VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Wall Street licht lager gesloten
  21-11-2019 22:06 - Diverse overnames in de maak.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag licht lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,2 procent in het rood op 3.103,54 punten, terwijl de Dow Jones-index eveneens 0,2 procent inleverde op 27.766,29 punten. Techbeurs Nasdaq-index verloor ook 0,2 procent op 8.506,21 punten.

  "De laatste ontwikkelingen op handelsfront drukken momenteel licht op de Amerikaanse aandelenbeurzen", zo merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op. "Er is geen duidelijk beeld over waar het naar toe gaat met de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten, waardoor beleggers terughoudend blijven en wat geld van tafel halen", aldus de marktvorser. 

  Madden wees op berichten vanuit de Verenigde Staten dat een eerste akkoord er niet voor 2020 gaat komen. 

  Desondanks zou de Amerikaanse president Donald Trump er volgens de South China Morning Post voor openstaan om een nieuwe ronde van importheffingen, die vooralsnog op 15 december zullen ingaan, uit te willen stellen, aldus Madden. "Deze tegenstrijdige berichten maken beleggers onzeker, omdat ze niet meer weten wat ze moeten geloven", aldus de marktvorser. 

  Strateeg JJ Kinahan van TD Ameritrade gaf aan dat indien de heffingen wel verhoogd zullen worden, China waarschijnlijk met repercussies zal komen. "Maar vooralsnog lijkt het meer op een ruzie op het schoolplein, veel stoere taal zonder dat er daadwerkelijk wat gebeurt."

  Madden van CMC merkte op dat de bewegingen op de beurs redelijk beperkt blijven. "Beleggers zijn dus niet heel erg ongerust." 

  Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 16 november stabiel is gebleven.

  De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in november onverwacht gestegen. De Philadelphia Fed index steeg van 5,6 in oktober naar 10,4 in november. Economen hadden vooraf een daling tot 5,0 punten voorspeld.

  Verder bleken de bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten in oktober te zijn gestegen. De verkoop van bestaande woningen steeg ten opzichte van september met 1,9 procent naar een geannualiseerd aantal van 5,46 miljoen stuks. Economen rekenden ook op 5,46 miljoen woningen. Ook daalde de index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie in oktober licht.
   
  Op een settlement van 58,58 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,57 dollar of 2,8 procent duurder. De olieprijzen profiteerden van berichten dat oliekartel OPEC en diens partners de beperkingen op de olieproductie tot halverwege volgend jaar willen handhaven. De huidige beperkingsmaatregelen lopen eind maart volgend jaar af.
   
  De euro/dollar noteerde op 1,1057. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1073 op de borden.

  Bedrijfsnieuws
   
  Macy's heeft in het derde kwartaal de omzet en winst zien dalen en verlaagde de outlook voor heel dit jaar. De aangepaste nettowinst kwam uit op 21 miljoen dollar tegen 83 miljoen dollar een jaar eerder in dezelfde periode. Dit betekende een aangepaste winst per aandeel van 0,07 dollar tegen 0,27 over de vergelijkbare periode van 2018. De consensus ging uit van een pas op de plaats. Het aandeel Macy's sloot donderdag ruim twee procent lager.

  Google heeft woensdag aangekondigd zeer gerichte politieke reclames op zijn platform niet langer toe te staan. De regels gaan in het VK al volgende week gelden, in aanloop naar de aankomende Britse verkiezingen, en in de EU en de rest van de wereld vanaf begin volgend jaar. Google staat nog wel politieke boodschappen toe die zijn afgestemd op leeftijd, geslacht en postcodegebied. Persoonlijke interesses en persoonlijke gegevens over zoek- en surfgedrag op internet mogen niet meer worden gebruikt. De aanpak van Google wijkt af van Twitter, dat eerder zei politieke reclame geheel te gaan verbieden, terwijl Facebook deze juist blijft toestaan, ook na felle kritiek op beïnvloeding van verkiezingen via sociale media. Het aandeel van Alphabet, moederbedrijf van Google, sloot licht lager. 

  LVMH heeft zijn bod op Tiffany verhoogd tot 130 dollar per aandeel, of 16 miljard dollar en mag nu een boekenonderzoek doen bij het Amerikaanse juweliersbedrijf, meldde Reuters. Een eerder bod van 120 dollar was nog afgewezen als zijnde te laag. Het aandeel Tiffany steeg met krap drie procent. 

  De Amerikaanse broker Charles Schwab neemt TD Ameritrade over voor 26 miljard dollar, zo meldden bronnen aan de Amerikaanse zender Fox Business. Ameritrade won ongeveer zeventien procent en Charles Schwab ruim zeven procent.

  PayPal neemt Honey Science Corporation over voor 4 miljard dollar. Het aandeel daalde met circa anderhalf procent. 

  Tabaksbedrijf Universal neemt FruitSmart over, een verwerker van fruit- en groente-ingrediënten. Financiële details werden niet gegeven. Het aandeel steeg met krap een procent. 

