VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Europese beurzen hoger rond middaguur
  01-12-2021 12:04 - Markt haalt even adem.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag hoger en lijken even op adem te willen komen na de stevige bewegingen van de afgelopen drie handelsdagen waarin het monetaire beleid en corona elkaar bestreden om de meeste aandacht.  

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een plus van 0,9 procent op 467,70 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 1,5 procent naar 15.322,80 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 1,4 procent met een stand van 6.812,25 punten. De Britse FTSE steeg woensdag 1,4 procent naar 7.155,92 punten.

  Volgens ING is het negatieve sentiment onder beleggers de afgelopen dagen gezien alle onzekerheid weliswaar begrijpelijk, maar de bank denkt daarbij ook dat de kans op een harde lockdown marginaal is. Dit betekent dat de economische schade beperkt zal blijven tot enkele sectoren, die niet sterk vertegenwoordigd zijn op de mondiale effectenbeurzen.

  Voorlopig lijkt de markt vandaag nog het meeste te willen reageren op de bevestigingen van de inkoopmanagersindices van de industrieën in Europa, die zonder uitzondering in november groei vertoonden, in afwachting van de banengroei in de private sector van de Verenigde Staten in november, ingeschat op 506.000.

  Verder staan ook in de Verenigde Staten twee inkoopmanagersindices voor de industrie van Markit en ISM op het programma en daarnaast de bouwuitgaven in oktober en de wekelijkse olievoorraden.  

  Olie noteerde woensdag hoger. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde 4,6 procent in het groen op 69,23 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 72,62 dollar werd betaald, een stijging van 4,9 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,1328. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1321 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1311 op de borden.
   
  Bedrijfsnieuws

  Sanofi heeft woensdag de outlook voor de middellange termijn herhaald en houdt vertrouwen in zijn vaccinkandidaten. Het bedrijf neemt verder voor een onbekend bedrag Origimm Biotech over. Het aandeel noteerde 0,5 procent hoger in koers.

  In tegenstelling tot dinsdag kleurden de belangrijkste aandelenkoersen groen, in Parijs onder aanvoering van veertien aandelen die meer dan 2 procent konden bijschrijven. Stellantis was de blikvanger met een plus van 4,2 procent. Het aandeel Eurofins was dat in het bescheiden rode veld met een verlies van 4,9 procent.

  In Frankfurt noteerden elf aandelen meer dan 2 procent hoger met een plus van 3,7 procent voor het aandeel Volkswagen. Het aandeel Hellofresh zag de koers met 5,7 procent onderuit gaan en ook die van het aandeel Sartorius zakte meer dan 5 procent.

  Futures Wall Street

  De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 1,1 procent in het groen.

  De Dow Jones-index sloot dinsdag 1,9 procent lager op 34.483,72 punten, de S&P500-index verloor 1,9 procent tot 4.567,00 punten en technologie-index Nasdaq daalde 1,55 procent tot 15.537,69 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Valuta: markt maakt fragiele pas op de plaats
  01-12-2021 11:39 - Amerikaanse banen in focus.

  (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag na veel volatiliteit weer stevig boven de 1,13 dollar in een fragiele markt.

  "De beweging van de dollar zal vandaag afhangen van de groei van het aantal banen in de Amerikaanse private sector in november", zegt marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Als de groei stevig beter uitvalt dan verwacht, dan verwachten we dat de euro weer onder de 1,13 dollar kan duiken", aldus Mevissen.

  Mevissen blikte woensdag nog even terug op de woorden van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell. "Daaruit bleek dat de Fed kiest voor beteugeling van de inflatie, waarmee de verwachting toeneemt dat het taperprogramma nog wel eens sneller kan worden afgerond dan in halverwege 2022", aldus Mevissen.

  De diverse inkoopmanagersindices van de industrieën in Azië en Europa over november boden in de definitieve metingen een redelijk bemoedigend beeld met vrijwel overal groeiversnellingen. Alleen China vertraagde iets met een index op 49,9.

  Vanmiddag wordt voor de groei van het aantal banen in de Amerikaanse private sector 506.000 banen verwacht tegen 571.000 in oktober.

