VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Wall Street begroet Biden met groene koersen
  20-01-2021 12:52 - Netflix stevig hoger na kwartaalcijfers.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten gaan woensdag, in aanloop naar de inauguratie van Joe Biden, in het groen van start.

  De futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,4 procent hoger en op de Nasdaq 0,8 procent. 

  "De inauguratie van president Joe Biden in de Verenigde Staten is het hoogtepunt van de dag en Biden zal in de komende tijd de economie willen aanjagen", stelden de marktvorsers van SEB. "Dit zal een terugkerend thema zijn in de komende weken."

  Marktanalist Stefan Koopman van Rabobank verwacht niet, gezien alle getroffen maatregelen, dat de ceremonie vandaag uitloopt op nieuwe rellen.

  Dinsdag kreeg Biden al steun van Janet Yellen, die de nieuwe minister van financiën in de VS wordt. Zij zei dinsdag in een hoorzitting voor de Senaat dat een langere en pijnlijke recessie dreigt als het Congres niet spoedig een nieuw steunpakket accordeert. De voormalige Fed-voorzitter wil dat beleidsmakers alles uit de kast trekken om het herstel van de Amerikaanse economie aan te jagen. "In de komende maanden hebben we meer steun nodig om het vaccin uit te rollen en scholen weer te kunnen openen."

  Naast de inauguratie zijn er vandaag weer de nodige kwartaalcijfers en kan de markt ook reageren op de cijfers die Netflix dinsdagavond publiceerde.

  De macro-economische agenda is vrijwel leeg, met uitzondering van het vertrouwen onder de huizenbouwers.

  De euro/dollar handelde op 1,2114. Olie werd circa een procent duurder.

  Bedrijfsnieuws

  De abonneegroei van Netflix viel duidelijk mee en de videodienst liet zich positief uit over de vrije kasstroom. "In 2021 verwachten we dat de vrije kasstroom ongeveer neutraal zal zijn”, meldde Netflix dinsdagavond. Voorheen werd nog uitgegaan van een uitstroom. De kwartaalupdate was voor UBS aanleiding om een koopadvies voor Netflix te geven met een koersdoel van 650 dollar. Het aandeel opent vermoedelijk 14 procent hoger.

  Verder zijn er vandaag cijfers van Morgan Stanley, Procter & Gamble en United Health. Vanavond is Alcoa nog aan de beurt.

  Slotstanden

  De S&P 500 index klom dinsdag 0,8 procent tot 3.798,91, de Dow Jones index werd 0,4 procent meer waard op 30.930,52 punten. Technologiebeurs Nasdaq kon 1,5 procent bijschrijven en eindigde op 13.197,18 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • UnitedHealth ziet winst dalen
  20-01-2021 12:48 - Omzet wel omhoog.

  (ABM FN-Dow Jones) UnitedHealth heeft in het vierde kwartaal van 2020 de winst zien dalen, ondanks een omzetstijging. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Amerikaanse gigant in zorg en verzekeringen. 

  De winst bedroeg in het vierde kwartaal 2,21 miljard dollar, ofwel 2,30 dollar per aandeel, tegenover 3,54 miljard dollar een jaar eerder. 

  Op aangepaste basis kwam de winst uit op 2,52 dollar per aandeel. Analisten die bijdroegen aan de consensus van FactSet hadden op 2,41 dollar per aandeel gerekend. 

  De omzet van UnitedHealth steeg wel, van 60,9 naar 65,5 miljard dollar. Ook hiermee verraste het bedrijf positief. Analisten rekenden vooraf op een omzet van 65,0 miljard dollar. 

  In heel 2020 bedroeg de omzet 257,1 miljard dollar. Dit leverde een nettowinst op van 16,03 dollar per aandeel en een aangepast winst van 16,88 dollar per aandeel. 

