VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • NSI koopt Amsterdams kantoorpand
  27-03-2020 07:14 - Transactie ter waarde van 34 miljoen euro.

  (ABM FN-Dow Jones) NSI heeft voor 34 miljoen euro het kantoorgebouw ONE20 in Amsterdam gekocht. Dit meldde het Nederlandse vastgoedfonds vrijdag voorbeurs.

  Het pand, met een oppervlakte van bijna tienduizend vierkante meter, ligt aan de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk. Het bruto aanvangsrendement bedraagt 3,5 procent.

  Het pand huist momenteel vier huurders. De EPRA-bezettingsgraad bedraagt 69 procent. Deze zal per 1 juli stijgen tot 76 procent, dankzij een inmiddels ondertekende nieuwe huurovereenkomst.

  De acquisitie past naar eigen zeggen binnen de strategie van NSI om aantrekkelijke clusters te creëren rondom grote openbaarvervoerknooppunten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Trump en Xi praten over coronavirus
  27-03-2020 07:03 - VS en China werken nauw samen volgens Trump.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president heeft een "erg goed" telefoongesprek gehad met de Chinese president Xi Jinping over de bestrijding van het coronavirus. Dit meldde de Amerikaanse president vrijdag op Twitter.

  Volgens Trump spraken de twee over het coronavirus, dat grote delen van de wereld momenteel verwoest.

  "China heeft al veel meegemaakt en heeft veel geleerd over het virus. We werken nauw samen", aldus Trump.

  Xi riep volgens de South China Morning Post op tot eenheid en om internationaal meer samen te werken om de verspreiding van het virus te stoppen en de economie weer aan de praat te krijgen. 

  "Het virus kent geen grenzen en de pandemie is onze gezamenlijke vijand", citeerde de krant Xi.

  Ook zou Xi volgens de Chinese krant voorzichtig de VS hebben opgeroepen China minder vijandig te bejegenen.

  Er waren de nodige spanningen tussen de twee landen, mede omdat Trump meermaals het coronavirus aanduidde als 'het Chinese virus'.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen openen in het rood
  27-03-2020 06:48 - Ondanks groen slot op Wall Street.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen koersen vrijdag af op een lagere opening.

  IG voorziet een openingsverlies van 76 punten voor de Duitse DAX, een min van 15 punten voor de Franse CAC 40 en een daling van 84 punten voor de Britse FTSE 100.

  De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag hoger gesloten na een eindsprint in de middaghandel.

  Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets waren beleggers positief over het stimuleringspakket dat de Amerikaanse Senaat goedkeurde. "Daarbovenop kwam de G-20 ook met een optimistische boodschap over de coronacrisis", aldus Madden.

  De Groep van 20 meest geïndustrialiseerde landen hield donderdag een videoconferentie waarna ze afspraken zich volledig in te zetten om de gezondheidscrisis te bestrijden. Ook op economisch gebied zullen de landen alles doen wat nodig is om de impact van de coronacrisis te bestrijden.

  "De eensgezindheid van wereldleiders geeft de markt vertrouwen", aldus Madden.

  Op macro-economisch vlak was er in Europa aandacht voor een aantal vertrouwenscijfers. In Duitsland bleek het consumentenvertrouwen voor april flink te zijn gedaald en met een indexstand van 2,5 ook beduidend onder de verwachting van 7,5 te zijn uitgekomen. De Franse ondernemer zag het deze maand duidelijk minder zitten en zorgde voor een vertrouwensindex die kelderde van 105 naar 95.

  De Britse detailhandelsverkopen liepen in februari op maandbasis met 0,3 procent terug bij een stabiel verloop op jaarbasis.

  De Bank of England heeft donderdag de rente niet verder verlaagd. Op 11 maart verlaagde de centrale bank de rente al met 50 basispunten en op 19 maart met nog eens 15 basispunten tot 0,1 procent, om de economie te steunen in de strijd tegen het coronavirus. Ook het opkoopprogramma van 645 miljard Britse pond bleef ongewijzigd.

  Verder heeft de Europese Centrale Bank bekendgemaakt dat in het nieuwe opkoopprogramma naar aanleiding van de coronaviruspandemie geen limieten worden gesteld aan de hoeveelheid staatsleningen die de centrale bank per lidstaat kan opkopen.
   
  Bedrijfsnieuws

  Airbus won donderdag in Parijs liefst 20,5 procent. De komende drie weken wordt de productie in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland op een laag pitje gezet. Frankrijk en Spanje liggen bij Airbus inmiddels al helemaal plat.

  ABN AMRO heeft een verlies van 200 miljoen dollar geleden bij zijn clearing-bedrijf in de Verenigde Staten, waar de bank de posities van een klant heeft gesloten, omdat deze niet aan zijn marginverplichtingen kon voldoen. De koers van het aandeel van de bank verloor donderdag 3,7 procent aan waarde.

  De Franse distillateur Pernod Ricard heeft het ginlabel Monkey 47 volledig ingelijfd. Dit meldde het Franse bedrijf donderdag, zonder financiële details te geven. Het aandeel Pernod steeg 1,8 procent.

  Umicore schrapt het slotdividend en trekt eveneens de vooruitzichten voor 2020 in als gevolg van de corona-uitbraak. Het aandeel daalde 3,5 procent.

  Glencore ziet tot nog toe wel wat impact van de corona-uitbraak, maar dan met name bij kleinere faciliteiten in Afrika, Canada en Colombia, zei het grondstoffenconcern donderdag in een update. Het aandeel daalde 1,3 procent.

