogen, creëert "de tegenzin van OPEC+ om dit korte termijn te doen" steun voor de olieprijzen, aldus de analist.

  Of deze nog veel verder kunnen stijgen is de vraag, volgens analist Louise Dickson van Rystad Energy. Er zijn voorspellingen dat de Brent kan stijgen tot 100 dollar, "maar het huidige prijsniveau is voor beleggers al vrij hoog."

  Volgens Dickson was dat terug te zien in de winstnemingen donderdag, maar blijft het fundamentele plaatje voor olie wel sterk, gezien de toenemende vraag en het krappe aanbod waaraan OPEC+ vooralsnog vast lijkt te houden.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street verdeeld na stroom kwartaalcijfers
  21-10-2021 19:30 - IBM en Tesla blikvangers.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteren donderdag verdeeld, met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 daalt licht, de Dow Jones index verliest 0,3 procent en de Nasdaq stijgt 0,4 procent.

  Wall Street kon zich de afgelopen tijd optrekken aan solide kwartaalcijfers, waarbij de S&P en Dow woensdag nog vlak onder hun recordstand sloten. Van de 80 bedrijven in de S&P 500 die de boeken reeds openden, wist 81 procent de verwachtingen van analisten te overtreffen, volgens FactSet. 

  Donderdag steken de zorgen over de noodlijdende Chinese projectontwikkelaar China Evergrande weer de kop op, nadat bekend werd dat plannen om een meerderheidsbelang in zijn vastgoedbeheerdivisie Evergrande Property Services voor 2,6 miljard dollar te verkopen aan rivaal Hopson Development, zijn afgeblazen. Eerder ketste een verkoop van het hoofdkantoor al af.

  Volgens analist Michael Hewson van CMC Markets zou Evergrande op zijn vroegst al dit weekend in een default kunnen belanden.

  Marktanalist Paul Jackson van Invesco blijft ondertussen positief over aandelen. "We hebben een periode van aarzeling achter de rug die voor wat volatiliteit heeft gezorgd, maar ik denk dat de aandelenkoersen hoger zullen blijven", zei hij.

  Op macro-economisch vlak werd vanmiddag bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 6.000 naar 290.000 aanvragen, waar de markt rekende op 300.000 aanvragen.

  De Philadelphia Fed index daalde in oktober van 30,7 naar 23,8. De markt rekende op een indexniveau van 24,5.

  De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in september in een veel trager tempo gestegen dan in de twee maanden ervoor, meldde The Conference Board donderdag.

  De Leading Economic Index steeg vorige maand met 0,2 procent tot een stand van 117,5. In augustus steeg de index nog met 0,8 procent en in juli met 0,9 procent.

  De deltavariant van het coronavirus, de zorgen over de hoge inflatie en de aanhoudende problemen in de aanvoerketen zorgen voor tegenwind voor de Amerikaanse economie, aldus The Conference Board, dat wel zijn groeiverwachtingen van 5,7 en 3,8 procent voor respectievelijk 2021 en 2022 handhaafde.

  De bestaande woningverkopen in de VS stegen in september met 7 procent en daarmee sterker dan verwacht.

  De euro/dollar noteert donderdagavond op 1,1634. Een vat WTI-olie is ruim 2 procent goedkoper op 81,50 dollar. Bitcoin bereikte woensdag een all time high maar noteert donderdag 4 procent  lager op 63.200 dollar.

  Bedrijfsnieuws

  WeWork beleefde donderdag eindelijk zijn beursdebuut in New York, nadat IPO-plannen twee jaar geleden nog werden gestaakt. WeWork fuseert met de SPAC BowX Acquisition en stijgt donderdag ruim 11 procent naar 11,57 dollar.

  Aandelen van de Amerikaanse online betaaldienst PayPal dalen donderdag 5 procent, na een verlies van bijna 5 procent op woensdag. Toen meldde The Wall Street Journal op basis van ingewijden dat PayPal Pinterest over zou willen nemen. PayPal zou flink in de buidel moeten tasten voor het social media bedrijf, bekend van zijn online prikbord, dat zo'n 40 miljard dollar waard is. Pinterest steeg woensdag 13 procent en noteert donderdag 3 procent lager.

