VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Media: Shell ziet investeringskansen in Nigeria
  08-12-2023 07:21 - Voor 6 miljard dollar.

  (ABM FN-Dow Jones) Shell ziet in Nigeria mogelijkheden om te investeren in oliewinning op zee en in gaswinning. Dit schreef persbureau Reuters donderdag op basis van een onderhoud tussen Zoe Yujnovich, directeur gas en upstream van Shell en president van Nigeria, Bola Tinoeboe.

  Shell repte volgens het persbureau, die zich baseerde op uitspraken van een woordvoerder van de Nigeriaanse president, over een investering van 5 miljard dollar in offshore oliewinning in Nigeria en een aanvullende 1 miljard dollar voor de winning van gas over een periode van vijf tot tien jaar.

  De president van Nigeria sprak met Shell in een poging investeerders te trekken nadat de olieproductie de afgelopen jaren onder druk kwam te staan door diefstal en sabotage. De afgelopen maanden lijkt er zich een verbetering af te tekenen.

  Tinoeboe bleek donderdag bereid alle belemmeringen voor investeringen te willen wegnemen.

  Het offshoreproject betreft volgens de Shell-directeur het Bonga North-project. Joejnovitsj liet Reuters weten de investering zo snel mogelijk te willen realiseren.

  Shell zelf bevestigde volgens Reuters wel de gesprekken, maar verschafte het persbureau verder geen details daarover. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Nikkei in het rood
  08-12-2023 07:17 - Andere Aziatische beurzen wel hoger.

  (ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen noteerden vrijdag overwegend hoger, met als negatieve uitschieter de beurs in Tokio.

  De Japanse Nikkei 225 koerste vanochtend circa twee procent lager op 32.211 punten, terwijl de beurs in Seoel onder aanvoering van de halfgeleideraandelen juist een procent klom. Sydney, Hongkong en Shanghai wonnen daarnaast enkele tienden van een procent.

  De krimp van de Japanse economie in het afgelopen kwartaal werd vanochtend naar beneden bijgesteld. Op jaarbasis daalde het Japanse bruto binnenlands product in het derde kwartaal met 2,9 procent. Aanvankelijk wezen de cijfers op een krimp van 2,1 procent.

  De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een hogere start, na een groen slot op Wall Street donderdagavond. Techbeurs Nasdaq klom 1,4 procent, terwijl de winst voor de Dow Jones index bleef steken op 0,2 procent. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen openen licht hoger
  08-12-2023 07:11 - Oog voor banenrapport VS.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan vrijdag een licht hogere opening tegemoet, in aanloop naar het officiële banenrapport uit de VS. 

  IG voorziet een openingswinst van 30 punten voor de Duitse DAX en een plus van 16 punten voor de Franse CAC 40. De Britse FTSE lijkt 18 punten hoger te openen.

  De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag licht lager geëindigd. Analisten van IG wezen op slechte Chinese handelscijfers, die nieuwe zorgen over de Chinese economie aan het licht brachten. Gemeten in dollars daalde de import onverwacht met 0,6 procent in november, waar gerekend was op een toename van 3,0 procent. De Chinese export steeg tegen de verwachting in met 0,5 procent.

  Eerder deze week verlaagde kredietwaardigheidsbeoordelaar Moody's al de outlook voor de Chinese kredietstatus.

  Definitieve groeicijfers uit de eurozone toonden in het derde kwartaal een krimp met 0,1 procent, conform een eerdere raming. Op jaarbasis was sprake van nulgroei.

  Volgende week komt de Europese Centrale Bank met zijn laatste rentebesluit van het jaar. "Hoewel zwakke indicatoren zich recent op een laag niveau hebben gestabiliseerd, rechtvaardigt de zwakke macro-economische achtergrond niet langer renteverhogingen, zelfs niet voor de haviken", zei Carsten Brzeski van ING in een vooruitblik.

  Bedrijfsnieuws

  Merck herstelde donderdag van de koersval op woensdag na tegenvallend nieuws over een kandidaatmedicijn tegen MS. Het aandeel steeg ruim 2,5 procent in Frankfurt en voerde daarmee de DAX aan. Commerzbank leverde juist 4 procent in. In de Franse CAC 40 zaten financials wel in de lift.

  Sanofi, dat met de pil Aubagio tegen MS wel vordert, presenteerde donderdag een update. Sanofi verwacht in 2030 een omzet uit nieuwe medicijnen van 10 miljard euro. Het aandeel daalde ruim een procent in Parijs.

  Halfgeleideraandelen als ASML, STMicroelectronics en Infineon stonden wel onder druk, met verliezen tot anderhalf procent.

  JPMorgan verlaagde de adviezen voor Air France-KLM, IAG en Deutsche Lufthansa naar Onderwogen. Daarmee verloren de aandelen hun koopaanbeveling. De Amerikaanse zakenbank verwacht druk op de winstgevendheid in 2024 voor Europese luchtvaartmaatschappijen. Air France-KLM daalde ruim 3 procent, IAG en Lufthansa verloren meer dan 2,5 procent.

