VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Meer omzet en winst voor Dow Inc
  21-10-2021 13:17 - Chemiebedrijf overtreft analistenprognoses.

  (ABM FN-Dow Jones) Dow Inc. heeft in het derde kwartaal van 2021 de omzet en de resultaten sterker zien stijgen dan verwacht. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse chemiebedrijf.

  De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,75 dollar per aandeel, waarvoor door analisten geraadpleegd door FactSet 2,56 dollar per aandeel was verwacht. In het derde kwartaal van 2020 was dit nog slechts 0,50 dollar.

  De winst voor belastingen ging van 42 miljoen naar krap 2,5 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 1,7 miljard dollar, waar een jaar eerder nog sprake was van een klein verlies van 1 miljoen dollar.

  De omzet liep dan ook op van 9,7 miljard naar ruim 14,8 miljard dollar. Op kwartaalbasis meldde Dow een omzetplus van 7 procent. Vooraf was er door analisten een omzet van 14,3 miljard dollar voorzien.

  Dow zag de volumes met 2 procent op jaarbasis stijgen.

  Topman Jim Fitterling zei in een toelichting dat de groei werd gerealiseerd ondanks de hogere energiekosten en verstoringen in de aanvoerketen.

  Dow rekent op een robuuste vraag voor de rest van het jaar, en dat deze trend doorzet in 2022.

  Begin deze maand zei Dow tijdens een beleggersdag dat het de onderliggende EBITDA met meer dan 3 miljard dollar wil opvoeren.

  Het aandeel Dow Inc noteerde donderdag in aanloop naar de opening van de reguliere handel 1,1 procent hoger.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street
  21-10-2021 12:49 - Markt kijkt uit naar wekelijkse steunaanvragen.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen donderdag rond het middaguur op een lagere opening van Wall street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood.

  De noodlijdende Chinese projectontwikkelaar China Evergrande stond donderdag weer in de schijnwerpers. De onderneming blies woensdag plannen af om een meerderheidsbelang in zijn vastgoedbeheerdivisie, Evergrande Property Services, te verkopen voor circa 2,6 miljard dollar aan rivaal Hopson Development. Eerder ketste een verkoop van het hoofdkantoor al af. 

  Marktanalist Paul Jackson van Invesco blijft echter positief gestemd. "We hebben een periode van aarzeling achter de rug die voor wat volatiliteit heeft gezorgd, maar ik denk dat de aandelenkoersen hoger zullen blijven", zei hij.

  Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een viertal cijfers geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de Philadelphia Fed index van oktober, gevolgd door de leidende indicatoren en bestaande woningverkopen van september.

  De euro/dollar noteerde op 1,1639. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1648 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1649 op de borden.

  Olie noteerde donderdag tot 0,7 procent lager.

  Bedrijfsnieuws

  Tesla daalde voorbeurs 1,0 procent, hoewel de fabrikant van elektrische auto's woensdag laat een recordwinst rapporteerde over het derde kwartaal, met name omdat de fabrikant er in slaagde om de aanhoudende verstoringen in de aanvoerketen redelijk goed op te vangen. Tesla leverde het afgelopen kwartaal circa 241.300 voertuigen af, een stijging van circa 73 procent ten opzichte van een jaar eerder.

  PPG Industries verloor voorbeurs 2,4 procent. De Amerikaanse verfspecialist heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, ondanks dat het door verstoringen in de toeleveringsketen niet aan de robuuste vraag kon voldoen.

  IBM heeft het afgelopen kwartaal een tegenvallende omzet geboekt, terwijl de aangepaste winst in lijn was met de verwachtingen. Het aandeel van Big Blue daalde voorbeurs 4,7 procent.

  American Airlines, AT&T, Dow Inc en Nucor publiceren voorbeurs kwartaalcijfers. Intel en Snap volgen nabeurs.

