VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Futures wijzen op hogere opening Wall Street
  22-02-2019 12:59 - Washington en Beijing werken aan laatste details handelsakkoord.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen vrijdag richting een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

  Vrijwel alle ogen zijn gericht op de uitkomst van de onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten over hun handelsconflict. De verwachting lijken voorlopig te duiden op een gunstige afloop van die besprekingen.

  Zonder verder macro-economische cijfers op de agenda is het in de Verenigde Staten vandaag een beetje Federal Reserve-dag: de voorzitters van de Fed van Atlanta en New York komen te spreken op een onderzoeksdag, de vice-voorzitters van de Fed en een aantal districtsvoorzitters worden verwacht op het zogeheten US Monetary Policy Forum en het monetaire rapport van de Fed wordt vandaag gepubliceerd.

  Olie noteerde vrijdag tot 0,9 procent hoger.

  De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,1336 dollar. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1347 dollar en donderdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1337 dollar op de borden.
  Bedrijfsnieuws

  Bedrijfsnieuws

  Kraft Heinz boekte in het afgelopen kwartaal een lagere aangepaste winst per aandeel, die duidelijk onder de verwachting uitkwam. Ook is de onderneming inmiddels onderwerp van onderzoek van de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission. Het onderzoek van de SEC heeft betrekking op inkooppraktijken van Kraft Heinz, waarbij de aandacht uitgaat naar de boekhouding. Dit zorgde voor een extra kostenpost van 25 miljoen dollar. Kraft Heinz staat sinds oktober vorig jaar bij de SEC op de radar. Het bedrijf boekte een nettoverlies van 12.608 miljoen dollar, dat geheel voor rekening kwam van een afschrijving van in totaal 15.400 miljoen dollar op zijn handelsmerken, waaronder op de goodwill daarvan. Donderdag nabeurs verloor de koers van het aandeel al ruim 20 procent, in de elektronische handel voorbeurs van vrijdag is dat opgelopen naar 21 procent.

  Dropbox boekte in het vierde kwartaal van 2018 beter dan verwachte resultaten. In het afgelopen kwartaal zette Dropbox een verlies in de boeken van 9,5 miljoen dollar, ofwel 0,02 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 37 miljoen dollar, ofwel 0,19 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst kwam uit op 0,10 dollar per aandeel, hetgeen beduidend meer was dan de 0,03 dollar per aandeel een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten op een aangepaste winst van 0,08 dollar per aandeel. Toch lijkt het aandeel ruim vier procent lager te gaan openen.

  Het advies op Citigroup is door Jefferies verhoogd van Houden naar Kopen. Het koersdoel ging van 64,00 dollar 73,00 dollar. Voorbeurs kwam er vrijdag 0,8 procent bij.

  Morgan Stanley verhoogde op zijn beurt het advies voor Intel van Gelijkgewogen naar Overwogen. Intel werd voorbeurs 2,2 procent meer waard.

  Slotstanden

  De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,5 procent lager op 2.774,88 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent verloor op 25.850,63 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 0,4 procent in op 7.459,71 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel SBM Offshore
  22-02-2019 12:46 - Koersdoel naar 23,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft het koersdoel voor SBM Offshore verhoogd met handhaving van een neutraal advies. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van Barclays.

  De Britse bank verhoogde het koersdoel van 19,20 euro naar 23,00 euro, maar liet het advies op Gelijkgewogen staan.

  Barclays is positief over SBM Offshore. De oliedienstverlener is in Brazilië in rustiger vaarwater terechtgekomen en heeft de financiering op orde. Daarnaast zijn de juridische hoofdpijndossiers afgehandeld en is het dividend verhoogd. Ook is er zicht op het binnenhalen van nieuwe orders.

  Barclays wees vrijdag ook op de verwachting van SBM Offshore dat de eerste Guyana-eenheid in 2021 wordt verkocht en dat betekent volgens de bank een versnelling in de kaspositie.

  Het aandeel SBM Offshore noteerde vrijdag op een groen Damrak 0,2 procent hoger op 16,78 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Update: Telefónica leeft toezeggingen overname E-plus niet na
  22-02-2019 12:35 - Commissie stuurt punten van bezwaar.

  (ABM FN-Dow Jones) Telefónica komt de toezeggingen niet na die het had gedaan om van de Europese Commissie goedkeuring te krijgen voor de overname van E-plus in 2014. Dit stelde de Europese Commissie vrijdag in een toelichting.