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft Apple gevraagd of het bereid is een 5G-netwerk in de Verenigde Staten te bouwen. "Tijdens mijn bezoek gisteren in Austin Texas, voor de lancering van de nieuwe Mac Pro en een gesprek over een nieuwe campus te waarde van 1 miljard dollar, ook in Texas, heb ik Tim Cook gevraagd of hij Apple kan betrekken in de bouw van 5G in de VS", zo schreef Trump donderdag op Twitter. 

  Daarnaast merkte Trump op dat het bedrijf wellicht vrijgesteld moet worden van een volgende ronde Chinese importheffingen. "We moeten Apple op een enigszins vergelijkbare manier behandelen als Samsung", zei hij in het bijzijn van Tim Cook, de CEO van Apple. Het aandeel sloot grofweg een half procent lager. 

  Cannabisaandelen lagen er donderdagavond goed bij, nadat het Huis van Afgevaardigden voor een opheffing van een federale ban op wiet stemde. Canopy Growth schoot circa zestien procent omhoog, terwijl Cronos Group en Aurora Cannabis tussen de tien en achttien procent aan waarde bijschreven.  

  Exxon Mobil is van plan het desinvesteringsprogramma te versnellen en wil zo ter waarde van 25 miljard dollar aan activiteiten afstoten, zo meldden bronnen donderdagmiddag aan Reuters. Het aandeel sloot krap drie procent hoger. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Olieprijs hoger gesloten
  21-11-2019 20:55 - Positieve geluiden vanuit de OPEC.

  (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag opnieuw gestegen. 

  Op een settlement van 58,58 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,57 dollar of 2,8 procent duurder.

  De olieprijzen profiteerden van berichten dat oliekartel OPEC en diens partners de beperkingen op de olieproductie tot halverwege volgend jaar willen handhaven. De huidige beperkingsmaatregelen lopen eind maart volgend jaar af.

  Het kartel komt op 5 december weer in Wenen bijeen voor een vergadering. Na die bijeenkomst is er ook een ontmoeting met de partnerlanden, de zogeheten Opec+, waar Rusland deel van uitmaakt. 

  Analist Raffi Boyadjian van XM merkte op dat de olieprijzen verder stegen, toen Rusland liet doorschemeren te willen blijven samenwerken met de OPEC om de productie te beperken. "Maar zonder een significante verbetering van de mondiale economische vooruitzichten, zullen de productiebeperkingen van de OPEC slechts een beperkte positieve impact op de olieprijzen hebben", zo verwacht Boyadjian.  

  Op woensdag herstelden de olieprijzen al van verliezen in de dagen ervoor. De olieprijs sloot toen 3,4 procent hoger, nadat bleek dat de Amerikaanse olievoorraden in de afgelopen week voor de vierde week op rij zijn gestegen. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Groen licht voor uitbreiding joint venture Delta Airlines, Air France-KLM en Virgin
  21-11-2019 20:48 - Amerikaanse ministerie van Transport geeft akkoord.

  (ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse ministerie van Transport heeft goedkeuring gegeven voor een uitbreiding van de trans-Atlantische joint venture tussen Delta Air Lines, Air France, KLM, en Virgin Atlantic. Dit maakte het ministerie donderdagavond bekend. 

  De vernieuwde joint venture zal volgens minister Elaine Chao klanten dezelfde voordelen geven als de vorige joint ventures tussen de luchtvaartmaatschappijen, zoals een toename van de capaciteit en overkoepelende frequent flyer-programma's. 

  In augustus sloot de onderhoudsdivisie van Air France-KLM nog een overeenkomst met Delta Air Lines voor onderhoudswerkzaamheden en de levering van componenten voor de Airbus A350-vliegtuigen van Delta Air. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street blijft dicht bij huis
  21-11-2019 19:32 - Diverse overnames in de maak.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersten donderdag rond de slotstanden van een dag ervoor. De toonaangevende S&P 500 index noteerde 0,1 procent in het rood op 3.106,27 punten. 

  "De laatste ontwikkelingen op handelsfront drukken momenteel licht op de Amerikaanse aandelenbeurzen", zo merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op. "Er is geen duidelijk beeld over waar het naar toe gaat met de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten, waardoor beleggers terughoudend blijven en wat geld van tafel halen", aldus de marktvorser. 

  Madden wees op berichten vanuit de Verenigde Staten dat een eerste akkoord er niet voor 2020 gaat komen. 

  Desondanks zou de Amerikaanse president Donald Trump er volgens de South China Morning Post voor openstaan om een nieuwe ronde van importheffingen, die vooralsnog op 15 december zullen ingaan, uit te willen stellen, aldus Madden. "Deze tegenstrijdige berichten maken beleggers onzeker, omdat ze niet meer weten wat ze moeten geloven", aldus de marktvorser. 