  Slotstanden
   
  De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,4 procent hoger op 4.536,19 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 35.609,34 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 15.121,68 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Geslaagde beursgang Onward
  21-10-2021 12:36 - Aandeel koerst op uitgifteprijs.

  (ABM FN-Dow Jones) Onward Medical beleeft donderdag zijn eerste beursdag, nadat er bijna 30 miljoen aandelen werden toegelaten tot de handel op Euronext Amsterdam en Euronext Brussel.

  De uitgifteprijs was 12,75 euro waarmee de marktkapitalisatie 380 miljoen euro bedroeg. Vooraf was de prijsvork tussen 11,75 en 13,75 euro gesteld.

  Met de uitgifte werd 75 miljoen euro opgehaald en door uitoefening van de overtoewijzingsoptie werd dit 86,5 miljoen euro. Het bedrijf mikte vooraf op 75 tot 100 miljoen euro.

  Het Zwitsers-Nederlandse bedrijf voor medische technologie, met hoofdkantoor in Eindhoven, kondigde de beursnotering in Brussel en Amsterdam in september aan. Het nieuwe kapitaal zal worden ingezet om waarde te creëren voor beleggers, werknemers en vooral voor mensen met een dwarslaesie.
   
  Onward ontwikkelt innovatieve therapieën om functioneel herstel mogelijk te maken voor mensen met een dwarslaesie, een verlammend letsel waardoor de zenuwbanen in het ruggenmerg zijn afgekneld. Onward wil een nieuwe therapie in 2023 in de Verenigde Staten en Europa naar de markt te brengen.

  Het aandeel stond donderdag rond het middaguur op 12,74 euro, wat 2 procent lager was dan de opening en 1 cent onder de uitgifteprijs.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen verdeeld rond middaguur
  21-10-2021 12:10 - Markt geleid door bemoedigende bedrijfsresultaten en inflatiezorgen.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag verdeeld in afwachting van nieuwe impulsen en met voorlopig beter dan verwachte bedrijfsresultaten enerzijds en inflatiezorgen anderzijds als belangrijkste aandachtspunten.    

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een min van 0,1 procent op 468,10 punten. De Duitse DAX liet een vlakke notering zien op 15.521,90 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,3 procent met een stand van 6.686,05 punten. De Britse FTSE daalde donderdag 0,3 procent naar 7.200,81 punten.

  Vanmiddag staan in de Verenigde Staten de wekelijkse steunaanvragen op de agenda, waarvoor een aantal van 300.000 wordt voorzien. Een week eerder ging het om 293.000 aanvragen, toen een meevaller.

  Verder volgen in de Verenigde Staten nog de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia over oktober, de leidende indicatoren over september en de bestaande woningverkopen over dezelfde maand.

  Olie noteerde donderdag lager. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0,6 procent in het rood op 82,86 dollar, terwijl voor een december-future Brent 84,97 dollar werd betaald, een daling van 0,9 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,1641. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1649 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1652 op de borden.
   
  Bedrijfsnieuws

  De omzet van Unilever is in het derde kwartaal van 2021 gestegen, maar onderliggend zwakte de groei wel weer af. Het aandeel Unilever noteerde 4,1 procent hoger in koers.

  Randstad heeft in het derde kwartaal, zoals verwacht, de omzet en de resultaten zien stijgen en maakt zich op voor een nieuwe CEO. De koers van het aandeel noteerde 6,1 procent hoger.

  In Parijs noteerden een zevental koersen een verlies van meer dan twee procent, onder aanvoering van de koers van het aandeel Eurofins Scientific waar 4,8 procent verloren ging. Daar stonden zes aandelen met een winst van meer dan 2 procent tegenover. Hermès International sprong er met zijn koerswinst van 2,7 procent het meeste uit.

  Frankfurt hield winnaars en verliezers redelijk in evenwicht, maar ook hier tekenden zich scherpe koersafwijkingen af, waaronder die voor het aandeel Volkswagen waar 3,5 procent vanaf ging. Merck KGaA zag zijn aandelenkoers met 3,1 procent oplopen.