  Infineon schrapt zijn outlook voor zijn gebroken boekjaar 2020 vanwege de virusuitbraak. De Duitse chipfabrikant verwacht met name in de tweede jaarhelft, tussen april en oktober, problemen door de maatregelen die overheden hebben genomen om de uitbraak in te dammen. Het aandeel steeg toch 2,7 procent.

  Euro STOXX 50         2.847,78 (+1,7%)
  STOXX Europe 600        321,38 (+2,6%)
  DAX                  10.000,96 (+1,3%)
  CAC 40                4.543,58 (+2,5%)
  FTSE 100              5.815,73 (+2,2%)
  SMI                   9.203,98 (+2,4%)
  AEX                     482,99 (+1,6%)
  BEL 20                3.004,43 (+2,9%)
  FTSE MIB             17.369,38 (+0,7%)
  IBEX 35               7.033,20 (+1,3%)

  AMERIKAANSE AANDELEN

  Wall Street opent vrijdag naar verwachting eveneens in het rood.

  De Amerikaanse beurzen zijn donderdag stevig in het groen gesloten. De aandelenmarkten in New York wisten op te klimmen na een zeldzaam TV-interview met de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, die op de Amerikaanse zender NBC zei dat de centrale bank alles zal doen wat nodig is om de economie in de VS weer op de rit te krijgen wanneer de coronacrisis voorbij is.

  "Beleggers zijn enthousiast over de beleidsmaatregelen die wereldwijd worden genomen", aldus econoom David Rosenberg van Rosenberg Research & Associates, maar volgens hem zijn macro-economische data, zoals donderdag de steunaanvragen, desondanks ontmoedigend.

  Volgens Rosenberg is de markt nog zeer kwetsbaar en zijn er weinig tekenen dat het sentiment op korte termijn veel optimistischer wordt. De econoom is wel iets minder negatief over de outlook na het tweede kwartaal door de noodsteun die overheden en centrale banken bieden.

  De Amerikaanse Senaat stemde vannacht in Washington unaniem in met een steunpakket ter waarde van 2 biljoen dollar, om de economische schade van de coronacrisis op te vangen. Het Huis van Afgevaardigden stemt vrijdag naar verwachting over de wet, waarna president Donald Trump deze kan ondertekenen. Volgens minister van financiën Steven Mnuchin duurt het vervolgens nog zo'n drie weken voor Amerikanen de eerste steun ontvangen.

  Op macro-economisch vlak was er donderdag veel aandacht voor de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten. Die liepen in de week eindigend op 21 maart op naar liefst 3,3 miljoen stuks. Dat lijkt te duiden op een werkloosheid van circa 10 procent, volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank.

  Volgende week vrijdag wordt in de VS het banenrapport over maart gepubliceerd, maar Marey twijfelt of dit rapport wel een representatief beeld zal geven, omdat het gebaseerd is op interviews met werkgevers die doorgaans halverwege de maand worden afgenomen. "Daarmee blijft een deel van de effecten op de arbeidsmarkt buiten beeld", aldus de analist.

  De olieprijs is donderdag toch weer fors gedaald. Op een settlement van 22,60 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,89 dollar of 7,7 procent minder waard.

  Bedrijfsnieuws

  Rich Williams is opgestapt als CEO van Groupon en ook chief operating officer Steve Krenzer heeft zijn functie neergelegd. De reden van het vertrek van de twee bestuurders werd niet vermeld. Aaron Cooper, Groupons topman in Noord-Amerika, is door de raad van bestuur aangesteld als interim-CEO. Het aandeel steeg 4,0 procent.

  Micron Technology boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 405 miljoen dollar, ofwel 0,36 dollar per aandeel. De omzet daalde naar 4,80 miljard dollar. Analisten rekenden op respectievelijk 0,37 dollar per aandeel winst en een omzet van 4,69 miljard dollar. Voor het lopende kwartaal mikt Micron op 4,6 miljard tot 5,2 miljard dollar aan omzet. CEO Sanjay Mehrotra was optimistisch over de cijfers. Het aandeel ging 5,4 procent hoger.

  Caterpillar heeft donderdag de outlook voor 2020 losgelaten en gewaarschuwd dat het resultaat in het eerste kwartaal en daarna door de coronacrisis wordt geraakt. De uiteindelijk effecten kunnen aanzienlijk zijn, maar zijn nog niet exact in te schatten. Meer details worden op 28 april verschaft, wanneer de resultaten over het eerste kwartaal bekend worden gemaakt. Het aandeel steeg 5,8 procent.

  S&P 500 index             2.630,07 (+6,2%)
  Dow Jones index          22.552,17 (+6,4%)
  Nasdaq Composite          7.797,54 (+5,6%)

  AZIE

  De Aziatische beurzen noteerden vrijdag over de brede linie hoger.

  Nikkei 225               18.997,88  (+1,8%)
  Shanghai Composite        2.786,33 (+0,8%)
  Hang Seng                23.481,42 (+0,6%)

  VALUTA

  De euro/dollar noteerde vrijdagochtend op 1,1054. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag werd de munt verhandeld op 1,1040.

  USD/JPY Yen   108,41
  EUR/USD Euro  1,1054
  EUR/JPY Yen   119,84

  MACRO-AGENDA:
  08:45 Consumentenvertrouwen - Maart (Fra)
  13:30 Persoonlijke inkomens en bestedingen - Februari (VS)
  15:00 Consumentenvertrouwen - Maart def. (VS)

  BEDRIJFSNIEUWS
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Ruim 532.000 besmettingen met coronavirus
  27-03-2020 06:41 - Besmettingen in VS lopen hard op.

