VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Europese beurzen openen hoger
  25-04-2019 06:54 - Weer stroom aan bedrijfscijfers.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet.

  IG Markets voorziet een openingswinst van 18 punten voor de Duitse DAX, een plus van 7 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 20 punten voor de Britse FTSE 100.

  De Europese beurzen sloten woensdag verdeeld in een markt die vooral afging op bedrijfsresultaten, nadat het macro-economisch nieuws beperkt bleef tot een ogenschijnlijk tegenvallend ondernemersvertrouwen in Duitsland.

  Het Duitse ondernemersvertrouwen daalde in april onverwacht. De index zakte van 99,7 naar 99,2, waar een toename tot 99,9 was voorspeld. De Duitse cijfers waren op het eerste gezicht negatief, maar bij nadere beschouwing is het beeld "veel complexer", stelde econoom Carsten Brzeski van ING.

  Volgens hem wijzen de zigzaggende vertrouwensindicatoren van de afgelopen maanden op een stabilisering van de Duitse economie. "De omkering van eenmalige effecten van vorig jaar, bemoedigend recent bewijs van mondiale economische activiteit en aanhoudend solide binnenlandse ontwikkelingen blijven in onze visie sterke argumenten voor een rooskleurig vooruitzicht voor de Duitse economie", aldus Brzeski.

  De markten waren woensdag terughoudend, nadat eerder in de week sterker dan verwachte Amerikaanse bedrijfsresultaten de aandelenbeurzen omhoog hadden geduwd. Volgens analist Esty Dwek van Natixis blijven er echter voldoende risico's, onder andere voor de Europese groei, waardoor correcties en volatiliteit op de korte termijn waarschijnlijk zijn.

  De olieprijs daalde, na twee dagen van stijgingen. In de Verenigde Staten stegen de wekelijkse olievoorraden veel sterker dan verwacht, met 5 miljoen vaten, waar gerekend werd op een stijging van 400.000 vaten. Andere economische cijfers waren er niet.

  Bedrijfsnieuws

  Onder de Europese zwaargewichten waren er aanzienlijk meer dalers dan stijgers. De banken Intesa Sanpaolo, BNP Paribas, ING en Banco Santander sloten rond 2 procent lager.

  Ook oliereuzen Total en Royal Dutch Shell verloren terrein, nadat de olieprijs een stapje terug deed. Shell meldde een olievondst in de Golf van Mexico en eindigde 1,7 procent lager. Total verloor 2,7 procent.

  Renault sloot 3,5 procent lager in Parijs. De Franse autofabrikant werkt nauw samen met het Japanse Nissan, dat woensdag opnieuw een winstwaarschuwing afgaf. Het Japanse autoconcern is puin aan het ruimen na de schandalen rond voormalig bestuursvoorzitter Carlos Ghosn. Vooral in de Verenigde Staten holt de winst achteruit, nadat Ghosn agressief marktaandeel probeerde te winnen met gulle kortingen voor autokopers.

  Een uitschieter aan de bovenkant was softwarebedrijf SAP, dat ruim 12 procent hoger sloot in Frankfurt. In het eerste kwartaal werden rode cijfers geboekt vanwege een reorganisatie, maar voor dit jaar wordt een fors hogere omzet voorspeld van zo'n 22,5 miljard euro, bijna 2 miljard euro meer dan een jaar eerder.

  Halfgeleiderfonds STMicroelectronics steeg 5,1 procent in Parijs. De omzet in het eerste kwartaal was lager, net als de winst, maar in het tweede kwartaal zou de omzet weer moeten groeien.

  Het aandeel WireCard werd 8 procent duuurder. Het Japanse SoftBank investeert 900 miljoen euro door converteerbare obligaties van het geplaagde fintechbedrijf te kopen.

  Credit Suisse boekte meer winst en zag het positieve momentum aan het einde van het eerste kwartaal grotendeels doorzetten maar bleef 'voorzichtig optimistisch' over het tweede kwartaal. De koers steeg 2,6 procent.

  Novartis won 2,4 procent. Het farmacieconcern verhoogde zijn verwachting voor de operationele winstgroei.

