VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • PPG ziet winst stijgen maar verkoop dalen
  18-04-2024 22:59 - Bedrijf heeft last van lagere volumes.

  (ABM FN-Dow Jones) PPG Industries boekte in het eerste kwartaal van 2024 een hogere winst doordat de inputkosten daalden, maar de omzet daalde door lagere volumes in zowel de prestatiecoatings- als de industriële coatingsactiviteiten. Dit bleek donderdagavond uit de resultaten van de Amerikaanse sectorgenoot van AkzoNobel.

  Chief Executive Tim Knavish zei dat de winsten uit zijn activiteiten in Mexico, China en India het gebrek aan grote klantenlasten en doorberekende energietoeslagen in Europa niet konden compenseren, wat de resultaten in het kwartaal van vorig jaar een boost gaf.

  De omzet werd ook gedrukt door de lagere vraag in Europa, waar de vroege paasvakantie het totale aantal verkoopdagen in maart verminderde, en door de over het algemeen zwakke mondiale vraag naar industriële coatings.

  De omzet daalde met 2 procent naar 4,31 miljard dollar waarmee volgens FactSet de verwachtingen van analisten voor 4,43 miljard dollar achterbleven.

  Het verf- en coatingbedrijf boekte een winst van 400 miljoen dollar, ofwel 1,69 dollar per aandeel, vergeleken met 264 miljoen dollar, of 1,11 dollar per aandeel, in hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

  Exclusief eenmalige posten bedroeg de gecorrigeerde winst 1,86 dollar per aandeel, in lijn met de consensusschatting van analisten geraadpleegd door FactSet.

  PPG Industries zei donderdag ook dat het bestuur toestemming heeft gegeven voor de terugkoop van 2,5 miljard dollar aan gewone aandelen.

  De terugkoop is onmiddellijk van kracht en de autorisatie heeft geen vervaldatum, aldus PPG.

  Het nieuwe programma is een aanvulling op de reeds bestaande machtiging voor de inkoop van eigen aandelen, waarvoor op 31 maart nog ongeveer 860 miljoen dollar over was, aldus PPG.

  Outlook

  PPG zei dat het nog steeds verwacht dat het in het boekjaar 2024 een gecorrigeerde winst van 8,34 tot 8,59 dollar per aandeel zal boeken, aangezien de jaarlijkse omzet in het lage eencijferige percentage zal stijgen.

  Het aandeel PPG Industries noteerde donderdag nabeurs 0,8 procent lager. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: AEX op Wall Street
  18-04-2024 22:47 - Alle acht fondsen lager.

  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn donderdag alle acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten. 

  Aegon (-0,97%)
  ArcelorMittal (-0,68%)
  ASML (-0,56%)
  ING Groep (-0,62%)
  Philips (-0,64%)
  RELX (-0,16%)
  Royal Dutch Shell (-0,27%)
  Unilever (-0,45%)

  Euro/dollar: 1,0640

  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 865,36 punten, zijn geëindigd op 862,60 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street verdeeld gesloten
  18-04-2024 22:41 - Toenemende zorgen over verloop monetair beleid van de Fed.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag verdeeld gesloten. Wederom hadden de indices moeite om de openingswinsten vast te houden om uiteindelijk toch nog verdeeld te sluiten.

  De S&P500-index sloot uiteindelijk 0,2 procent lager op 5.011,12 punten. De Dow Jones-index steeg met 0,1 procent tot 37.775,38 punten en technologie-index Nasdaq daalde 0,5 procent tot 15.601,50 punten.

  Beleggers lijken wat terughoudender te zijn geworden na de aangepaste renteverwachtingen van de Federal Reserve. Ook Fed-bestuurder John Williams gaf donderdag in een toespraak aan geen haast te hebben met een renteverlaging. Dat was opnieuw een bevestiging dat een verlaging voorlopig niet aan de orde is voor de Federal Reserve.

  De kans op een verlaging in juni is inmiddels gedaald tot circa 16 procent. Volgens de CME FedWatch Tool rekent het merendeel van de markt nu op een eerste rentedaling in september.

  "Op Wall Street toont het algehele marktbeeld een uitdagend tweede kwartaal, wat in schril contrast staat met de sterke marktprestaties in de eerste maanden van het jaar. "Alle belangrijke indexen worden momenteel verhandeld onder hun 50-daagse gemiddelden, wat technisch gezien een verzwakking heeft veroorzaakt", volgens beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker Lynx. "Deze daling wordt grotendeels veroorzaakt door een sterke correctie bij diverse technologieaandelen", aldus Blekemolen.

  Op macro-economisch vlak was er donderdag aandacht voor de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS, die stabiel bleven op 212.000 stuks. Verder verbeterde de Philadelphia Fed index in de VS in april onverwacht en daalde de aanstaande woningverkopen in maart. De index voor leidende indicatoren in de VS daalde in maart weer, na een opleving in februari, toen voor het eerst in twee jaar een stijging werd gerapporteerd.

  De olieprijzen wisten na de tik van woensdag gedurende de dag wat te herstellen en noteerde een vat WTI-olie 0,1 procent hoger op 82,73 dollar. Hoewel er wat risicopremie voor een verder escalerend conflict tussen Israël en Iran is weggevloeid, blijft de situatie gespannen en onzeker.

  De euro/dollar handelde op 1,0640, terwijl de Amerikaanse tienjaarsrente steeg naar 4,64 procent.

  Stijgers en dalers

  Alcoa daalde 0,2 procent. De aluminiumproducent opende woensdagavond nabeurs de boeken en dook afgelopen kwartaal opnieuw in de rode cijfers. Het verlies was ook groter dan een jaar geleden, te wijten aan lagere aluminiumprijzen en hogere kosten. Verder daalde ook de omzet.

  De Trump Media & Technology Group steeg met 25,7 procent, nadat het bedrijf gisteren ook al 15,6 procent kon bijschrijven

  Het aandeel D.R. Horton noteerde 0,1 procent hoger, nadat de Amerikaanse huizenbouwer in het afgelopen kwartaal de winst en omzet harder dan verwacht zag stijgen. Bovendien werd de outlook voor heel dit boekjaar verhoogd.