  De Commissie heeft punten van bezwaar aan Telefónica Deutschland toegezonden op grond van de EU-concentratieverordening. De Commissie stelt dat Telefónica zijn verplichtingen op het gebied van wholesale 4G-toegang niet volledig is nagekomen door bepaalde bestaande wholesaleovereenkomsten.

  “Toezeggingen van de partijen in fusiebesluiten zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat na een fusie of overname daadwerkelijke mededinging wordt gehandhaafd en de consumenten geen schade wordt berokkend”, zei Europees Commissaris voor mededinging Margrethe Vestager in een toelichting.

  Telefónica heeft nu tot 5 april om te reageren. Als de Commissie niet tevreden is met het antwoord kan het een geldboete tot 10 procent van de jaarlijkse mondiale omzet van Telefónica Deutschland opleggen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen licht hoger rond middaguur
  22-02-2019 12:05 - Chinees-Amerikaanse handelsbespreking richting cruciale fase.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger, ook al gaven de spaarzame macro-economische cijfers uit het eurogebied daar weinig aanleiding toe.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een winst van 0,3 procent op 371,32 punten. De Duitse DAX liet een winst zien van 0,6 procent op 11.496,30 punten. De Franse CAC 40 noteerde ook een plus van 0,6 procent met een stand van 5.225,64 punten. De Britse FTSE 100 ging vrijdag rond het middaguur ook al met 0,6 procent omhoog naar 7.206,68 punten.

  China en de Verenigde Staten zijn al een tijd in onderhandeling over hun handelsconflict en die besprekingen lijken nu een essentiële fase in te gaan. De verwachtingen voor de afloop zijn voorlopig gunstig.

  Macro-economisch gezien was het vrijdag geen wilde dag. In het vierde kwartaal heeft de Duitse economie een pas op de plaats gemaakt in vergelijking tot een kwartaal eerder en dat was conform verwachting.

  De Duitse Ifo-index over februari liet een daling zien die met 98,5 ook lager uitkwam dan voorzien.

  De inflatie in de eurozone kwam in januari op maandbasis uit op 1,0 procent negatief, terwijl op jaarbasis de prijzen nog met 1,4 procent stegen.

  Er staan voor vrijdag verder geen macro-economische punten op de agenda.

  Olie noteerde vrijdag verdeeld. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 0,3 procent in het groen op 57,12 dollar, terwijl voor een april-future Brent 67,25 dollar moest worden neergeteld, een plus van eveneens 0,3 procent.

  De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,1339 dollar. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1347 dollar en donderdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1337 dollar op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  BMW en Daimler willen vijf joint ventures oprichten waarmee wereldwijd meer dan 1 miljard euro in mobiliteit wordt geïnvesteerd. BMW en Daimler dikten beiden met 0,7 procent aan.

  Société Générale overweegt volgens Bloomberg honderden tot mogelijk duizenden banen te schrappen bij zijn investeringstak. Het aandeel werd vrijdag 1,5 procent meer waard.

  Telecom Italia handhaaft zijn dividend ondanks zijn verlies over 2018. Het bedrijf maakte een verlies bekend van 1,41 miljard euro tegen een nettowinst over 2017 van 1,12 miljard euro. Het verlies was veel groter dan het verwachte verlies van 487 miljoen euro. Het aandeel won voorlopig 3,2 procent.

  UBS heeft het advies voor het aandeel GlaxoSmithKline verlaagd naar Neutraal. Er ging hier 0,6 procent van de koers af.

  ING heeft het advies voor Unibail-Rodamco-Westfield verlaagd van Kopen naar Houden, waarbij het koersdoel eveneens neerwaarts werd bijgesteld van 255,00 euro naar 148,00 euro. De koers van het aandeel moest 0,8 procent inleveren.

  ASM International heeft in het vierde kwartaal van 2018 flink boven de eigen verwachtingen gepresteerd en besloot het dividend stevig te verhogen. ASMI noteerde vrijdag 8,4 procent hoger.

  Futures Wall Street

  De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het groen.

  De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,5 procent lager op 2.774,88 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent verloor op 25.850,63 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 0,4 procent in op 7.459,71 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Inflatie eurozone loopt terug
  22-02-2019 11:12 - Inflatie ook in tweede meting 1,4 procent in januari.