  Euro STOXX 50 3.502,63 (-0,03%)
  STOXX Europe 600 390,98 (-0,09%)
  DAX 12.313,16 (+0,63%)
  CAC 40 5.576,06 (-0,28%)
  FTSE 100 7.471,75 (-0,68%)
  SMI 9.655,67 (+0,21%)
  AEX 568,41 (-0,39%)
  BEL 20 3.752,20 (-1,44%)
  FTSE MIB 21.724,44 (-0,79%)
  IBEX 35 9.456,40 (-0,74%)

  AMERIKAANSE AANDELEN

  Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures donderdag verdeeld.

  De Amerikaanse aandelenbeurzen sloten woensdag lager, na gemengde bedrijfsresultaten, onder andere van het geplaagde Boeing, dat voorlopig geen aandelen meer inkoopt, en Caterpillar. De dollar werd meer waard na signalen van economische zwakte buiten de VS.

  Er waren resultaten van prominente bedrijven zoals Boeing en Caterpillar die een gemengd beeld schetsten van de gezondheid van de Amerikaanse economie. Inmiddels heeft een op de vijf bedrijven in de S&P500 zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. Bijna 80 procent overtrof de gemiddelde analistenverwachting voor de winst per aandeel, wat beter is dan in het voorgaande kwartaal, toen 65 procent de analistenramingen overtrof.

  Daar moet wel bij worden aangetekend dat analisten hun winsttaxaties hebben verlaagd in de loop van het eerste kwartaal door zorgen over een recessie en zwakke economische groei buiten de VS, mede door een handelsconflict met China.
  Sindsdien is de stemming weer geheel omgeslagen ten positieve en dinsdag sloten de S&P500 en de Nasdaq Composite nog op recordstanden terwijl de Dow Jones-index minder dan 1 procent van zijn top stond.

  Deze beweging omhoog van dinsdag op Wall Street werd woensdag niet overgenomen in Azië en Europa. Dit zou volgens sommige marktdeelnemers een signaal zijn dat de nieuwste koersstijgingen in de VS nog met enige argwaan worden bekeken. Recente berichten wijzen er ook op dat China een cocktail van economische stimuleringsmaatregelen kan terugschroeven, na beter dan verwachte groeicijfers.

  "We lijken in een marktrally te zitten waar niemand blij mee is, want je zult niet makkelijk een andere handelssessie met nieuwe records op Wall Street vinden die zo weinig enthousiast werd ontvangen door beleggers in Azië", schreef Stephen Innes van SPI Asset Management in een nieuwsbrief.

  De dollar steeg ook ten opzichte van andere valuta, na signalen van zwakte in verschillende economieeën, waaronder vlakke consumentenprijzen in Australië - wat mogelijk een renteverlaging voorspelt. De Bank of Canada liet zich voorzichtig uit over mogelijke renteverhogingen in de toekomst en in Europa viel het ondernemersvertrouwen in Duitsland in april tegen.

  Bedrijfsnieuws

  Boeing sloot 0,3 procent hoger. De winst per aandeel was lager dan verwacht in het eerste kwartaal, en de vliegtuigbouwer gaf ook geen winstverwachting voor het hele jaar, door de onzekerheid over de veiligheid van de 737 MAX vliegtuigen. Ook het aandeleninkoopprogramma werd gestopt.

  Caterpillar overtrof de winstverwachtingen met dank aan een belastingvoordeel en hoger dan verwachte omzetcijfers. Toch sloot het aandeel 3 procent lager.

  AT&T leverde 4 procent in, na teleurstellende omzetcijfers voor het media- en telecomconcern.

  De koers van oliereus Chevron eindigde 3 procent lager, nadat Occidental Petroleum een bod van 76 dollar per aandeel aankondigde op Anadarko Petroleum. Daarmee wordt een recent bod van Chevron van 65 dollar per aandeel op Anadarko overtroefd. Anadarko werd 11 procent meer waard en Occidental sloot 0,6 procent lager.

  Northrop Grumman verloor ruim 4 procent. Het defensie- en ruimtevaartbedrijf overtrof de winstverwachtingen maar stelde teleur met zijn omzetcijfers voor het eerste kwartaal.
  Microsoft, Facebook, Visa en Tesla publiceerden hun cijfers nabeurs, evenals Paypal.

  S&P 500 index 2.927,25 (-0,22%)
  Dow Jones index 26.597,05 (-0,22%)
  Nasdaq Composite 8.102,02 (-0,23%)

  AZIE

  De Aziatische beurzen noteerden donderdag verdeeld, met een plus van 0,5 procent voor de Japanse Nikkei en een verlies van 0,7 procent voor de Chinese Shanghai Composite.