  De aandelen van Blackstone daalden met 2,3 procent. Dit ondanks dat de private-equitygigant hogere kwartaalwinsten rapporteerde, omdat de waarde van zijn investeringen steeg. Vooral dankzij de infrastructuurportefeuille.

  Alaska Air Group won 4,0 procent, nadat het een kleiner dan verwacht kwartaalverlies boekte. De inkomsten werden negatief beïnvloed door de problemen met een vliegtuigdeurplug tijdens de vlucht en de daaropvolgende Boeing 737 MAX 9 die aan de grond liep.

  De aandelen van kredietrapportagebedrijf Equifax daalden met 8,5 procent. De resultaten en de vooruitzichten van het voor het huidige kwartaal lagen beide niet in de lijn met de verwachtingen van analisten.

  Nokia kon 3,6 procent bijschrijven. Het bedrijf heeft conform verwachting een trage jaarstart achter de rug. Dit meldde het Finse bedrijf donderdagochtend. Nokia sprak van een uitdagend klimaat, maar de ordertrends zijn aan het verbeteren, met name in Netwerk Infrastructuur, benadrukte het bedrijf.

  Biotech- en genomicabedrijf 23andMe overweegt om van de beurs te gaan, bleek woensdag nabeurs uit een registratie bij beurswaakhond SEC. Het aandeel noteerde 42 procent hoger.

  Nabeurs overtrof Netflix de verwachtingen, maar was de outlook wat magertjes en daalde het aandeel nabeurs 3,5 procent.

  Het PPG reageerde nauwelijks na de cijfers. PPG Industries boekte een hogere winst in het eerste kwartaal doordat de inputkosten daalden, maar de omzet daalde door lagere volumes in zowel de prestatiecoatings- als de industriële coatingsactiviteiten. Wel heeft het bestuur toestemming gegeven voor de terugkoop van 2,5 miljard dollar aan gewone aandelen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Netflix overtreft de verwachtingen
  18-04-2024 22:24 - Outlook wat magertjes.

  (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Netflix is donderdag nabeurs gedaald, ondanks de sterke cijfers waren de verwachtingen wat magertjes. 

  Het aandeel daalde in de handel nabeurs 2,5 procent, na een daling van 0,5 procent in de reguliere handel.

  Een aantal van 9,3 miljoen gebruikers abonneerde zich op de streamingdienst. Dit bracht het totaal op 269,6 miljoen betalende abonnees. Analisten hadden gemiddeld gerekend op een toename met 5,1 miljoen klanten naar een totaal van 264,2 miljoen abonnees. 

  De nettowinst steeg van 1,3 miljard dollar een jaar eerder naar 2,3 miljard , ofwel 5,28 dollar per aandeel, en de omzet steeg met 14,8 procent tot 9,4  miljard dollar. Hier lagen de verwachtingen op respectievelijk 4,51 dollar per aandeel en een omzet van 9,3 miljard dollar

  Outlook

  Voor het tweede kwartaal van 2024 voorspelde het bedrijf een omzetgroei van 16 procent. Dit komt neer op een groei van 21 procent gecorrigeerd voor valuta-effecten voornamelijk door prijsveranderingen in Argentinië en de devaluatie van de lokale munt ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

  We verwachten dat de betaalde netto toevoegingen in het tweede kwartaal van 2024 lager zullen zijn dan in het eerste kwartaal van 2024 vanwege de typische seizoensinvloeden. Ze voorspellen dat de wereldwijde ARM in het tweede kwartaal jaar-op-jaar stijgt op een valuta neutrale basis.

  Voor het volledige jaar 2024 verwacht het bedrijf een omzetgroei van 13 tot 15 procent, gebaseerd op de wisselkoersen aan het eind van het eerste kwartaal in 2024.

  Netflix houdt rekening met een operationele marge van 25 procent  voor het boekjaar 2024, gebaseerd op de wisselkoersen van 1 januari 2024, een lichte stijging van de eerdere voorspelling van 24 procent.

  Ten slotte geeft het bedrijf aan, terwijl ze een valuta risico beheer methodiek hebben, niet alle blootstelling af te dekken. Daarom trachten ze een valuta neutrale operationele margedoelstelling te realiseren.

  “ Ons doel is om onze operationele marge elk jaar te vergroten,hoewel het tempo van de expansie van jaar tot jaar kan variëren” aldus Netflix.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Olieprijzen stabiliseren na de terugval van woensdag
  18-04-2024 20:55 - Maar spanningen Midden-Oosten blijven de gemoederen bezighouden.

  (ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen stabiliseerden donderdag enigszins na de tik van woensdag. Deze terugval werd vooral gedreven door verminderde angst voor een verdere escalerende oorlog tussen Israël en Iran.

  Bij een settlement van 82,73 dollar werd een vat West Texas Intermediate voor levering in mei 0,1 procent duurder.

  Nu de geopolitieke spanningen enigszins wat afnemen, kijkt men ook weer naar de fundamentele vraag en aanbod dynamiek van de markt . Woensdag zei de Energy Information Administration dat de voorraden ruwe olie vorige week met 2,7 miljoen vaten zijn gegroeid, een teken dat het aanbod mogelijk de vraag overtreft.

  De Amerikaanse olieproductie is stabiel gebleven boven de 13 miljoen vaten per dag, wat erop wijst dat Amerikaanse producenten kunnen fungeren als buffer voor verstoringen in het Midden-Oosten.

  Woensdag werd ook bekend dat de VS de sancties tegen Venezuela herinvoeren, maar zal sommige oliemaatschappijen toestaan hun activiteiten in het olierijke Zuid-Amerikaanse land te blijven uitoefenen, waardoor een verdere potentiële beperking van het aanbod mogelijk wordt verzacht.

  Echter, de geopolitieke spanningen zouden zo maar weer op de voorgrond kunnen treden en ervoor kunnen zorgen dat de prijzen weer stijgen. Israël heeft gezegd dat het wraak zal nemen op Iran, ook al hebben de VS en andere bondgenoten er bij de regering op aangedrongen een grotere confrontatie te vermijden. Zo blijven de spanningen de gemoederen bezighouden.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street kan opnieuw de openingswinsten niet vasthouden
  18-04-2024 19:56 - Focus op cijfers Netflix.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag lager met nog een paar uur handel te gaan. Hierdoor moesten de indices gedurende de handel voor de vierde keer op rij de openingswinsten weer inleveren.