  In het segment luxegoederen zijn bij Deutsche Bank voor 2024 Kering en Richemont favoriet. Kering sloot in de CAC 40 licht lager en ook Richemont leverde licht in. Andere aandelen van luxegoederen als Hermes en LVMH sloten ook nipt in het rood.

  Het Noorse Equinor hield donderdag een beleggersdag met aandacht voor de productie van olie en gas. Het bedrijf verwacht na 2026 een daling van de productie van 1 tot 6 procent. Het aandeel steeg ruim een procent. Shell en BP eindigden in het rood.

  Euro STOXX 50         4.473,77 (-0,2%)
  STOXX Europe 600        468,78 (-0,3%)
  DAX                  16.628,99 (-0,2%)
  CAC 40                7.428,52 (-0,1%)
  FTSE 100              7.513,72 (-0,02%)
  SMI                  10.968,10 (-0,3%)
  AEX                     776,34 (+0,02%)
  BEL 20                3.656,90 (-0,02%)
  FTSE MIB             30,121,77 (-0,7%)
  IBEX 35              10.146,00 (-1,1%)

  AMERIKAANSE AANDELEN

  Wall Street gaat vrijdag een licht hogere opening tegemoet, na donderdag hoger te zijn geëindigd. De Dow is nu minder dan 2 procent verwijderd van zijn all time high.

  Volgens Michael Lebowitz van RIA Advisors hebben data over de openstaande vacatures in de VS en de banengroei in de private sector die eerder in de week werden gepubliceerd, geholpen om tot op zekere hoogte een bodem onder de aandelen te leggen door de verwachtingen te versterken dat het banenrapport van vanmiddag lager zou kunnen uitvallen dan verwacht.

  Gerekend wordt op een banengroei in de VS van 190.000 in november, met een stabiele werkloosheid van 3,9 procent. De loongroei zou iets zijn afgekoeld tot 4,0 procent op jaarbasis.

  In theorie zou dit renteverlagingen volgend jaar waarschijnlijker maken, volgens de vermogensbeheerder. Maar terwijl handelaren lijken te denken dat renteverlagingen aandelen hoger zouden helpen, merkte Lebowitz op dat de reactie van de markt in de meeste gevallen precies het tegenovergestelde is.

  SPI waarschuwde ook dat beleggers voorzichtig moeten zijn met de hoop op een zwakke banengroei. "De arbeidsmarkt vertoont veel sneller dan verwacht signalen van krimp. Dat is niet per definitie een groen licht om meer risico's te nemen, vooral niet als de verzwakking van de banenmarkt nog meer toeneemt."

  Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal aanvragen voor een nieuwe werkloosheidsuitkering in de VS afgelopen week nauwelijks is gestegen. Met 220.000 was het aantal bovendien iets lager dan verwacht.

  De groothandelsvoorraden in de VS daalden in oktober met 0,4 procent, waar een afname met 0,2 procent was voorzien.

  De olieprijzen daalden donderdag verder. "We zitten nu onder de 70 dollar per vat voor WTI en onder de 75 dollar per vat voor Brent, waarmee we stevig in een bear market terecht zijn gekomen", zei Frank Vranken van Bank de Rothschild Europe.

  Bedrijfsnieuws

  Advanced Micro Devices staat op het punt zijn nieuwe AI-processors op de markt te brengen. Dit meldde het bedrijf woensdagavond. De chips moeten wereldwijd beschikbaar worden gesteld voor fabrikanten om te gebruiken in cloudoplossingen of pc's. Onder meer Microsoft en Oracle zullen de chips gaan gebruiken. AMD steeg bijna 10 procent.

  Alphabet ging meer dan 5 procent hoger, nadat het woensdag Gemeni lanceerde,  zijn meest geavanceerde softwaremodel voor kunstmatige intelligentie.

  Farmaciereus AbbVie koopt het neurowetenschappelijke bedrijf Cerevel Therapeutics voor 8,7 miljard dollar, werd donderdag bekend. Cerevel sloot ruim 11 procent hoger. AbbVie steeg ruim een procent.

  Bristol Myers Squibb heeft zijn aandeleninkoopprogramma uitgebreid met 3 miljard dollar. Het aandeel won een half procent.

  Voormalig meme-aandeel GameStop meldde een omzetdaling van 9 procent in het afgelopen kwartaal, maar kondigde ook een plan aan waarmee het zelf kan investeren in aandelen. Analisten noemden het plan verontrustend. Het aandeel steeg toch 10 procent.

  Braze meldde woensdag nabeurs een meevallende omzetgroei van 33 procent en een kleiner verlies. Het aandeel van het cloudsoftwarebedrijf verloor bijna 3,5 procent.

  Nabeurs publiceerde Broadcom resultaten, die beter waren dan verwacht. De outlook leek wat voorzichtig en het aandeel daalde nabeurs 2,5 procent.

  S&P 500 index                4.585,59 (+0,8%)
  Dow Jones index             36.117,38 (+0,2%)
  Nasdaq Composite            14.339,99 (+1,4%)

  AZIE

  De Aziatische beurzen noteerden verdeeld, waarbij vooral de Japanse Nikkei-index een stap terug deed. De Japanse economie bleek afgelopen kwartaal nog sterker gekrompen dan aanvankelijk gemeten.