  Outlook 

  Voor 2021 rekent UnitedHealth op een nettowinst van 16,90 tot 17,40 dollar per aandeel, of op aangepaste basis van 17,75 tot 18,25 dollar per aandeel. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen hoger rond middaguur
  20-01-2021 12:16 - Beleggers ervaren nog geen kantelmoment.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag hoger, waarmee de opwaartse trend behouden blijft.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een plus van 0,6 procent op 408,60 punten. De Duitse DAX liet ook een stijging zien van 0,6 procent naar 13.897,80 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van eveneens 0,6 procent met een stand van 5.630,57 punten. De Britse FTSE won woensdag 0,1 procent naar 6.716,43 punten.

  In aansluiting op dinsdag lijkt ook woensdag een positieve dag te worden in aanloop naar de beëdiging van Joe Biden als president van de Verenigde Staten.

  De Duitse producentenprijzen lieten in december zowel op maand- als op jaarbasis een stijging zien. De Britse consumentenprijzen stegen in december eveneens, na in november op maandbasis nog een daling te hebben laten zien. Hier zat geen verrassing in. De Britse producentenprijzen bleven in december met een plus van 0,3 procent constant, terwijl op jaarbasis er nog steeds sprake was van een daling, maar minder dan een maand eerder op jaarbasis. Dit was ook iets beter dan verwacht.

  Uit de eurozone kwam voor december de bevestiging van de eerder gemelde trend in de consumentenprijzen, met op jaarbasis inderdaad een daling met 0,3 procent en op maandbasis een plus met hetzelfde percentage.

  In aanloop naar de inauguratie is de macro-economische agenda van woensdag voor wat betreft de Verenigde Staten karig gevuld met alleen het vertrouwen van de Amerikaanse huizenbouwer.
   
  Olie noteerde woensdag hoger. Een februari-future West Texas Intermediate noteerde 1,3 procent in het groen op 53,67 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 56,38 dollar werd betaald, een stijging van 0,9 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,2117. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,2154 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2128 op de borden.
   
  Bedrijfsnieuws

  ASML heeft in het vierde kwartaal de eigen doelstellingen ruim gehaald, maar heeft in tegenstellingen tot wat analisten hadden verwacht de outlook voor 2021 niet verhoogd. Voor 2021 rekent ASML op een aanhoudende groei dankzij een sterke markt voor logic en een herstel van het geheugensegment. Er kan meer groei komen, denkt CFO Dassen, maar dan moeten er niet meer beperkingen komen 'op het geopolitieke vlak en de exportcontrole'. De koers van het aandeel ASML noteerde 3,4 procent hoger.

  BASF heeft in het afgelopen kwartaal kans gezien de omzet en het resultaat te verbeteren ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De resultaten vielen ook hoger uit dan de markt had voorzien. De koers van het aandeel noteerde 2,1 procent hoger.
   
  Burberry heeft ook in het afgelopen kwartaal de omzet zien dalen, maar minder hard dan in het voorgaande kwartaal, en verwacht dat in het lopende kwartaal de onderliggende trend doorzet. Het aandeel noteerde een koerswinst van 2,9 procent .

  Compagnie Financiere Richemont heeft de omzet in het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 december, licht zien stijgen. De koers van het aandeel noteerde 1,5 procent hoger.

  In Frankfurt was met name de koers van het aandeel BMW aan de winnende hand met een plus van bijna 4 procent. In Parijs boekten aandelen Michelin, LVMH en Renault koerswinsten van meer dan 2 procent.

  Futures Wall Street

  De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het groen.

  De S&P500 index klom dinsdag op het slot 0,8 procent tot 3.798,91, de Dow Jones index werd 0,4 procent meer waard op 30.930,52 punten. Technologiebeurs Nasdaq kon 1,5 procent bijschrijven en eindigde op 13.197,18 punten. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Video: opmerkelijk sterk vierde kwartaal ASML
  20-01-2021 12:09 - Jos Versteeg van InsingerGilissen handhaaft Aanbevolen advies.

  (ABM FN-Dow Jones) ASML heeft sterk verrast met de cijfers over het vierde kwartaal. Dit concludeerde analist Jos Versteeg van InsingerGilissen woensdag.

  Die meevaller was in de eerste plaats te danken aan DUV, waarvan meer machines werden afgeleverd. En daarnaast was er ook veel dienstverlening, aldus Versteeg. 