  Strateeg JJ Kinahan van TD Ameritrade gaf aan dat indien de heffingen wel verhoogd zullen worden, China waarschijnlijk met repercussies zal komen. "Maar vooralsnog lijkt het meer op een ruzie op het schoolplein, veel stoere taal zonder dat er daadwerkelijk wat gebeurt."

  Madden van CMC merkte op dat de bewegingen op de beurs redelijk beperkt blijven. "Beleggers zijn dus niet heel erg ongerust." 

  Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 16 november stabiel is gebleven.

  De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in november onverwacht gestegen. De Philadelphia Fed index steeg van 5,6 in oktober naar 10,4 in november. Economen hadden vooraf een daling tot 5,0 punten voorspeld.

  Verder bleken de bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten in oktober te zijn gestegen. De verkoop van bestaande woningen steeg ten opzichte van september met 1,9 procent naar een geannualiseerd aantal van 5,46 miljoen stuks. Economen rekenden ook op 5,46 miljoen woningen. Ook daalde de index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie in oktober licht.
   
  Olie stond hoger. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,8 procent tot 58,00 dollar, terwijl de Brent-future op 1,6 procent duurder werd op 63,41 dollar. Oliekartel Opec en diens partners handhaven naar verwachting de beperking op de olieproductie tot halverwege volgend jaar, zo meldde persbureau Reuters donderdag.
   
  De euro/dollar noteerde op 1,1067. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1073 op de borden.

  Bedrijfsnieuws
   
  Macy's heeft in het derde kwartaal de omzet en winst zien dalen en verlaagde de outlook voor heel dit jaar. De aangepaste nettowinst kwam uit op 21 miljoen dollar tegen 83 miljoen dollar een jaar eerder in dezelfde periode. Dit betekende een aangepaste winst per aandeel van 0,07 dollar tegen 0,27 over de vergelijkbare periode van 2018. De consensus ging uit van een pas op de plaats. Het aandeel Macy's noteerde donderdag 1,9 procent lager.

  Google heeft woensdag aangekondigd zeer gerichte politieke reclames op zijn platform niet langer toe te staan. De regels gaan in het VK al volgende week gelden, in aanloop naar de aankomende Britse verkiezingen, en in de EU en de rest van de wereld vanaf begin volgend jaar. Google staat nog wel politieke boodschappen toe die zijn afgestemd op leeftijd, geslacht en postcodegebied. Persoonlijke interesses en persoonlijke gegevens over zoek- en surfgedrag op internet mogen niet meer worden gebruikt. De aanpak van Google wijkt af van Twitter, dat eerder zei politieke reclame geheel te gaan verbieden, terwijl Facebook deze juist blijft toestaan, ook na felle kritiek op beïnvloeding van verkiezingen via sociale media. Het aandeel van Alphabet, moederbedrijf van Google, koerste fractioneel lager. 

  LVMH heeft zijn bod op Tiffany verhoogd tot 130 dollar, of 16 miljard dollar en mag nu een boekenonderzoek doen bij het Amerikaanse juweliersbedrijf, meldde Reuters. Een eerder bod van 120 dollar was nog afgewezen als zijnde te laag. Het aandeel Tiffany daalde met 0,9 procent. 

  De Amerikaanse broker Charles Schwab neemt TD Ameritrade over voor 26 miljard dollar, zo meldden bronnen aan de Amerikaanse zender Fox Business. Ameritrade won 18,5 procent en Charles Schwab 7,0 procent.

  PayPal neemt Honey Science Corporation over voor 4 miljard dollar. Het aandeel daalde met 1,4 procent. 

  Tabaksbedrijf Universal neemt FruitSmart over, een verwerker van fruit- en groente-ingrediënten. Financiële details werden niet gegeven. Het aandeel steeg met 1,3 procent. 

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft Apple gevraagd of het bereid is een 5G-netwerk in de Verenigde Staten te bouwen. "Tijdens mijn bezoek gisteren in Austin Texas, voor de lancering van de nieuwe Mac Pro en een gesprek over een nieuwe campus te waarde van 1 miljard dollar, ook in Texas, heb ik Tim Cook gevraagd of hij Apple kan betrekken in de bouw van 5G in de VS", zo schreef Trump donderdag op Twitter. 

  Daarnaast merkte Trump op dat het bedrijf wellicht vrijgesteld moet worden van een volgende ronde Chinese importheffingen. "We moeten Apple op een enigszins vergelijkbare manier behandelen als Samsung", zei hij in het bijzijn van Tim Cook, de CEO van Apple. Het aandeel koerste 0,3 procent lager. 

  Exxon Mobil is van plan het desinvesteringsprogramma te versnellen en wil zo ter waarde van 25 miljard dollar aan activiteiten afstoten, zo meldden bronnen donderdagmiddag aan Reuters.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen lager de dag uit
  21-11-2019 18:54 - Onzekerheid over handelsakkoord China en Verenigde Staten.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen sloten donderdag lager nu de onzekerheid over een handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten weer groter is geworden.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot donderdag 0,4 procent lager op 402,28 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,2 procent naar 13.137,70 punten. De Franse CAC 40 sloot eveneens 0,2 procent in de min met een stand van 5.881,21 punten. De Britse FTSE verloor 0,3 procent en daalde daarmee naar 7.238,55 punten.