  Mijnbouwers hadden het in Londen lastig, met verliezen van 3,5 en 4,3 procent voor BHP en Anglo American. Rio Tinto zat daar tussenin met een koersdaling van 3,7 procent. 

  Futures Wall Street

  De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een iets lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,2 procent in het rood.

  De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,4 procent tot 4.536,20 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 35.609,34 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 15.121,68 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: zwak kwartaal voor Marel
  21-10-2021 11:56 - ING handhaaft koopadvies.

  (ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Marel in het derde kwartaal zijn vrij zwak. Dit concludeerde analist Tijs Hollestelle van ING volgend op de kwartaalcijfers van de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkingsmachines.

  De fabrikant rapporteerde woensdagavond een omzet van 331,9 miljoen euro, wat circa 3 procent onder de raming van ING was en 2 procent onder consensus. De aangepast EBIT van 36 miljoen euro kwam zelfs 23 procent onder de raming van ING uit en lag 20 procent onder de consensus.

  "Hoewel we verwachtten dat problemen in de aanvoerketen en hoge transportkosten in het derde kwartaal een negatieve factor zouden spelen, was het effect groter en sterker dan we hadden verwacht", zei Hollestelle.

  De orderinstroom was volgens de analist in het derde kwartaal met 361 miljoen euro wel opnieuw sterk, waardoor de orderportefeuille dicht bij het hoogste niveau ooit, gemeten in het eerste kwartaal van 2018, noteert.

  Op basis van de consensus voor het hele boekjaar komt Hollestelle voor het vierde kwartaal uit op een omzet van 391,5 miljoen euro en een aangepaste EBIT van 70,7 miljoen euro. De analist acht het echter onwaarschijnlijk dat dit lukt, omdat hij verwacht dat de problemen in de aanvoerketen in het lopende kwartaal zullen aanhouden.

  Hollestelle verwacht de omzetraming voor het hele boekjaar met circa 3 procent neerwaarts te zullen aanpassen en de aangepaste EBIT-raming zelfs met 15 procent, wat leidt tot een 16 tot 17 procent lagere winsttaxatie per aandeel voor het hele boekjaar.

  ING heeft een koopadvies op Marel met een koersdoel van 5,88 euro. Het aandeel Marel noteerde donderdag 5,8 procent lager op 5,54 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Valuta: euro en dollar nog altijd in evenwicht
  21-10-2021 11:46 - Markt wacht op nieuwe macro-impulsen.

  (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag nog altijd stabiel in afwachting van met name de inkoopmanagersindices over oktober die vrijdag verschijnen.

  "Met een stabiele euro in een afwachtende markt verschuift de aandacht even naar andere munteenheden als het Britse pond en de Turkse lira", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Van de Britten wordt op korte termijn al een renteverhoging verwacht, in dit geval met 15 basispunten en dat verklaart ook waarschijnlijk de recent stijging van het pond. De Turkse centrale bank lijkt ook dit keer weer voor een renteverlaging te kiezen en de vraag is dan of de euro door de 11 lira heen kan breken", aldus Erdmann.  

  In september verlaagde de centrale bank van Turkije de rente met 100 basispunten naar 18,0 procent.

  Vanmiddag staan in de Verenigde Staten de wekelijkse steunaanvragen op de agenda, waarvoor een aantal van 300.000 wordt voorzien. Een week eerder ging het om 293.000 aanvragen, toen een meevaller.

  Verder volgen in de Verenigde Staten nog de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia over oktober, de leidende indicatoren over september en de bestaande woningverkopen over dezelfde maand.

  De euro noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 1,1640 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8442 Britse pond. Het Britse pond noteerde vlak op 1,3782 dollar. De euro noteerde op 10,82 lira, een stijging met 0,6 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: Randstad beloond voor cijfers in vlakke AEX
  21-10-2021 11:09 - Update Just Eat Takeaway.com valt niet goed.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs bleef donderdagochtend dicht bij huis. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,2 procent op 807,01 punten.