  (ABM FN-Dow Jones) Er zijn ruim 532.000 besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd, waarbij het aantal in de Verenigde Staten hard oploopt. Dit blijkt vrijdag uit data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

  Van deze 532.692 besmettingen zijn er 81.782 geconstateerd op het vasteland van China. Donderdag waren er in China nog 81.727 gevallen. 

  Na China zijn in Europa Italië en Spanje het zwaarst getroffen, met respectievelijk 80.782 en 57.786 besmettingen.

  Duitsland volgt met 43.938 besmettingen.

  In Nederland zijn momenteel rond de 7.469 geregistreerde besmettingen en in België 6.235.

  In de VS gaat het nu om 85.991 besmettingen, waarmee er in de VS meer gevallen zijn dan in China. Donderdag waren dit er nog 69.171.

  In totaal zijn er inmiddels 24.075 mensen overleden aan het coronavirus en ruim 122.672 mensen hersteld.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  27-03-2020 06:36 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met vrijdag 3 april 2020:

  VRIJDAG 27 MAART 2020
  08:45 Consumentenvertrouwen - Maart (Fra)
  13:30 Persoonlijke inkomens en bestedingen - Februari (VS)
  15:00 Consumentenvertrouwen - Maart def. (VS)

  MAANDAG 30 MAART 2020
  06:30 Producentenprijzen - Februari (NL)
  06:30 Producentenvertrouwen - Maart (NL)
  11:00 Consumentenvertrouwen - Maart def. (eur)
  10:30 Industriële productie - Februari (Bel)
  11:30 Inflatie - Maart (Bel)
  14:00 Inflatie - Maart vlpg. (Dld)
  16:00 Aanstaande woningverkopen - Februari (VS)

  DINSDAG 31 MAART 2020
  00:50 Detailhandelsverkopen - Februari (Jap)
  00:50 Industriële productie - Februari vlpg. (Jap)
  03:00 Inkoopmanagersindex industrie en diensten - Maart (Chi)
  08:45 Inflatie - Maart vlpg. (Fra)
  09:55 Werkloosheid - Februari (Dld)
  10:30 Economische groei - Vierde kwartaal def. (VK)
  11:00 Inflatie - Maart vlpg. (eur)
  11:30 Producentenprijzen - Februari (Bel)
  15:00 Huizenprijzen Case Shiller - Januari (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex Chicago - Maart (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Conference Board - Maart (VS)

  WOENSDAG 1 APRIL 2020
  00:50 Tankan rapport - Eerste kwartaal (Jap)
  01:30 Inkoopmanagersindex industrie - Maart def. (Jap)
  02:45 Inkoopmanagersindex industrie - Maart (Chi)
  08:00 Detailhandelsverkopen - Februari (Dld)
  09:00 Inkoopmanagersindex industrie - Maart (NL)
  09:15 Inkoopmanagersindex industrie - Maart (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex industrie - Maart (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex industrie - Maart def. (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex industrie - Maart def. (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex industrie - Maart def. (eur)
  10:00 Werkloosheid - Februari (eur)
  10:30 Inkoopmanagersindex industrie - Maart def. (VK)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:15 Banenrapport ADP - Maart (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex industrie Markit - Maart def. (VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex industrie ISM - Maart (VS)
  16:00 Bouwuitgaven - Februari (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)

  DONDERDAG 2 APRIL 2020
  11:00 Producentenprijzen - Februari (eur)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Handelsbalans - Februari (VS)
  16:00 Fabrieksorders - Februari (VS)

  VRIJDAG 3 APRIL 2020
  01:30 Inkoopmanagersindex diensten - Maart def. (Jap)
  02:45 Inkoopmanagersindex diensten - Maart (Chi)
  09:15 Inkoopmanagersindex diensten - Maart (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex diensten - Maart (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex diensten - Maart def. (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex diensten - Maart def. (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex diensten - Maart def. (eur)
  10:30 Inkoopmanagersindex diensten - Maart def. (VK)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Februari (eur)
  14:30 Werkgelegenheid en werkloosheid - Maart (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex diensten Markit - Maart def. (VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex diensten ISM - Maart (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  27-03-2020 06:35 - Kwartaalcijferseizoen grotendeels achter de rug.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met vrijdag 3 april 2020:

  VRIJDAG 27 MAART 2020
  - Geen agendapunten

  MAANDAG 30 MAART 2020
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 31 MAART 2020
  13:00 Conagra Brands - Cijfers derde kwartaal (VS)

  WOENSDAG 1 APRIL 2020
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 2 APRIL 2020
  - Geen agendapunten

  VRIJDAG 3 APRIL 2020
  00:00 Constellation Brands - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Belgische bedrijven
  27-03-2020 06:35 - Nodige items.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met vrijdag 3 april 2020:

  VRIJDAG 27 MAART 2020
  07:00 WB - Jaarcijfers
  14:00 Barco - Jaarvergadering
  17:40 Floridienne - Jaarcijfers

  MAANDAG 30 MAART 2020
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 31 MAART 2020
  08:00 Euronav - Jaarcijfers
  00:00 Moury Construct - Jaarcijfers

  WOENSDAG 1 APRIL 2020
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 2 APRIL 2020
  - Geen agendapunten

  VRIJDAG 3 APRIL 2020
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  27-03-2020 06:34 - Agenda langzaamaan leger.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met vrijdag 3 april 2020:

  VRIJDAG 27 MAART 2020
  10:00 Tie Kinetix - Jaarvergadering

  MAANDAG 30 MAART 2020
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 31 MAART 2020
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 1 APRIL 2020
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 2 APRIL 2020
  - Geen agendapunten

  VRIJDAG 3 APRIL 2020
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Gap schort dividend op
  26-03-2020 21:43 - Ook outlook geschrapt.