  "De Europese beurzen lieten bescheiden verliezen zien in het licht van onzekerheid over een mogelijke handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Madden wees op berichten vanuit de Verenigde Staten dat een eerste akkoord er niet voor 2020 gaat komen. 

  Desondanks zou de Amerikaanse president Donald Trump er volgens de South China Morning Post voor openstaan om een nieuwe ronde van importheffingen, die vooralsnog op 15 december zullen ingaan, uit te willen stellen, aldus Madden. "Deze tegenstrijdige berichten maken beleggers onzeker, omdat ze niet meer weten wat ze moeten geloven", aldus de marktvorser. "Vanwege een gebrek aan duidelijkheid, spelen beleggers op veilig."
    
  De Chinese toponderhandelaar heeft zijn Amerikaanse gesprekspartners uitgenodigd voor nieuwe gesprekken over een beperkt handelsakkoord dat de spanningen tussen de twee grootste economieën van de wereld moet verlichten. Dat zeggen personen die hierover werden ingelicht tegen persbureau Dow Jones Newswires.

  In Frankrijk verscheen donderdagochtend het ondernemersvertrouwen over november, dat stabiel bleef op 105, terwijl de index voor de maakindustrie steeg van 99 in oktober naar 100 voor november. Later op de dag werd bekend dat het consumentenvertrouwen in de eurozone iets is aangetrokken in november. De index ging van 7,6 negatief in oktober naar 7,2 negatief in november. 

  Verder ging de aandacht uit naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank. Beleidsmakers waarschuwden tijdens hun laatste rentevergadering in oktober dat de lage rente de banken in de eurozone pijn kan doen en risico's kan creëren in de financiële sector, maar hielden toch de deur open voor meer renteverlagingen om de vertragende economie te stutten. 

  Olie stond hoger. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,8 procent tot 58,00 dollar, terwijl de Brent-future op 1,6 procent duurder werd op 63,41 dollar. Oliekartel Opec en diens partners handhaven naar verwachting de beperking op de olieproductie tot halverwege volgend jaar, zo meldde persbureau Reuters donderdag.
  De euro/dollar noteerde op 1,1067. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1072 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1073 op de borden.
  Bedrijfsnieuws

  ThyssenKrupp heeft over het afgelopen boekjaar met het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) voldaan aan de eigen, verlaagde, verwachting die het in een eerder stadium al met de markt deelde. De resultaten stelden echter teleur, aldus ThyssenKrupp, dat besloot het dividend te passeren. Voor het nieuwe boekjaar rekent het concern op een oplopend verlies. Het aandeel ThyssenKrupp maakte een koersval van 13,6 procent.

  BMW zet nog meer in op elektrisch rijden. BMW hoogde een bestaande overeenkomst met de Chinese batterijproducent Contemporary Amperex Technology op. De waarde ging van 4,5 miljard naar 7,3 miljard euro. Het aandeel BMW sloot 0,4 procent hoger.

  Concurrent Volkswagen gaat in 2020 4 miljard euro investeren in China, waarvan 40 procent bedoeld is voor elektrisch rijden. Het aandeel steeg 0,8 procent. Daimler steeg zelfs 1,9 procent.
  Royal Mail heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar de winstgevendheid op peil gehouden, ondanks de politieke en economische onrust rond Brexit, en handhaafde zijn winstverwachting voor heel dit jaar. Royal Mail blijft mikken op een aangepaste operationele winst van 300 miljoen tot 340 miljoen pond in het huidige boekjaar, dat loopt tot eind maart 2020. Royal Mail moest donderdag in Londen 16 procent van zijn beurswaarde prijsgeven. Volgens analisten geeft het postbedrijf de externe omstandigheden de schuld, maar is het zelf gewoon te laat in actie gekomen. Het aandeel verloor 14,2 procent. 

  Sanofi zou volgens persbureau Bloomberg de toekomst van zijn consumententak tegen het licht houden. Het aandeel van de Franse farmaceut won donderdag 2,4 procent.

  British American Tobacco won in Londen 3,9 procent. De Amerikaanse Food and Drug Administration wil het nicotinegehalte in sigaretten minder beperken dan aanvankelijk het voornemen was. 

  Tussenstand Wall Street

  Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 3.098,70 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het rood.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Reggeborgh breidt belang in VolkerWessels verder uit
  21-11-2019 18:31 - Deelneming stijgt naar net geen 70 procent.

  (ABM FN-Dow Jones) Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft het belang in bouwbedrijf VolkerWessels weer verder uitgebreid. Dit maakte het bedrijf donderdag nabeurs bekend in een persbericht.