  Nikkei 225 22.309,70 (+0,5%)
  Shanghai Composite 3.178,95 (-0,7%)
  Hang Seng 29.786,01 (-0,1%)

  VALUTA
  De euro/dollar noteerde op 1,1152. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag het muntpaar nog op 1,1158 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1194 op de borden.

  USD/JPY Yen 111,96
  EUR/USD Euro 1,1152
  EUR/JPY Yen 124,86

  MACRO-AGENDA:

  04:00 Bank of Japan - Rentebesluit en kwartaalrapport (Jap)
  12:00 Turkse centrale bank - Rentebesluit (Tur)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Orders duurzame goederen - Maart (VS)

  BEDRIJFSNIEUWS:
  07:00 Bayer - Cijfers eerste kwartaal (Dld)
  07:00 UBS - Cijfers eerste kwartaal (Zwi)
  00:00 Delivery Hero - Cijfers eerste kwartaal (Dld)
  00:00 Groupe PSA - Cijfers eerste kwartaal (Fra)
  13:00 3M - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 AbbVie - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 Comcast - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 UPS - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Amazon.com - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Ford - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Intel - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Starbucks - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Nipt lagere omzet voor Core Laboratories
  25-04-2019 06:47 - Voor lopende kwartaal kleine omzetgroei voorzien.

  (ABM FN-Dow Jones) Core Laboratories heeft in het eerste kwartaal van 2019 de omzet licht zien dalen, maar rekent in het lopende kwartaal weer op wat groei. Dit bleek uit cijfers van de oliedienstverlener met een beursnotering in New York en Amsterdam.
  ?
  De omzet daalde met een half procent op jaarbasis tot 169,2 miljoen dollar, nipt boven de bandbreedte van 164 miljoen tot 168 miljoen dollar die de oliedienstverlener zelf verwachtte.

  In het vierde kwartaal bedroeg de omzet nog 173,2 miljoen dollar.

  De operationele winst halveerde grofweg en kwam uit op 16,4 miljoen dollar, maar de nettowinst steeg dankzij een belastingmeevaller van 23,5 miljoen naar 40,5 miljoen euro, ofwel 0,91 dollar per aandeel. Wel lag de operationele winst daarmee fors onder de 26 tot 27 miljoen dollar die Core Laboratories had voorzien.

  ?Outlook

  Core Laboratories rekent voor het lopende kwartaal op een omzet in de range van 172 tot 175 miljoen dollar. De operationele winst zal daarbij naar verwachting ongeveer 28,5 tot 30 miljoen dollar bedragen met een winst per aandeel van 0,47 tot 0,50 dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  25-04-2019 06:35 - Wachten op Amerikaanse groeicijfers.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met donderdag 2 mei 2019:

  DONDERDAG 25 APRIL 2019
  04:00 Bank of Japan - Rentebesluit en kwartaalrapport (Jap)
  12:00 Turkse centrale bank - Rentebesluit (Tur)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Orders duurzame goederen - Maart (VS)

  VRIJDAG 26 APRIL 2019
  00:30 Werkloosheid - Maart (Jap)
  00:50 Detailhandelsverkopen - Maart (Jap)
  00:50 Industriële productie - Maart (Jap)
  08:45 Consumentenvertrouwen - April (Fra)
  14:30 Groothandelsvoorraden - Maart (VS)
  14:30 Economische groei - Eerste kwartaal vlpg. (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - April def. (VS)

  MAANDAG 29 APRIL 2019
  06:30 Producentenvertrouwen - April (NL)
  10:00 Geldhoeveelheid - Maart (eur)
  10:00 Consumentenvertrouwen en economisch sentiment - April def. (eur)
  14:30 Persoonlijke inkomens - Maart (VS)
  14:30 Persoonlijke uitgaven - Februari (VS)
  14:30 Persoonlijke uitgaven - Maart (VS)