  Tesla rapporteerde woensdag laat een recordwinst over het derde kwartaal. De fabrikant van elektrische voertuigen slaagde erin om de aanhoudende verstoringen in de aanvoerketen redelijk goed op te vangen. Aanvankelijk daalde het aandeel, maar inmiddels noteert de koers ruim 3 procent in het groen.

  IBM heeft het afgelopen kwartaal een tegenvallende omzet geboekt, terwijl de aangepaste winst in lijn was met de verwachtingen. Het aandeel van Big Blue verliest donderdag bijna 9 procent.

  AT&T heeft in het derde kwartaal fors meer winst geboekt, ondanks een lagere omzet als gevolg van desinvesteringen. Het aandeel daalt een procent.

  De nettowinst van Blackstone is in het derde kwartaal bijna verdubbeld, dankzij sterke beleggingsprestaties en aanhoudende expansie naar snelgroeiende nieuwe activiteiten. Het aandeel stijgt 3 procent.

  American Airlines wist het afgelopen kwartaal een verlies om te buigen naar winst, hoewel de deltavariant van het coronavirus wel voor een trager hersteltempo zorgde. Het aandeel wint 2 procent.

  Dow Inc. heeft in het derde kwartaal van 2021 de omzet en de resultaten sterker zien stijgen dan verwacht. Het aandeel daalt zo'n 3 procent.

  PPG Industries wint bijna 2 procent. De Amerikaanse verfspecialist heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, ondanks dat het vanwege de verstoringen in de toeleveringsketen niet aan de robuuste vraag kon voldoen.

  Nucor heeft in het derde kwartaal een recordwinst geboekt dankzij hogere verkoopprijzen. De staalfabrikant verwacht dat de winst in het lopende kwartaal verder stijgt. Het aandeel daalt toch 5 procent.

  Intel en Snap volgen publiceren nabeurs kwartaalcijfers.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Sterke groei L'Oreal
  21-10-2021 18:31 - In alle regio's.

  (ABM FN-Dow Jones) L'Oreal heeft in het derde kwartaal van 2021 een hogere omzet geboekt en wist in alle regio's en divisies te groeien. Dit meldde het Franse cosmeticabedrijf donderdag nabeurs.

  De omzet steeg in de verslagperiode met 13,6 procent op jaarbasis naar 8 miljard euro. De vergelijkbare groei kwam uit op 13,1 procent bij constante wisselkoersen.

  De cosmetica tak registreerde de sterkste groei, ruim 28 procent, terwijl het segment consumentenproducten met 3 procent groeide.

  In de Verenigde Staten was sprake van een duidelijk herstel. Hier kwam de vergelijkbare groei uit op bijna 23 procent, terwijl in Europa sprake was van een groei van 7,5 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen sluiten lager
  21-10-2021 18:30 - Zorgen Evergrande laaien op en Turkse centrale bank verlaagt rente.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager geëindigd. De Stoxx Europe 600 index sloot 0,1 procent in het rood 469,71 punten. De Duitse DAX liet een verlies zien van 0,3 procent op 15.472,56 punten. De Franse CAC 40 daalde ook 0,3 procent bij een slotstand van 6.686,17 punten. De Britse FTSE verloor donderdag 0,5 procent op 7.190,30 punten.

  Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets zijn de zorgen over het noodlijdende Evergrande weer opgelaaid, nu het einde van 30 dagen uitstel van betaling van een rente-aflossing van 83 miljoen dollar door de Chinese vastgoedontwikkelaar nadert.

  "Door het stuklopen van een desinvestering zou het bedrijf dit weekend al in een default-situatie kunnen komen, terwijl er zorgen blijven over besmettingsgevaar voor de rest van de vastgoedsector", aldus Hewson, die ook wees op de dalende grondstoffenprijzen.

  Op macro-economisch vlak was het donderdag vrij rustig. Uit voorlopige cijfers bleek dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in oktober is verzwakt. De index daalde van 4,0 negatief naar 4,8 negatief.

  De euro/dollar handelde rond het Europese slot op 1,1640. Valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe wees ook op de verdere daling van de Turkse lira na een stevige renteverlaging door de Turkse centrale bank. De Turkse munt daalde ten opzichte van de dollar 2,5 procent op 0,1058.

  De belangrijkste beleidsrente werd onverwacht verlaagd van 18 naar 16 procent. In september verlaagde de centrale bank de rente al met 100 basispunten. Turkije streeft naar een inflatie van 5 procent op middellange termijn. De inflatie noteert echter rond de 20 procent en Sammani ziet de inflatie eerder stijgen dan dalen.