  Nikkei 225             32.260,22 (-1,8%)
  Shanghai Composite     2.973,62 (+0,3%)
  Hang Seng              16.372,73 (+0,2%)

  VALUTA

  De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,0784. Donderdagavond noteerde het muntpaar op 1,0799.

  USD/JPY Yen   143,97
  EUR/USD Euro  1,0784
  EUR/JPY Yen   155,24

  MACRO-AGENDA:
  00:50 Economische groei - Derde kwartaal def. (Jap)
  06:30 Industriële productie - Oktober (NL)
  08:00 Inflatie - November def. (Dld)
  14:30 Banengroei en werkloosheid - November (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - December vlpg (VS)

  BEDRIJFSNIEUWS:
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Japanse economie krimpt nog harder
  08-12-2023 06:58 - Van juli tot en met september.

  (ABM FN-Dow Jones) De Japanse economie is in het afgelopen kwartaal nog sterker gekrompen. Dit bleek vrijdag uit nieuwe cijfers van de Japanse overheid.

  Op geannualiseerde basis daalde het Japanse bruto binnenlands product in het derde kwartaal met 2,9 procent. Aanvankelijk wezen de cijfers op een krimp van 2,1 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Productie Nederlandse industrie weer flink afgenomen
  08-12-2023 06:51 - Daling met dubbele cijfers in oktober.

  (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie heeft ook in oktober aanzienlijk minder geproduceerd. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

  De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was op jaarbasis 11,1 procent lager. In september was er sprake van een daling van 11,0 procent. Inmiddels daalt de productie al tien maanden op rij.

  De meeste bedrijfsklassen van de industrie produceerden in oktober minder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Van de grote branches noteerde de chemische industrie de grootste productiedaling. De reparatie en installatie van machines had de grootste toename van de productie.

  Op maandbasis daalde de productie in oktober met 0,5 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  08-12-2023 06:48 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met vrijdag 15 december 2023:

  VRIJDAG 8 DECEMBER 2023
  00:50 Economische groei - Derde kwartaal def. (Jap)
  06:30 Industriële productie - Oktober (NL)
  08:00 Inflatie - November def. (Dld)
  14:30 Banengroei en werkloosheid - November (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - December vlpg (VS)

  MAANDAG 11 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 12 DECEMBER 2023
  06:30 Faillissementen - November (NL)
  06:30 Inflatie - November (NL)
  06:30 Internationale handel - Oktober (NL)
  08:00 Werkloosheid - Oktober (VK)
  08:00 Handelsbalans - Oktober (VK)
  11:00 ZEW economisch sentiment - December (Dld)
  12:00 Ondernemersvertrouwen mkb - November (VS)
  14:30 Inflatie - November (VS)

  WOENSDAG 13 DECEMBER 2023
  00:50 Tankan index - Vierde kwartaal (Jap)
  08:00 Industriële productie - Oktober (VK)
  11:00 Industriële productie - Oktober (eur)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:00 OPEC - Maandrapport (Oos)
  14:30 Producentenprijzen - November (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
  20:00 Federal Reserve - Rentebesluit (VS)
  20:00 Federal Reserve - Dot plot en econ. ramingen (VS)
  20:30 Federal Reserve - Toelichting voorzitter Powell (VS)

  DONDERDAG 14 DECEMBER 2023
  06:30 Industriële productie - Oktober def. (Jap)
  10:00 IEA - Maandrapport (Fra)
  13:00 Bank of England - Rentebesluit (VK)
  14:15 Europese Centrale Bank - Rentebesluit (eur)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Detailhandelsverkopen - November (VS)
  14:45 Europese Centrale Bank - Toelichting voorzitter Lagarde (eur)
  16:00 Bedrijfsvoorraden - Oktober (VS)

  VRIJDAG 15 DECEMBER 2023
  01:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - December (Jap)
  04:00 Detailhandelsverkopen - November (Chi)
  04:00 Industriële productie - November (Chi)
  08:45 Inflatie - November (Fra)
  08:45 Ondernemersvertrouwen - December (Fra)
  09:15 Samengestelde inkoopmanagersindex - December (Fra)
  09:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - December (Dld)
  10:00 Samengestelde inkoopmanagersindex - December (eur)
  10:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - December (VK)
  11:00 Handelsbalans - Oktober (eur)
  11:00 Arbeidskosten - Derde kwartaal (eur)
  14:30 Empire State index - December (VS)
  15:15 Industriële productie - November (VS)
  15:45 Samengestelde inkoopmanagersindex - December (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  08-12-2023 06:47 - Cijferseizoen richting einde.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met vrijdag 15 december 2023:

  VRIJDAG 8 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  MAANDAG 11 DECEMBER 2023
  22:00 Oracle - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  DINSDAG 12 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 13 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 14 DECEMBER 2023
  22:00 Adobe - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  VRIJDAG 15 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  08-12-2023 06:47 - Enkele items.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met vrijdag 15 december 2023:

  VRIJDAG 8 DECEMBER 2023
  09:00 Laatste handelsdag Majorel

  MAANDAG 11 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 12 DECEMBER 2023
  10:00 GeoJunxion - Bava

  WOENSDAG 13 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 14 DECEMBER 2023
  00:00 Air France-KLM - Beleggersdag

  VRIJDAG 15 DECEMBER 2023
  09:00 Laatste handelsdag RoodMicrotec

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Broadcom verslaat verwachtingen
  07-12-2023 22:37 - Maar outlook lijkt aan de voorzichtige kant.