  Reggeborgh kocht vandaag 113.455 aandelen bij tegen een gemiddelde prijs van 21,90 euro per aandeel. Dit komt ongeveer neer op 0,14 procent van het totaal aantal uitstaande aandelen VolkerWessels.

  Met deze transactie breidt Reggeborgh zijn belang verder uit naar 69,88 procent. 

  Reggeborgh van de familie Wessels wil het bouwbedrijf van de beurs halen en is bereid 22,20 euro per aandeel neer te tellen. De investeerder moet 95 procent van de aandelen verwerven om het bedrijf van de beurs te mogen halen. 

  Als Reggeborgh de drempel van 95 procent om een uitrookprocedure te kunnen starten niet haalt, maar wel meer dan 85 procent van de aandelen VolkerWessels in bezit heeft, dan zal het toch de hand op de bouwer weten te leggen. Bij een belang van meer dan 85 procent, worden de bezittingen van VolkerWessels namelijk verkocht aan Reggeborgh.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Kendrion lanceert aandelenuitgifte
  21-11-2019 18:08 - Mogelijk tot 1,60 miljoen aandelen erbij.

  (ABM FN-Dow Jones) Kendrion is van plan om maximaal 1,36 miljoen nieuwe aandelen uit te geven als onderdeel van een kapitaalverhoging. Dit maakte de specialist in elektromagneten donderdag nabeurs bekend.

  Kendrion kan daar bovenop nog 0,24 miljoen aan bestaande stukken verkopen. Deze aandelen zijn in een aandeleninkoopprogramma eerder door Kendrion opgekocht. Dit programma is inmiddels stilgelegd.

  In totaal zou de emissie dan goed zijn voor 12 procent van het uitstaande kapitaal van Kendrion.

  Het bedrijf wil de opbrengsten van de emissie gebruiken om een overbruggingskrediet te herfinancieren. Deze lening werd aangegaan met ING om de overname van INTORQ te financieren. Dat Duitse bedrijf is gewaardeerd op 80 miljoen euro en zal meer dan 2 miljoen euro aan synergievoordelen opleveren.

  Kendrion maakte niet bekend wat de prijs van de uit te geven aandelen zullen zijn. Dit zal uiterlijk voor het openen van de beurs op 22 november bekend worden gemaakt. De nieuwe aandelen moeten vanaf 26 november verhandelbaar zijn. 

  Grootaandeelhouders Teslin Participaties Coöperatief, Midlin, NN Investment Partners, Kempen Oranje Participaties en Monolith steunen de aandelenuitgifte.

  Het aandeel Kendrion sloot donderdag 1,6 procent lager op 21,30 euro. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • AEX sluit in het rood
  21-11-2019 17:54 - Politiek houdt beurs in greep.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,7 procent tot 589,85 punten, terwijl de AMX een verlies van 1,0 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,5 procent.

  Vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management gaf aan wel een beetje moe van de handelsperikelen te worden, "Wel of geen deal, die vraag is de grote storende factor voor de beurs, we hadden nu wel gehoopt dat het een keer rond zou zijn."

  "De politiek heeft de beurs in zijn greep, meer kan ik er niet van maken", voegde Vermeulen nog toe.

  Beleidsmakers van de Europese Centrale Bank waarschuwden tijdens hun laatste rentevergadering in oktober dat de lage rente de banken in de eurozone pijn kan doen en risico's kan creëren in de financiële sector, maar hielden toch de deur open voor meer renteverlagingen om de vertragende economie te stutten.

  Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in november iets aangetrokken. De index ging van 7,6 negatief in oktober naar 7,2 negatief in november.

  Vanuit de VS kwam ook een aantal cijfers. Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten bleef in de week eindigend op 16 november stabiel. De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia steeg in november onverwacht. De Philadelphia Fed index steeg van 5,6 in oktober naar 10,4 in november. Economen hadden vooraf een daling tot 5,0 punten voorspeld.

  De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie daalde dan weer licht in oktober. De index daalde met 0,1 procent naar 111,7. In september was er nog een afname van 0,2 procent.

  Olie stond hoger. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,8 procent tot 58,00 dollar, terwijl de Brent-future op 1,6 procent duurder werd op 63,41 dollar. Oliekartel Opec en diens partners handhaven naar verwachting de beperking op de olieproductie tot halverwege volgend jaar, zo meldde persbureau Reuters donderdag.

  De euro/dollar noteerde op 1,1067. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1072 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1073 op de borden.

  Stijgers en dalers


  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 20 van de 25 aandelen in het rood, aangevoerd door ArcelorMittal met een verlies van 2,7 procent.

  ABN AMRO werd 0,3 procent minder waard. ABN AMRO heeft bij de fusie met Fortis in 2010 alle vijf miljoen Fortis-klanten als 'veilig' in zijn systemen gezet, zonder ze te screenen, en dat screenen is nog steeds niet gebeurd. Dat schreef dagblad NRC donderdag. Daarnaast kwam de bank verder negatief in het nieuws. De Autoriteit Financiële Markten legde een boete van 2 miljoen euro op aan ABN AMRO, omdat de bank niet wilde bevestigen dat de toenmalige bestuursvoorzitter Gerrit Zalm vervroegd zou vertrekken, zoals het Financieele Dagblad in juli 2016 had geschreven.