  "Maar het gaat natuurlijk om de toekomst." De boekingen liggen met 4,2 miljard euro erg hoog, vindt Versteeg. En ASML verhoogde de verwachtingen voor EUV van 20 naar 30 procent groei.

  Voor heel 2020 rekent ASML op een omzet van 15,7 miljard euro. "En daar zijn ze relatief voorzichtig." ASML ziet wat problemen in China, aldus de analist. Maar als dit meevalt, dan kan 2021 voor meer groei zorgen. 

  InsingenGilissen heeft een Aanbevolen advies op ASML en zal het koersdoel vandaag herzien.

  Klik hier voor: Opmerkelijk sterk vierde kwartaal ASML

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Valuta: inauguratie lijkt geen punt van zorg meer
  20-01-2021 11:37 - ECB in focus.

  (ABM FN-Dow Jones) Met de enorme veiligheidsmaatregelen die zijn getroffen voor de inauguratie van Joe Biden als de volgende president van de Verenigde Staten, lijkt de kans op escalatie nihil, waarmee de aandacht van de valutamarkten verschuift naar het officiële rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdagmiddag.

  "Natuurlijk zal de beëdiging van Biden worden gevolgd, maar de markt voorziet weinig onrust", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "De ECB zal de rente uiteraard niet aanpassen, maar mogelijk dat de toelichting van voorzitter Christine Lagarde wordt aangegrepen om haar te verleiden kleur te bekennen inzake het eventuele beleid voor de verschillen tussen de Duitse lange rente en die van landen als Italië", aldus Koopman.

  De marktanalist legde woensdag uit dat Lagarde in een eerder stadium al eens heeft aangegeven dat het verschil daartussen idealiter niet al te groot moet worden. Onlangs liep de zogeheten spread tussen de Duitse en Italiaanse lange rente in reactie op de politieke onzekerheid in Italië weer wat op, ofschoon het verschil nog altijd ruim kleiner is dan tijdens de financiële crisis het geval was. "Toch is het niet uitgesloten dat de markt graag wil weten of de ECB bereid is na te denken over maatregelen die dat verschil beperken, bijvoorbeeld door een aankoopbeleid. Stel dat Lagarde daarover in die richting iets los laat, heb je kans dat de euro aan kracht wint", aldus Koopman.

  Het Britse pond won woensdag aan kracht nadat op de geldmarkt licht gestegen afgeleide rentes aangaven dat de kans op een negatieve rente in het Verenigd Koninkrijk lager wordt ingeschat. "En die perceptie vond vandaag zijn weg naar een hogere waardering van het Britse pond aldus", aldus Koopman.

  De Duitse producentenprijzen lieten in december zowel op maand- als op jaarbasis een stijging zien. De Britse consumentenprijzen stegen in december eveneens, na in november op maandbasis nog een daling te hebben laten zien. Hier zat geen verrassing in. De Britse producentenprijzen bleven in december met een plus van 0,3 procent constant, terwijl op jaarbasis er nog steeds sprake was van een daling, maar minder dan een maand eerder op jaarbasis. Dit was ook iets beter dan verwacht.

  Uit de eurozone kwam voor december de bevestiging van de eerder gemelde trend in de consumentenprijzen, met op jaarbasis inderdaad een daling met 0,3 procent en op maandbasis een plus met hetzelfde percentage.

  De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,2115 dollar. De Europese munt noteerde 0,5 procent lager op 0,8852 Britse pond. Het Britse pond won woensdag 0,4 procent en noteerde op 1,3692 dollar. De dollar noteerde 0,2 procent lager op 6,4681 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 103,7995 yen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: UBS zet Netflix op kooplijst na cijfers
  20-01-2021 11:27 - Meer zicht op de toekomst volgens bank.

  (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het advies voor Netflix verhoogd van Neutraal naar Kopen, terwijl het koersdoel opwaarts werd bijgesteld van 540 naar 650 dollar.