  Bedrijfsnieuws

  De omzet van Unilever is in het derde kwartaal van 2021 gestegen, waarbij de onderliggende groei iets beter was dan verwacht. Het aandeel steeg ruim een procent.

  Randstad heeft in het derde kwartaal, zoals verwacht, de omzet en de resultaten zien stijgen en maakt zich op voor een nieuwe CEO. Het aandeel steeg ruim 5 procent.

  In Parijs deed Carrefour goede zaken met een plus van bijna 2 procent, terwijl Eurofins Scientific hekkensluiter was in de CAC 40 met een verlies van meer dan 7 procent.

  Carrefour behaalde in het derde kwartaal een hogere omzet. De Franse supermarktketen verwacht niet dat de oplopende inflatie een materiële impact op de resultaten zal hebben in 2021.

  In de Duitse DAX ging Sartorius aan kop met een winst van ruim 4 procent, terwijl SAP onderaan belandde met een verlies van ruim 3 procent. Het softwarebedrijf bevestigde eerder aangekondigde voorlopige resultaten en handhaafde de eerder verhoogde outlook.

  Mijnbouwers hadden het in Londen lastig, met verliezen van 3 tot 4 procent voor Anglo American en BHP. Shell en BP verloren zo'n 2 procent.

  Barclays daalde bijna een procent na het openen van de boeken. De nettowinst van de Britse bank verdubbelde ruimschoots in het derde kwartaal, met name dankzij de prestaties bij de investment bank.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Europa verdeeld. De Dow Jones index en S&P daalden licht, terwijl de Nasdaq net in het groen bleef.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Video: AEX stoomt op naar 850 punten
  21-10-2021 17:55 - China Evergrande kan volgens Aberfeld roet in het eten gooien.

  (ABM FN-Dow Jones) De AEX kan gewoon doorstijgen, mits het Chinese Evergrande geen roet in het eten gooit. Dit zegt vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld International donderdag voor de camera van ABM Financial News.

  Een niveau van 850 punten [voor de AEX] is volgens Van Eerden niet onwaarschijnlijk.

  De vermogensbeheerder neemt de handelsweek door en blikt vooruit naar volgende week. AkzoNobel, Unilever, Philips en Randstad passeren de revue, evenals de beleggersdag van Just Eat Takeaway.

  Klik hier voor: AEX stoomt op naar 850 punten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Randstad en halfgeleiders aan kop op groen Damrak
  21-10-2021 17:51 - ArcelorMittal onderuit.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag met winst gesloten, onder aanvoering van Randstad.
   
  De AEX index steeg 0,3 procent tot 807,64 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,4 procent.

  De positieve stemming van woensdagavond, werd teniet gedaan door de aanhoudende zorgen over de Chinese noodlijdende projectontwikkelaar Evergrande.

  De Chinese vastgoedreus blies woensdag plannen af om een meerderheidsbelang in zijn vastgoedbeheerdivisie, Evergrande Property Services, te verkopen voor circa 2,6 miljard dollar aan rivaal Hopson Development. Eerder ketste een verkoop van het hoofdkantoor al af. 

  Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management beschouwt de markt de kwestie echter nog steeds niet als dusdanig zorgwekkend, dat de beurzen echt onder druk komen te staan. "De markt lijkt er nog steeds van overtuigd dat het intern door Beijing opgelost wordt", zei Schutte. Daarnaast wijst de beleggingsadviseur op de aanhoudende sterke bedrijfscijfers, waardoor de beurzen hun opgaande trend kunnen vasthouden.

  Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde donderdag dat het vertrouwen van de Nederlandse consument in oktober is gedaald. De vertrouwensindex kwam uit op 10 negatief, waar dit een maand eerder nog slechts 5 negatief was. De Nederlandse werkloosheid daalde in september licht, van 3,2 procent naar 3,1 procent.

  Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 6.000 naar 290.000 aanvragen, terwijl de markt rekende op 300.000 aanvragen. De verkoop van bestaande woningen in de VS steeg met 7,0 procent en de leidende indicatoren zijn in september ook weer gestegen, hoewel in een veel trager tempo dan in de voorgaande twee maanden. De Philadelphia Fed index daalde in oktober, van 30,7 naar 23,8. 