  De Europese beurzen doen het rustig aan, net als gisteren, zo merkte marktanalist Michael Hewson van CMC Markets op. "Veel grote bedrijven kwamen al met degelijke cijfers en zijn in staat geweest om de toegenomen kosten door te berekenen aan klanten zonder een significante impact op hun omzetgroei of marges", aldus Hewson.

  Hoewel dit volgens hem "zeker bemoedigend" is, biedt dit geen garantie dat dit ook de situatie in de komende tijd zal zijn, gezien de verdere stijging van de grondstof- en energieprijzen en andere problemen in de aanvoerketen.

  "Consumenten hebben aardig wat geld opgespaard tijdens de coronacrisis, waardoor er nog een buffer is, maar dat betekent niet dat consumenten die buffer zullen opmaken als de economische vooruitzichten verslechteren", aldus Hewson. "Maar voor nu lijkt dit beleggers niet te deren."

  Wel zag beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx wat terughoudendheid onder beleggers vandaag als gevolg van de oplaaiende onzekerheid rondom Evergrande. De koers van de Chinese vastgoedgigant daalde met 12,54 procent, nadat de handel na 2 weken weer werd hervat. De met schulden beladen onderneming meldde dat de verkoop van een belang van 50,1 procent in zijn vastgoeddienstenbedrijf aan een andere ontwikkelaar, Hopson, was mislukt, zo merkte Blekemolen op.

  Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,1640. De olieprijzen liepen met 0,6 procent terug.

  Na het sluiten van de Amerikaanse beurs zullen Intel en Snap de boeken openen. Volgende week staan de cijfers van techgiganten als Alphabet en Facebook op de kalender. "Mogelijk kunnen goede cijfers van Big Tech ook de Nasdaq richting een nieuw record helpen", aldus Blekemolen van Lynx.

  Naast de bedrijfscijfers hebben beleggers vandaag ook oog voor met name Amerikaanse macrocijfers, waaronder de wekelijkse steunaanvragen en de bestaande woningverkopen in september.

  Stijgers en dalers

  Onder de hoofdaandelen gingen de duimen omhoog voor de cijfers van Randstad. De uitzender won 4,2 procent. Volgens Jefferies overtrof Randstad de verwachtingen in het derde kwartaal. Ook de cijfers van Unilever werden met een winst van 3,1 procent positief ontvangen. Volgens ING verraste Unilever positief met de hogere prijzen dat het rekende voor zijn producten, maar de verkochte volumes vielen dan weer tegen.

  ASML klom daarnaast ruim 0,4 procent, na een verlies van bijna 4 procent na cijfers op woensdag. Wel kreeg ASML een bescheiden koersdoelverlaging te verwerken door UBS.

  Een update van Just Eat Takeaway werd niet beloond. Het aandeel daalde 3,5 procent. De maaltijdbezorger gaf een verdeelde boodschap afgegeven in aanloop naar de beleggersdag vandaag. De verwachtingen voor de korte termijn vielen tegen, terwijl die voor de lange termijn juist de verwachtingen overtrof.

  In de AMX verloor Intertrust 5,6 procent na cijfers. WDP ging aan kop met een koerswinst van 0,6 procent.

  Onder de kleinere aandelen bleven grote uitschieters achterwege. CM.COM won 0,9 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: UBS verlaagt koersdoel AkzoNobel
  21-10-2021 11:06 - Naar 93,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 95,00 naar 93,00 euro met handhaving van het Neutraal advies. 
   
  Naar aanleiding van de resultaten van de onderneming over het derde kwartaal, kwam UBS tot de conclusie dat dit jaar de resultaten ten opzichte van 2020 onder druk komen te staan. Zo ziet UBS de marge met 160 basispunten afnemen en het operationeel resultaat (EBITDA) onder de 2 miljard euro uitkomen.