  (ABM FN-Dow Jones) Broadcom heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet behaald, die ook iets beter was dan verwacht, terwijl ook de winst toenam. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse chip- en softwareproducent.

  "Broadcom's omzet voor het boekjaar 2023 steeg met 8 procent op jaarbasis tot een recordbedrag van 35,8 miljard dollar, dankzij investeringen in accelerators en netwerkconnectiviteit voor AI door hyperscalers", zei CEO Hock Tan in een toelichting.

  De omzet steeg afgelopen kwartaal met 4 procent op jaarbasis, van 8,9 miljard naar bijna 9,3 miljard dollar, waar het bedrijf zelf rekende op 9,27 miljard dollar. De aangepaste EBITDA bedroeg 65 procent van de omzet, conform de eigen verwachting van het bedrijf.

  Broadcom boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 3,5 miljard dollar, ofwel 8,25 dollar per aandeel, in vergelijking met 3,36 miljard dollar, ofwel 7,83 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. Op aangepaste basis bedroeg de winst 11,06 dollar per aandeel.

  Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden voor het vierde kwartaal op een aangepaste winst van 10,96 dollar en een omzet van 9,28 miljard dollar.

  Outlook

  "In het fiscale jaar 2024 verwachten we dat halfgeleiders hun gemiddelde tot hoge eencijferige omzetgroei zullen handhaven, waarbij de bijdrage van VMware de geconsolideerde omzet naar 50 miljard dollar zal stuwen en de aangepaste EBITDA naar 30 miljard dollar", zei Tan. De aangepaste EBITDA zou daarmee uitkomen op 60 procent van de omzet, volgens het bedrijf. Dat was in het net afgelopen boekjaar 65 procent van de omzet.

  Het aandeel Broadcom noteerde donderdag in de elektronische handel 2,5 procent lager.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Galapagos organiseert een KOL-evenement
  07-12-2023 22:21 - Om nieuwe gegevens te bespreken die zijn gepresenteerd op ASH 2023.

  (ABM FN-Dow Jones) Galapagos zal op 10 december aanstaande een Key Opinion Leader (KOL) evenement organiseren tijdens de 65e ASH Annual Meeting & Exposition in San Diego. Dit meldde het biofarmabedrijf donderdag nabeurs.

  Tijdens het evenement worden de tot nu toe waargenomen resultaten van de lopende fase 1/2 CD19 CAR-T-studies met GLPG5201 (EUPLAGIA-1) en GLPG5101 (ATALANTA-1) besproken, aldus Galapagos.

  Het evenement zal ook een bespreking bevatten van het potentieel van CAR-T kandidaten, vervaardigd met behulp van het Galapagos Point-of-Care platform, zei het bedrijf.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street sluit hoger richting banenrapport
  07-12-2023 22:14 - Optimisme AI helpt Nasdaq.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 0,8 procent op 4.585,59 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 36.117,38 punten en de Nasdaq sloot 1,4 procent hoger op 14.339,99 punten. De Dow is nu minder dan 2 procent verwijderd van zijn all time high.

  Volgens Michael Lebowitz van RIA Advisors hebben data over de openstaande vacatures in de VS en de banengroei in de private sector die eerder in de week werden gepubliceerd, geholpen om tot op zekere hoogte een bodem onder de aandelen te leggen door de verwachtingen te versterken dat het banenrapport van vrijdag lager zou kunnen uitvallen dan verwacht.

  Gerekend wordt op een banengroei in de VS van 190.000 in november, met een stabiele werkloosheid van 3,9 procent. De loongroei zou iets zijn afgekoeld tot 4,0 procent op jaarbasis.

  In theorie zou dit renteverlagingen volgend jaar waarschijnlijker maken, volgens de vermogensbeheerder. Maar terwijl handelaren lijken te denken dat renteverlagingen aandelen hoger zouden helpen, merkte Lebowitz op dat de reactie van de markt in de meeste gevallen precies het tegenovergestelde is.

  SPI waarschuwde ook dat beleggers voorzichtig moeten zijn met de hoop op een zwakke banengroei. "De arbeidsmarkt vertoont veel sneller dan verwacht signalen van krimp. Dat is niet per definitie een groen licht om meer risico's te nemen, vooral niet als de verzwakking van de banenmarkt nog meer toeneemt."

  Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal aanvragen voor een nieuwe werkloosheidsuitkering in de VS afgelopen week nauwelijks is gestegen. Met 220.000 was het aantal bovendien iets lager dan verwacht.