  UBS werd positiever over het aandeel na de kwartaalcijfers van de streamingdienst op dinsdagavond. Hoewel het bestuur van Netflix in de afgelopen kwartalen terughoudend bleef over de groeiverwachtingen van het aantal abonnementen na de coronacrisis, is UBS van mening dat de mondiale stijging van het aantal abonnementen sterk blijft, zelfs met inachtneming van de toegenomen concurrentie en een al robuuste groei in de eerste helft van 2020.

  Bovendien blijft Netflix investeren in nieuwe content en is er meer zicht op de marges en vrije kasstroom in de komende jaren op basis van meer expliciete uitspraken van het bestuur. "Dit zal de aandacht van beleggers trekken", aldus UBS.

  "In 2021 verwachten we dat de vrije kasstroom ongeveer neutraal zal zijn”, meldde Netflix dinsdagavond. Voorheen werd nog uitgegaan van een uitstroom.

  UBS noemt Netflix "een winnaar op lange termijn", waarbij de focus komt te liggen op een handvol streamingdiensten. Hoewel het aandeel volgens UBS volatiel kan blijven, ziet de Zwitserse zakenbank een aantrekkelijkere verhouding tussen de risico's en het rendement dan het halverwege 2020 zag.

  Het aandeel Netflix opent woensdagmiddag vermoedelijk 13 procent hoger.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Prijspeil eurozone blijft dalen
  20-01-2021 11:05 - Consumentenprijspeil 0,3 procent gedaald.

  (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de eurozone zijn in december op jaarbasis in een zelfde tempo gedaald als in de voorgaande maanden. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Eurostat.

  De consumentenprijzen daalden in december met 0,3 procent, net als in de drie voorgaande maanden. Daarmee was de prijsdaling in december ook conform voorplige cijfers. In juli was de laatste keer dat de prijzen stegen, met 0,4 procent.

  Op maandbasis stegen de prijzen in december overigens wel, met 0,3 procent, en ook dat kwam overeen met de eerdere inflatierapportage

  De kerninflatie, voor de ECB een belangrijke graadmeter, bedroeg in december op jaarbasis 0,2 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: AEX overtuigend hoger
  20-01-2021 10:56 - ASML wint na cijfers.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste woensdag overtuigend hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 1,0 procent op 657,90 punten.

  Ook andere Europese beurzen vonden gedurende de ochtend de weg omhoog, zo zagen analisten van SEB, na groene koersen op Wall Street dinsdagavond, aangewakkerd door een speech van  aankomend minister van financiën Janet Yellen tegenover de Senaat. 
  In Europa trokken industriële namen en aandelen uit de energiesector de kar, terwijl healthcare en nutsbedrijven juist aan waarde inleverden. 

  Desondanks merkte beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx op dat de Nederlandse beurs eruit springt dankzij de goed ontvangen resultaten van ASML. "De chipmachinefabrikant heeft namelijk haar eigen omzetverwachtingen overtroffen", aldus Blekemolen.  

  "De inauguratie van president Joe Biden in de Verenigde Staten is evenwel het hoogtepunt van de dag en Biden zal in de komende tijd de economie willen aanjagen", stelden de marktvorsers van SEB. "Dit zal een terugkerend thema zijn in de komende weken."

  Gisteren kreeg Biden al steun van Janet Yellen, die de nieuwe minister van financiën in de VS wordt. Zij zei dinsdag in een hoorzitting voor de Senaat dat een langere en pijnlijke recessie dreigt als het Congres niet spoedig een nieuw steunpakket accordeert. De voormalige Fed-voorzitter wil dat beleidsmakers alles uit de kast trekken om het herstel van de Amerikaanse economie aan te jagen. "In de komende maanden hebben we meer steun nodig om het vaccin uit te rollen en scholen weer te kunnen openen."
   
  Beleggers lijken volgens investment manager Simon Wiersma van ING vertrouwen te hebben in de woorden van Yellen over een grootscheepse aanpak van de coronacrisis. "Hoop op meer stimulering uit Washington zetten de belangrijkste aandelenindices hoger", aldus Wiersma.

  De euro/dollar noteerde op 1,2123. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2128 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,2114 op de borden. De olieprijzen koersten 1,0 procent hoger.