  (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de eurozone zijn in januari minder snel opgelopen dan een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit een tweede meting door Eurostat.

  Het inflatiecijfer voor afgelopen maand kwam uit op 1,4 procent tegenover 1,5 procent in december.

  De kerninflatie, dat wil zeggen de prijsstijging exclusief de prijzen voor energie, voeding, alcohol en tabak, bedroeg ook in de tweede meting 1,1 procent op jaarbasis. In december was dit 0,9 procent.

  De Europese Centrale Bank streeft naar prijsstabiliteit, wat zou overeenkomen met een inflatie van iets minder dan 2,0 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: ASMI hoger op vlak Damrak
  22-02-2019 10:45 - Cijfers ASMI positief onthaald.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen koersten vrijdag gedurende de ochtend rond de slotstanden van donderdag. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,1 procent op 541,30 punten.

  Volgens ING liepen vooral Chinese beleggers vanmorgen vooruit op een goede afloop van de onderhandelingen over een handelsakkoord, gezien de sterke stijging van Chinese aandelen.

  Amerikaanse en Chinese onderhandelaars schijnen te werken aan intentieverklaringen die de basis moeten vormen voor een definitief akkoord. Ook werd bekend dat China een voorstel heeft gedaan om voor 30 miljard dollar extra agrarische producten van de VS te kopen, waaronder sojabonen, mais en tarwe.

  Investmentmanager Nathan Levy van ING merkte op dat de wereldindex van MSCI sinds Kerstmis al met 15 procent steeg, voornamelijk op positief nieuws over het handelsconflict en vooruitzichten van minder verkrappend beleid van centrale banken. "Risico's zijn er echter nog steeds, en aandelenmarkten zullen niet in dit tempo doorstijgen."

  Beleggers hebben vandaag oog voor de inflatie in de eurozone en Amerika in januari. Vanochtend werd al bekend dat de definitieve economische groei in Duitsland in het afgelopen kwartaal een pas op de plaats heeft gemaakt in vergelijking tot een kwartaal eerder.

  In het derde kwartaal van 2018 kromp de Duitse economie nog met 0,2 procent op kwartaalbasis, terwijl het in het tweede kwartaal nog een groei behaalde van 0,5 procent en van 0,4 procent in de eerste drie maanden. Bovendien daalde het Duitse ondernemersvertrouwen, zo werd eveneens bekend. "De Duitse productiesector is vooral het zorgenkindje op dit moment en vormt een belangrijk neerwaarts risico voor de eurozone", aldus Levy van ING.

  De euro/dollar noteerde op 1,1342. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag bewoog het muntpaar nog op 1,1337 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1331 op de borden. De olieprijzen stegen tot 0,3 procent.

  Stijgers en dalers

  Onder de hoofdaandelen ging ArcelorMittal aan kop met een winst van 3,6 procent, gevolgd door Galapagos met een koerswinst van 1,5 procent na rapportering van cijfers. De biotechonderneming zag in 2018 de omzet verdubbelen, terwijl het nettoverlies flink terugliep. UBS noemde de resultaten beter dan verwacht, terwijl InsingerGilissen vooral wacht op de op handen zijnde Fase 3 data uit de onderzoeksstudies FINCH-1 en FINCH-3 met ontstekingsremmer filgotinib. "De FINCH 1 & 3 Fase 3-resultaten zullen de belangrijkste cijfers zijn in de bestaansgeschiedenis van het bedrijf", aldus analist Jos Versteeg van InsingerGilissen.

  Indexzwaargewicht Unilever noteerde onderaan met ongeveer 1,4 procent verlies. Unibail-Rodamco-Westfield verloor 0,7 procent, nadat ING het aandeel van de kooplijst haalde.

  In de AMX werden de cijfers van ASMI met applaus ontvangen. Analist Edwin de Jong van NIBC sprak tegen ABM Financial News van sterke prestaties en benadrukte dat ASMI het duidelijk beter doet dan sommige sectorgenoten. Het aandeel klom ruim 6,5 procent. AMG won daarnaast 2,6 procent.

  Onder de kleinere aandelen verloor Alfen 4,3 procent, nadat ABN AMRO het aandeel van de kooplijst haalde. De analisten van ABN AMRO spraken van teleurstellende resultaten van Alfen in 2018, met een mix van een zwakker dan verwachte omzet en hoger dan voorziene kosten. Dat was reden voor de analisten om de ramingen voor 2019 en 2020 te verlagen.