  DINSDAG 30 APRIL 2019
  04:00 Inkoopmanagersindex industrie en diensten - April (Chi)
  06:30 Producentenprijzen - Maart (NL)
  07:30 Economische groei - Eerste kwartaal vlpg. (Fra)
  08:00 Consumentenvertrouwen GfK - Mei (Dld)
  08:00 Importprijzen - Maart (Dld)
  08:45 Inflatie - April vlpg. (Fra)
  09:00 Inflatie - April vlpg. (Spa)
  09:00 Economische groei - Eerste kwartaal vlpg. (Spa)
  09:55 Werkloosheid - Maart (Dld)
  11:00 Economische groei - Eerste kwartaal vlpg. (eur)
  11:00 Werkloosheid - Maart (eur)
  11:00 Inflatie - April vlpg. (Ita)
  14:00 Inflatie - April vlpg. (Dld)
  14:30 Arbeidskosten en productiviteit - Eerste kwartaal vlpg. (VS)
  15:00 S&P Case-Schiller huizenprijzen - Februari (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex Chicago - April (VS)
  16:00 Aanstaande woningverkopen - Maart (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Conference Board - April (VS)

  WOENSDAG 1 MEI 2019
  09:00 Euronext en DAX gesloten vanwege Dag van de Arbeid
  09:00 Inkoopmanagersindex industrie - April (NL)
  10:30 Inkoopmanagersindex industrie - April (VK)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:15 Banenrapport ADP - April (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex industrie Markit - April def.(VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex industrie ISM - April (VS)
  16:00 Bouwuitgaven - Maart (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
  20:00 Federal Reserve - Rentebesluit (VS)

  DONDERDAG 2 MEI 2019
  03:45 Inkoopmanagersindex industrie - April (Chi)
  08:00 Detailhandelsverkopen - Maart (Dld)
  09:15 Inkoopmanagersindex industrie - April (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex industrie - April (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex industrie - April (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex industrie - April (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex industrie - April (eur)
  13:00 Bank of England - Rentebesluit en notulen (VK)
  13:00 Bank of England - Inflatierapport (VK)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex New York - April (VS)
  16:00 Fabrieksorders - Maart (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  25-04-2019 06:34 - Cijferseizoen in volle gang.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met donderdag 2 mei 2019:

  DONDERDAG 25 APRIL 2019
  07:00 Bayer - Cijfers eerste kwartaal (Dld)
  07:00 UBS - Cijfers eerste kwartaal (Zwi)
  00:00 Delivery Hero - Cijfers eerste kwartaal (Dld)
  00:00 Groupe PSA - Cijfers eerste kwartaal (Fra)
  13:00 3M - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 AbbVie - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 Comcast - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 UPS - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Amazon.com - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Ford - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Intel - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Starbucks - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  VRIJDAG 26 APRIL 2019
  07:00 Daimler - Cijfers eerste kwartaal (Dld)
  07:00 Deutsche bank - Cijfers eerste kwartaal (Dld)
  07:00 Sanofi - Cijfers eerste kwartaal (Fra)
  08:00 Royal Bank of Scotland - Cijfers eerste kwartaal (VK)
  08:00 Total - Cijfers eerste kwartaal (Fra)
  13:00 Chevron - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 Colgate-Palmolive - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  14:00 Exxon Mobil - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  14:00 American Airlines - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  MAANDAG 29 APRIL 2019
  00:00 Spotify - Cijfers eerste kwartaal (Zwe)
  22:00 Alphabet (Google) - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  DINSDAG 30 APRIL 2019
  07:00 Airbus - Cijfers eerste kwartaal (Fra)
  07:00 Beiersdorf - Cijfers eerste kwartaal (Dld)
  07:00 Orange - Cijfers eerste kwartaal (Fra)
  08:00 BP - Cijfers eerste kwartaal (VK)
  00:00 Deutsche Lufthansa - Cijfers eerste kwartaal (Dld)
  13:00 ConocoPhillips - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 Eli Lilly - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 General Electric - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 General Motors - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 Merck & Co - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Apple - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  WOENSDAG 1 MEI 2019
  09:00 Euronext en DAX gesloten vanwege Dag van de Arbeid
  13:00 CVS Health - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 Garmin - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  13:00 GlaxoSmithKline - Cijfers eerste kwartaal (VK)
  13:00 Molson Coors - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Qualcomm - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Fitbit - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  00:00 Yum Brands - Cijfers eerste kwartaal (VS)