  Op macro-economisch vlak bleken de Duitse producentenprijzen in december te zijn gestegen. 

  Stijgers en dalers

  Onder de hoofdaandelen steeg Adyen met 3,2 procent en ASML met 2,8 procent na cijfers. Volgens Kepler Cheuvreux overtrof ASML de verwachtingen in het vierde kwartaal van 2020 en liet het zich positiever uit over 2021. Ook Degroof Petercam sprak van beter dan voorziene prestaties en een meevallende outlook. DSM steeg met 2,3 procent, na een koopadvies van Credit Suisse. 

  Ahold Delhaize leverde 1,0 procent in. Credit Suisse verlaagde het koersdoel voor Ahold Delhaize van 25,00 naar 24,00 euro bij handhaving van het Neutraal advies. 

  In de AMX won Aalberts 3,0 procent. Handelaar Bert van der Pol van Today's Group wees op een nieuw koopadvies van Morgan Stanley voor Aalberts. ING verhoogde daarnaast het koersdoel voor Aalberts van 35,00 naar 42,40 euro bij handhaving van het koopadvies. 

  Besi steeg met 1,6 procent, maar OCI leverde 0,9 procent in. Volgens Van der Pol verlaagde Exane BNP Paribas het advies voor OCI naar Underperform.

  Onder de kleinere aandelen won Accsys 4,0 procent, maar verloor Heijmans 1,2 procent. 

  Op lokaal niveau won Fastned 8,2 procent. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: ING zet koopadvies op Aedifica
  20-01-2021 10:46 - Koersdoel van 115,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag een initieel koopadvies afgegeven voor Aedifica met een koersdoel van 115,00 euro.

  Volgens analist Francesca Ferragina is Aedifica de Europese kampioen in seniorenwoningen. "Het biedt een uitzonderlijke mix van groei en gezonde fundamentals, gesteund door sterke demografische trends en een geografische diversificatie in markten met weinig risico", aldus de analist.

  Zij verwacht een samengestelde jaarlijkse winstgroei tussen 2020 en 2022 van 24 procent.

  Daarbij is het management erg bedreven in het doen van overnames, in veel gevallen normale aankopen, maar nu en dan aangevuld met een "uitzonderlijke" deal, zoals de overname van Hoivatilat en de snelle maar omvangrijke expansie naar het VK.

  Aedifica heeft volgens ING nog 500 miljoen euro aan slagkracht en dat biedt ruimte voor verdere groei.

  Aedifica kent, net als sectorgenoten, een premie van 40 procent op de intrinsieke waarde, "wat aantrekkelijk is omdat het 2 keer sneller groeit", aldus Ferragina.

  Het aandeel Aedifica handelde woensdag 1,7 procent hoger op 98,10 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: witwasonderzoek ABN AMRO nadert eindfase
  20-01-2021 10:27 - ING handhaaft Houden advies.

  (ABM FN-Dow Jones) Het onderzoek naar mogelijke overtredingen van de antiwitwasregels door ABN AMRO nadert een eindfase. Dit merkte ING op naar aanleiding van een artikel in het FD.

  Volgens bronnen die op de hoogte zijn van het onderzoek van het OM bevinden de gesprekken tussen het OM en ABN AMRO over die schikking zich in de eindfase, al is er nog wel werk te verzetten, zo valt te lezen in de krant.

  Een schikking kan vermoedelijk in de honderden miljoenen euro's lopen, zo merkte ING op. In de ramingen voor 2021 houdt ING rekening met een schikking van 400 miljoen euro. Morgan Stanley denkt aan een bedrag van 500 miljoen euro, waarbij de bank zich ook zal moeten committeren aan een herstelprogramma.

  Volgens analist Albert Ploegh kan er een onderzoek komen naar ABN AMRO als juridische entiteit, maar ook naar de betrokkenheid van individuen. Vooral de resultaten uit het eerste onderzoek zullen voor aandeelhouders relevant zijn, zo denkt ING. Dit zou namelijk de onzekerheid van een lange periode van onderzoek wegnemen.

  Desondanks zou een vervolgonderzoek ook duidelijk maken dat dit "pijnlijke hoofdstuk" nog niet voorbij kan zijn na een schikking, aldus ING.