  Het lokaal genoteerde Esperite spoot 23,0 procent omhoog. Het stamcelbedrijf sloot een overeenkomst met Polski Bank Komórek Macierzystych (PBKM) voor de verkoop van alle activiteiten van Cryo-Save die gerelateerd zijn aan diens stamcelbank. PBKM is bereid om maximaal 10 miljoen euro te betalen voor de de stamcelbank.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Duits ondernemersvertrouwen verder gedaald
  22-02-2019 10:23 - Ifo-index naar 98,5 in februari.

  (ABM FN-Dow Jones) De Ifo-index voor het ondernemersklimaat in Duitsland is in februari verder gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het onderzoeksinstituut Ifo.

  De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel daalde naar 98,5.

  Er was door economen vooraf gerekend op een stand van 99,0.

  De deelindex voor de huidige situatie daalde naar 103,4 en voor de toekomstige ontwikkeling ging de deelindex naar 93,8. Voor deze laatste index gold vooraf een verwachting van 94,3.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: resultaten Galapagos beter dan verwacht
  22-02-2019 10:05 - UBS handhaaft Neutraal advies.

  (ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft in het vierde kwartaal van 2018 beter gepresteerd dan verwacht. Dit stelden analisten van UBS vrijdag in een rapport.

  De opbrengsten van Galapagos kwamen afgelopen kwartaal uit op 112,8 miljoen euro, hetgeen circa vijftig procent beter was dan waar de consensus rekening mee hield. De operationele winst kwam uit op 8,7 miljoen euro tegen een consensusverwachting van 19,1 miljoen euro negatief. Onder de streep restte een nettowinst van 15,0 miljoen euro, waar analisten mikten op een verlies van 18,9 miljoen euro.

  De operationele kosten vielen volgens UBS wel wat hoger uit, mede door toegenomen investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

  UBS merkte evenwel op dat de markt vooral uitkijkt naar de op handen zijnde Fase 3 data uit de onderzoeksstudies FINCH-1 en FINCH-3 met ontstekingsremmer filgotinib als behandeling tegen reuma.

  UBS heeft een Neutraal advies op Galapagos met een koersdoel van 91,00 euro. Het aandeel steeg vrijdagochtend met 0,6 procent tot 87,72 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: ING haalt Unibail van kooplijst
  22-02-2019 10:03 - Koersdoel naar naar 148,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) ING heeft het advies voor Unibail-Rodamco-Westfield verlaagd van Kopen naar Houden, waarbij het koersdoel eveneens neerwaarts werd bijgesteld van 255,00 euro naar 148,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van ING.

  ING betoogde dat er voor het vastgoedfonds weinig opwaartse impulsen voorhanden zijn. De bank wees op de negatieve dynamiek in de retailsector. ING prijst in zijn model een lagere groei van de huren en een hoger rendement op vastgoed in.

  Daarnaast voorziet ING voor het fonds een hoger risicoprofiel, ofschoon de kwaliteit van het bedrijf in de ogen van de analisten van ING hoger ligt dan van zijn concurrenten.

  Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield noteerde vrijdag op een groen Damrak 0,7 procent lager op 142,76.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: KBC Securities zet HAL Trust op kooplijst
  22-02-2019 09:50 - Koersdoel naar naar 158,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het advies voor HAL Trust verhoogd van Houden naar Accumuleren, waarbij het koersdoel van 150,00 euro naar 158,00 euro ging. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van KBC Securities.

  KBC Securities verwees in zijn rapport naar de cijfers van Coolblue over 2018. Coolblue maakt onderdeel uit van de beleggingsportefeuille van Hal Trust. Coolblue maakte een lager dan verwachte omzetgroei bekend van 13,4 procent op jaarbasis, waar volgens KBC Securities voor HAL Trust een negatieve invloed van 1 procent op de intrinsieke waarde van HAL Trust uit voortvloeit.

  Niettemin noteert het aandeel met een korting 7,4 procent tegen gemiddeld 3 procent in het verleden. De koers noteert bovendien ook nog eens 11,6 procent onder het koersdoel.

  Het aandeel HAL Trust noteerde vrijdag op een groen Damrak 1,1 procent hoger op 135,00 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: vooral resultaten FINCH-studie belangrijk bij Galapagos
  22-02-2019 09:46 - Cashburn aan hoge kant volgens InsingerGilissen.