  De euro/dollar noteerde op 1,1640. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1648 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1649 op de borden.

  Olie noteerde donderdag tot 2,4 procent lager.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 13 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Randstad. Het bedrijf won 5,5 procent na sterke kwartaalcijfers. Volgens Jefferies overtrof Randstad de verwachtingen in het derde kwartaal. Verder deden de halfgeleiders het vandaag goed. Besi, ASMI en ASML wonnen 1,4 tot zelfs 4,7 procent. Daarmee herstelde ASML iets van het koersverlies van woensdag.

  Net als bij Randstad werden de cijfers van Unilever met een winst van 1,1 procent positief ontvangen. Volgens ING verraste Unilever positief met de hogere prijzen dat het rekende voor zijn producten, maar de verkochte volumes vielen wel tegen.

  Just Eat Takeaway daalde 1,7 procent na een beleggersdag. De maaltijdbezorger gaf een verdeelde boodschap af, oordeelden analisten. De verwachtingen voor de korte termijn vielen tegen, terwijl die voor de lange termijn juist de verwachtingen overtroffen, vindt ING.

  ArcelorMittal was met een verlies van 3,7 procent de sterkste daler onder de hoofdfondsen.

  In de AMX verloor Intertrust 5,2 procent na cijfers. Vopak steeg 1,7 procent, terwijl Basic-Fit 1,1 procent won.

  Onder de kleinere aandelen nam Pharming met een winst van 2,5 procent het voortouw, terwijl B&S Group 1,3 procent verloor.

  Tussenstanden Wall Street
   
  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 4.528,73 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • PayPal onder druk door overnameplannen Pinterest
  21-10-2021 17:40 - Twijfel bij beleggers.

  (ABM FN-Dow Jones) Aandelen van de Amerikaanse online betaaldienst PayPal dalen donderdag 5 procent, na een verlies van ook al bijna 5 procent op woensdag.

  Toen meldde The Wall Street Journal op basis van ingewijden dat PayPal Pinterest over zou willen nemen. PayPal zou flink in de buidel moeten tasten voor het social media bedrijf, bekend van zijn online prikbord, dat zo'n 40 miljard dollar waard is.

  PayPal heeft geen heel goede staat van dienst als het gaat om overnames. In 2013 nam het via een ander bedrijf de betaaldienst Venmo over, waarmee het miljoenen jonge gebruikers aantrok. Toch weet Venmo bijna een decennium later nog geen winst te maken.

  Het aantrekken van Pinterest zou PayPal ook miljoenen nieuwe gebruikers op leveren, maar het zou volgens analisten ook wel eens de concurrenten van Pinterest die PayPal gebruiken als betaaldienst af kunnen schrikken.

  Pinterest steeg woensdag 13 procent en noteert donderdag 3 procent lager.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Analyse: nieuwe bitcoin ETF geen lange termijn belegging
  21-10-2021 17:12 - Voor korte termijn wel bruikbaar instrument volgens IG.

  (ABM-Crypto) De nieuwe ProShares bitcoin ETF, inmiddels beter kent als BITO, die deze week werd gelanceerd, is geen goede belegging voor de lange termijn. Dit vindt analist Robbert Manders van IG.

  Het is de eerste crypto-ETF die de goedkeuring kreeg van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. |Veel beleggers zagen deze ETF als positief voor de bitcoin en dit heeft de koers van deze cryptomunt ook hoger gezet", meent Manders.

  De analist ziet de nieuwe ETF als een nieuw instrument voor de handel op korte termijn. Voor de lange termijn is de ETF volgens IG echter ongeschikt. Daarvoor is het instrument volgens de analist simpelweg te duur. 

  Door: ABM Crypto News
  Onderdeel van ABM Financial News

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Consumentenvertrouwen eurozone verzwakt
  21-10-2021 17:04 - Index daalt naar 4,8 negatief.

  (ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in oktober verzwakt. Dit bleek donderdag uit voorlopige cijfers van de Europese Commissie.

  De index die het vertrouwen weergeeft kwam deze maand uit op min 4,8, van min 4,0 in september. In augustus noteerde de index op 5,3 negatief.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: cijfers Unilever op tweede gezicht geruststellender
  21-10-2021 17:00 - Volgens Bank of America.