  (ABM FN-Dow Jones) Gap schrapt zijn outlook voor het boekjaar 2020 en schort het dividend tot nader order op vanwege de coronacrisis. Dit meldde de Amerikaanse kledingretailer donderdag nabeurs.

  Vorige week kondigde Gap al aan zijn fysieke winkels in Noord-Amerika te sluiten vanwege de virusuitbraak. Online is het bedrijf nog wel actief.

  Gezien de onzekerheid rond de duur en impact van COVID-19, schrapt Gap de eerder afgegeven outlook voor zijn huidige boekjaar en wordt er voorlopig geen nieuwe verwachting uitgesproken. Meer informatie volgt bij de eerste kwartaalcijfers in mei.

  De coronacrisis dwingt Gap ook om volledig gebruik te maken van een kredietfaciliteit van 500 miljoen dollar en om de betaling van het eerder aangekondigde kwartaaldividend van 0,2425 in april mogelijk uit te stellen. Voor de rest van 2020 wordt het dividend vooralsnog helemaal geschrapt. Ook zal het bedrijf zijn investeringen dit jaar met 300 miljoen dollar verlagen.

  Het aandeel Gap sloot donderdag 5,9 procent lager.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Daimler zoekt miljardensteun - media
  26-03-2020 21:31 - 10 miljard euro om coronacrisis het hoofd te bieden.

  (ABM FN-Dow Jones) Daimler is in gesprek met meerdere banken over een nieuwe kredietfaciliteit van zeker 10 miljard euro waarmee het de gevolgen van de coronacrisis het hoofd kan bieden. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden.

  De maker van Mercedes-Benz auto's denkt een kredietfaciliteit van 10 miljard tot 15 miljard euro nodig te hebben om de financiële slagkracht te versterken, volgens de bronnen.

  Er wordt volop gesproken met banken en het is niet duidelijk hoe een dergelijke deal eruit komt te zijn of wanneer deze wordt aangekondigd. Volgens Bloomberg op zijn vroegst volgende week. 

  Daimler wilde niet reageren op de berichtgeving, aldus het persbureau.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: AEX op Wall Street
  26-03-2020 21:12 - Index nipt lager.

  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn donderdag vijf van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten. 

  Aegon (-0,85%)
  ArcelorMittal (-0,62%)
  ASML (+0,37%)
  Galapagos (-0,22%)
  ING Groep (-1,66%)
  Philips (+0,36%)
  RELX (-0,46%)
  Royal Dutch Shell (+0,20%)
  Unilever (+0,06%)

  Euro/dollar: 1,1040

  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 482,99 punten, zijn geëindigd op 482,05 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street eindigt flink hoger
  26-03-2020 21:11 - Amerikaanse steunaanvragen stijgen in recordtempo.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag stevig in het groen gesloten. De S&P 500 steeg 6,2 procent op een slot van 2.630 punten. De Dow Jones index sloot 6,4 procent hoger op 22.552 punten en de Nasdaq won 5,6 procent tot 7.798 punten.

  De aandelenmarkten in New York wisten na de opening op te klimmen na een zeldzaam TV-interview met de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, die op de Amerikaanse zender NBC zei dat de centrale bank alles zal doen wat nodig is om de economie in de VS weer op de rit te krijgen wanneer de coronacrisis voorbij is. 

  "Beleggers zijn enthousiast over de beleidsmaatregelen die wereldwijd worden genomen", aldus econoom David Rosenberg van Rosenberg Research & Associates, maar volgens hem zijn macro-economische data, zoals donderdag de steunaanvragen, desondanks ontmoedigend.

  Volgens Rosenberg is de markt nog zeer kwetsbaar en zijn er weinig tekenen dat het sentiment op korte termijn veel optimistischer wordt. De econoom is wel iets minder negatief over de outlook na het tweede kwartaal door de noodsteun die overheden en centrale banken bieden.

  De Amerikaanse Senaat stemde vannacht in Washington unaniem in met een steunpakket ter waarde van 2 biljoen dollar, om de economische schade van de coronacrisis op te vangen. Het Huis van Afgevaardigden stemt vrijdag naar verwachting over de wet, waarna president Donald Trump deze kan ondertekenen. Volgens minister van financiën Steven Mnuchin duurt het vervolgens nog zo'n drie weken voor Amerikanen de eerste steun ontvangen.

  Op macro-economisch vlak was er donderdag veel aandacht voor de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten. Die liepen in de week eindigend op 21 maart op naar liefst 3,3 miljoen stuks. Dat lijkt te duiden op een werkloosheid van circa 10 procent, volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank. 

  Volgende week vrijdag wordt in de VS het banenrapport over maart gepubliceerd, maar Marey twijfelt of dit rapport wel een representatief beeld zal geven, omdat het gebaseerd is op interviews met werkgevers die doorgaans halverwege de maand worden afgenomen. "Daarmee blijft een deel van de effecten op de arbeidsmarkt buiten beeld", aldus de analist.

  De euro/dollar noteerde op 1,1040. De olieprijs is donderdag toch weer fors gedaald. Op een settlement van 22,60 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,89 dollar of 7,7 procent minder waard.

  Bedrijfsnieuws

  Rich Williams is opgestapt als CEO van Groupon en ook chief operating officer Steve Krenzer heeft zijn functie neergelegd. De reden van het vertrek van de twee bestuurders werd niet vermeld. Aaron Cooper, Groupons topman in Noord-Amerika, is door de raad van bestuur aangesteld als interim-CEO. Het aandeel steeg 4,0 procent.