  (ABM FN-Dow Jones) De jaarcijfers die Galapagos donderdagavond bekendmaakte, zijn voor beleggers en analisten minder spannend dan de op handen zijnde Fase 3 data uit de onderzoeksstudies FINCH-1 en FINCH-3 met ontstekingsremmer filgotinib als behandeling tegen reuma. Dit stelde analist Jos Versteeg van InsingerGilissen vrijdag tegenover ABM Financial News.

  Volgens Versteeg kijkt de markt vooral naar de FINCH 1 & 3 Fase 3-resultaten die Galapagos verwacht aan te kondigen in het eerste kwartaal van dit jaar. Deze zullen volgens de analist vermoedelijk "enorm goed" zijn, nadat de resultaten voor de FINCH 2-studie in patiënten met reuma dit ook al waren. "De resultaten uit de FINCH 2-studie bleken verreweg beter dan die van concurrenten."

  Na bekendmaking van deze resultaten, steeg de koers van het aandeel Galapagos met maar liefst vijftien procent, zo merkte Versteeg op. "De FINCH 1 & 3 Fase 3-resultaten zullen de belangrijkste cijfers zijn in de bestaansgeschiedenis van het bedrijf."

  De jaarresultaten over 2018 noemde Versteeg van minder belang. Galapagos zag in 2018 de omzet verdubbelen, terwijl het nettoverlies flink terugliep. De operationele cashburn, een belangrijke graadmeter voor Galapagos, kwam uit op 158 miljoen euro. Dit noemde Versteeg ietwat aan de hoge kant, maar niet problematisch gezien de sterke kaspositie van het bedrijf. De kas bleek ultimo 2018 met 1.291 miljoen euro gevuld te zijn.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Valuta: euro en dollar nog altijd in evenwicht
  22-02-2019 09:28 - Handelsbesprekingen China en VS is eerste aandachtspunt.

  (ABM FN-Dow Jones) De dollar en de euro houden elkaar nog altijd in evenwicht in afwachting van de uitkomst van de onderhandeling tussen China en de Verenigde Staten over het handelsconflict.

  "En dat maakt de valutamarkten nog altijd zeer afwachtend", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Het lijkt er wel op dat een goede uitkomst van die besprekingen al is ingeprijsd. Voor vandaag is de bandbreedte van de euro 1,1325 dollar tot 1,1355 dollar. Een slot vandaag boven dit niveau legt de weg open voor een stijging van de euro naar 1,1485 dollar", aldus Jongbloed.

  De valutahandelaar wees er vrijdag wel op dat de deadline voor de zogeheten 'wapenstilstand' voor importheffingen van negentig dagen door de Amerikaanse president Donald Trump ook nog verlengd kan worden.

  Los van de Brexit, ziet Jongbloed de komende maanden inmiddels nog een ander politiek aandachtsveld en dat betreft een reeks verkiezingen voor het Europees Parlement en in Spanje en België.

  In het vierde kwartaal heeft de Duitse economie een pas op de plaats gemaakt in vergelijking tot een kwartaal eerder en dat was conform verwachting.

  De markt krijgt vandaag een stuk minder macro-economische data voorgeschoteld dan donderdag. In de loop van de ochtend volgt het Duitse ondernemersvertrouwen over februari en aan het einde van de ochtend komt dan nog de definitieve inflatie van de eurozone naar buiten.

  De vertrouwensindex van Duitsland wordt ingeschat op 94,3 tegen 94,2 een maand eerder.

  De consumentenprijzen in de eurozone dalen op maandbasis vermoedelijk met 1,1 procent tegen een vlakke trend in december, maar laten op jaarbasis naar verwachting een plus zien van 1,4 procent. In december stegen de prijzen met 1,6 procent. Als er geen rekening wordt gehouden met de volatiele effecten van voedsel- ene energieprijzen dan dalen de prijzen in januari op maandbasis naar verwachting met 1,5 procent tegen een stijging met 0,5 procent in december. Op jaarbasis wordt voor de kerninflatie 1,1 procent voorzien tegen 1,0 procent in december.