  De groothandelsvoorraden in de VS daalden in oktober met 0,4 procent, waar een afname met 0,2 procent was voorzien.

  De olieprijzen daalden donderdag verder. "We zitten nu onder de 70 dollar per vat voor WTI en onder de 75 dollar per vat voor Brent, waarmee we stevig in een bear market terecht zijn gekomen", zei Frank Vranken van Bank de Rothschild Europe.

  De euro/dollar noteerde donderdagavond bijna een half procent hoger op 1,0799. De maand november was erg slecht voor de dollar, die bijna 4 procent daalde, en op korte termijn zijn de vooruitzichten niet veel beter nu er bewijzen zijn dat de Amerikaanse economie verzwakt, volgens Natixis Research.

  Bedrijfsnieuws

  Advanced Micro Devices staat op het punt zijn nieuwe AI-processors op de markt te brengen. Dit meldde het bedrijf woensdagavond. De chips moeten wereldwijd beschikbaar worden gesteld voor fabrikanten om te gebruiken in cloudoplossingen of pc's. Onder meer Microsoft en Oracle zullen de chips gaan gebruiken. AMD steeg bijna 10 procent.

  Alphabet ging meer dan 5 procent hoger, nadat het woensdag Gemeni lanceerde,  zijn meest geavanceerde softwaremodel voor kunstmatige intelligentie.

  Farmaciereus AbbVie koopt het neurowetenschappelijke bedrijf Cerevel Therapeutics voor 8,7 miljard dollar, werd donderdag bekend. Cerevel sloot ruim 11 procent hoger. AbbVie steeg ruim een procent.

  Bristol Myers Squibb heeft zijn aandeleninkoopprogramma uitgebreid met 3 miljard dollar. Het aandeel won een half procent.

  Voormalig meme-aandeel GameStop meldde een omzetdaling van 9 procent in het afgelopen kwartaal, maar kondigde ook een plan aan waarmee het zelf kan investeren in aandelen. Analisten noemden het plan verontrustend. Het aandeel steeg toch 10 procent.

  Braze meldde woensdag nabeurs een meevallende omzetgroei van 33 procent en een kleiner verlies. Het aandeel van het cloudsoftwarebedrijf verloor bijna 3,5 procent.

  Nabeurs publiceert Broadcom resultaten. In aanloop sloot het aandeel 2 procent in de plus.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: AEX op Wall Street
  07-12-2023 22:09 - Zwaargewichten hoger.

  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn donderdag vijf van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten maar wonnen zwaargewichten ASML en ING wel terrein.

  Aegon (-0,44%)
  ArcelorMittal (+0,26%)
  ASML (+0,20%)
  ING Groep (+0,28%)
  Philips (-0,24%)
  RELX (-0,01%)
  Royal Dutch Shell (-0,24%)
  Unilever (-0,00%)

  Euro/dollar: 1,0799

  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 776,34 punten, zijn geëindigd op 776,28 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Olieprijs blijft onder 70 dollar
  07-12-2023 20:45 - Nog geen herstel.

  (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag toch weer gedaald, hoewel er eerder op de dag wat herstel in de maak leek. Bij een settlement van 69,34 dollar werd een vat West Texas Intermediate 
  uiteindelijk toch 0,1 procent goedkoper, nadat woensdag al het laagste punt sinds juli werd bereikt. Brent kostte donderdag zo'n 74 dollar en werd daarmee ook iets goedkoper dan een dag eerder.

  "We zitten nu onder de 70 dollar per vat voor WTI en onder de 75 dollar per vat voor Brent, waarmee we stevig in een bear market terecht zijn gekomen", zei Frank Vranken van Bank de Rothschild Europe.

  Vanuit de meeste delen van de wereld, met uitzondering van India, ziet de vraag naar energie er zwak uit. Ondertussen bereikt de Amerikaanse export van olie uit schalie nieuwsrecords, aldus de marktstrateeg. "Een zeer moeilijke situatie voor OPEC+ ondanks hun productieverlagingen", volgens Vranken.

  "De verkoopgolf van de afgelopen dagen lijkt te suggereren dat de bezorgdheid groeit dat de wereldeconomie afstevent op een harde landing in het nieuwe jaar, waarbij de meest recente handelscijfers van China deze bezorgdheid niet bepaald wegnemen", voegde marktanalist Michael Hewson van CMC Markets toe.

  In dollars nam de Chinese export in november met 0,5 procent toe op jaarbasis. Economen hadden gerekend op een pas op de plaats. De Chinese import daalde op jaarbasis met 0,6 procent, terwijl er een toename van 3,0 procent was voorzien door economen. 

  Oliehandelaren houden ondertussen ook de ontwikkelingen in de gaten die samenhangen met de goedkeuring van een referendum in Venezuela afgelopen weekend om de soevereiniteit op te eisen over een olierijk stuk land van Guyana.