  Verder staan in de Verenigde Staten de twee inkoopmanagersindices voor de industrie van Markit en ISM op het programma en daarnaast de bouwuitgaven in oktober en de wekelijkse olievoorraden.  

  De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,1338 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8507 Britse pond. Het Britse pond steeg woensdag 0,2 procent en noteerde op 1,3326 dollar. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: winst voor AEX
  01-12-2021 11:38 - Meeste aandelen hoger.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs noteerde woensdag aan het einde van de ochtend in het groen. De AEX steeg 0,9 procent naar 784,70 punten, waarbij de winsten breed gedragen waren.

  Beleggers hebben volgens investment manager Simon Wiersma van ING een hekel aan onzekerheid, en dat verklaart de hoge volatiliteit. 

  "Hoewel wij geen virologen zijn, en dus ook niet precies kunnen inschatten wat de impact van omikron zal zijn, gaan we er vooralsnog van uit dat we geen strenge lockdowns krijgen. De economische schade kan zo beperkt blijven tot een aantal sectoren, zoals de reis-en vrijetijdssector. Die hebben meestal geen grote vertegenwoordiging op de wereldwijde aandelenbeurzen", aldus Wiersma.

  De aandacht ging verder uit naar de inkoopmanagers. In de eurozone bleek de industrie in november iets harder gegroeid.

  De inkoopmanagersindex voor de industrie van de muntunie steeg in november van 58,3 naar 58,4. Een voorlopige indicatie wees op 58,6.

  "Een sterk cijfer maskeert hoe zwaar de marktomstandigheden op dit moment zijn voor fabrikanten", zei econoom Chris Williamson van Markit in een toelichting. De vraag is goed, maar de problemen in de aanvoerketen worden in hoog tempo groter, aldus de econoom. Corona blijft een donderwolk boven de markt, waarschuwt Williamson.

  De Chinese industrie bleek vannacht een klein stapje terug te hebben gedaan, terwijl de Japanse industrie op stoom blijft, aldus Markit. 

  De euro/dollar noteerde op 1,1325. Olie werd procenten duurder, na de prijsval op dinsdag. Vanmiddag staan de Amerikaanse olievoorraden op de rol en morgen volgt een bijeenkomst van OPEC+.

  Stijgers en dalers

  In de AEX gaan grondstoffen en financials aan de leiding. ArcelorMittal en Royal Dutch Shell winnen 2,8 en 2,9 procent, terwijl Aegon en ASR 3,3 en 2,4 procent stijgen.

  IMCD en Wolters Kluwer zijn de grootste dalers met verliezen van 1,6 en 1,7 procent.

  In de AMX gaat Air France-KLM 4,4 procent hoger en wint Galapagos 3,7 procent.  Vopak en Intertrust dalen 1,6 en 5,0 procent. CVC Capital Partners heeft de overnamegesprekken met Intertrust beëindigd, nadat er andere kapers op de kust bleken.

  ForFarmers neemt de leiding in de AScX. Het aandeel stijgt 11,3 procent na aankondiging van een aandeleninkoopprogramma. Omgerekend gaat het om 15 procent van het aandelenkapitaal, aldus Degroof Petercam. Vermoedelijk is de verkoopdruk die ontstond doordat APG afscheid nam van het belang in ForFarmers vrijwel voorbij, aldus Degroof, dus het inkoopprogramma zal voor de nodige steun zorgen. De marktomstandigheden blijven evenwel lastig, aldus de bank.

  Wereldhave wint 1,9 procent, maar Avantium en Accell dalen 3,3 en 6,0 procent.

  Het lokaal genoteerde Onward Medical stijgt 5,5 procent. Kepler Cheuvreux is de beursnieuweling gaan volgen met een koopadvies. TIE steeg 4,8 procent. Partinc meldde een belang van 9 procent in TIE.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Groeitempo Britse industrie bevestigd
  01-12-2021 10:34 - Inkoopmanagersindex november definitief naar 58,1.