  In de Verenigde Staten is vandaag een beetje Federal Reserve-dag: de voorzitters van de Fed van Atlanta en New York komen te spreken op een onderzoeksdag, de vice-voorzitters van de Fed en een aantal districtsvoorzitters worden verwacht op het zogeheten US Monetary Policy Forum en het monetaire rapport van de Fed wordt vandaag gepubliceerd.

  De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1347 dollar. Ten opzichte van het Britse pond won de Europese munt 0,1 procent en noteerde deze 0,8701 Britse pond.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: Damrak neutraal van start gegaan
  22-02-2019 09:13 - Cijfers ASMI positief ontvangen.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs kende vrijdag een vlakke start van de handelsdag. Kort na de beursgong noteerde de AEX index 0,1 procent lager op 539,81 punten, terwijl de Midkap juist 0,1 procent klom.

  Onder de hoofdaandelen ging Galapagos aan kop met 2,6 procent na rapportering van cijfers. De biotechonderneming zag in 2018 de omzet verdubbelen, terwijl het nettoverlies flink terugliep. Staalconcern ArcelorMittal won daarnaast anderhalf procent.

  Indexzwaargewichten Royal Dutch Shell en Unilever noteerden onderaan met ongeveer een procent verlies.

  In de AMX werden de cijfers van ASMI met applaus ontvangen. Analist Edwin de Jong van NIBC sprak tegen ABM Financial News van sterke prestaties en benadrukte dat ASMI het duidelijk beter doet dan sommige sectorgenoten. Het aandeel klom ruim zes procent. Aperam won daarnaast twee procent.

  Onder de kleinere aandelen verloor Alfen acht procent, nadat ABN AMRO het aandeel van de kooplijst haalde.

  Het lokaal genoteerde Esperite spoot 14,0 procent omhoog. Het stamcelbedrijf sloot een overeenkomst met Polski Bank Komórek Macierzystych (PBKM) voor de verkoop van alle activiteiten van Cryo-Save die gerelateerd zijn aan diens stamcelbank. PBKM is bereid om maximaal 10 miljoen euro te betalen voor de de stamcelbank.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: sterke prestaties ASMI
  22-02-2019 08:50 - NIBC gaat taxaties verhogen.

  (ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft een erg sterke omzet behaald in het vierde kwartaal van 2018 en de verwachtingen voor de komende kwartalen zijn ook prima. Dit zei analist Edwin de Jong van NIBC vrijdag tegen ABM Financial News.

  De analist wees erop dat ASMI het daarmee duidelijk beter doet dan sommige sectorgenoten. En dat dankt ASMI vooral aan zijn blootstelling aan Logic. Dat is het enige segment volgens De Jong dat momenteel nog sterk presteert.

  Algeheel is het voor een herstel wachten tot de tweede jaarhelft, denkt NIBC.

  De Jong zal zijn taxaties voor 2019 vermoedelijk gaan verhogen, en ook het koersdoel. Momenteel hanteert de analist een koopadvies met een koersdoel van 68,00 euro.

  ASM PT

  De cijfers van ASM PT noemde De Jong "teleurstellend", maar dat zit al in de koers, denkt de analist. Vandaar ook dat de koers in Hong Kong vandaag stijgt.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Meer bedrijfsvoertuigen in Nederland verkocht
  22-02-2019 08:22 - Gehele Europese Unie zet weer stap vooruit in januari.

  (ABM FN-Dow Jones) De verkoop van bedrijfsvoertuigen in Nederland is in januari verder gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Europese brancheorganisatie ACEA.

  Het aantal verkochte nieuwe bedrijfsvoertuigen in Nederland steeg vorige maand op jaarbasis met 4,4 procent tot 11.248 voertuigen. In de Europese Unie steeg de verkoop weer en wel met 6,2 procent tot 199.853 wagens. December liet voor de EU nog een afname zien.

  In Duitsland en Frankrijk, landen die in verkochte volumes uitgedrukt toonaangevend zijn in de Europese Unie, lieten in januari met de verkoop nog iets betere plussen zien. In Duitsland ging de verkoop met 15,8 procent omhoog, in Frankrijk met 8,4 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Uitdagend jaar Nigeriaanse tak Heineken voorzien - media
  22-02-2019 08:16 - Belastingen en concurrentie drukken op resultaten.

  (ABM FN-Dow Jones) Nigerian Breweries van Heineken voorziet een uitdagend 2019, vanwege toegenomen belastingen en economische onzekerheid. Dit schreef persbureau Bloomberg.