  Micron Technology boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 405 miljoen dollar, ofwel 0,36 dollar per aandeel. De omzet daalde naar 4,80 miljard dollar. Analisten rekenden op respectievelijk 0,37 dollar per aandeel winst en een omzet van 4,69 miljard dollar. Voor het lopende kwartaal mikt Micron op 4,6 miljard tot 5,2 miljard dollar aan omzet. CEO Sanjay Mehrotra was optimistisch over de cijfers. Het aandeel ging 5,4 procent hoger.

  Caterpillar heeft donderdag de outlook voor 2020 losgelaten en gewaarschuwd dat het resultaat in het eerste kwartaal en daarna door de coronacrisis wordt geraakt. De uiteindelijk effecten kunnen aanzienlijk zijn, maar zijn nog niet exact in te schatten. Meer details worden op 28 april verschaft, wanneer de resultaten over het eerste kwartaal bekend worden gemaakt. Het aandeel steeg 5,8 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Olieprijs toch weer fors omlaag
  26-03-2020 19:37 - Impact coronacrisis blijft parten spelen.

  (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag toch weer fors gedaald. Op een settlement van 22,60 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,89 dollar of 7,7 procent minder waard.

  Oliebeleggers blijven zich zorgen maken over de economische impact van de coronacrisis, die ook nadelig is voor de vraag naar olie. Daarnaast is er nog geen oplossing in zicht voor de prijzenoorlog tussen Rusland en Saoedi-Arabië en volgende week lopen de huidige productie-afspraken af.

  Marktanalist Lukman Otunuga van FXTM verwacht daarom dat de olieprijs verder onder druk komt te staan, omdat grote olieproducenten hun output spoedig weer op gaan voeren.

  "Op dit moment is alles mogelijk op de oliemarkten, zelfs een dip tot 15 dollar voor een vat WTI, als er niets verandert", aldus Otunuga, die denkt dat dit niveau eind juni wordt bereikt wanneer de mondiale economische omstandigheden niet verbeteren en Moskou en Riyad hun prijzenoorlog voortzetten.

  Marktstrateeg Stephen Innes van AxiCorp voorziet een hoge mate van volatiliteit op de oliemarkten, met zowel positieve als negatieve bewegingen. Hij denkt dat de olieprijs nog wel even tussen de 20 en 30 dollar blijft hangen met zo nu en dan een dip daaronder.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street gerustgesteld door Powell
  26-03-2020 19:02 - Amerikaanse steunaanvragen stijgen in recordtempo.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen liggen donderdag op koers voor een groen slot. Met nog een paar uur handel te gaan, noteerde de S&P 500 4,4 procent in de plus. De Dow Jones index steeg 4,6 procent en de Nasdaq won 3,6 procent.

  De aandelenmarkten in New York gingen donderdag aanvankelijk een lagere opening tegemoet maar wisten zich op te trekken aan een zeldzaam interview met de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, die op NBC zei dat de centrale bank alles zal doen wat nodig is om de Amerikaanse economie weer op de rit te krijgen wanneer de coronacrisis voorbij is. 

  "Beleggers zijn enthousiast over de beleidsmaatregelen die wereldwijd worden genomen", aldus econoom David Rosenberg van Rosenberg Research & Associates, maar volgens hem zijn macro-economische data, zoals donderdag de steunaanvragen, ontmoedigend.

  Volgens Rosenberg is de markt nog zeer kwetsbaar en zijn er weinig tekenen dat het sentiment op korte termijn veel optimistischer wordt. Rosenberg is wel iets minder negatief over de economische outlook na het tweede kwartaal door de noodsteun die overheden en centrale banken bieden.

  De Amerikaanse Senaat stemde vannacht in Washington unaniem in met een steunpakket ter waarde van 2 biljoen dollar, om de economische schade van de coronacrisis op te vangen. Het Huis van Afgevaardigden stemt vrijdag over de wet, waarna president Donald Trump deze kan ondertekenen. Volgens minister van financiën Steven Mnuchin duurt het vervolgens nog zo'n drie weken voor Amerikanen de eerste steun ontvangen.

  Op macro-economisch vlak was er donderdag veel aandacht voor de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten. Die liepen in de week eindigend op 21 maart op naar liefst 3,3 miljoen stuks. Dat lijkt te duiden op een werkloosheid van circa 10 procent, volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank. 

  Volgende week vrijdag wordt in de VS het banenrapport over maart gepubliceerd, maar Marey twijfelt of dit rapport wel een representatief beeld zal geven, omdat het gebaseerd is op interviews met werkgevers die doorgaans halverwege de maand worden afgenomen. "Daarmee blijft een deel van de effecten op de arbeidsmarkt buiten beeld", aldus de analist.

  De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,1032. Olie werd bijna 6 procenr goedkoper.

  Bedrijfsnieuws

  Rich Williams is opgestapt als CEO van Groupon en ook chief operating officer Steve Krenzer heeft zijn functie neergelegd. De reden van het vertrek van de twee bestuurders werd niet vermeld. Aaron Cooper, Groupons topman in Noord-Amerika, is door de raad van bestuur aangesteld als interim-CEO. Het aandeel steeg 4 procent.

  Micron Technology boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 405 miljoen dollar, ofwel 0,36 dollar per aandeel. De omzet daalde naar 4,80 miljard dollar. Analisten rekenden op respectievelijk 0,37 dollar per aandeel winst en een omzet van 4,69 miljard dollar. Voor het lopende kwartaal mikt Micron op 4,6 miljard tot 5,2 miljard dollar aan omzet. CEO Sanjay Mehrotra was optimistisch over de cijfers. Het aandeel ging 3,8 procent hoger.