  De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 5.008,29 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 37.702,01 punten en de Nasdaq noteerde 0,4 procent lager op 15.616,24 punten.

  Wall Street sloot woensdag nog lager, waarbij beleggers terughoudend reageerden op de aangepaste renteverwachtingen van de Federal Reserve. Ook Fed-bestuurder John Williams gaf donderdag in een toespraak aan geen haast te hebben met een renteverlaging. Dat was opnieuw een bevestiging dat een verlaging voorlopig niet aan de orde is voor de Federal Reserve.

  De kans op een verlaging in juni is inmiddels gedaald tot circa 16 procent. Volgens de CME FedWatch Tool rekent het merendeel van de markt nu op een eerste rentedaling in september.

  "Op Wall Street toont het algehele marktbeeld een uitdagend tweede kwartaal, wat in schril contrast staat met de sterke marktprestaties in de eerste maanden van het jaar. "Alle belangrijke indexen worden momenteel verhandeld onder hun 50-daagse gemiddelden, wat technisch gezien een verzwakking heeft veroorzaakt", volgens beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker Lynx. "Deze daling wordt grotendeels veroorzaakt door een sterke correctie bij diverse technologieaandelen", aldus Blekemolen.

  Vanavond nabeurs zal de aandacht vooral uitgaan naar de cijfers van Netflix. De markt houdt rekening met 5,1 miljoen nieuwe aanmeldingen naar een totaal van 264,2 miljoen abonnees. De verwachte omzet ligt op 9,3 miljard dollar, ofwel 4,52 dollar per aandeel.

  Op macro-economisch vlak was er donderdag aandacht voor de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS, die stabiel bleven op 212.000 stuks. Verder verbeterde de Philadelphia Fed index in de VS in april onverwacht en daalde de aanstaande woningverkopen in maart. De index voor leidende indicatoren in de VS daalde in maart weer, na een opleving in februari, toen voor het eerst in twee jaar een stijging werd gerapporteerd.

  De olieprijzen wisten na de tik van woensdag gedurende de dag wat te herstellen en noteerde een vat WTI-olie 0,3 procent hoger op 82,93 dollar. Hoewel er wat risicopremie voor een verder escalerend conflict tussen Israël en Iran is weggevloeid, blijft de situatie gespannen en onzeker.

  De euro/dollar handelde op 1,0644, terwijl de Amerikaanse tienjaarsrente steeg naar 4,64 procent.

  Stijgers en dalers

  Alcoa steeg 0,1 procent. De aluminiumproducent opende woensdagavond nabeurs de boeken en dook afgelopen kwartaal opnieuw in de rode cijfers. Het verlies was ook groter dan een jaar geleden, te wijten aan lagere aluminiumprijzen en hogere kosten. Verder daalde ook de omzet.

  Het aandeel D.R. Horton noteerde 1,0 procent hoger, nadat de Amerikaanse huizenbouwer in het afgelopen kwartaal de winst en omzet harder dan verwacht zag stijgen. Bovendien werd de outlook voor heel dit boekjaar verhoogd.

  De aandelen van Blackstone daalden met 2,5 procent. Dit ondanks dat de private-equitygigant hogere kwartaalwinsten rapporteerde, omdat de waarde van zijn investeringen steeg. Vooral dankzij de infrastructuurportefeuille.

  Alaska Air Group won 3,9 procent, nadat het een kleiner dan verwacht kwartaalverlies boekte. De inkomsten werden negatief beïnvloed door de problemen met een vliegtuigdeurplug tijdens de vlucht en de daaropvolgende Boeing 737 MAX 9 die aan de grond liep.

  De aandelen van kredietrapportagebedrijf Equifax daalden met ruim 8 procent. De resultaten en de vooruitzichten van het voor het huidige kwartaal lagen beide niet in de lijn met de verwachtingen van analisten.

  Nokia kon 3,3 procent bijschrijven. Het bedrijf heeft conform verwachting een trage jaarstart achter de rug. Dit meldde het Finse bedrijf donderdagochtend. Nokia sprak van een uitdagend klimaat, maar de ordertrends zijn aan het verbeteren, met name in Netwerk Infrastructuur, benadrukte het bedrijf.

  Biotech- en genomicabedrijf 23andMe overweegt om van de beurs te gaan, bleek woensdag nabeurs uit een registratie bij beurswaakhond SEC. Het aandeel noteerde 38 procent hoger.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen hoger gesloten
  18-04-2024 18:45 - Hoop op Europese rentedaling in juni.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag hoger gesloten, na een relatief tamme sessie. Dit terwijl de speculaties over de eerste renteverlaging door de Europese Centrale Bank in juni voortduren.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 499,70 punten, de Duitse DAX sloot 0,4 procent hoger op 17.837,40 en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 8.023,26 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent hoger op 7.877,05 punten.

  Eerder op de dag vertelde ECB-beleidsmaker François Villeroy de Galhau aan CNBC dat de centrale bank in juni de rente zou moeten verlagen om te voorkomen dat ze achterop raakt op de inflatiecurve.

  Ook Klaas Knot van De Nederlandsche Bank vindt een eerste stap in juni geen gekke gedachte. "Ik voel me hier niet onprettig bij", aldus Knot. De inflatie zal blijven dalen, denkt de bankier, en zal in 2025 de gewenste 2 procent bereiken. Wel waarschuwde hij dat het "een hobbelige weg" is. Belangrijkste risico noemde Knot dat de lonen sneller stijgen dan de arbeidsproductiviteit. Hij hield wel een slag om de arm en benadrukte dat het rentebeleid afhankelijk is van de macro-economische data die binnenkomen.

  Verder lijkt het volgende richtpunt de cijfers van de Amerikaanse streamingdienst Netflix, die na het slot op Wall Street verschijnen.  