  Nigerian Breweries overweegt de bierprijzen te verhogen om de marges op peil te houden. Volgens managing director Jordi Bel werd de Nigeriaanse dochter van Heineken in 2018 getroffen door gestegen accijnzen en heviger concurrentie. Bel verwacht dat dit in 2019 niet zal veranderen..

  "In dit klimaat proberen we competitief te blijven en tegelijk de kostenbesparingen en prijsstijgingen door te voeren", zo tekende Bloomberg op.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: ABN AMRO haalt Alfen van kooplijst
  22-02-2019 08:16 - Koersdoel omlaag naar 13,50 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft vrijdag het advies voor Alfen verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 14,80 naar 13,50 euro.

  De analisten van ABN AMRO spraken van teleurstellende resultaten van Alfen in 2018, met een mix van een zwakker dan verwachte omzet en hoger dan voorziene kosten. Dat was reden voor de analisten om de ramingen voor 2019 en 2020 te verlagen. Voor de EBITDA gingen de taxaties met circa 40 procent omlaag.

  ABN AMRO gelooft nog altijd in de producten van Alfen, maar denkt ook dat er een discipline is vereist om de afgegeven EBITDA-doelen te halen.

  Het aandeel Alfen sloot donderdag op 13,10 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursplein 5 wacht vermoedelijk vlakke opening
  22-02-2019 08:12 - Wall Street licht lager.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting nipt lager van start. Wall Street gaf donderdagavond terrein prijs, terwijl het sentiment in Azië vanochtend verdeeld is.

  Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een verlies van 0,1 procent. De AEX index steeg donderdag nog 0,1 procent tot 540,57 punten.

  Beleggers namen donderdag een afwachtende houding aan in afwachting van de uitkomst van gesprekken tussen China en de Verenigde Staten. Gisteren en ook vandaag zijn de Chinese vicepremier Liu He, de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin, aanwezig bij een nieuwe ronde van onderhandelingen in Washington.

  Bronnen wisten zakenzender CNBC donderdag te melden dat onderhandelaars momenteel schriftelijke toezeggingen opstellen, die een doorbraak moeten forceren in de al weer zeven maanden durende handelsoorlog. Volgende week eindigt de 'wapenstilstand', die de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping, eind vorig jaar overeenkwamen in Argentinië.

  Naast de handelsperikelen kregen Amerikaanse beleggers donderdag ook een serie van tegenvallende macrocijfers te verwerken. Onder meer de bedrijvigheid in de regio Philadelphia wordt volgens de laatste stand van de Philly Fed index geconfronteerd met krimp, terwijl de bestaande Amerikaanse woningverkopen onder druk staan.

  De hoofdindices in New York gaven enkele tienden van een procent prijs, waardoor een winstreeks van acht handelsdagen voor techbeurs Nasdaq werd beëindigd.

  Nabeurs stond Kraft-Heinz negatief in de belangstelling. De levensmiddelengigant rapporteerde tegenvallende cijfers, maar maakte ook bekend dat het onderwerp is van een onderzoek van de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission. Het onderzoek van de SEC heeft betrekking op inkooppraktijken van Kraft Heinz. Ook werd het dividend teruggeschroefd. Het aandeel kelderde in de elektronische handel maar liefst 20 procent.

  Een april-future voor een vat ruwe olie daalde donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,4 procent tot 56,96 dollar, terwijl het muntpaar euro/dollar vanochtend stabiel noteerde op 1,1338.

  In Azië noteerden de beurzen vanochtend verdeeld, maar uitschieters bleven achterwege. Wel stond de Australische dollar onder druk, nadat persbureau Reuters meldde dat de Chinese autoriteiten de import van Australische kolen in de ban zouden hebben gedaan. Naar verluidt zou sprake zijn van een vergeldingsactie, nadat Australië vorig jaar het Chinese telecomconcern Huawei uitsloot van het opzetten van het nieuwe 5G-netwerk in het land, uit vrees voor het doorspelen van informatie naar Chinese inlichtingendiensten.

  Beleggers hebben vandaag oog voor de inflatie in de eurozone en Amerika in januari. Vanochtend werd al bekend dat de definitieve economische groei in Duitsland in het afgelopen kwartaal een pas op de plaats heeft gemaakt in vergelijking tot een kwartaal eerder.