  DONDERDAG 2 MEI 2019
  07:00 Zalando - Cijfers eerste kwartaal (Dld)
  08:00 Royal Dutch Shell - Cijfers eerste kwartaal (NL)
  00:00 Alibaba - Cijfers eerste kwartaal (Chi)
  13:00 DowDuPont - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  00:00 BNP Paribas - CIjfers eerste kwartaal (Fra)
  00:00 Volkswagen - Cijfers eerste kwartaal (Dld)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Belgische bedrijven
  25-04-2019 06:34 - Cijfers en aandeelhoudersvergaderingen op de rol.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met donderdag 2 mei 2019:

  DONDERDAG 25 APRIL 2019
  07:00 Biocartis - Trading update eerste kwartaal
  08:00 Wereldhave Belgium - Trading statement eerste kwartaal
  09:00 WDP - Ex-dividend
  17:30 Cofinimmo - Cijfers eerste kwartaal
  17:30 Econocom - Omzetcijfers eerste kwartaal
  17:30 Sioen - Trading update eerste kwartaal
  17:45 Saint Gobain - Cijfers eerste kwartaal
  22:00 Galapagos - Cijfers eerste kwartaal
  00:00 Quest for Growth - Cijfers eerste kwartaal
  00:00 Barco - Jaarvergadering
  00:00 UCB - Jaarvergadering
  00:00 Umicore - Jaarvergadering

  VRIJDAG 26 APRIL 2019
  09:00 UCB - Ex-dividend
  00:00 Atenor - Jaarvergadering
  00:00 RTL Group - Jaarvergadering
  00:00 Sioen - Jaarvergadering

  MAANDAG 29 APRIL 2019
  07:00 Recticel - Trading update eerste kwartaal
  17:45 Xior - Trading update eerste kwartaal
  00:00 Zenitel - Jaarvergadering

  DINSDAG 30 APRIL 2019
  00:00 FNG - Jaarcijfers 2018
  00:00 Shurgard - Resultaten eerste kwartaal en jaarvergadering
  00:00 Befimmo - Jaarvergadering
  00:00 Galapagos - Jaarvergadering

  WOENSDAG 1 MEI 2019
  09:00 Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid

  DONDERDAG 2 MEI 2019
  07:00 ING Groep - Cijfers eerste kwartaal
  07:00 Telenet Group - Cijfers eerste kwartaal
  17:45 Bpost - Cijfers eerste kwartaal
  17:45 Vastned Retail Belgium - Cijfers eerste kwartaal
  00:00 Intervest Offices & Warehouses – Cijfers eerste kwartaal
  00:00 CFE - Jaarvergadering
  00:00 KBC Group - Jaarvergadering
  00:00 Orange Belgium - Jaarvergadering
  00:00 Sofina - Jaarvergadering

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  25-04-2019 06:33 - Jaarvergaderingen en eerstekwartaalcijfers.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met donderdag 2 mei 2019:

  DONDERDAG 25 APRIL 2019
  07:15 Intertrust - Cijfers eerste kwartaal
  07:30 Ordina - Trading update eerste kwartaal
  08:00 Relx - Trading statement eerste kwartaal
  09:00 ING Groep - Ex-dividend
  09:00 WDP - Ex-dividend
  22:00 Galapagos - Cijfers eerste kwartaal
  00:00 Amsterdam Commodities - Jaarvergadering
  00:00 Arcadis - Jaarvergadering
  00:00 Heineken - Jaarvergadering
  00:00 Relx - Jaarvergadering

  VRIJDAG 26 APRIL 2019
  07:00 KPN - Cijfers eerste kwartaal
  07:00 BE Semiconductor Industries - Cijfers eerste kwartaal en jaarvergadering
  07:00 Corbion - Cijfers eerste kwartaal en jaarvergadering
  07:00 GrandVision - Cijfers eerste kwartaal en jaarvergadering
  07:00 Signify - Cijfers eerste kwartaal
  08:00 Wereldhave - Cijfers eerste kwartaal en jaarvergadering
  09:00 ABN AMRO - Ex-dividend
  09:00 Accell Group - Ex-dividend
  09:00 Arcadis - Ex-dividend
  09:00 ASML - Ex-dividend
  09:00 KAS Bank - Ex-dividend
  00:00 Fugro - Jaarvergadering
  00:00 ForFarmers - Jaarvergadering
  00:00 NIBC - Jaarvergadering