  "Tenzij de oorlogssirenes gaan loeien", maakt de stoere taal die de twee landen uitwisselen op niemand indruk, zei Manish Raj van Velandera Energy Partners.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street koerst hoger
  07-12-2023 19:40 - In afwachting banenrapport.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 steeg 0,8 procent op 4.583,46 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 36.139,61 punten en de Nasdaq noteerde 1,2 procent hoger op 14.322,16 punten. 

  Beleggers hoopten donderdag in de wekelijkse aanvragen van nieuwe werkloosheidsuitkeringen een bevestiging te zien dat de Amerikaanse arbeidsmarkt aan het afkoelen is en daarmee bijdraagt aan een lagere inflatiedruk. Het aantal aanvragen steeg echter nauwelijks en was met 220.000 ook iets lager dan verwacht.

  Het banenrapport van vrijdag is voor de Amerikaanse arbeidsmarkt echter het hoofdgerecht deze week. "Haal de popcorn tevoorschijn, het kunnen twee amusante dagen worden, terwijl handelaren hun posities innemen voorafgaand aan, en uiteindelijk ook na, het Amerikaanse banenrapport", aldus SPI Asset Management.

  Gerekend wordt op een banengroei in de VS van 190.000 in november, met een stabiele werkloosheid van 3,9 procent. De loongroei zou iets zijn afgekoeld tot 4,0 procent op jaarbasis.

  SPI waarschuwde wel dat beleggers voorzichtig moeten zijn met de hoop op een zwakke banengroei. "De arbeidsmarkt vertoont veel sneller dan verwacht signalen van krimp. Dat is niet per definitie een groen licht om meer risico's te nemen, vooral niet als de verzwakking van de banenmarkt nog meer toeneemt."

  De WTI-olieprijs bleef donderdagavond onder de 70 dollar per vat in New York, maar herstelde wel iets ten opzichte van het laagste punt sinds juli dat een dag eerder werd bereikt.

  De euro/dollar noteerde donderdagavond bijna een half procent hoger op 1,0810. De maand november was erg slecht voor de dollar, die bijna 4 procent daalde, en op korte termijn zijn de vooruitzichten niet veel beter nu er bewijzen zijn dat de Amerikaanse economie verzwakt, volgens Natixis Research.

  Bedrijfsnieuws

  Advanced Micro Devices staat op het punt zijn nieuwe AI-processors op de markt te brengen. Dit meldde het bedrijf woensdagavond. De chips moeten wereldwijd beschikbaar worden gesteld voor fabrikanten om te gebruiken in cloudoplossingen of pc's. Onder meer Microsoft en Oracle zullen de chips gaan gebruiken. AMD steeg 8 procent.
   
  Farmaciereus AbbVie koopt het neurowetenschappelijke bedrijf Cerevel Therapeutics voor 8,7 miljard dollar, werd donderdag bekend. Cerevel noteerde 12 procent hoger. AbbVie steeg 0,8 procent.

  Bristol Myers Squibb heeft zijn aandeleninkoopprogramma uitgebreid met 3 miljard dollar. Het aandeel won anderhalf procent.

  Voormalig meme-aandeel GameStop meldde een omzetdaling van 9 procent in het afgelopen kwartaal. Het aandeel steeg toch 2,5 procent.

  Braze meldde woensdag nabeurs een meevallende omzetgroei van 33 procent en een kleiner verlies. Het aandeel van het cloudsoftwarebedrijf verloor 4 procent.

  Nabeurs publiceert Broadcom resultaten. In aanloop noteerde het aandeel anderhalf procent in de plus.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen blijven dicht bij huis
  07-12-2023 18:31 - Chinese handelsdata stellen teleur.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag dicht bij huis gebleven. De Stoxx Europe 600 index daalde 0,3 procent tot 468,78 punten. De Duitse DAX liet een verlies optekenen van 0,2 procent op 16.628,99 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,1 procent lager bij een stand van 7.428,52 punten. De Britse FTSE sloot nagenoeg vlak op 7.513,72 punten.

  Analisten van IG wezen op slechte Chinese handelscijfers, die nieuwe zorgen over de Chinese economie aan het licht brachten. Gemeten in dollars daalde de import onverwacht met 0,6 procent in november, waar gerekend was op een toename van 3,0 procent. De Chinese export steeg tegen de verwachting in met 0,5 procent.

  Eerder deze week verlaagde kredietwaardigheidsbeoordelaar Moody's al de outlook voor de Chinese kredietstatus.

  Definitieve groeicijfers uit de eurozone toonden in het derde kwartaal een krimp met 0,1 procent, conform een eerdere raming. Op jaarbasis was sprake van nulgroei.

  Volgende week komt de Europese Centrale Bank met zijn laatste rentebesluit van het jaar. "Hoewel zwakke indicatoren zich recent op een laag niveau hebben gestabiliseerd, rechtvaardigt de zwakke macro-economische achtergrond niet langer renteverhogingen, zelfs niet voor de haviken", zei Carsten Brzeski van ING in een vooruitblik.

  De euro/dollar handelde rond het slot op 1,0789. WTI-olie schommelde rond 70 dollar per vat.