  In het derde kwartaal van 2018 kromp de Duitse economie nog met 0,2 procent op kwartaalbasis, terwijl het in het tweede kwartaal nog een groei behaalde van 0,5 procent en van 0,4 procent in de eerste drie maanden.

  Bedrijfsnieuws

  Galapagos zag in 2018 de omzet verdubbelen, terwijl het nettoverlies flink terugliep. De omzet verdubbelde grofweg in 2018 op jaarbasis van 156 miljoen euro tot 318 miljoen euro. Het operationeel verlies daalde met 50 procent tot 45 miljoen euro. De hogere omzet en overige opbrengsten werden voornamelijk behaald door een hogere opbrengsterkenning en hogere succes- en upfrontbetalingen van partners Novartis en AbbVie.

  In het afgelopen kwartaal behaalde Altice USA een omzet van 2,5 miljard dollar, hetgeen meer is dan de 2,4 miljard dollar een jaar eerder. Over heel 2018 steeg de omzet met 2,8 procent tot 9,6 miljard dollar. Daarmee voldeed Altice aan de eigen doelstelling van een omzetgroei van 2,5 tot 3,0 procent.

  In het afgelopen kwartaal behaalde ASMI een omzet van 254,7 miljoen euro en haalde het voor 301,6 miljoen euro aan nieuwe orders binnen. Niet eerder haalde ASMI zo veel orders binnen. Verder behaalde ASMI in het afgelopen kwartaal bij een brutomarge van 41,7 procent een operationele winst van 46,2 miljoen euro.

  Esperite sloot een overeenkomst met Polski Bank Komórek Macierzystych (PBKM) voor de verkoop van alle activiteiten van Cryo-Save die gerelateerd zijn aan diens stamcelbank. PBKM is bereid om maximaal 10 miljoen euro te betalen voor de de stamcelbank.

  Arcadis onderzoekt samen met Deloitte en stedenbouwkundig bureau PosadMaxwan voor de gemeente Amsterdam de mogelijkheden voor één of meerdere mobiliteitshubs in de nieuw te bouwen wijk Strandeiland.

  Slotstanden Wall Street

  De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,5 procent lager op 2.774,88 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent verloor op 25.850,63 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 0,4 procent in op 7.459,71 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Duitse economie maakt pas op de plaats
  22-02-2019 08:09 - Op jaarbasis wel groei in vierde kwartaal.

  (ABM FN-Dow Jones) In het vierde kwartaal heeft de Duitse economie een pas op de plaats gemaakt in vergelijking tot een kwartaal eerder. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek, die een raming van 14 februari bevestigden.

  In vergelijking tot het vierde kwartaal van 2017 groeide het Duitse bruto binnenlands product evenwel met 0,9 procent. Aangepast voor kalendereffecten ging het om een toename van 0,6 procent.

  In het derde kwartaal van 2018 kromp de Duitse economie met 0,2 procent op kwartaalbasis, terwijl het in het tweede kwartaal nog een groei behaalde van 0,5 procent en van 0,4 procent in de eerste drie maanden.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Esperite wil stamceldivisie Cryo-save verkopen
  22-02-2019 07:46 - Maximaal bod van 10 miljoen euro.

  (ABM FN-Dow Jones) Esperite heeft een overeenkomst gesloten met Polski Bank Komórek Macierzystych (PBKM) voor de verkoop van alle activiteiten van Cryo-Save die gerelateerd zijn aan diens stamcelbank. Dit maakte het Zutphense stamcelbedrijf vrijdag voorbeurs bekend.

  Onder de overeenkomst krijgt PBKM tot 30 juni dit jaar exclusief de kans om boekenonderzoek te doen naar de activiteiten van Cryo-Save, dat een dochterbedrijf is van Esperite. PBKM is bereid om maximaal 10 miljoen euro te betalen voor de de stamcelbank. Er is vooralsnog geen overeenkomst bereikt over welke schulden PBKM zal overnemen.

  Verder liet Esperite weten dat het Back-Up and Storage Agreement met PBKM heeft gesloten, wat erop neerkomt dat de opslag van alle stamcellen van Cryo-Save nu voor rekening komt van PBKM. Deze overeenkomst loopt vijf jaar en kan vervolgens worden verlengd. PBKM heeft hiervoor een lening verstrekt aan Cryo-Save ter waarde van 800.000 euro en voor een periode van 6 maanden.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.