  Caterpillar heeft donderdag de outlook voor 2020 losgelaten en gewaarschuwd dat het resultaat in het eerste kwartaal en daarna door de coronacrisis wordt geraakt. De uiteindelijk effecten kunnen aanzienlijk zijn, maar zijn nog niet exact in te schatten. Meer details worden op 28 april verschaft, wanneer de resultaten over het eerste kwartaal bekend worden gemaakt. Het aandeel steeg 3,7 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen sluiten in het groen
  26-03-2020 18:38 - Inhaalslag tijdens middaghandel.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag in de plus geëindigd. De Stoxx Europe 600 sloot 2,6 procent in het groen op 321,38 punten, de Duitse DAX steeg 1,3 procent tot 10.000,96 punten en de Franse CAC 40 sloot 2,5 procent in de plus op 4.543,58 punten. De Britse FTSE 100 eindigde 2,2 procent hoger op 5.815,73 punten.

  Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets waren beleggers positief over het stimuleringspakket dat de Amerikaanse Senaat vannacht goedkeurde. "Daarbovenop kwam de G-20 ook met een optimistische boodschap over de coronacrisis", aldus Madden.

  De Groep van 20 meest geïndustrialiseerde landen hield donderdag een videoconferentie waarna ze afspraken zich volledig in te zetten om de gezondheidscrisis te bestrijden. Ook op economisch gebied zullen de landen alles doen wat nodig is om de impact van de coronacrisis te bestrijden.

  "De eensgezindheid van wereldleiders geeft de markt vertrouwen", aldus Madden.

  Op macro-economisch vlak was er in Europa aandacht voor een aantal vertrouwenscijfers. In Duitsland bleek het consumentenvertrouwen voor april flink te zijn gedaald en met een indexstand van 2,5 ook beduidend onder de verwachting van 7,5 te zijn uitgekomen. De Franse ondernemer zag het deze maand duidelijk minder zitten en zorgde voor een vertrouwensindex die kelderde van 105 naar 95.

  De Britse detailhandelsverkopen liepen in februari op maandbasis met 0,3 procent terug bij een stabiel verloop op jaarbasis.

  De Bank of England heeft donderdag de rente niet verder verlaagd. Op 11 maart verlaagde de centrale bank de rente al met 50 basispunten en op 19 maart met nog eens 15 basispunten tot 0,1 procent, om de economie te steunen in de strijd tegen het coronavirus. Ook het opkoopprogramma van 645 miljard Britse pond bleef ongewijzigd.

  Verder heeft de Europese Centrale Bank bekendgemaakt dat in het nieuwe opkoopprogramma naar aanleiding van de coronaviruspandemie geen limieten worden gesteld aan de hoeveelheid staatsleningen die de centrale bank per lidstaat kan opkopen.

  De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1026. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0916. Olie daalde zo'n 6 procent.
   
  Bedrijfsnieuws

  Airbus won donderdag in Parijs liefst 20,5 procent. De komende drie weken wordt de productie in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland op een laag pitje gezet. Frankrijk en Spanje liggen bij Airbus inmiddels al helemaal plat.

  ABN AMRO heeft een verlies van 200 miljoen dollar geleden bij zijn clearing-bedrijf in de Verenigde Staten, waar de bank de posities van een klant heeft gesloten, omdat deze niet aan zijn marginverplichtingen kon voldoen. De koers van het aandeel van de bank verloor donderdag 3,7 procent aan waarde.

  De Franse distillateur Pernod Ricard heeft het ginlabel Monkey 47 volledig ingelijfd. Dit meldde het Franse bedrijf donderdag, zonder financiële details te geven. Het aandeel Pernod steeg 1,8 procent.

  Umicore schrapt het slotdividend en trekt eveneens de vooruitzichten voor 2020 in als gevolg van de corona-uitbraak. Het aandeel daalde 3,5 procent.

  Glencore ziet tot nog toe wel wat impact van de corona-uitbraak, maar dan met name bij kleinere faciliteiten in Afrika, Canada en Colombia, zei het grondstoffenconcern donderdag in een update. Het aandeel daalde 1,3 procent.

  Infineon schrapt zijn outlook voor zijn gebroken boekjaar 2020 vanwege de virusuitbraak. De Duitse chipfabrikant verwacht met name in de tweede jaarhelft, tussen april en oktober, problemen door de maatregelen die overheden hebben genomen om de uitbraak in te dammen. Het aandeel steeg toch 2,7 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot stevig in het groen. De S&P 500 won zo'n 4 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Ahold Delhaize wil 500 miljoen euro ophalen
  26-03-2020 18:16 - Zevenjarige obligatielening.

  (ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize wil met een zevenjarige obligatielening 500 miljoen euro ophalen. Dit maakte de Zaanse uitbater van supermarkten donderdag nabeurs bekend.

  De obligatie heeft een coupon van 1,75 procent per jaar.

  Ahold Delhaize verwacht dat S&P en Moody’s de lening een rating geven van BBB en Baa1. De obligaties worden genoteerd aan Euronext Amsterdam. 

  De opbrengsten zal Ahold Delhaize gebruiken om oude schulden te herfinancieren en voor algemene doeleinden.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Brill ziet reorganisatiekosten winst drukken
  26-03-2020 18:06 - Omzet wel omhoog in 2019.

  (ABM FN-Dow Jones) Brill heeft in 2019 meer omzet behaald en wist onderliggend ook meer winst te boeken. Dit bleek donderdag nabeurs uit de cijfers van de wetenschappelijke uitgever.