  MAANDAG 29 APRIL 2019
  07:00 Philips - Cijfers eerste kwartaal
  09:00 Amsterdam Commodities - Ex-dividend
  09:00 Heineken - Ex-dividend

  DINSDAG 30 APRIL 2019
  09:00 Be Semiconductor Industries - Ex-dividend
  09:00 ForFarmers - Ex-dividend
  09:00 GrandVision - Ex-dividend
  09:00 NIBC - Ex-dividend
  09:00 Wereldhave - Ex-dividend
  00:00 Galapagos - Jaarvergadering

  WOENSDAG 1 MEI 2019
  00:00 Unilever - Jaarvergadering
  07:00 AMG - Cijfers eerste kwartaal en jaarvergadering
  07:00 CTAC - Cijfers eerste kwartaal
  09:00 Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid

  DONDERDAG 2 MEI 2019
  07:00 ForFarmers - Trading Statement eerste kwartaal
  07:00 ING Groep - Cijfers eerste kwartaal
  08:00 Royal Dutch Shell - Cijfers eerste kwartaal

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Fors kwartaalverlies voor Tesla
  24-04-2019 23:44 - Autofabrikant belooft in derde kwartaal weer winst.

  (ABM FN-Dow Jones) Tesla heeft in het eerste kwartaal een groter dan verwacht verlies geboekt, door een sterke terugval van de autoverkopen vergeleken met het voorgaande kwartaal, maar het aandeel steeg desondanks op de cijfers.

  De elektrische autofabrikant verwacht in het tweede kwartaal het verlies sterk te verkleinen en terug te keren naar winstgevendheid in het derde kwartaal.

  Het nettoverlies van 702 miljoen dollar in het eerste kwartaal was iets kleiner dan het verlies van 710 miljoen dollar een jaar eerder, maar een sterke verslechtering ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar, toen er 139 miljoen dollar winst werd geboekt. Per aandeel was het verlies 4,10 dollar, wat veel meer was dan het verlies van 1,12 dollar per aandeel waar analisten gemiddeld op rekenden.

  Het aandeel, dat in de reguliere handel woensdag 2 procent daalde, steeg in de handel nabeurs weer met 1,7 procent.

  Het bedrijf handhaafde zijn doelstelling om 360.000 tot 400.000 auto's te leveren in 2019. "Dit is een agressief schema maar het is waar we op mikken", stelde het bedrijf. De autoproductie zou "aanzienlijk hoger" moeten uitvallen dit jaar. Als de Gigafactory in Shanghai vanaf het begin van het vierde kwartaal op volle kracht draait "dan zouden we wereldwijd 500.000 voertuigen kunnen produceren in 2019", volgens topman Elon Musk.

  De omzet steeg van 3,41 miljard dollar een jaar eerder tot 4,54 miljard dollar, en was daarmee fors lager dan de 7,22 miljard dollar van het vierde kwartaal van 2018. Dit kwam vooral doordat er veel minder auto's werden verkocht. Analisten rekenden op 5,4 miljard dollar.

  Afgezien van bijzondere posten was het kwartaalverlies 494 miljoen dollar of 2,90 dollar per aandeel. Een bijzondere post was dat door prijsverhogingen er 121 miljoen dollar extra moest worden opzijgezet voor inruilgaranties.

  Tesla had aan het einde van het kwartaal 2,2 miljard dollar aan contanten in cash, wat 1,5 miljard dollar minder was dan eind vorig jaar. Dit kwam vooral omdat er een convertibele obligatie van 920 miljoen dollar werd afgelost, en omdat er aan het einde van het kwartaal meer auto's onderweg waren naar klanten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: AEX op Wall Street
  24-04-2019 23:15 - Meeste fondsen lager.

  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn dinsdag de meeste van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten. De sterkste daler was ArcelorMittal.

  Aegon (-0,8%)
  ArcelorMittal (-1,3%)
  ASML (-0,7%)
  Galapagos (-0,4%)
  ING Groep (+0,5%)
  Philips (-0,2%)
  RELX (+0,2%)
  Royal Dutch Shell (-0,6%)
  Unilever (0%)

  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX niet zijn gesloten op 568,41 punten, maar op 567,37 punten.

  Euro/dollar: 1,1158

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Aandeel Visa lager na winstgroei
  24-04-2019 23:05 - Kwartaalcijfers matig ontvangen.