  Bedrijfsnieuws

  Merck herstelde donderdag van de koersval op woensdag na tegenvallend nieuws over een kandidaatsmedicijn tegen MS. Het aandeel steeg ruim 2,5 procent in Frankfurt en voerde daarmee de DAX aan. Commerzbank leverde juist 4 procent in. In de Franse CAC 40 zaten financials wel in de lift.

  Sanofi, dat met de pil Aubagio tegen MS wel vordert, presenteerde donderdag een update. Sanofi verwacht in 2030 een omzet uit nieuwe medicijnen van 10 miljard euro. Het aandeel daalde ruim een procent in Parijs.

  Halfgeleideraandelen als ASML, STMicroelectronics en Infineon stonden wel onder druk, met verliezen tot anderhalf procent.

  JPMorgan verlaagde de adviezen voor Air France-KLM, IAG en Deutsche Lufthansa naar Onderwogen. Daarmee verloren de aandelen hun koopaanbeveling. De Amerikaanse zakenbank verwacht druk op de winstgevendheid in 2024 voor Europese luchtvaartmaatschappijen. Air France-KLM daalde ruim 3 procent, IAG en Lufthansa verloren meer dan 2,5 procent.

  In het segment luxegoederen zijn bij Deutsche Bank voor 2024 Kering en Richemont favoriet. Kering sloot in de CAC 40 licht lager en ook Richemont leverde licht in. Andere aandelen van luxegoederen als Hermes en LVMH sloten ook nipt in het rood.

  Het Noorse Equinor hield donderdag een beleggersdag met aandacht voor de productie van olie en gas. Het bedrijf verwacht na 2026 een daling van de productie van 1 tot 6 procent. Het aandeel steeg ruim een procent. Shell en BP eindigden in het rood.

  Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot overwegend hoger. Alleen de Dow stond nipt in het rood.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Euronext meldt lagere volumes
  07-12-2023 18:14 - In november.

  (ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext zijn in november gedaald. Dit maakte de Europese beursuitbater donderdagavond bekend.

  De volumes op de cash market daalden op maandbasis met 4 procent. Op jaarbasis was sprake van een daling met 24 procent.

  De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde lag in november 2 procent hoger dan een maand eerder. Op jaarbasis was er een afname van 11 procent.

  Er waren in november 4 beursgangen, tegen 2 in oktober.

  Er werden in november 8,5 procent minder aandelenderivaten verhandeld dan in oktober. Op jaarbasis was er sprake van een daling van 15,5 procent.

  Op de valutamarkt van Euronext FX waren de volumes in november 5,3 procent hoger dan een maand eerder. Ten opzichte van november 2022 was sprake van een stijging van 15,4 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • AEX wacht op Amerikaans banenrapport
  07-12-2023 17:50 - Besi en Heineken aan kop.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag nauwelijks van zijn plek gekomen. De AEX sloot fractioneel hoger op 776,34 punten.

  Na verschillende cijfers over de Amerikaanse banenmarkt, is het vooral wachten op het officiële banenrapport van vrijdagmiddag.

  "Dalende olieprijzen en zwakke banencijfers in de VS wijzen op een vertragende economie. Dat zou de inflatie in toom moeten houden", zeiden beleggingsspecialisten van BNP Paribas Fortis donderdag.

  "Haal de popcorn tevoorschijn, het kunnen twee amusante dagen worden, terwijl handelaren hun posities innemen voorafgaand aan, en uiteindelijk ook na, het Amerikaanse banenrapport", aldus SPI Asset Management.

  SPI waarschuwde wel dat beleggers voorzichtig moeten zijn met de hoop op een zwakke banengroei.

  De markt rekent voor november op 190.000 nieuwe banen in de VS. In oktober was de groei 150.000. De werkloosheid is vermoedelijk stabiel gebleven op 3,9 procent.

  Volgende week komt de Federal Reserve met een rentebesluit. Volgens de CME FedWatch tool rekent meer dan 97 procent van de markt op een pas op de plaats.

  De euro/dollar noteerde donderdag op 1,0789 en de Amerikaanse tienjaarsrente stond op 4,14 procent en daarmee iets hoger dan een dag eerder. De rente noteert wel ruim onder de recente piek van 5,00 procent.

  Olie kostte minder dan 75 dollar voor een vat Brent.

  Stijgers en dalers

  In de AEX gingen Besi en Heineken aan kop met winsten van meer dan een procent. Daar stonden ASML, ASMI en Shell tegenover met koersdalingen van een half procent of minder.

  In de AMX won Basic-Fit 3 procent en Alfen meer dan 2 procent. Fugro daalde met meer dan 2 procent en Air France-KLM verloor zelfs ruim 3 procent. JPMorgan zette Air France donderdag op de verkooplijst en verlaagde het koersdoel van 21,50 naar 9,50 euro.

  Smallcap Heijmans won na een opdracht voor het onderhoud aan wegen in Gelderland en Overijssel een procent. Vivoryon daalde minder dan twee procent, net achter Wereldhave.

  Wall Street

  Aan het einde van de Europese beursdag won de S&P 500 index 0,7 procent en steeg de Nasdaq ruim een procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Koersalarm: aandeel Pharvaris blijft stijgen
  07-12-2023 17:06 - Biotechbedrijf boekt succes met behandeling angio-oedeem.