  "Dit hoofdpijndossier afsluiten zou erg positief zich voor de bank", meent analist Giulia Miotto van Morgan Stanley.

  ING heeft een Houden advies op ABN AMRO met een koersdoel van 9,75 euro. Morgan Stanley heeft een Onderwogen advies met een koersdoel van 9,00 euro.

  Het aandeel daalde woensdag met 0,1 procent tot 8,52 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: Credit Suisse zet DSM op de kooplijst
  20-01-2021 10:19 - Koersdoel naar 154,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft woensdag het advies voor DSM verhoogd van Neutraal naar Outperform en het koersdoel van 141,00 naar 154,00 euro.

  DSM is de favoriete manier van Credit Suisse om blootstelling te hebben aan de combinatie defensief en groei in de chemiesector. 

  De tak Nutrition zal de komende jaren autonoom met gemiddeld meer dan 6 procent per jaar groeien, denken de analisten. 

  En, zo benadrukken de analisten, DSM heeft veel mogelijkheden om zijn portefeuille aan te passen om een pure voedingsspeler te worden. Daarbij hebben de recente overnames volgens de bank ook nog eens de onderliggende kwaliteit verhoogd. Bulkchemie wordt steeds minder belangrijk, benadrukten de analisten, en dit is goed voor de koerswaardering.

  Het aandeel DSM steeg woensdag 2,2 procent tot 146,80 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: indrukwekkende update ASML
  20-01-2021 09:45 - ING noemt outlook 2021 aan de voorzichtige kant.

  (ABM FN-Dow Jones) ASML heeft een erg sterk vierde kwartaal achter de rug, maar is wel wat voorzichtig voor 2021. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING woensdag.

  "Erg indrukwekkend", noemde de analist de resultaten van de Veldhovenaren. De winst per aandeel viel maar liefst 31 procent hoger uit dan de consensus had voorzien.

  "En dit positieve momentum zet ook door in het eerste kwartaal van 2021", aldus Hesselink. De omzetverwachting van ASML voor het lopende kwartaal is 13 procent hoger dan voorzien.

  "We menen dat ASML voor 2021 echter wat aan de voorzichtige kant is met een omzetgroei van 12 procent tot 15,7 miljard euro", schreef ING. De consensus mikt op 15,3 miljard euro. ASML wees onder meer op onzekere geopolitieke factoren. Hesselink denkt dat de omzetconsensus voor 2021 "slechts" zal stijgen met zo'n 5 procent. 

  Met het oog op de erg sterke nieuwsstroom in aanloop naar deze resultaten, vindt Hesselink dat de update van vanochtend redelijk neutraal moet worden beoordeeld.

  ING heeft een koopadvies op ASML met een koersdoel van 400,00 euro. Het aandeel steeg woensdag 2,7 procent naar 451,85 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: ING verhoogt koersdoel Aalberts
  20-01-2021 09:40 - Koersdoel naar 42,40 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag het koersdoel voor Aalberts verhoogd van 35,00 naar 42,40 euro bij handhaving van het koopadvies.

  Analist Tijs Hollestelle is van mening dat de vraag in de eindmarkten niet significant is veranderd sinds het derde kwartaal van 2020, waarbij het ondernemersvertrouwen in de tweede lockdown hoger bleef dan in de eerste.

  Volgens ING heeft Aalberts zijn kostenbasis sneller dan verwacht teruggebracht. Bovendien herstelt de vraag in de meeste eindmarkten geleidelijk van de laagste niveaus in het tweede kwartaal van 2020 en ING verwacht dat de marges zullen volgen.

  Ondanks dat het tempo van het herstel vermoedelijk grotendeels afhangt van een succesvol vaccinatieprogramma, is ING van mening dat de omzet van Aalberts in 2022 weer op het niveau van 2019 zal zijn.  

  ING verhoogde de raming voor de EBITA-marge in 2022 van 13,2 naar 13,8 procent. "Een solide balans en een sterke gemiddelde vrije kasstroom van circa 200 miljoen euro per jaar in de komende jaren, bieden genoeg ruimte voor dividend of overnames en dit alles ondersteunt onze positieve visie op het aandeel", aldus Hollestelle.