  (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Visa stond woensdag in de elektronische handel op Wall Street nabeurs 1,4 procent lager, ondanks een beter dan verwachte winst voor het Amerikaanse creditcardbedrijf in de tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

  Visa rapporteerde een nettowinst van 3 miljard dollar of 1,31 dollar per aandeel, tegen 2,6 miljard dollar of 1,11 dollar per aandeel een jaar eerder. Daarmee werd de gemiddelde analistenverwachting van 1,24 dollar per aandeel overtroffen.

  De omzet steeg van 5,1 miljard dollar een jaar eerder tot 5,5 miljard. Dit was ongeveer gelijk aan de analistenconsensus.

  Visa bevestigde zijn outlook voor het hele jaar voor de netto-omzet, van groei met een laag enkelcijferig percentage met een negatieve impact van wisselkoersen van 1 procentpunt.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Aantal PayPal accounts naar 277 miljoen
  24-04-2019 22:53 - Aandeel licht lager nabeurs.

  (ABM FN-Dow Jones) PayPal heeft er in het afgelopen kwartaal 9,3 miljoen accounts bij gekregen, waarmee het aantal actieve gebruikers steeg naar 277 miljoen. Dat bleek woensdag bij de kwartaalcijfers van het Amerikaanse betaalbedrijf.

  Vergeleken met het eerste kwartaal van 2018 was de klantengroei 15 procent hoger, maar vergeleken met het vierde kwartaal van vorig jaar bleef de groei achter. Toen kwamen er 13,8 miljoen klanten bij, of 11 miljoen accounts afgezien van overnames.

  PayPal, dat zich in 2015 afsplitste van Ebay, boekte een aangepaste winst per aandeel van 0,78 dollar. Dit was meer dan de 0,68 dollar dan analisten gemiddeld verwachtten.
  De zuivere nettowinst per aandeel steeg met 34 procent tot 0,56 dollar.

  De omzet steeg met 12 procent tot 4,13 miljard dollar. De inkomstengroei werd met 7 procentpunt gedrukt door de verkoop van een portefeuille met vorderingen op consumentenkrediet in juli 2018.

  Outlook

  Voor het komende kwartaal rekent het betaalbedrijf op een omzet van 4,30 miljard tot 4,34 miljard dollar. De verwachte aangepaste winst zal 0,68 tot 0,70 dollar per aandeel zijn.

  Het aandeel stond 1,6 procent lager in de elektronische handel nabeurs op Wall Street.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Facebook zet miljarden opzij voor schending privacy gebruikers
  24-04-2019 22:38 - Boete in Cambridge Analytica-zaak mogelijk 5 miljard dollar.

  (ABM FN-Dow Jones) Facebook heeft 3 miljard dollar opzij gezet voor een verwachte boete van de Federal Trade Commission die naar de "redelijke inschatting" van het bedrijf 3 tot 5 miljard dollar zou kunnen bedragen. Dat maakte het socialemediabedrijf woensdag bekend bij de kwartaalcijfers.

  Een boete van die omvang zou de hoogste zijn in de geschiedenis van de FTC.

  De toezichthouder heeft onderzocht of Facebook een eerder decreet heeft geschonden door het delen van gebruikersdata met Cambridge Analytica. Het onderzoek is nog niet afgerond, meldde Facebook.

  Het bedrijf boekte over het eerste kwartaal een nettowinst van 2,41 miljard dollar op een omzet van 15,08 miljard dollar. Een jaar eerder was dit nog 4,99 miljard dollar winst op een omzet van 11,8 miljard dollar.

  De winst per aandeel halveerde van 1,69 dollar een jaar eerder tot 0,85 dollar. Dit is fors lager dan de 1,62 dollar waar analisten vooraf gemiddeld op rekenden.

  Het aantal dagelijks actieve gebruikers van Facebook-websites was 1,56 miljard in maart van dit jaar, wat 8 procent meer was dan een jaar eerder.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Cloud stuwt groei bij Microsoft
  24-04-2019 22:22 - Winst overtreft verwachtingen.

  (ABM FN-Dow Jones) Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en winst met dubbelcijferige percentages laten stijgen, mede dankzij sterke groei van de zakelijke clouddiensten. Dat maakte het softwarebedrijf woensdagavond bekend.

  In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar steeg de nettowinst met 19 procent naar 8,8 miljard dollar, van 7,4 miljard dollar een jaar eerder. Per aandeel was dit 1,14 dollar winst.