  (ABM FN-Dow Jones) De groei van de Britse industrie is in november definitief toegenomen, maar net iets minder dan eerder verwacht. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Markit.

  De index voor de Britse industrie steeg in november van 57,8 naar 58,1. De voorlopige indicatie wees voor november op 58,2.

  Aanstaande vrijdag volgt de definitieve inkoopmanagersindex van de dienstensector.

  Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: aandeleninkoop ForFarmers positief signaal
  01-12-2021 10:26 - Geen grote verrassing volgens Degroof Petercam.

  (ABM FN-Dow Jones) Het door ForFarmers voorbeurs aangekondigde aandeleninkoopprogramma van 50 miljoen euro is geen verrassing, maar heeft wel een positieve impact op de winst per aandeel en het dividend. Dit stelde analist Fernand de Boer van Degroof Petercam woensdag.

  Omgerekend gaat het om 15 procent van het aandelenkapitaal, aldus de analist. Daarvoor moet de aandeelhoudersvergadering nog wel toestemming verlenen, merkte de analist op.

  Vermoedelijk is de verkoopdruk die ontstond doordat APG afscheid nam van het belang in ForFarmers vrijwel voorbij, aldus De Boer, dus het inkoopprogramma zal voor de nodige steun zorgen.

  "We zijn positief over het aandeleninkoopprogramma, maar handhaven ons Houden advies, omdat de marktomstandigheden uitdagend blijven", aldus De Boer.

  Het koersdoel is 4,20 euro. Het aandeel steeg woensdag maar liefst 10 procent naar 3,81 euro

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Flow Traders
  01-12-2021 10:14 - Naar 38,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor Flow Traders verlaagd van 46,00 naar 38,00 euro, maar handhaafde het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Michael Roeg.

  Na de recente kwartaalcijfers herzag Roeg zijn taxaties. Per saldo verlaagde de analist zijn winstramingen met 10 tot 15 procent.

  Flow Traders verdient volgens Roeg in 2021 2,96 euro per aandeel. Dat daalt in 2022 naar 2,91 euro, om vervolgens in 2023 weer te stijgen naar 3,51 euro.

  Het aandeel Flow Traders daalt woensdag 1,0 procent naar 30,48 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Groeitempo industrie eurozone iets omhoog
  01-12-2021 10:05 - Inkoopmanagersindex november definitief naar 58,4.

  (ABM FN-Dow Jones) Het groeitempo van de industrie in de eurozone is in november gestegen, maar wel iets minder dan verwacht. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Markit.

  De inkoopmanagersindex voor de industrie van de muntunie steeg in november van 58,3 naar 58,4. De voorlopige indicatie wees in november op 58,6.

  "Een sterk cijfer maskeert hoe zwaar de marktomstandigheden op dit moment zijn voor fabrikanten", zei econoom Chris Williamson van Markit in een toelichting. De vraag is goed, maar de problemen in de aanvoerketen worden in hoog tempo groter, aldus de econoom. Corona blijft een donderwolk boven de markt, waarschuwt Williamson.

  Aanstaande vrijdag volgt de definitieve inkoopmanagersindex van de dienstensector.

  Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Lichte daling groeitempo Duitse industrie bevestigd
  01-12-2021 09:58 - Inkoopmanagersindex in november naar 57,4.

  (ABM FN-Dow Jones) De groei van de Duitse industrie is in november definitief afgenomen en ook iets sterker dan voorzien. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Markit.

  De index voor de Duitse industrie daalde in november van 57,8 naar 57,4. De voorlopige indicatie wees in november op 57,6.

  Aanstaande vrijdag volgt de definitieve inkoopmanagersindex van de dienstensector.

  Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Groeitempo Franse industrie nog iets hoger dan voorzien
  01-12-2021 09:54 - Inkoopmanagersindex november definitief naar 55,9.

  (ABM FN-Dow Jones) De groei van de Franse industrie is in november sterker toegenomen dan verwacht. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Markit.

  De inkoopmanagersindex voor de Franse industrie steeg in november van 53,6 naar 55,9. De voorlopige indicatie wees in november op 54,6.