  Indexzwaargewicht Shell moest 0,6 procent terrein prijsgeven, ondanks de oplopende olieprijs. Shell en Advanced Metallurgical Group gaan de haalbaarheid onderzoeken van de bouw van een fabriek voor de opwaardering van gebruikte katalysatoren in Jubail in Saoedi-Arabië.

  Het aandeel van Adyen sloot vlak, maar het was met name de koersbeweging die deze middag die opviel. De Duitse website Manager Magazine meldde dat Uber zou overwegen over te stappen van Adyen naar Wirecard voor zijn betalingen. Op dit bericht daalde de koers van het aandeel om vervolgens na de ontkrachting van het bericht door Adyen snel weer op te lopen. "We hebben het bericht gezien, en het is niet waar", gaf de woordvoerder van Adyen tegenover  ABM Financial News aan. Op vragen hoe lang het contract tussen Adyen en Uber nog loopt, gaf zij geen commentaar, omdat het betaalbedrijf niet nader ingaat op contracten met individuele klanten. Net voor het sluiten van de handel zei ook Uber dat het niet zal overstappen naar Wirecard.

  Randstad voerde de lijst aan met 0,6 procent koersstijging.

  In de AMX was flitshandelaar Flow Traders de koploper aan met 1,7 procent koerswinst.

  OCI was een goede tweede, de koers van het aandeel dikte 0,9 procent aan.

  Basic-Fit koerste 0,3 procent hoger, het aandeel profiteerde van een koersdoelverhoging van KBC Securities. Het koersdoel werd verhoogd van 35,00 naar 38,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

  Fugro wist de kleine winst van eerder op de dag niet vast te houden. Het fonds sloot 0,1 procent lager. De opdracht voor Fugro, uit te voeren in de Golf van Mexico, die het bedrijf woensdag bekend maakte, is een goede aanvulling op de portefeuille van de bodemonderzoeker en heeft naar schatting een waarde van 20 miljoen dollar, menen de analisten van ING.

  Besi droeg de rode lantaarn met een verlies van 2,8 procent.

  Onder de kleinere aandelen verloor het volatiele Kiadis Pharma 5,9 procent. Lucas Bols leverde 0,7 procent in na het publiceren van de halfjaarcijfers. KBC Securities verlaagde het koersdoel voor Lucas Bols van 17,50 naar 15,50 euro. Lucas Bols waarschuwde voor een tijdelijke vertraging bij de wereldwijde merken dit jaar. KBC rekende echter op een autonome groei van 3,5 procent.

  Nedap had een goede dag met een plus van 1,0 procent.

  Lokaal vielen Alumexx en Beter Bed op met winsten van ruim vier procent. AND International steeg zelfs meer dan 10 procent. 

  Tussenstanden Wall Street


  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 3.098,70 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het rood.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Fed injecteert 104 miljard dollar
  21-11-2019 17:40 - Aan totale vraag voldaan.

  (ABM FN-Dow Jones) De New York Fed heeft donderdag voor bijna 104 miljard dollar in het financiële systeem gepompt. Dit maakte de Federal Reserve van New York bekend.

  Daarmee voldeed de Fed volledig aan de vraag van de markt. 

  Er werd 74,45 miljard dollar geleend, wat vrijdag weer moet worden terugbetaald.

  Daarnaast werd er 29,2 miljard dollar geleend, dat pas op 5 december hoeft te worden terugbetaald.

  De Fed pompt dagelijks maximaal 120 miljard dollar in het financiële systeem om de volatiliteit in de geldmarkt tegen te gaan. Dit zal het blijven doen tot begin volgend jaar.

  De Fed voert deze operaties uit vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'. Banken en hedgefunds gebruiken dit soort korte leningen om hun dagelijkse handelsactiviteiten te financieren.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Uber niet in gesprek met Wirecard - media
  21-11-2019 17:36 - Taxibemiddelaar blijft bij Adyen.

  (ABM FN-Dow Jones) Uber zegt niet over te willen stappen van Adyen naar Wirecard. Dit schreef persbureau Reuters donderdag, na bevestiging van een woordvoerder van Uber.

  De Duitse website Manager Magazin meldde vandaag dat Uber zou overwegen over te stappen van Adyen naar Wirecard voor de afhandeling van zijn betalingen. Een woordvoerder van Adyen liet donderdag al tegen ABM Financial News weten dat deze berichtgeving niet klopt.

  Later in de middag bevestigde ook een woordvoerder van Uber tegenover Reuters dat de taxibemiddelaar bij Adyen blijft. "Er zijn geen gesprekken met Wirecard", aldus de woordvoerder.  

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Correctie: Consumentenvertrouwen eurozone iets aangetrokken
  21-11-2019 16:54 - Vertrouwensindex blijft in negatief territorium.