  Olie noteerde donderdag opnieuw lager. Een vat Brent olie werd 0,8 procent goedkoper op 86,62 dollar. Dit nu Israël ervan af ziet onmiddellijk terug te slaan na de Iraanse luchtaanval van afgelopen weekend, waardoor momenteel de vrees voor een verdere escalatie afneemt.

  De rentes liepen vandaag licht op en de rente op de Duitse tienjarige lening steeg naar 2,49 procent, de Amerikaanse variant noteerde op 4,63 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,0658. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0688 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0670 op de borden.

  Stijgers en dalers

  In Frankfurt waren het RWE, Deutsche Bank, Commerzbank, Continental en Adidas,  die tussen de 2,0 en 2,7 procent konden bijschrijven.

  Sartorius kreeg daarentegen een flinke tik te verwerken en daalde met 15,4 procent. Het biotechbedrijf deed het over het eerste kwartaal minder goed dan verwacht door een zwakke omzetontwikkeling bij de divisie bioprocessing en een tegenvallende orderinstroom. Verder zat er nogal wat zwakte in China.

  In Parijs was Edenred de grootste stijger met een winst van 4,9 procent, gevolgd door Schneider Electric met een winst van 2,8 procent.

  Danone kon 0,9 procent bijschrijven. Het bedrijf heeft over het eerste kwartaal de omzet op gerapporteerde basis zien afnemen, terwijl de outlook voor dit jaar werd bevestigd. Voor het lopende boekjaar verwacht Danone nog altijd een vergelijkbare omzetgroei van 3 tot 5 procent, met een gematigde verbetering van de terugkerende operationele marge.

  Sanofi, Thales en STMicroelectronics verloren alle drie ongeveer 1 procent.

  In Amsterdam viel de daling op van de technologiefondsen. ASML verloor 1,4 procent, Besi 2,7 procent en ASMI zelfs 6,1 procent. Dit had wellicht te maken met de zwakke vooruitzichten die het Taiwanese TSMC vanochtend presenteerde.

  Nokia heeft conform verwachting een trage jaarstart achter de rug. De outlook voor heel het jaar werd gehandhaafd. Nokia voorziet daarmee nog altijd een vergelijkbare operationele winst van 2,3 tot 2,9 miljard euro. Het aandeel sloot 2,2 procent hoger.

  Easyjet sloot 2,3 procent hoger. Het luchtvaartbedrijf verwacht in de eerste helft van het lopende boekjaar minder verlies te hebben gemaakt, waarbij de maatschappij sprak van een sterke vraag naar zomervluchten.

  Het Zwitserse technologiebedrijf ABB kon 6,0 procent bijschrijven. De onderneming verhoogde de outlook voor de EBITA-marges van 16,0 naar 18,0 procent, terwijl de consensus op 17,2 procent zit, zo bleek donderdag uit de resultaten over het eerste kwartaal.

  Deliveroo steeg 4,5 procent, nadat de kwartaalresultaten iets boven de verwachtingen uitkwamen. Wel verloor de maaltijdbezorger marktaandeel in het VK en Ierland. Volgens Shore Capital kan dit een punt van zorg zijn voor beleggers. Just Eat Takeaway profiteerde en steeg 5,8 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  Tijdens het slot van de Europese beurzen noteerden de indices op Wall Street in het groen, waarbij de S&P 500 0,5 procent terreinwinst wist te boeken.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • L'Oréal groeit verder
  18-04-2024 18:26 - Maar wel minder hard in het eerste kwartaal.

  (ABM FN-Dow Jones) L'Oreal is in het eerste kwartaal van 2024 minder hard gegroeid dan in dezelfde periode een jaar eerder, waarbij in Noord-Azië sprake was van krimp. Dit bleek donderdagavond uit een kwartaalupdate van de Franse cosmeticareus.

  De omzet steeg in de verslagperiode met 8,3 procent naar 11,2 miljard euro. In het eerste kwartaal van 2023 groeide L'Oréal nog met 14,6 procent.

  De vergelijkbare groei kwam uit op 9,4 procent, tegen 13,0 procent een jaar eerder. Over heel 2023 behaalde L'Oreal een vergelijkbare groei van 11 procent.

  Alle divisies groeiden in het eerste kwartaal, volgens L'Oreal, waarbij vooral de divisies Consumer Products en Dermatological Beauty sterk presteerden.

  Verder was in alle regio's sprake van groei, uitgezonderd Noord-Azië, waar de omzet met 3,9 procent daalde in het eerste kwartaal.

  CEO Nicolas Hieronimus wees op de "aanhoudende dubbelcijferige groei in Europa, in combinatie met de aanhoudende kracht in opkomende markten", die het slechts geleidelijke herstel in Noord-Azië ruimschoots compenseerden.

  Hieronimus verwacht dat L'Oreal opnieuw een jaar van groei in omzet en winst zal realiseren.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  18-04-2024 17:53 - Financials wel in de lift.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag vlak geëindigd, waarbij de halfgeleideraandelen net als gisteren de gebeten hond waren. Bij een slot van 865,36 punten, sloot de AEX vrijwel onveranderd ten opzichte van woensdag.

  ASML wist na de koersval op woensdag vanochtend iets te herstellen, na de kwartaalcijfers van sectorgenoot TSMC. Tijdens de middag zakte het aandeel echter weer weg. TSMC kende weliswaar een sterk kwartaal maar werd wel iets minder positief over de omzetverwachtingen voor de gehele sector, bleek uit een toelichting van het Taiwanese bedrijf.

  Analisten van Berenberg maken zich geen zorgen over de zwakke orders van ASML. Volgens Berenberg verschilt het aantal orders bij ASML per kwartaal en dus is de lager dan verwachte instroom in het eerste kwartaal geen indicatie dat de Veldhovenaren hun omzetverwachting voor 2025 van 35 miljard euro niet zullen halen. De zakenbank verhoogde het koersdoel en handhaafde het koopadvies. 

  "Bij gebrek aan cruciale macrodata blijft de focus van beleggers gericht op het cijferseizoen", schreven analisten van UniCredit verder. Donderdag nabeurs publiceert Netflix resultaten en de cijfers kunnen vrijdag de mondiale beursstemming beïnvloeden.