  Het aandeel Aalberts steeg woensdagochtend met 3,2 procent tot 38,56 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • BASF realiseert plussen in vierde kwartaal
  20-01-2021 09:31 - Concern presteert beter dan markt verwachte.

  (ABM FN-Dow Jones) BASF heeft in het afgelopen kwartaal kans gezien de omzet en het resultaat te verbeteren ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit bleek woensdag uit voorlopige cijfers van het Duitse chemiebedrijf.

  Het concern boekte in het vierde kwartaal een omzet van 15.905 miljoen euro tegen 14.686 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg van 579 miljoen euro naar 932 miljoen euro. En voor bijzondere posten kwam de EBIT afgelopen kwartaal uit op 1.113 miljoen euro.

  Volgens Bayer zelf zijn deze kwartaalresultaten beter dan de gemiddelde verwachting van analisten. Op basis van het derde kwartaal van 2020 toonden deze resultaten een duidelijke verbetering.

  Voor het gehele boekjaar zijn de voorlopige cijfers als volgt: een omzet van 59.149 miljoen euro tegen 59.316 miljoen euro in 2019, een EBIT van 191 miljoen euro negatief tegenover een winst van 4.201 miljoen euro in 2019. De aangepaste EBIT bedroeg afgelopen jaar evenwel 3.560 miljoen euro positief. En ook dat was beter dan analisten volgens BASF hadden verwacht.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: AEX hoger geopend
  20-01-2021 09:13 - ASML omhoog na kwartaalcijfers.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag conform verwachting hoger geopend. Kort na opening van de beurzen koerste de AEX 0,6 procent hoger naar 655,22 punten. 

  Onder de hoofdaandelen steeg Prosus met 2,1 procent en ASML met 1,8 procent na cijfers. Volgens Kepler Cheuvreux overtrof ASML de verwachtingen in het vierde kwartaal van 2020 en liet het zich positiever uit over 2021. Ook Degroof Petercam sprak van beter dan voorziene prestaties en een meevallende outlook.

  Ahold Delhaize leverde 1,1 procent in. Credit Suisse verlaagde het koersdoel voor Ahold Delhaize van 25,00 naar 24,00 euro bij handhaving van het Neutraal advies. 

  In de AMX won Aalberts 4,2 procent. Handelaar Bert van der Pol van Today's Group wees op een nieuw koopadvies van Morgan Stanley voor Aalberts. Besi steeg met 1,6 procent, maar OCI leverde 1,5 procent in. Volgens Van der Pol verlaagde Exane BNP Paribas het advies voor OCI naar Underperform.

  Onder de kleinere aandelen won Tom Tom 2,5 procent, maar verloor ICT Group 2,3 procent. 

  Op lokaal niveau won Fastned bijna 7 procent. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Omzetdaling voor Burberry
  20-01-2021 08:58 - Goede gang van zaken in Azië voor Brits modehuis.

  (ABM FN-Dow Jones) Burberry heeft ook in het afgelopen kwartaal de omzet zien dalen, maar minder hard dan in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar. Dit bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht van het Britse modebedrijf.  

  Burberry zag over het fiscale derde kwartaal, dat op 26 december eindigde, de omzet kelderen naar 688 miljoen Britse pond, een daling op jaarbasis van 4 procent. Op een vergelijkbare basis ging er 9 procent van de omzet af.

  Deze omzetdaling is een stuk geringer dan de daling die over het tweede kwartaal werd gerapporteerd. Toen was er op jaarbasis sprake van daling van meer dan 40 procent.

  Ook kon Burberry een aardige plus uit de Aziatisch-Pacifische regio melden met een omzetstijging van 11 procent op een vergelijkbare basis. In Europa en omstreken (EMEA) daalde de omzet op deze basis met 37 procent door de sluiting van winkels na afgekondigde coronamaatregelen.

  Van het winkelbestand is nu 15 procent gesloten en kent 36 procent beperkte openingstijden.