  (ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Unilever zijn op het tweede gezicht geruststellender. Dit oordeelde Bank of America op basis van de cijfers waarmee de Brits-Nederlandse levensmiddelenreus donderdagochtend kwam.

  Volgens de Amerikaanse bank was de vergelijkbare groei van 2,5 procent in het derde kwartaal iets beter dan de consensus van 2,2 procent maar is de kwaliteit van die groei wel enigszins teleurstellend, omdat die te danken is aan hogere prijzen. De prijzen stegen in het derde kwartaal met 4,1 procent, waar een stijging van 2,4 procent was voorspeld. De volumes daalden echter met 1,5 procent, waar een stabiele volume-ontwikkeling was verwacht.

  Toch kijken de analisten van Bank of America vooral naar de details van de cijfers van Unilever. Geografisch gekeken was er sprake van zwakte in Zuidoost-Azië, goed voor 14 procent van de omzet, en regio's als Afrika, het Midden-Oosten, Rusland en Turkije, waar de prijzen met 4,2 procent toenamen, maar de volumes met 1,9 procent daalden.

  Solide prestaties in belangrijke markten als India, met een dubbelcijferige vergelijkbare groei en China, waar de vergelijkbare groei vooral wel te danken was een stijging van de volumes, konden dit niet compenseren.

  Latijns-Amerika bleek in het derde kwartaal een veerkrachtige markt voor Unilever, met een flinke prijsstijging en een beperkte volumedaling, terwijl in Noord-Amerika en Europa de volumes ten opzichte van voor de coronacrisis slechts beperkt daalden.

  Gezien de aantrekkelijke blootstelling die Unilever heeft aan opkomende markten, handhaaft Bank of America het koopadvies met een koersdoel van 50 Britse pond.

  Het aandeel Unilever noteerde donderdagmiddag in Amsterdam 1,2 procent hoger op 45,90 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  21-10-2021 16:28 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met vrijdag 29 oktober 2021:

  VRIJDAG 22 OKTOBER 2021
  00:30 Inflatie - September (Jap)
  01:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - Oktober vlpg. (Jap)
  06:30 Consumptie huishoudens - Augustus (NL)
  08:00 Detailhandelsverkopen - September (VK)
  08:45 Ondernemersvertrouwen - Oktober (Fra)
  09:15 Samengestelde inkoopmanagersindex - Oktober vlpg. (Fra)
  09:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - Oktober vlpg. (Dld)
  10:00 Samengestelde inkoopmanagersindex - Oktober vlpg. (eur)
  10:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - Oktober vlpg. (VK)
  15:45 Samengestelde inkoopmanagersindex - Oktober vlpg. (VS)

  MAANDAG 25 OKTOBER 2021
  10:00 Ifo ondernemersvertrouwen - Oktober (Dld)
  14:30 Chicago Fed activiteitsindex - Oktober (VS)
  15:00 Ondernemersvertrouwen - Oktober (Bel)

  DINSDAG 26 OKTOBER 2021
  15:00 Case Shiller huizenprijzen - Augustus (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Conference Board - Oktober (VS)
  16:00 Nieuwe woningverkopen - September (VS)

  WOENSDAG 27 OKTOBER 2021
  08:00 Consumentenvertrouwen - November (Dld)
  10:00 Geldhoeveelheid - September (eur)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Orders duurzame goederen - September (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)

  DONDERDAG 28 OKTOBER 2021
  05:00 Bank of Japan - Rentebesluit (Jap)
  06:30 Producentenvertrouwen - Oktober (NL)
  08;45 Consumentenvertrouwen - Oktober (Fra)
  09:55 Werkloosheid - Oktober (Dld)
  11:00 Consumentenvertrouwen - Oktober def. (eur)
  13:45 Europese Centrale Bank - Rentebesluit (eur)
  14:00 Inflatie - Oktober vlpg. (Dld)
  14:30 Europese Centrale Bank - Toelichting rentebesluit (eur)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Economische groei - Derde kwartaal vlpg. (VS)
  16:00 Aanstaande woningverkopen - September (VS)