  Op macro-economisch vlak was er donderdag aandacht voor de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS, die stabiel bleven op 212.000 stuks. Verder verbeterde de Philadelphia Fed index in de VS in april onverwacht en daalden de aanstaande woningverkopen in maart. De index voor leidende indicatoren in de VS daalde in maart weer, na een opleving in februari, toen voor het eerst in twee jaar een stijging werd gerapporteerd.

  De euro/dollar handelde rond het slot op 1,0659, terwijl de Amerikaanse tienjaarsrente steeg naar 4,64 procent. Fed-bestuurder John Williams gaf donderdag in een toespraak aan geen haast te hebben met een renteverlaging. Dat is opnieuw een bevestiging dat een verlaging voorlopig niet aan de orde is voor de Federal Reserve. De kans op een verlaging in juni wordt inmiddels geschat op minder dan 20 procent.

  De olieprijzen daalden woensdag fors door de afgenomen spanningen in het Midden-Oosten. Donderdag schommelden WTI en Brent tussen kleine winsten en verliezen. Volgens analisten van IG is een Israëlische reactie op de aanval van Iran afgelopen weekend niet aanstaande.

  Stijgers en dalers

  Onder de hoofdaandelen verloor ASML 1,4 procent, na een daling van 6,7 procent een dag eerder. ASML ging toen onderuit nadat uit de kwartaalcijfers een tegenvallende orderinstroom bleek. Besi en ASMI leverden donderdag respectievelijk 2,7 en 6,1 procent in. ASMI belandde daarmee onderaan in de AEX.

  Randstad ging aan kop in de hoofdindex, met een plus van 2,7 procent. Exor steeg 0,7 procent na een koersdoelverhoging door UBS, van 111 naar 129 euro, bij een ongewijzigd koopadvies. De Zwitserse bank is vooral goed te spreken over de investeringen van Exor in Ferrari en Stellantis, maar minder over die in Philips. Het aandeel Philips daalde licht.

  Verder deden financials donderdag goede zaken. NN, ASR en ING stegen 1,1 tot 1,6 procent. ABN AMRO won licht terrein, net als Aegon. Terwijl UBS het koersdoel voor ABN AMRO verhoogde en het koopadvies herhaalde, zette Bank of America het aandeel op de verkooplijst.

  In de AMX won Air France-KLM 4,2 procent, met dank aan onder meer een terugval van de olieprijzen. Ook werden de kwartaalcijfers van Easyjet goed ontvangen in Londen.

  Just Eat Takeaway ging aan kop met een koerswinst van 5,7 procent. Alfen won 1,6 procent. Mirova bleek het belang in Alfen nog verder te hebben verkleind en zit nu onder de 3 procent.

  Fagron was hekkensluiter, met een verlies van 1,1 procent.

  In de AScX won penny stock Vivoryon 11,5 procent. Pharming verloor daarentegen 9,6 procent. Pharming gaf voor 100 miljoen euro aan converteerbare obligaties uit en zal met de opbrengst een uitstaande converteerbare obligatielening van 125 miljoen euro aflossen.

  PostNL daalde 5,8 procent. Overnamenieuws in Londen rond Royal Mail zorgde gisteren nog voor een hogere koers van PostNL. Donderdag noteerde het aandeel ex-dividend.

  NSI heeft in het eerste kwartaal minder winst geboekt door licht lagere huurinkomsten en hogere kosten, maar hield vast aan zijn winstverwachting voor de rest van het jaar. Daarmee is de kwartaalupdate per saldo neutraal, volgens ING. Het aandeel sloot vlak.

  Sligro steeg 1,2 procent, nadat de donderdag gepubliceerde cijfers weinig verrassingen bevatten.

  Het lokaal genoteerde Cabka won 2,9 procent na een kwartaalupdate.

  Wall Street

  Rond het slot in Amsterdam noteerden de Amerikaanse beurzen tot 0,6 procent hoger.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Knot houdt rekening met renteverlaging ECB in juni
  18-04-2024 17:06 - Maar er blijven risico's volgens de centraal bankier.

  (ABM FN-Dow Jones) De verwachting in de markt dat de ECB de rente in juni voor het eerst verlaagt en dat later dit jaar nog eens tweemaal met 25 basispunten doet, is geen gekke gedachte. Dit bleek uit een interview met voorzitter van De Nederlandsche Bank Klaas Knot donderdag op Bloomberg TV.

  "Ik voel me hier niet onprettig bij", aldus Knot.

  De inflatie zal blijven dalen, denkt de bankier, en in 2025 de gewenste 2 procent bereiken. Wel waarschuwde hij dat het "een hobbelige weg" is.

  Belangrijkste risico noemde Knot dat de lonen sneller stijgen dan de arbeidsproductiviteit. 

  Ook waarschuwde hij er op Bloomberg TV voor dat de ECB haar doel niet voorbij moet schieten.

  Geopolitiek zijn er ook risico's, maar zolang het beperkt blijft tot alleen de olieprijs, verwacht hij geen serieuze tweede ronde effecten.

  Tenslotte hield Knot wel een slag om de arm en benadrukte hij dat het rentebeleid afhankelijk is van de macro-economische data die binnenkomen. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  18-04-2024 16:38 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met vrijdag 26 april 2024:


  VRIJDAG 19 APRIL 2024

  08:00 Producentenprijzen - Maart (eur)

  08:00 Detailhandelsverkopen - Maart (VK)

  08:45 Ondernemersvertrouwen - April (Fra)


  MAANDAG 22 APRIL 2024

  00:00 Consumentenvertrouwen - April (NL)

  00:00 Prijzen bestaande koopwoningen - Maart (NL)

  06:30 Investeringen - Februari (NL)

  14:30 Chicago Fed index - Maart (VS)

  16:00 Consumentenvertrouwen - April vlpg (eur)


  DINSDAG 23 APRIL 2024

  01:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - April (Jap)

  09:15 Samengestelde inkoopmanagersindex - April (Fra)

  09:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - April (Dld)

  10:00 Samengestelde inkoopmanagersindex - April (eur)