  CEO Peter Coebergh schreef de resultaten toe aan de nieuwe strategie. Maar dit jaar zorgt de corona-uitbraak voor veel onzekerheid, aldus de topman, en dat betekent tegenwind. Het is volgens de uitgever echter nog te vroeg om te kunnen bepalen hoe groot de impact op de resultaten zal zijn.

  De omzet steeg in 2019 met 4 procent naar 37,3 miljoen euro, terwijl de EBITDA zelfs met 23 procent opliep naar 5,3 miljoen euro. Dit leverde desalniettemin een 9 procent lagere winst op van 2,1 miljoen euro. Per aandeel daalde de winst zelfs met 10 procent naar 1,10 euro.

  Onderliggend, dat wil zeggen exclusief eenmalige reorganisatiekosten en dito belastingposten, steeg de winst per aandeel evenwel met 40 procent van 0,96 naar 1,34 euro.

  Brill merkte op dat inmiddels 56 procent van de omzet uit digitale activiteiten komt. De vrije kasstroom steeg van 0,8 miljoen naar 2,1 miljoen euro.

  Wel dividend

  Brill stelt voor om over 2019 een dividend uit te keren van 0,50 euro per aandeel. In het derde kwartaal bekijkt het bedrijf of de omstandigheden het toelaten om een aanvullend interimdividend uit te keren. Over 2018 bedroeg het dividend 0,85 euro per aandeel.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • HAL rekent op negatieve impact coronacrisis
  26-03-2020 18:05 - Flink meer winst in 2019.

  (ABM FN-Dow Jones) HAL Trust doet geen concrete uitspraken over de winstgevendheid in 2020, maar rekent op een negatieve invloed van de gevolgen van de coronacrisis, nadat de winst in 2019 juist nog hard steeg. Dit maakte het investeringsvehikel donderdag nabeurs bekend met de cijfers over 2019.

  "Het is thans onzeker wat de grootte van het effect zal zijn. Dit zal onder meer afhangen van de ontwikkeling van de verspreiding van het virus en de duur van de beperkende maatregelen die door regeringen worden genomen", aldus HAL, dat daarom ook zijn jaarvergadering uitstelt. Die stond gepland voor 19 mei aanstaande.

  Over het boekjaar 2019 stelt HAL vooralsnog wel een dividend voor, "onvoorziene omstandigheden voorbehouden en mits de stand van de liquide middelen dit toelaat”, aldus het bedrijf. HAL wil 5,80 euro per aandeel uitkeren, tegen 5,30 euro per aandeel in 2018.

  Nettovermogenswaarde omhoog

  Afgelopen boekjaar zag HAL de nettovermogenswaarde met 2.670 miljoen euro toenemen, met name dankzij de hogere beurswaarde van GrandVision en Vopak. Daarmee kwam de totale nettovermogenswaarde in 2019 uit op 13.694 miljoen euro, of 164,20 euro per aandeel. Dat was in 2018 11.238 miljoen of 137,57 per aandeel.

  De nettowinst kwam in 2019 uit op 666 miljoen euro, van 155 miljoen euro een jaar eerder.

  Tussen 31 december 2019 tot en met 20 maart 2020 werd de marktwaarde van de belangen in beursgenoteerde ondernemingen en de liquiditeitenportefeuille van HAL met ongeveer 1.750 miljoen euro negatief beïnvloed door koersdalingen.

  Het aandeel HAL sloot donderdag 3,1 procent hoger op 113,20 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Groen slot AEX dankzij eindsprint
  26-03-2020 17:47 - Ondanks volatiliteit lijkt slecht nieuws ingeprijsd.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag na een eindsprint toch in het groen geëindigd. De AEX steeg 1,6 procent tot 482,99 punten.

  "De volatiliteit blijft verbazen", zei vermogensbeheerder Fred van Deijck van Bustelberg Effectenkantoor. De AEX bewoog donderdag tussen 458,63 en 482,99 punten.

  Toch lijkt slecht nieuws inmiddels wel grotendeels ingeprijsd, denkt Van Deijck. Dividendverlagingen en verwachtingen die worden ingetrokken leveren geen heel grote koersdalingen meer op.

  Wat Van Deijck positief noemde is dat er wereldwijd steeds meer samen wordt gewerkt aan het bestrijden van de crisis, terwijl voor de corona-uitbraak landen steeds individualistischer werden met protectionisme en sancties tot gevolg.

  Evenwel het belangrijkste is nu dat het coronavirus onder controle komt.

  Uit Amerika kwam vanmiddag nieuws over de arbeidsmarkt. Er bleken afgelopen week maar liefst 3,3 miljoen eerste steunaanvragen te zijn gedaan. Dat was ruim 3 miljoen meer dan de weer ervoor. Analisten hadden ook op een explosie gerekend vanwege de corona-uitbraak. Het vorige record lag op 695.000, en dat was in 1982.

  Marktanalist Philip Marey van Rabobank zei op basis van deze cijfers te verwachten dat de werkloosheid in de VS is opgelopen tot circa 10 procent.

  Op macro-economisch vlak werd vanochtend al bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen, net als het Franse ondernemersvertrouwen, stevig is gedaald.

  De Europese Centrale Bank is inmiddels begonnen met het opkopen van leningen en heeft door het schrappen van limieten in het nieuwe opkoopprogramma de markt duidelijk gemaakt dat Italië en andere eurozonelanden volop steun kunnen verwachten in hun strijd tegen het coronavirus.

  Toch denken sommige marktvolgers dat de stap van de ECB vooral symbolisch is en dat de centrale bank zich waarschijnlijk wel degelijk zal houden aan de limieten die zijn gesteld door de Europese gerechtshoven.