  Outlook

  Burberry verwacht dat in het fiscale vierde kwartaal de onderliggende trend in de resultaatvorming doorzet.

  Het bedrijf houdt vast aan zogeheten 'full price sales' en voorziet daarmee een gunstig effect op de brutomarge.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: ASML blinkt uit
  20-01-2021 08:56 - Degroof Petercam verrast door sterke cijfers en outlook.

  (ABM FN-Dow Jones) ASML heeft in het vierde kwartaal duidelijk beter dan verwacht gepresteerd en de outlook voor de eerste drie maanden van 2021 is ook sterker dan voorzien. Dit concludeerde analist Michael Roeg van Degroof Petercam woensdag.

  De omzet afgelopen kwartaal was ruim een derde hoger dan de consensus en ook 14 procent meer dan waarop Roeg had gerekend. En daarbij viel ook de winst hoger uit dan voorzien.

  De voor het eerste kwartaal afgegeven outlook, van een omzet van 3,9 tot 4,1 miljard euro met een brutomarge van 50 tot 51 procent, was ook een meevaller. Roeg rekende op een omzet van 3,5 miljard euro met een marge van 49,0 procent, en dat verwachtte de consensus ook min of meer.

  "Zowel de resultaten in het vierde kwartaal als de outlook voor het eerste kwartaal en heel 2021 zijn veel sterker dan we hadden verwacht", concludeerde Roeg, die een Houden advies heeft met een koersdoel van 340,00 euro. Zijn taxaties zal de analist evenwel gaan herzien na de cijfers van vandaag en hij rekent op een "significante" verhoging.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: ASML positiever over 2021
  20-01-2021 08:46 - Vierde kwartaal duidelijke meevaller volgens Kepler Cheuvreux.

  (ABM FN-Dow Jones) ASML heeft in het vierde kwartaal van 2020 de verwachtingen overtroffen en liet zich positiever uit over 2021. Dit concludeerde analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux woensdag.

  Hij wees erop dat ASML nu een omzetgroei voor EUV ziet van circa 30 procent in 2021. In oktober werd nog uitgegaan van 20 procent. Daarmee komt de analist uit op een omzet voor 2021 van 15,7 miljard euro, een stijging van 12 procent op jaarbasis ten opzichte van de 14 miljard euro omzet in 2020.

  Verder wees Olofsen erop dat het dividend door ASML met 15 procent werd verhoogd en het aandeleninkoopprogramma doorgezet wordt.

  Kepler heeft een Houden advies op ASML met een koersdoel van 350,00 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Tiger Global meldt eerste belang in Just Eat Takeaway
  20-01-2021 08:29 - Kapitaalbelang van ruim 4 procent.

  (ABM FN-Dow Jones) Tiger Global Management heeft een eerste belang in Just Eat Takeaway gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 januari 2021.

  Tiger Global meldde een kapitaalbelang van 4,40 procent met een dito stemrecht. Het belang wordt middellijk reëel gehouden.

  Wet op het financieel toezicht

  De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Lichte omzetstijging voor Richemont
  20-01-2021 08:28 - Zwitsers doen het vooral goed in Azië.

  (ABM FN-Dow Jones) Compagnie Financiere Richemont heeft de omzet in het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 december, licht zien stijgen. Dit bleek woensdagochtend uit de cijfers over het derde kwartaal van het Zwitserse bedrijf, dat vooral actief is in juwelen, horloges, schrijfgerei en kleding.

  De omzet nam met 1 procent toe naar 4.186 miljoen euro. Als de omzet van het Zwitserse bedrijf wordt gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten, dan steeg deze met 5 procent. In het tweede kwartaal daalde omzet nog met 5 procent, na een daling met 47 procent in het eerste kwartaal.

  Met name in de Aziatisch-Pacifische regio, de grootste omzetregio van het bedrijf, liep de verkoop met 25 procent flink op. Europa was daarentegen een flink dissonant met een daling met 20 procent.

  Over de eerste 9 maanden van het gebroken boekjaar daalde de omzet van de groep met 16 procent en tegen constante valuta met 14 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.