  UBS wees donderdag op de opgelopen inputkosten van circa 730 miljoen euro. Ten aanzien van deze kosten verwacht de bank dat deze in de tweede helft van het volgend jaar afvlakken, waardoor de marges kunnen herstellen, gesteld dat er zich geen prijsdaling aandient.

  AkzoNobel hanteert voor 2023 de doelstelling dat het EBITDA-resultaat 2 miljard euro zal bedragen en daar is volgens de bank vanaf 2021 dan wel een verbetering van de marge met 310 basispunten voor nodig. UBS gaat voor 2023 uit van 1,7 miljard euro aan EBITDA, de consensus zit op 1,9 miljard euro.

  De koers van het aandeel AkzoNobel noteerde donderdag op een groen Damrak 2 procent lager op 93,76 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: omzet Intertrust valt tegen
  21-10-2021 10:50 - Nieuwe deals moeten voor meer groei zorgen in vierde kwartaal.

  (ABM FN-Dow Jones) De omzet en de aangepaste winst van Intertrust waren fors lager dan verwacht in het derde kwartaal. Dat meldde Degroof Petercam in een rapport.

  De autonome omzetgroei van 0,6 procent was fors lager dan de 3,4 procent waar de analisten op hadden gerekend. Omdat er veel personeel vertrok, bleef er werk op de plank liggen totdat er nieuwe mensen zijn ingewerkt. "Dit is in het verleden vaker voorgekomen , merkte analist Michael Roeg op.

  Het aangepaste EBITA-resultaat was in lijn met de verwachtingen, afgezien van de bijzondere kosten die Intertrust al had aangekondigd in verband met herstelwerk om te voldoen aan regelgeving.

  Intertrust denkt dit jaar op een omzetgroei uit te kunnen komen van 2 tot 4 procent bij een marge van 31 tot 32 procent. Na negen maanden staan deze teller op 2,3 procent en 29,4 procent, volgens Roeg.

  Intertrust maakte melding van een sterk pijplijn aan nieuwe opdrachten en nieuwe contracten die vanaf het vierde kwartaal de omzet moeten steunen.

  Degroof Petercam heeft een koopadvies en koersdoel van 19,00 euro. Het aandeel Intertrust stond donderdag 3,7 procent lager op 13,46 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ASML
  21-10-2021 10:24 - Advies blijft Neutraal.

  (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het koersdoel voor ASML verlaagd van 740,00 naar 720,00 euro met een onveranderd Neutraal advies.

  De resultaten van ASML in het derde kwartaal waren geen verrassing, stelden de analisten van UBS.

  De EBIT in het afgelopen kwartaal was 1 procent hoger dan voorzien, maar de outlook voor het lopende vierde kwartaal dan weer 4 procent lager. "We verwachten geen grote aanpassingen aan de consensus voor 2021 en 2022."

  Door vertragingen in de aanvoerketen en interne kwesties zei ASML dit jaar een omzetgroei van 35 procent te zullen benaderen, waar het eerder opmerkte ongeveer op 35 procent uit te komen. In combinatie met een omzetoutlook van 4,9 tot 5,2 miljard euro voor het vierde kwartaal met een brutomarge van 51 tot 52 procent zullen analisten hun taxaties echter nauwelijks aanpassen, voorziet UBS.

  Het aandeel ASML handelde donderdag 0,1 procent hoger op 658,00 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • ABN AMRO rondt verkoop Maas Capital af
  21-10-2021 10:18 - Focus beleggingen op duurzaamheid en digitalisering.

  (ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft de verkoop afgerond van Maas Capital. Dat maakte de bank donderdag bekend.

  De desinvestering werd al aangekondigd op 8 juni dit jaar. Het onderdeel bezat een portefeuille met belangen in bedrijven die zich bezighouden met vervoer, ofshore-dienstverlening en andere diensten.