  Aanstaande vrijdag volgt de definitieve inkoopmanagersindex van de dienstensector.

  Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Groei Italiaanse industrie in hogere versnelling
  01-12-2021 09:48 - Inkoopmanagersindex in november naar 62,8.

  (ABM FN-Dow Jones) De groei van de Italiaanse industrie is in november toegenomen. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit.

  De inkoopmanagersindex voor de Italiaanse industrie steeg in november van 61,1 naar een recordstand van 62,8. De verwachting van economen lag op 61,1

  Aanstaande vrijdag volgt de definitieve inkoopmanagersindex voor de dienstensector.

  Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • AMG sluit nieuwe leningen af voor 550 miljoen dollar
  01-12-2021 09:34 - Ter vervanging van bestaand kredieten.

  (ABM FN-Dow Jones) AMG heeft twee nieuwe leningen afgesloten van in totaal 550 miljoen dollar. Dit maakte de producent van speciale metalen en mineralen woensdag bekend.

  Het gaat om een lening van 350 miljoen dollar met een looptijd van zeven jaar en een lening van 200 miljoen dollar met een looptijd van vijf jaar.

  Deze twee nieuwe leningen vervangen twee bestaande kredietfaciliteiten. Dit gebeurde volgens AMG tegen "aantrekkelijke prijzen". De looptijd van de schulden is met de nieuwe leningen ook verlengd.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: Kepler Cheuvreux geeft koopadvies voor Onward
  01-12-2021 09:29 - Met koersdoel van 14,50 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux is begonnen met het volgen van Onward Medical met een koopaanbeveling en een koersdoel van 14,50 euro. Dit blijkt woensdagochtend uit een rapport van de broker. 

  De analisten zijn van mening dat Onward op schema ligt met de ontwikkeling van twee apparaten. Daarbij worden veelbelovende klinische resultaten behaald. 

  Voor de VS en de EU verwacht Kepler vanaf 2023 omzet, die in 2031 is gestegen tot ongeveer 400 miljoen euro. Daarbij zal Onward in 2028 op het niveau van EBIT breakeven zijn.

  Volgens de analisten gaan de aandelen profiteren van een sterke nieuwsstroom en een groeiend momentum op het gebied van neurostimulatie.

  Het aandeel Onward reageerde woensdagochtend positief op de koopaanbeveling en steeg met 9,8 procent tot 9,99 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Groeitempo Spaanse industrie in iets lagere versnelling
  01-12-2021 09:19 - Inkoopmanagersindex in november naar 57,1.

  (ABM FN-Dow Jones) De groei van de Spaanse industrie is in november licht afgenomen. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit.

  De index voor de Spaanse industrie daalde in november van 57,4 naar 57,1.

  Aanstaande vrijdag volgt de definitieve inkoopmanagersindex van de dienstensector.

  Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Update: CVC stopt overnamegesprekken met Intertrust
  01-12-2021 09:14 - Na nieuwe kapers op de kust.

  (ABM FN-Dow Jones) CVC Capital Partners heeft de overnamegesprekken met Intertrust beëindigd. Dit maakte CVC woensdag bekend.

  CVC wilde Intertrust combineren met zijn eigen TMF Group. Daarvoor was het bereid 18,00 euro per aandeel Intertrust neer te tellen. 

  Inmiddels hebben zich echter andere geïnteresseerden gemeld, zo liet Intertrust op 22 november weten, waarbij de biedingen opliepen tot 22 euro per aandeel.

  Het aandeel Intertrust sloot dinsdag op 20,40 euro. Woensdag leverde het aandeel, op een groene beurs, 5,3 procent in op 19,30 euro.

  Update: om meer informatie en koersreactie toe te voegen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: veel groene koersen op Damrak
  01-12-2021 09:12 - ForFarmers 10 procent in het groen.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag, zoals verwacht, met winst van start gegaan. 

  De AEX steeg 0,8 procent naar 783,44 punten.

  In de AEX noteerden vrijwel alle aandelen hoger. Aan kop gingen Prosus en ArcelorMmittal met winsten oplopend tot bijna 2 procent. Philips leverde licht in na een koersdoelverlaging en Unilever en Adyen daalden circa een half procent.