  VRIJDAG 29 OKTOBER 2021
  00:30 Werkloosheid - September (Jap)
  00:50 Detailhandelsverkopen - September (Jap)
  06:30 Omzet detailhandel - September (NL)
  06:30 Producentenprijzen - September (NL)
  07:30 Economische groei - Derde kwartaal vlpg. (Fra)
  08:00 Economisch groei - Derde kwartaal vlpg. (Dld)
  08:45 Inflatie - Oktober vlpg. (Fra)
  11:00 Inflatie - Oktober vlpg. (eur)
  11:00 Economisch groei - Derde kwartaal vlpg. (eur)
  14:30 Persoonlijke inkomens, bestedingen en PCE inflatie - September (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex Chicago - Oktober (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - Oktober def. (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  21-10-2021 16:28 - Cijferseizoen bezig.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met vrijdag 29 oktober 2021:

  VRIJDAG 22 OKTOBER 2021
  13:00 American Express - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Honeywell - Cijfers derde kwartaal (VS)

  MAANDAG 25 OKTOBER 2021
  13:00 Kimberly-Clark - Cijfers derde kwartaal (VS)
  22:00 Facebook - Cijfers derde kwartaal (VS)

  DINSDAG 26 OKTOBER 2021
  07:00 Novartis - Cijfers derde kwartaal (Zwi)
  07:00 Orange - Cijfers derde kwartaal (Fra)
  07:00 UBS - Cijfers derde kwartaal (Zwi)
  08:00 Reckitt Benckiser - Cijfers derde kwartaal (VK)
  13:00 3M - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Eli Lilly - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 General Electric - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Hasbro - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Lockheed Martin - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 UPS - Cijfers derde kwartaal (VS)
  22:00 Alphabet (Google) - Cijfers derde kwartaal (VS)
  22:00 Robinhood - Cijfers derde kwartaal (VS)
  22:00 Texas Instruments - Cijfers derde kwartaal (VS)
  22:00 Twitter - Cijfers derde kwartaal (VS)
  22:00 Visa - Cijfers derde kwartaal (VS)

  WOENSDAG 27 OKTOBER 2021
  07:00 BASF - Cijfers derde kwartaal (Dld)
  07:00 Deutsche Bank - Cijfers derde kwartaal (Dld)
  07:00 Puma - Cijfers derde kwartaal (Dld)
  12:00 GlaxoSmithKline - Cijfers derde kwartaal (VK)
  13:00 Boeing - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Coca-Cola - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Dupont - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Harley Davidson - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Garmin - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Kraft Heinz - Cijfers derde kwartaal (VS)
  22:00 eBay - Cijfers derde kwartaal (VS)
  22:15 Apple - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  00:00 Ford - CIjfers derde kwartaal (VS)

  DONDERDAG 28 OKTOBER 2021
  07:00 AB InBev - Cijfers derde kwartaal (Bel)
  07:00 Beiersdorf - Cijfers derde kwartaal (Dld)
  07:00 Sanofi - Cijfers derde kwartaal (Fra)
  07:00 Telenet - Cijfers derde kwartaal (Bel)
  07:00 TotalEnergies - Cijfers derde kwartaal (Fra)
  07:00 UniCredit - Cijfers derde kwartaal (Ita)
  07:00 Volkswagen - Cijfers derde kwartaal (Dld)
  13:00 Caterpillar - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Comcast - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Mastercard - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Merck & Co - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Yum Brands - Cijfers derde kwartaal (VS)
  22:00 Amazon.com - Cijfers derde kwartaal (VS)
  22:00 Starbucks - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  VRIJDAG 29 OKTOBER 2021
  07:00 Daimler - Cijfers derde kwartaal (Dld)
  07:00 EssilorLuxottica - Cijfers derde kwartaal (Fra)
  07:00 Proximus - Cijfers derde kwartaal (Bel)
  13:00 Abbvie - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Colgate-Palmolive - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Chevron - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Exxon Mobil - Cijfers derde kwartaal (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  21-10-2021 16:27 - Cijferseizoen bezig.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met vrijdag 29 oktober 2021: 

  VRIJDAG 22 OKTOBER 2021
  08:00 Holland Colours - Interimcijfers
  09:00 Ebusco - Beursgang (onder voorbehoud)
  00:00 Wereldhave - Cijfers derde kwartaal

  MAANDAG 25 OKTOBER 2021
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 26 OKTOBER 2021
  07:00 Besi - Cijfers derde kwartaal
  07:30 KPN - Cijfers derde kwartaal
  18:00 ASMI - Cijfers derde kwartaal