  10:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - April (VK)

  15:45 Samengestelde inkoopmanagersindex - April (VS)

  16:00 Nieuwe woningverkopen - Maart (VS)


  WOENSDAG 24 APRIL 2024

  10:00 Ifo ondernemersvertrouwen - April (Dld)

  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)

  14:30 Orders duurzame goederen - Maart (VS)

  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)


  DONDERDAG 25 APRIL 2024

  08:00 Consumentenvertrouwen - Mei (Dld)

  13:00 Turkse centrale bank - Rentebesluit (Tur)

  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)

  14:30 Economische groei - Eerste kwartaal vlpg (VS)

  16:00 Aanstaande woningverkopen - Maart (VS)


  VRIJDAG 26 APRIL 2024

  07:00 Bank of Japan - Rentebesluit (Jap)

  08:45 Consumentenvertrouwen - April (Fra)

  14:30 Persoonlijke bestedingen en PCE-inflatie - Maart (VS)

  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - April def. (VS)


  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  18-04-2024 16:37 - Cijferseizoen bezig.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met vrijdag 26 april 2024:


  VRIJDAG 19 APRIL 2024

  13:00 American Express - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Procter & Gamble - Cijfers derde kwartaal (VS)


  MAANDAG 22 APRIL 2024

  07:00 SAP - Cijfers eerste kwartaal (Dld)


  DINSDAG 23 APRIL 2024

  07:00 Novartis - Cijfers eerste kwartaal (Zwi)

  07:00 Renault - Cijfers eerste kwartaal (Fra)

  13:00 3M - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 GE Aerospace - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 General Motors - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Halliburton - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Kimberly-Clark - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Lockheed Martin - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 PepsiCo - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Philip Morris - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Spotify - Cijfers eerste kwartaal (Zwe)

  13:00 UPS - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  19:00 Deutsche Boerse - Cijfers eerste kwartaal (Dld)

  22:00 Tesla - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  22:00 Texas Instruments - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  22:00 Visa - Cijfers tweede kwartaal (VS)


  WOENSDAG 24 APRIL 2024

  07:00 Roche - Cijfers eerste kwartaal (Zwi)

  13:00 AT&T - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Boeing - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Hasbro - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  22:00 IBM - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  22:00 Meta - Cijfers eerste kwartaal (VS)


  DONDERDAG 25 APRIL 2024

  07:00 Airbus - Cijfers eerste kwartaal (Fra)

  07:00 BASF - Cijfers eerste kwartaal (Dld)

  07:00 Deutsche Bank - Cijfers eerste kwartaal (Dld)

  07:00 Delivery Hero - Cijfers eerste kwartaal (Dld)

  07:00 HelloFresh - Cijfers eerste kwartaal (Dld)

  07:00 Nestle - Cijfers eerste kwartaal (Zwi)

  07:00 Sanofi - Cijfers eerste kwartaal (Fra)

  08:00 Barclays - Cijfers eerste kwartaal (VK)

  13:00 American Airlines - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Caterpillar - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Comcast - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Dow - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 GE Vernova - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Harley-Davidson - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Merck - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  22:00 Alphabet - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  22:00 Intel - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  22:00 Microsoft - Cijfers derde kwartaal (VS)

  22:00 Snap - Cijfers eerste kwartaal (VS)


  VRIJDAG 26 APRIL 2024

  08:00 TotalEnergies - Cijfers eerste kwartaal (Fra)

  13:00 AbbVie - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Colgate-Palmolive - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 Chevron - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  13:00 ExxonMobil - Cijfers eerste kwartaal (VS)


  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  18-04-2024 16:37 - Cijferseizoen bezig.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met vrijdag 26 april 2024:


  VRIJDAG 19 APRIL 2024

  09:00 KPN - Ex-dividend

  00:00 CM.com - Jaarvergadering

  00:00 NSI - Jaarvergadering


  MAANDAG 22 APRIL 2024

  00:00 ING - Jaarvergadering


  DINSDAG 23 APRIL 2024

  07:00 AkzoNobel - Cijfers eerste kwartaal

  07:00 Randstad - Cijfers eerste kwartaal

  08:00 Allfunds - Cijfers eerste kwartaal

  09:00 NSI - Ex-dividend

  18:00 ASMI - Cijfers eerste kwartaal

  00:00 CTP - Jaarvergadering


  WOENSDAG 24 APRIL 2024

  07:00 Heineken - Cijfers eerste kwartaal

  07:00 Vopak - Cijfers eerste kwartaal en jaarvergadering

  07:00 Wereldhave - Cijfers eerste kwartaal en jaarvergadering

  07:30 KPN - Cijfers eerste kwartaal

  08:00 Ctac - Cijfers eerste kwartaal

  09:00 ING - Ex-dividend

  00:00 Hydratec - Cijfers eerste kwartaal

  00:00 ABN AMRO - Jaarvergadering

  00:00 ASML - Jaarvergadering

  00:00 WDP - Jaarvergadering

  00:00 MotorK - Cijfers eerste kwartaal 


  DONDERDAG 25 APRIL 2024

  07:00 Adyen - Cijfers eerste kwartaal

  07:00 Besi - Cijfers eerste kwartaal en jaarvergadering

  07:00 Flow Traders - Cijfers eerste kwartaal

  07:00 Fugro - Cijfers eerste kwartaal en jaarvergadering

  08:00 RELX - Cijfers eerste kwartaal

  08:00 Unilever - Cijfers eerste kwartaal

  00:00 AkzoNobel - Jaarvergadering

  00:00 Heineken - Jaarvergadering

  00:00 Hydratec - Jaarvergadering

  00:00 OCI - Bava

  00:00 Vastned - Jaarvergadering


  VRIJDAG 26 APRIL 2023

  07:00 Corbion - Cijfers eerste kwartaal

  07:00 IMCD - Cijfers eerste kwartaal

  07:00 Signify - Cijfers eerste kwartaal

  09:00 ABN AMRO - Ex-dividend

  09:00 ASML - Ex-dividend

  09:00 Vopak - Ex-dividend

  09:00 Wereldhave - Ex-dividend

  00:00 Acomo - Jaarvergadering

  00:00 Basic-Fit - Trading update en jaarvergadering


  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Minder bestaande woningen verkocht in VS
  18-04-2024 16:08 - Daling in maart.