  (ABM FN-Dow Jones) Voor de tweede dag op rij boekt het Zwitserse biotechbedrijf Pharvaris een flinke koerswinst, nadat het in Leiden gevestigde bedrijf woensdag aankondigde dat een potentiële behandeling tegen en preventie van erfelijk angio-oedeem zijn primaire doel heeft bereikt in een klinische studie.

  Uit de zogeheten CHAPTER-1 studie bleek dat deucrictibant het gemiddelde maandelijkse aantal aanvallen aanzienlijk verminderde in vergelijking met een placebo en het verminderde het aantal gematigde en ernstige aanvallen met 92 procent, aldus Pharvaris. Ook werd het middel goed verdragen.

  In reactie op het nieuws woensdag, steeg het aandeel al bijna 20 procent aan de Nasdaq en donderdag komt daar nog eens 5 procent bij. Pharvaris heeft nu een market cap van meer dan 1 miljard dollar. Dit jaar werd het aandeel al bijna 131 procent meer waard.

  Analisten van Leerink Partners zeiden in reactie op de studiedata dat het resultaat "de verwachtingen overtreft", wat deucrictibant mogelijk gunstiger positioneert dan een soortgelijke behandeling van het Amerikaanse BioCryst Pharmaceuticals.

  Een andere concurrent van Pharvaris is het Nederlandse Pharming Group, dat al jaren een middel tegen erfelijk angio-oedeem op de markt heeft, Ruconest. In de eerste drie kwartalen van 2023 behaalde Pharming daarmee een omzet van 154 miljoen euro. Pharming zette meer recent ook in op Joenja, een middel tegen de zeldzame immuunziekte APDS. 

  De Amerikaanse notering van Pharming steeg donderdag ruim 5 procent aan de Nasdaq en staat ten opzichte van begin dit jaar zo'n 7 procent in de plus. De market cap is wel iets lager dan die van Pharvaris, namelijk circa 780 miljoen dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  07-12-2023 16:34 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met vrijdag 15 december 2023:

  VRIJDAG 8 DECEMBER 2023
  00:50 Economische groei - Derde kwartaal def. (Jap)
  06:30 Industriële productie - Oktober (NL)
  08:00 Inflatie - November def. (Dld)
  14:30 Banengroei en werkloosheid - November (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - December vlpg (VS)

  MAANDAG 11 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 12 DECEMBER 2023
  06:30 Faillissementen - November (NL)
  06:30 Inflatie - November (NL)
  06:30 Internationale handel - Oktober (NL)
  08:00 Werkloosheid - Oktober (VK)
  08:00 Handelsbalans - Oktober (VK)
  11:00 ZEW economisch sentiment - December (Dld)
  12:00 Ondernemersvertrouwen mkb - November (VS)
  14:30 Inflatie - November (VS)

  WOENSDAG 13 DECEMBER 2023
  00:50 Tankan index - Vierde kwartaal (Jap)
  08:00 Industriële productie - Oktober (VK)
  11:00 Industriële productie - Oktober (eur)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:00 OPEC - Maandrapport (Oos)
  14:30 Producentenprijzen - November (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
  20:00 Federal Reserve - Rentebesluit (VS)
  20:00 Federal Reserve - Dot plot en econ. ramingen (VS)
  20:30 Federal Reserve - Toelichting voorzitter Powell (VS)

  DONDERDAG 14 DECEMBER 2023
  06:30 Industriële productie - Oktober def. (Jap)
  10:00 IEA - Maandrapport (Fra)
  13:00 Bank of England - Rentebesluit (VK)
  14:15 Europese Centrale Bank - Rentebesluit (eur)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Detailhandelsverkopen - November (VS)
  14:45 Europese Centrale Bank - Toelichting voorzitter Lagarde (eur)
  16:00 Bedrijfsvoorraden - Oktober (VS)

  VRIJDAG 15 DECEMBER 2023
  01:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - December (Jap)
  04:00 Detailhandelsverkopen - November (Chi)
  04:00 Industriële productie - November (Chi)
  08:45 Inflatie - November (Fra)
  08:45 Ondernemersvertrouwen - December (Fra)
  09:15 Samengestelde inkoopmanagersindex - December (Fra)
  09:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - December (Dld)
  10:00 Samengestelde inkoopmanagersindex - December (eur)
  10:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - December (VK)
  11:00 Handelsbalans - Oktober (eur)
  11:00 Arbeidskosten - Derde kwartaal (eur)
  14:30 Empire State index - December (VS)
  15:15 Industriële productie - November (VS)
  15:45 Samengestelde inkoopmanagersindex - December (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  07-12-2023 16:34 - Cijferseizoen richting einde.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met vrijdag 15 december 2023:

  VRIJDAG 8 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  MAANDAG 11 DECEMBER 2023
  22:00 Oracle - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  DINSDAG 12 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 13 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 14 DECEMBER 2023
  22:00 Adobe - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  VRIJDAG 15 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.