  Door de verkoop verbeteren de kapitaalratio's van de bank iets. De bank wil voortaan vooral belangen nemen in duurzame sectoren en digitalisering.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: zeer geleidelijk herstel Sligro
  21-10-2021 10:17 - ING handhaaft Houden advies.

  (ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft in het derde kwartaal een zeer geleidelijk herstel van de vraag gezien, vooral in de horeca. Dit stelde analist Hans D'Haese van ING.

  De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 556 miljoen euro, hetgeen minder is dan de 624 miljoen euro waar ING op mikte. Ook viel de omzet noemenswaardig lager uit dan de omzet van voor de coronacrisis.

  "Sligro zag een herstel in vrijwel alle klantsegmenten, maar hoewel de sector hospitality sterk herstelde, was de groei in zorg en catering minder uitgesproken", aldus de analist. Waar de omzet uit tabaksverkoop afgelopen jaar nog scherp steeg, daalde de omzet hier juist met 36 miljoen euro in de eerste drie kwartalen van dit jaar, vanwege wijzigingen in de regelgeving.

  Op basis van deze cijfers, verwacht ING dat de consensusverwachtingen voor heel 2021 licht neerwaarts bijgesteld zullen worden.

  ING handhaafde het Houden advies op Sligro met een koersdoel van 19,00 euro. Het aandeel daalde donderdagochtend met 0,4 procent tot 23,80 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Analyse: nieuwe instroom zal bitcoin nog hoger zetten
  21-10-2021 10:06 - Na lancering eerste ETF.

  (ABM-Crypto) Bitcoin kan de komende weken verder stijgen. Dit is de verwachting van verschillende marktexperts.

  De cryptomunt bereikte woensdag een recordprijs van 66.930 dollar volgens Coinmarketcap.

  Deze week lanceerde ProSahres een bitcoin futures ETF en die lijkt het goed te doen.

  Analisten wijzen erop dat de komende maanden er meer ETF's gelanceerd zullen worden, waardoor meer institutioneel geld richting bitcoin zal vloeien. En dat kan de prijs van de munt nog verder opdrijven, denken zij.

  Donderdag kost een bitcoin 65.295 dollar.

  Door: ABM Crypto News
  Onderdeel van ABM Financial News

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: gemengde boodschap Just Eat Takeaway.com
  21-10-2021 10:06 - ING sluit verkoop Amerikaanse tak op termijn niet uit.

  (ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway.com heeft een verdeelde boodschap afgegeven in aanloop naar de beleggersdag vandaag. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING donderdag.

  Volgens Hesselink sloeg de maaltijdbezorger op twee punten de plank mis, terwijl op een ander vlak de verwachtingen werden overtroffen. Bovendien insinueerde Just Eat Takeaway.com dat het op termijn bereid lijkt om op termijn zijn Amerikaanse tak toch weer van hand te doen, aldus de analist.

  Voor wat betreft 2022 vallen de verwachtingen tegen volgens ING. De voorziene groei van de brutotransactiewaarde zal wat lager zijn dan verwacht, terwijl het EBITDA-verlies groter zal zijn dan waar de consensus op mikt. 

  De verwachtingen voor de lange termijn geven volgens Hesselink een gemengd beeld. De voorziene groei van de brutotransactiewaarde zal wat minder sterk zijn dan verwacht, maar de ramingen voor de EBITDA-marge zijn juist een stuk beter dan verwacht. Voor de langere termijn mikt Just Eat Takeaway.com op een aangepaste EBITDA-marge van meer dan 5 procent.

  Als deze outlook wordt gehaald, dan is de huidige waardering van het aandeel aantrekkelijk, vindt Hesselink. Tegen 2026 zal het bedrijf immers nog steeds met dubbele cijfers groeien. "De verwachtingen op korte termijn vallen tegen, maar de outlook voor de lange termijn is geruststellend", oordeelde Hesselink.