  (ABM FN-Dow Jones) De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in maart gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van makelaarsorganisatie NAR.

  Op maandbasis daalden de verkopen met 4,3 procent tot 4,19 miljoen woningen geannualiseerd. Er was vooraf door economen gerekend op 4,20 miljoen verkochte woningen.

  “Hoewel ze zich herstellen van het cyclische dieptepunt, blijven de huizenverkopen steken omdat de rente geen grote bewegingen heeft gemaakt”, zei NAR-hoofdeconoom Lawrence Yun. "Er zijn nu bijna zes miljoen banen meer vergeleken met de pieken van vóór de coronacrisis, wat erop wijst dat er meer aspirant-huizenkopers op de markt zijn."

  De gemiddelde verkoopprijs steeg vorige maand met 4,8 procent naar 393.500 dollar. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Stijging leidende indicatoren VS zet niet door
  18-04-2024 16:07 - In maart weer daling na opleving in februari.

  (ABM FN-Dow Jones) De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in maart weer gedaald, nadat ze in februari voor het eerst in twee jaar stegen. Dit meldde The Conference Board donderdag.

  De Leading Economic Index daalde vorige maand met 0,3 procent en kwam uit op 102,4.

  "De opleving van de Amerikaanse LEI in februari bleek van korte duur, want de index daalde in maart", zei Justyna Zabinska-La Monica van The Conference Board in een toelichting. 

  "Negatieve bijdragen van de rente spread, nieuwe bouwvergunningen, de verwachtingen van consumenten, nieuwe orders en de eerste werkloosheidsaanvragen", verklaarden de daling in maart, volgens The Conference Board.

  "De zesmaandelijkse en jaarlijkse groeicijfers van de LEI blijven negatief, maar het tempo van de krimp is afgenomen", aldus Zabinska-La Monica. 

  Over het geheel genomen wijst de index op een fragiele outlook voor de Amerikaanse economie, volgens The Conference Board, maar een recessie wordt niet verwacht.

  De LEI index is een conjunctuurindicator die de ontwikkeling van de economie in het komende halfjaar weergeeft.

  De hoofdindicator is opgebouwd uit het gewogen gemiddelde van verschillende deelindicatoren, zoals het consumentenvertrouwen, het gemiddelde van de gewerkte uren in de industrie en aandelenprijzen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Pharming rondt plaatsing obligaties af
  18-04-2024 15:29 - Haalt 100 miljoen euro op.

  (ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft met succes een obligatielening van 100 miljoen euro geplaatst. Dit maakte het biotechbedrijf donderdagmiddag bekend, nadat de emissie voorbeurs werd aangekondigd.

  De nieuwe obligaties, die in 2029 aflopen, werden aangeboden via een versnelde bookbuilding door middel van een onderhandse plaatsing aan uitsluitend institutionele beleggers.

  Het aanbod was volledig onderschreven.

  "Deze succesvolle uitgifte van converteerbare obligaties toont de ferme steun van investeerders en betekent een positieve stap voor Pharming. Rekening houdend met de naderende afloop van onze converteerbare obligaties in januari 2025, versterkt deze uitgifte en terugkoop onze financiële positie terwijl het de flexibiliteit vergroot voor de verdere executie van onze bedrijfsstrategie in de komende jaren", zei CEO Sijmen de Vries van Pharming in een toelichting.

  Er is door Pharming een verzoek ingediend voor een notering van de obligaties op de effectenbeurs van Frankfurt.

  Met de opbrengst zal Pharming een bestaande converteerbare obligatielening ter waarde van 125 miljoen euro aflossen. Deze lening loopt in 2025 af.

  De initiële conversieprijs is vastgesteld op 1,2271 euro, een premie van 37,5 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street gaat lichtgroene opening tegemoet
  18-04-2024 14:45 - Focus op cijfers Netflix.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lichtgroene opening tegemoet. In aanloop naar de openingsbel noteerden de futures op de S&P 500 tot 0,2 procent hoger.

  Wall Street sloot woensdag nog lager, waarbij beleggers terughoudend reageerden op de aangepaste renteverwachtingen van de Federal Reserve. De kans op een verlaging in juni is inmiddels gedaald tot circa 16 procent.

  "Op Wall Street toont het algehele marktbeeld een uitdagend tweede kwartaal, wat in schril contrast staat met de sterke marktprestaties in de eerste maanden van het jaar. Alle belangrijke indexen worden momenteel verhandeld onder hun 50-daagse gemiddelden, wat technisch gezien een verzwakking heeft veroorzaakt", volgens beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker Lynx.

  De Nasdaq Composite staat op het punt om zijn langste wekelijkse verliesreeks sinds december 2022 te boeken, met voorlopig een daling van 3 procent voor deze week, zei de expert van Lynx.

  "Deze daling wordt grotendeels veroorzaakt door een sterke correctie bij diverse technologieaandelen", aldus Blekemolen.

  Aandelen van halfgeleiders als Advanced Micro Devices, Nvidia en Micron gaan donderdag wel een groene opening tegemoet, nadat de Taiwanese sectorgenoot TSMC met sterke kwartaalcijfers kwam. Verder opent Netflix na het slot van Wall Street de boeken.

  "Netflix wordt de eerste van de grote techbedrijven die winst publiceert, waarbij het aandeel goed stand heeft gehouden tijdens de laatste periode van marktturbulentie," schreven analisten van IG.

  Op macro-economisch vlak was er voorbeurs aandacht voor de wekelijkse steunaanvragen in de VS en de Philadelphia Fed index voor april.

  De Amerikaanse steunaanvragen bleven op weekbasis stabiel op 212.000 na een lichte opwaartse bijstelling voor de week ervoor.

  De Philly Fed index toonde onverwacht een flinke verbetering in april, met een stijging van de index van 3,2 naar 15,5. Gerekend werd op een daling tot 2,5. Met name de index voor nieuwe orders liep in april flink op.