  (ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in november iets verbeterd. Dit meldde de Europese Commissie donderdag in voorlopige cijfers.

  De index ging van 7,6 negatief in oktober naar 7,2 negatief in november. 

  De indicator blijft daarmee boven zijn langetermijngemiddelde van min 10,6.

  Correctie: om eerste zin te verbeteren.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  21-11-2019 16:31 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met vrijdag 29 november 2019:

  VRIJDAG 22 NOVEMBER 2019
  00:30 Inflatie - Oktober (Jap)
  02:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - November vlpg.(Jap)
  06:30 Investeringen - September (NL)
  08:00 Economische groei - Derde kwartaal def. (Dld)
  09:15 Samengestelde inkoopmanagersindex - November vlpg. (Fra)
  09:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - November vlpg. (Dld)
  09:30 Europese Centrale Bank - Toespraak Lagarde (eur)
  10:00 Samengestelde inkoopmanagersindex - November vlpg. (eur)
  15:45 Samengestelde inkoopmanagersindex - November vlpg. (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - November def. (VS)

  MAANDAG 25 NOVEMBER 2019
  10:00 Ifo ondernemersvertrouwen - November (Dld)
  11:30 Industriële productie - September (Bel)
  14:30 Chicago Fed activiteitsindex - Oktober (VS)
  15:00 Ondernemersvertrouwen - November (Bel)

  DINSDAG 26 NOVEMBER 2019
  08:00 Consumentenvertrouwen GfK - December (Dld)
  14:30 Groothandelsvoorraden - Oktober (VS)
  15:00 Huizenprijzen Case Shiller - September (VS)
  16:00 Nieuwe woningverkopen - Oktober (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Conference Board- November (VS)

  WOENSDAG 27 NOVEMBER 2019
  08:45 Ondernemersvertrouwen - November (Fra)
  10:00 Consumenten- en ondernemersvertrouwen - November (Ita)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Economische groei - Derde kwartaal 2e raming (VS)
  14:30 Orders duurzame goederen - Oktober (VS)
  14:30 Persoonlijke inkomens en bestedingen - Oktober (VS)
  16:00 Aanstaande woningverkopen - Oktober (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
  20:00 Federal Reserve - Beige Book (VS)

  DONDERDAG 28 NOVEMBER 2019
  00:50 Detailhandelsverkopen - Oktober (Jap)
  06:30 Producentenvertrouwen - November (NL)
  10:00 Geldhoeveelheid - Oktober (eur)
  11:00 Consumentenvertrouwen en economisch sentiment - November (eur)
  11:30 Inflatie - November (Bel)
  14:30 Inflatie - November vlpg. (Dld)
  15:30 Wall Street gesloten vanwege Thanksgiving (VS)

  VRIJDAG 29 NOVEMBER 2019
  00:30 Werkloosheid - Oktober (Jap)
  00:50 Industriële productie - Oktober vlpg. (Jap)
  06:30 Producentenprijzen - Oktober (NL)
  07:00 Consumentenvertrouwen - November (Jap)
  08:00 Importprijzen - Oktober (Dld)
  08:45 Economische groei - Derde kwartaal def. (Fra)
  08:45 Inflatie - November vlpg. (Fra)
  09:55 Werkloosheid - November (Dld)
  11:00 Inflatie - November (Ita)
  11:00 Economische groei - Derde kwartaal def. (Ita)
  11:00 Inflatie - November vlpg. (eur)
  11:00 Werkloosheid - Oktober (eur)
  11:30 Producentenprijzen - Oktober (Bel)
  15:00 Economische groei - Derde kwartaal def. (Bel)
  15:30 Verkorte handelsdag Wall Street vanwege Black Friday (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex Chicago - November (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  21-11-2019 16:30 - Cijferseizoen over hoogtepunt.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met vrijdag 29 november 2019:

  VRIJDAG 22 NOVEMBER 2019
  00:00 Remy Cointreau - Interimresultaten 2019/2020 (Fra)
  13:00 Foot Locker - Cijfers derde kwartaal (VS)

  MAANDAG 25 NOVEMBER 2019
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 26 NOVEMBER 2019
  00:00 Rocket Internet - Cijfers derde kwartaal (VS)
  13:00 Best Buy - Cijfers derde kwartaal (VS)
  22:00 HP Inc - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  WOENSDAG 27 NOVEMBER 2019
  13:00 Deere & Co - Cijfers derde kwartaal (VS)

  DONDERDAG 28 NOVEMBER 2019
  - Geen agendapunten

  VRIJDAG 29 NOVEMBER 2019
  07:00 E.ON - Cijfers derde kwartaal (Dld)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Exxon Mobil is van plan desinvesteringsprogramma te versnellen - media
  21-11-2019 16:30 - Voor 25 miljard dollar afstoten.