  De analist wees verder nog op een presentatie van de maaltijdbezorger, waarin het aangeeft dat consolidatie op de markt voor thuisbezorging in de Verenigde Staten "onvermijdelijk is. De maaltijdbezorger verwacht deel uit te maken van die consolidatie "vanuit een positie die de strategische waarde van Grubhub reflecteert". Dit impliceert volgens ING dat Just Eat Takeaway.com ervoor openstaat om de Amerikaanse tak te verkopen mits de prijs en het moment juist zijn. "Gezien de kleine positie van de maaltijdbezorger in de VS zijn ze geen koper", aldus Hesselink.

  ING handhaafde het koopadvies voor Just Eat Takeaway.com met een koersdoel van 125,00 euro. Het aandeel daalde vanochtend met 2,3 procent tot 70,13 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Kleiner verlies voor GeoJunxion
  21-10-2021 09:50 - Kaartenspecialist verdubbelt omzet tot ruim 2 miljoen euro.

  (ABM FN-Dow Jones) GeoJunxion heeft in het afgelopen anderhalf jaar een kleiner nettoverlies geleden dan in 2019, door een hogere omzet en het wegvallen van een afwaardering. Dat maakte de kaartenspecialist, voorheen bekend als AND, donderdag bekend.

  Het nettoverlies bedroeg in de achttien maanden tot 30 juni 2,2 miljoen euro. In heel 2019 werd nog een verlies geboekt van krap 4 miljoen euro.

  De omzet steeg van 1,1 miljoen in 2019 naar 2,4 miljoen euro in 2020/2021, vooral door omzet uit niet-terugkerende diensten.

  "Het was een periode waarin veel gebeurde en het bedrijf een complete metamorfose onderging", zei CEO Ivo Vleeschouwers.

  Het operationele resultaat daalde van 4,9 miljoen euro negatief tot 2,1 miljoen euro negatief. Een afwaardering van 2,8 miljoen in 2019 viel weg in de nieuwe periode van achttien maanden. De personeelskosten waren hoger. GeoJunxion had in de afgelopen periode gemiddeld 17 mensen voltijd in dienst.

  Het eigen vermogen steeg van 10,9 miljoen euro eind 2019 naar 11,7 miljoen euro halverwege 2021. Het vermogen per aandeel daalde van 2,60 naar 2,03 euro, door de uitgifte van nieuwe aandelen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: Unilever heeft prijskracht
  21-10-2021 09:44 - Volumes volgens ING wel tegenvaller.

  (ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft met de cijfers over het derde kwartaal positief verrast met de hogere prijzen dat het rekende voor zijn producten, maar de verkochte volumes vielen dan weer tegen. Dit stelde analist Reginald Watson van ING donderdag.

  De volumedaling van 1,5 procent schreef de analist toe aan enerzijds een lastige vergelijkingsbasis en anderzijds het slechte weer.

  Maar de prijzen, goed voor 4,1 procent groei, laten zien dat Unilever in staat is om de hogere kosten door te berekenen aan de klant, en dat is goed nieuws, vindt ING. Reden ook dat de marge-outlook voor heel 2021 onveranderd blijft.

  Over de thee-tak, die per 1 oktober apart is gezet en waarvoor de opties worden onderzocht, schreef Watson dat een verkoopprijs van 5,5 miljard euro haalbaar lijkt.

  ING heeft een koopadvies op Unilever met een koersdoel van 58,90 euro. Het aandeel steeg donderdag 0,5 procent naar 45,55 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: Randstad aan kop op licht lager Damrak
  21-10-2021 09:19 - Unilever ook hoger na cijfers.

  (ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste donderdag kort na de beursgong 0,2 procent lager op 803,77 punten, terwijl de Midkap 0,6 procent prijs gaf. 

  Onder de hoofdaandelen gingen de duimen omhoog voor de cijfers van Randstad. De uitzender won 3 procent. Ook de cijfers van Unilever werden met een bescheiden winst van 1 procent positief ontvangen. ASML klom daarnaast ruim een half procent, na een verlies van bijna 4 procent na cijfers op woensdag. 