  In de AMX steeg Galapagos 2,2 procent en AMG 2,1 procent. Intertrust verloor 5,1 procent nadat CVC zei de overnamegesprekken te hebben beëindigd. 

  Bij de smallcaps viel ForFarmers op. Dat won bijna 10 procent na aankondiging van een aandeleninkoopprogramma. Accell verloor 3,5 procent. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Groeitempo Nederlandse industrie omlaag
  01-12-2021 09:05 - Inkoopmanagersindex november naar 60,7.

  (ABM FN-Dow Jones) De groei van de Nederlandse industrie is in november afgenomen. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Markit en Nevi.

  De index voor de Nederlandse industrie daalde in november van 62,5 naar 60,7.

  Hoewel de index daarmee nog altijd op een stevige groei wijst, is het ook de vijfde daling van de index in zes maanden.

  "Door lockdowns in havens en fabrieken in Azië lopen levertijden nog altijd op", zegt Albert Jan Swart, sectoreconoom industrie bij ABN AMRO. "Hoewel vaccins in hoog tempo worden toegediend, verspreiden nieuwe varianten van het coronavirus zich snel, waaronder de omikron-variant, die waarschijnlijk zal leiden tot verdere ontregeling van toeleveringsketens."

  De stijging van de verkoopprijzen nam voor de derde maand op een rij toe en bereikte hiermee een nieuwe recordhoogte, aldus Nevi.

  Aanstaande vrijdag volgt de definitieve inkoopmanagersindex voor de dienstensector.

  Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Value8-deelneming Kersten lijft Orthesebouw in
  01-12-2021 08:50 - Jaaromzet van 1,2 miljoen euro.

  (ABM FN-Dow Jones) Value8-deelneming Kersten heeft Orthesebouw ingelijfd. Dit maakte Value8 woensdag bekend.

  Orthesebouw uit Oldenzaal levert toepassingen voor mensen met een fysieke beperking en is met twaalf medewerkers daarmee goed voor een jaaromzet van circa 1,2 miljoen euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Philips
  01-12-2021 08:39 - Naar 36,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft woensdag het koersdoel voor Philips verlaagd van 42,00 naar 36,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek uit een sectorrapport van de Duitse bank.

  Het aandeel Philips sloot dinsdag 1,7 procent lager op 31,20 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Sanofi herhaalt outlook
  01-12-2021 08:36 - Bevestigd vertrouwen in vaccinkandidaten.

  (ABM FN-Dow Jones) Sanofi heeft woensdag de outlook voor de middellange termijn herhaald en houdt vertrouwen in zijn vaccinkandidaten. Dit maakte de Franse farmaceut voorbeurs kenbaar.

  Sanofi gaat, gerekend vanaf 2018 tot en met 2025, nog altijd uit van een omzetgroei van 5 tot 10 procent voor de vaccindivisie, en houdt ook vast aan de doelstelling, gerekend vanaf 2018 in tien jaar tijd de omzet uit vaccins ruimschoots te hebben verdubbeld.

  De pijplijn van Sanofi bevat momenteel tien kandidaatvaccins die in 2025 toepasbaar moeten zijn.

  De Franse farmaceut organiseert vandaag een gelegenheid voor beleggers om de strategie van de onderneming verder uit te lichten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • CVC stopt overnamegesprekken met Intertrust
  01-12-2021 08:28 - Na nieuwe kapers op de kust.

  (ABM FN-Dow Jones) CVC Capital Partners heeft de overnamegesprekken met Intertrust beëindigd. Dit maakte CVC woensdag bekend.

  CVC wilde Intertrust combineren met zijn eigen TMF Group. Daarvoor was het bereid 18,00 euro per aandeel Intertrust neer te tellen. 

  Inmiddels hebben zich achter andere geïnteresseerden gemeld, zo liet Intertrust op 2 november weten, waarbij de biedingen opliepen tot 22 euro per aandeel.

  Het aandeel Intertrust sloot dinsdag op 20,40 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.