  WOENSDAG 27 OKTOBER 2021
  07:00 Basic-Fit - Cijfers derde kwartaal
  07:00 Corbion - Cijfers derde kwartaal
  07:00 Heineken - Cijfers derde kwartaal
  18:00 AMG - Cijfers derde kwartaal
  18:00 Unibail-Rodamco-Westfield - Cijfers derde kwartaal
  00:00 Vastned - Cijfers derde kwartaal
  22:00 Core Laboratories - Cijfers derde kwartaal 

  DONDERDAG 28 OKTOBER 2021
  07:00 Arcadis - Cijfers derde kwartaal
  07:00 Flow Traders - Cijfers derde kwartaal
  07:00 Fugro - Cijfers derde kwartaal
  07:00 GrandVision - Cijfers derde kwartaal
  07:00 Pharming - Cijfers derde kwartaal
  08:00 Royal Dutch Shell - Cijfers derde kwartaal
  17:45 Brill - Cijfers derde kwartaal
  00:00 Ctac - Cijfers derde kwartaal
  00:00 Veon - Cijfers derde kwartaal
  00:00 TomTom - Bava

  VRIJDAG 29 OKTOBER 2021
  07:00 Signify - Cijfers derde kwartaal
  07:15 Air France-KLM - Cijfers derde kwartaal
  07:30 Brunel - Cijfers derde kwartaal
  07:30 Van Lanschot Kempen - Cijfers derde kwartaal

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Flash crash in bitcoin – media
  21-10-2021 16:17 - Daling van duizenden dollars per exchange.

  (ABM-Crypto) De bitcoinprijs is rond de opening van de Amerikaanse beurzen op meerdere Amerikaanse exchanges hard gedaald. Dat valt op te maken uit meerdere reacties op sociale media en de bekende blog van cryptowhale.

  Volgens deze blog zou op minstens 3 verschillende exchanges in de VS de bitcoinprijs gezakt zijn tot 8.400 dollar en tot zelfs 4.000 dollar in een zogeheten flash crash. Dit was onder meer het geval bij Binance, waardoor duizenden beleggers met stoplosses zouden zijn uitgestopt.

  Eerder deze week zette bitcoin juist nog een nieuwe recordprijs in de boeken, na de lancering van de eerste Bitcoin Futures ETF.

  Exchanges die een flash crash beleefden, zijn volgens cryptowhale Binance, Binance US, Kraken, FTX en Coinbase.

  Het is nu wachten op een reactie van de getroffen exchanges.

  Door: ABM Crypto News
  Onderdeel van ABM Financial News

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Meer bestaande woningen verkocht in VS
  21-10-2021 16:09 - Doorsnee huizenprijs stijgt hard in september.

  (ABM FN-Dow Jones) De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in september op maandbasis gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de National Association of Realtors.

  Het aantal verkochte woningen steeg met 7,0 procent tot een jaarlijks voor seizoensinvloeden aangepast aantal van 6,29 miljoen stuks.

  Vooraf werd door economen gerekend op 6,1 miljoen bestaande woningen.

  De mediane verkoopprijs lag in september bijna 13,3 procent hoger dan een jaar geleden, op 352.800 dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Leidende indicatoren VS stijgen in trager tempo
  21-10-2021 16:06 - Met 0,2 procent in september.

  (ABM FN-Dow Jones) De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in september in een veel trager tempo gestegen dan in de twee maanden ervoor. Dit meldde The Conference Board donderdag.

  De Leading Economic Index steeg vorige maand met 0,2 procent tot een stand van 117,5. In augustus steeg de index nog met 0,8 procent en in juli met 0,9 procent.

  "Dit suggereert dat de economie meer gematigd groeit ten opzichte van de eerste helft van het jaar", zei The Conference Board in een toelichting. 

  De deltavariant van het coronavoris, de zorgen over de hoge inflatie en de aanhoudende problemen in de aanvoerketen zorgen voor tegenwind voor de Amerikaanse economie, aldus The Conference Board, dat wel zijn groeiverwachtingen van 5,7 en 3,8 procent voor respectievelijk 2021 en 2022 handhaaft.

  De LEI index is een conjunctuurindicator die de ontwikkeling van de economie in het komende halfjaar weergeeft.

  De hoofdindicator is opgebouwd uit het gewogen gemiddelde van verschillende deelindicatoren, zoals het consumentenvertrouwen, het gemiddelde van de gewerkte uren in de industrie en aandelenprijzen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.