  Een update van Just Eat Takeaway werd niet beloond. Het aandeel daalde bijna 3 procent.

  In de AMX verloor Intertrust 3 procent na cijfers. WDP ging aan kop met een koerswinst van 0,7 procent. 

  Onder de kleinere aandelen bleven grote uitschieters achterwege. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • MKB Nedsense investeert in waterstofstart-up
  21-10-2021 09:01 - Investering van 1,8 miljoen euro.

  (ABM FN-Dow Jones) MKB Nedsense heeft een belang genomen in TIB-TEC, een in Zwitserland gevestigde waterstof start-up die een beschermde technologie commercialiseert waarmee het mogelijk is om groene waterstof te produceren en te gebruiken. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend.

  MKB investeerde 1,8 miljoen euro. Een derde van dit bedrag wordt in cash voldaan en tweederde in nieuwe aandelen MKB Nedsense.

  TIB-TEC werkt wereldwijd met licentieverlening en is verantwoordelijk voor marketing, verkoop, distributie van de TIB-TEC-technologie aan bedrijven binnen de toepassingsgebieden stroomopwekking, mobiliteit en industrie. De inkomstenstroom van TIB-TEC zal komen uit uit eenmalige vergoedingen voor technologie en terugkerende licentievergoedingen.

  De productontwikkeling verkeert in de laatste fase en TIB-TEC verwacht in de loop van 2022 de eerste overeenkomsten met afnemers te sluiten, aldus MKB Nedsense.

  TIB-TEC opereert in meerdere landen waaronder het Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. TIB-TEC treft voorbereidingen voor een beursnotering aan de Zwitserse beurs.

  "MKB Nedsense geeft met deze investering invulling aan haar doelstelling om in technologiebedrijven te investeren. TIB-TEC beschikt over bewezen technologie en heeft een groot potentieel om waarde te creëren door het ontwikkelen van nieuwe toepassingen en het veroveren van diverse markten en marktsegmenten", aldus de investeerder.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beach Point Capital meldt kleiner belang in Renewi
  21-10-2021 08:45 - Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

  (ABM FN-Dow Jones) Beach Point Capital Management heeft een kleiner belang in Renewi gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 18 oktober 2021.

  Beach Point meldde een kapitaalbelang van 2,44 procent met een stemrecht van 2,99 procent.

  De vorige melding dateert van 1 januari 2021. Toen bedroeg het kapitaalbelang 3,21 procent met een stemrecht van 3,86 procent.

  Wet op het financieel toezicht

  De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: Randstad overtreft verwachtingen
  21-10-2021 08:41 - Jefferies ziet in outlook 9 tot 10 procent groei in vierde kwartaal.

  (ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in het derde kwartaal van dit jaar het beter gedaan dan waar in de analistenconsensus van werd uitgegaan en dan Manpower eerder deze week meldde. Dit bleek donderdag uit een eerste analyse van de resultaten van de bemiddelaar in werk uit Diemen door zakenbank Jefferies.

  Daarin verwees de bank naar de autonome omzetgroei van 20,7 procent bij een verwachte 19,8 procent en een onderliggende EBITA die met 298 miljoen euro 6 procent boven de gemiddelde verwachting van de analisten lag. Jefferies ging vooraf uit van 282 miljoen euro.

  "Deze resultaten zijn veerkrachtiger dan die van sectorgenoten", concludeerde analist Kean Marden.

  De outlook van het bedrijf suggereert volgens Jefferies dat de autonome groei in het vierde kwartaal kan uitkomen op 9 tot 10 procent, waar in de consensus tot nu toe gerekend wordt op 8,3 procent.

  Jefferies heeft het advies voor het aandeel Randstad op Underperform staan met een koersdoel van 46,00 euro.

  Randstad sloot woensdag op een groen Damrak 1,2 procent hoger op 60,02 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.