  Verder stemde de Amerikaanse Senaat vannacht unaniem in met een steunpakket ter waarde van 2 biljoen dollar, om de economische schade van de coronacrisis op te vangen. De wet moet vrijdag nog wel worden goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden.

  De euro/dollar handelde op 1,1026. Olie werd bijna 5 procent goedkoper.

  Stijgers en dalers

  In de AEX was Randstad koploper met een koerswinst van 7,1 procent. De uitzender heeft stevige maatregelen genomen, aldus Van Deijck van Bustelberg Effectenkantoor. Daarmee zal het deze storm weten te doorstaan en beleggers zien in dat het management "doet wat nodig is".

  Galapagos volgde met een stijging van 6,7 procent.

  Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell daalde 1,8 procent, nadat het aandeel in de voorbije dagen nog een indrukwekkend herstel liet zien.

  Unibail-Rodamco-Westfield blijft dalen. Het aandeel sloot donderdag 2,8 procent lager. Daarmee was het vastgoedfonds evenwel niet de sterkste daler.

  ABN AMRO daalde 3,7 procent. De bank leed een verlies van 200 miljoen dollar bij zijn clearing-bedrijf in de Verenigde Staten, waar de bank de posities van een klant heeft gesloten omdat deze niet aan zijn marginverplichtingen kon voldoen. Ook verlaagde Berenberg het koersdoel voor ABN AMRO flink.

  In de AMX was WDP koploper met een koerswinst van 11,5 procent, gevolgd door Aalberts met 9,5 procent. Besi won 7,9 procent.

  Onderin de Midkap noteerden Signify en BAM met verliezen van 3,7 en 3,2 procent.

  In de AScX ging Sligro 7,5 procent hoger en won ICT 7,7 procent.

  Accell daalde daarentegen 3,6 procent. Net als Arcadis besloot Accell donderdag om het dividend te schrappen vanwege de impact van de corona-uitbraak. ING sprak van een verstandig besluit. IEX wees erop dat de fietsenfabrikant na een zwaar 2019 nu midscheeps wordt geraakt door de corona-uitbraak in het juist zo belangrijke voorjaar waarin de meeste fietsen worden verkocht. Gezien de vooruitzichten denkt analist Martin Crum dat "lastige gesprekken met de banken niet te vermijden" zijn.

  AMG en Avantium leverden zelfs 4,5 en 7,7 procent in.

  Tussenstand Wall Street

  Bij de slotgong op het Damrak noteerde Wall Street tot 5,0 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  26-03-2020 16:29 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met vrijdag 3 april 2020:

  VRIJDAG 27 MAART 2020
  08:45 Consumentenvertrouwen - Maart (Fra)
  13:30 Persoonlijke inkomens en bestedingen - Februari (VS)
  15:00 Consumentenvertrouwen - Maart def. (VS)

  MAANDAG 30 MAART 2020
  06:30 Producentenprijzen - Februari (NL)
  06:30 Producentenvertrouwen - Maart (NL)
  11:00 Consumentenvertrouwen - Maart def. (eur)
  10:30 Industriële productie - Februari (Bel)
  11:30 Inflatie - Maart (Bel)
  14:00 Inflatie - Maart vlpg. (Dld)
  16:00 Aanstaande woningverkopen - Februari (VS)

  DINSDAG 31 MAART 2020
  00:50 Detailhandelsverkopen - Februari (Jap)
  00:50 Industriële productie - Februari vlpg. (Jap)
  03:00 Inkoopmanagersindex industrie en diensten - Maart (Chi)
  08:45 Inflatie - Maart vlpg. (Fra)
  09:55 Werkloosheid - Februari (Dld)
  10:30 Economische groei - Vierde kwartaal def. (VK)
  11:00 Inflatie - Maart vlpg. (eur)
  11:30 Producentenprijzen - Februari (Bel)
  15:00 Huizenprijzen Case Shiller - Januari (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex Chicago - Maart (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Conference Board - Maart (VS)

  WOENSDAG 1 APRIL 2020
  00:50 Tankan rapport - Eerste kwartaal (Jap)
  01:30 Inkoopmanagersindex industrie - Maart def. (Jap)
  02:45 Inkoopmanagersindex industrie - Maart (Chi)
  08:00 Detailhandelsverkopen - Februari (Dld)
  09:00 Inkoopmanagersindex industrie - Maart (NL)
  09:15 Inkoopmanagersindex industrie - Maart (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex industrie - Maart (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex industrie - Maart def. (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex industrie - Maart def. (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex industrie - Maart def. (eur)
  10:00 Werkloosheid - Februari (eur)
  10:30 Inkoopmanagersindex industrie - Maart def. (VK)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:15 Banenrapport ADP - Maart (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex industrie Markit - Maart def. (VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex industrie ISM - Maart (VS)
  16:00 Bouwuitgaven - Februari (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)

  DONDERDAG 2 APRIL 2020
  11:00 Producentenprijzen - Februari (eur)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Handelsbalans - Februari (VS)
  16:00 Fabrieksorders - Februari (VS)

  VRIJDAG 3 APRIL 2020
  01:30 Inkoopmanagersindex diensten - Maart def. (Jap)
  02:45 Inkoopmanagersindex diensten - Maart (Chi)
  09:15 Inkoopmanagersindex diensten - Maart (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex diensten - Maart (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex diensten - Maart def. (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex diensten - Maart def. (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex diensten - Maart def. (eur)
  10:30 Inkoopmanagersindex diensten - Maart def. (VK)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Februari (eur)
  14:30 Werkgelegenheid en werkloosheid - Maart (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex diensten Markit - Maart def. (VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex diensten ISM - Maart (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.