  Later vanmiddag volgen de bestaande woningverkopen en leidende indicatoren in de VS in maart.

  De euro/dollar handelde donderdagmiddag op 1,0675. De olieprijzen daalden woensdag fors door de voorlopig afgenomen spanningen in het Midden-Oosten, nu Israël niet direct lijkt terug te slaan na de aanval van Iran afgelopen weekend. Ook donderdag staan WTI en Brent onder druk.

  De obligatierentes zetten woensdag een daling in maar liepen donderdagmiddag weer licht op. De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde op 4,593 procent en de tweejarige variant op 4,952 procent.

  Bedrijfsnieuws

  Alcoa opende woensdag nabeurs de boeken. De aluminiumproducent dook afgelopen kwartaal opnieuw in de rode cijfers en het verlies was ook groter dan een jaar geleden, te wijten aan lagere aluminiumprijzen en hogere kosten. Verder daalde ook de omzet. Het aandeel noteerde donderdag in de voorbeurshandel toch 2,5 procent hoger, omdat het EBITDA-resultaat en de omzet wel boven verwachting uitkwamen.

  Het aandeel D.R. Horton lijkt donderdag 3 procent hoger te openen, nadat de Amerikaanse huizenbouwer in het afgelopen kwartaal de winst en omzet harder dan verwacht zag stijgen. Bovendien werd de outlook voor heel dit boekjaar verhoogd.

  Nokia heeft conform verwachting een trage jaarstart achter de rug. Dit meldde het Finse bedrijf donderdagochtend. Nokia sprak van een uitdagend klimaat, maar de ordertrends zijn aan het verbeteren, met name in Netwerk Infrastructuur, benadrukte het bedrijf. De Amerikaanse notering van het aandeel gaat donderdag een 1,2 procent hogere opening tegemoet.

  Netflix komt nabeurs met cijfers. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenen gemiddeld op een winst per aandeel van 4,51 dollar voor de streamingdienst in het eerste kwartaal en een omzet van 9,3 miljard dollar.

  Het aantal abonnees van Netflix zal naar verwachting fors zijn gestegen afgelopen kwartaal. Wedbush Securities rekent op 8,5 miljoen nieuwe abonnees. UBS gaat uit van 7,8 miljoen extra leden, vergeleken met 4,3 miljoen nieuwe abonnees in het voorgaande kwartaal en 1,8 miljoen in het eerste kwartaal van 2023. Netflix noteerde donderdag voorbeurs licht lager.

  Vrijdag openen Procter & Gamble en American Express de boeken.

  Biotech- en genomicabedrijf 23andMe overweegt om van de beurs te gaan, bleek woensdag nabeurs uit een registratie bij beurswaakhond SEC. Het aandeel noteerde voorbeurs ruim 33 procent hoger.

  Slotstanden

  De S&P 500 index sloot woensdag 0,6 procent lager op 5.022,21 punten. De Dow Jones daalde 0,1 procent tot 37.753,31 punten en technologie-index Nasdaq daalde 1,2 procent tot 15.683,37 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Aantal nieuwe steunaanvragen stabiel
  18-04-2024 14:36 - Lichte toename verwacht.

  (ABM FN-Dow Jones) Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 13 april gelijk gebleven. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

  Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op een onveranderde 212.000. De verwachting lag op 215.000 aanvragen.

  Het cijfer van vorige week werd bijgesteld van 211.000 naar 212.000. 

  Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde bedroeg een stabiele 214.500.

  Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 6 april kwam uit op 1.812.000 aanvragen, 2.000 meer dan een week eerder.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Philadelphia Fed index fors omhoog
  18-04-2024 14:35 - Index in april naar 15,5.

  (ABM FN-Dow Jones) De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in april onverwacht sterk gestegen. Dit meldde de Philadelphia Federal Reserve donderdag.

  De zogeheten Philly Fed index steeg van 3,2 in maart naar 15,5 in april. 

  Er was vooraf door economen gerekend op een kleine daling tot 2,5 in april. In februari kwam de index voor het eerst sinds mei 2022 weer boven nul. 

  Een positieve stand van de Philadelphia Fed index betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht. Een negatieve index wijst op economische krimp.

  Economen gebruiken vaak regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als indicator voor nationale cijfers die later bekend worden gemaakt.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Huizenbouwer D. R. Horton profiteert van krappe woningmarkt
  18-04-2024 14:09 - Outlook 2024 omhoog.

  (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel D. R. Horton lijkt donderdag hoger te openen, nadat de Amerikaanse huizenbouwer in het afgelopen kwartaal de winst en omzet harder dan verwacht zag stijgen. Bovendien werd de outlook voor heel dit boekjaar verhoogd.

  "Hoewel de inflatie en hypotheekrentes hoog blijven, steeg de opdrachtwaarde met 46 procent op kwartaalbasis en 14 procent op jaarbasis, aangezien het aanbod van nieuwe en bestaande, betaalbare woningen beperkt blijft", aldus voorzitter Donald Horton. De vraag naar huizen blijft dan ook gunstig, denkt de topman. 

  In het afgelopen tweede kwartaal, dat liep tot 31 maart, steeg de winst tot 1,2 miljard dollar, ofwel tot 3,52 dollar per aandeel. Dit was een jaar eerder nog 942 miljoen dollar en 2,73 dollar per aandeel. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een winst per aandeel van 3,07 dollar. 

  De omzet steeg met 14 procent tot 9,1 miljard dollar, waar 8,15 miljard dollar werd voorzien door de analisten. 

  Het aantal nieuwe bouwopdrachten steeg met 14 procent tot 26.456 woningen, terwijl de opdrachtwaarde met 17 procent tot 10 miljard dollar steeg.

  Het aantal afgeleverde woningen steeg met krap 15 procent tot 22.548, waar de consensus mikte op 20.310 woningen. 

  Voor het lopende boekjaar mikt Horton op een omzet van 36,7 tot 37,7 miljard dollar, terwijl eerder nog een omzet van 36,0 tot 37,3 miljard dollar werd voorzien.  

  Het aandeel D. R. Horton steeg donderdag voorbeurs met krap drie procent. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.