  (ABM FN-Dow Jones) Exxon Mobil is van plan het desinvesteringsprogramma te versnellen en wil zo ter waarde van 25 miljard dollar aan activiteiten afstoten. Dit meldden bronnen donderdagmiddag aan Reuters.

  Exxon Mobil wil in 11 verschillende landen niet-kern activiteiten verkopen. Het geld dat hiermee vrijkomt zal gebruikt worden om zich te focussen op projecten in Guyana, Mozambique, Papua New Guinea en de Verenigde Staten, zo gaven de bronnen aan.

  In september van dit jaar maakte Exxon Mobil al bekend dat het bedrijf het grootste deel van zijn energie-activiteiten in Noorwegen voor 4,5 miljard dollar aan Var Energi, een dochter van het Italiaanse Eni, verkocht.

  De verkoop was onderdeel van een strategie om tegen 2021 voor 15 miljard dollar aan niet-kern activiteiten te hebben verkocht, aldus Exxon. De 15 miljard dollar waar eerder over werd gesproken zal met de nieuwe voornemens ruimschoots worden overschreden.

  Exxon Mobil wilde tegenover Reuters niet reageren.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Belgische bedrijven
  21-11-2019 16:29 - Cijferseizoen richting eind.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met vrijdag 29 november 2019:

  VRIJDAG 22 NOVEMBER 2019
  07:00 CFE - Cijfers derde kwartaal
  07:30 Ackermans & Van Haaren - Cijfers derde kwartaal
  17:45 Ascencio - Jaarcijfers 2019

  MAANDAG 25 NOVEMBER 2019
  11:00 Argen-X - Bava

  DINSDAG 26 NOVEMBER 2019
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 27 NOVEMBER 2019
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 28 NOVEMBER 2019
  - Geen agendapunten

  VRIJDAG 29 NOVEMBER 2019
  07:00 Elia - Cijfers derde kwartaal

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  21-11-2019 16:28 - Cijferseizoen over hoogtepunt.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met vrijdag 29 november 2019:

  VRIJDAG 22 NOVEMBER 2019
  00:00 Prosus - Interimresultaten

  MAANDAG 25 NOVEMBER 2019
  07:30 OCI - Cijfers derde kwartaal

  DINSDAG 26 NOVEMBER 2019
  13:00 RoodMicrotec - Bava
  14:00 Beter Bed - Bava

  WOENSDAG 27 NOVEMBER 2019
  00:00 Envipco - Cijfers derde kwartaal

  DONDERDAG 28 NOVEMBER 2019
  07:00 Vicoryon (Probiodrug) - Cijfers derde kwartaal
  15:00 Intertrust - Bava

  VRIJDAG 29 NOVEMBER 2019
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Leidende indicatoren VS dalen nipt
  21-11-2019 16:19 - Kleine daling in oktober.

  (ABM FN-Dow Jones) De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in oktober licht gedaald. Dit bleek donderdag uit een publicatie van The Conference Board.

  De index daalde met 0,1 procent naar 111,7. In september was er nog een afname van 0,2 procent.

  De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden en is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate.

  De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Bestaande woningverkopen Amerika stijgen
  21-11-2019 16:08 - In oktober stijging van 1,9 procent.

  (ABM FN-Dow Jones) De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in oktober gestegen. Dit maakte The National Association of Realtors donderdag bekend.

  De verkoop van bestaande woningen steeg ten opzichte van september met 1,9 procent naar een geannualiseerd aantal van 5,46 miljoen stuks. Economen rekenden ook op 5,46 miljoen woningen. 

  Op jaarbasis was in oktober sprake van een stijging van 4,6 procent.

  De mediane verkoopprijs steeg vorige maand op jaarbasis met 6,2 procent tot 270.900 dollar. Dit was wel lager dan de 272.100 dollar in september.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Consumentenvertrouwen eurozone iets aangetrokken
  21-11-2019 16:02 - Vertrouwensindex blijft in negatief territorium.

  (ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in november iets verslechterd. Dit meldde de Europese Commissie donderdag in voorlopige cijfers.

  De index ging van 7,6 negatief in oktober naar 7,2 negatief in november. 

  De indicator blijft daarmee boven zijn langetermijngemiddelde van min 10,6.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Volkswagen investeert 4 miljard in China
  21-11-2019 15:41 - 40 procent naar elektrisch rijden.

  (ABM FN-Dow Jones) Volkswagen Group China gaat in 2020 4 miljard euro investeren, waarvan 40 procent bedoeld is voor elektrisch rijden. Dit maakte de Duitse autofabrikant donderdag bekend.

  "Tegenwoordig is bijna één vijfde van de autoverkopen in China afkomstig van de Volkswagen-groep. In een uitdagende marktomgeving werpt onze strategie zijn vruchten af", stelde CEO Stephan Wöllenstein van Volkswagen Group China.

  Volkswagen heeft tot en met oktober van dit jaar 3,34 miljoen auto's verkocht in China en zag het marktaandeel toenemen tot 19,5 procent. Vorig jaar zat de fabrikant op 18,5 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.