  Analisten rekenden vooraf gemiddeld op 1,00 dollar.

  De omzet steeg met 14 procent, van 26,8 miljard naar 30,6 miljard dollar.

  "De vraag naar onze cloud-producten joeg de omzet uit de zakelijke cloud naar 9,6 miljard dollar dit kwartaal, wat 41 procent meer was dan een jaar eerder", zei CFO Amy Hood van Microsoft in een verklaring.

  "We versnellen onze innovatie door de cloud en edge zodat onze klanten de digitale vermogens kunnen bouwen die steeds meer noodzakelijk zijn om te concurreren en groeien", aldus CEO Satya Nadella.

  Het aandeel, dat in de reguliere handel 0,3 procent daalde, steeg in de elektronische handel nabeurs met 2,5 procent in reactie op de cijfers.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street sluit licht lager
  24-04-2019 22:07 - Boeing stopt met aandelen inkopen.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag lager gesloten, na gemengde bedrijfsresultaten, onder andere van het geplaagde Boeing, dat voorlopig geen aandelen meer inkoopt, en Caterpillar. De dollar werd meer waard na signalen van economische zwakte buiten de VS.

  De S&P500-index eindigde 0,2 procent lager op 2.927,25 punten, de Dow Jones-index daalde ook 0,2 procent en ook de Nasdaq-index verloor eveneens 0,2 procent.

  Er waren resultaten van prominente bedrijven zoals Boeing en Caterpillar die een gemengd beeld schetsten van de gezondheid van de Amerikaanse economie.

  Inmiddels heeft een op de vijf bedrijven in de S&P500 zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. Bijna 80 procent overtrof de gemiddelde analistenverwachting voor de winst per aandeel, wat beter is dan in het voorgaande kwartaal, toen 65 procent de analistenramingen overtrof.

  Daar moet wel bij worden aangetekend dat analisten hun winsttaxaties hebben verlaagd in de loop van het eerste kwartaal door zorgen over een recessie en zwakke economische groei buiten de VS, mede door een handelsconflict met China.

  Sindsdien is de stemming weer geheel omgeslagen ten positieve en dinsdag sloten de S&P500 en de Nasdaq Composite nog op recordstanden terwijl de Dow Jones-index minder dan 1 procent van zijn top stond.

  Deze beweging omhoog van dinsdag op Wall Street werd woensdag niet overgenomen in Azië en Europa. Dit zou volgens sommige marktdeelnemers een signaal zijn dat de nieuwste koersstijgingen in de VS nog met enige argwaan worden bekeken. Recente berichten wijzen er ook op dat China een cocktail van economische stimuleringsmaatregelen kan terugschroeven, na beter dan verwachte groeicijfers.

  "We lijken in een marktrally te zitten die niemand fijn vindt, want je zult niet makkelijk een andere handelssessie met nieuwe records op Wall Street vinden die zo weinig enthousiast werd ontvangen door beleggers in Azië", schreef Stephen Innes van SPI Asset Management in een nieuwsbrief.

  De olieprijs sloot 0,6 procent lager op 65,89 dollar in New York, na een sterke stijging van de olievoorraden in de afgelopen week. Het was de eerste daling in vier dagen tijd.

  De euro koerste 0,6 procent lager tegenover de dollar, op 1,1158.

  De dollar steeg ook ten opzichte van andere valuta, na signalen van zwakte in verschillende economieeën, waaronder vlakke consumentenprijzen in Australië - wat mogelijk een renteverlaging voorspelt. De Bank of Canada liet zich voorzichtig uit over mogelijke renteverhogingen in de toekomst en in Europa viel het ondernemersvertrouwen in Duitsland in april tegen.

  Bedrijfsnieuws

  Boeing sloot 0,3 procent hoger. De winst per aandeel was lager dan verwacht in het eerste kwartaal, en de vliegtuigbouwer gaf ook geen winstverwachting voor het hele jaar, door de onzekerheid over de veiligheid van de 737 MAX vliegtuigen. Ook het aandeleninkoopprogramma werd gestopt.

  Caterpillar overtrof de winstverwachtingen met dank aan een belastingvoordeel en hoger dan verwachte omzetcijfers. Toch sloot het aandeel 3 procent lager.

  AT&T leverde 4 procent in, na teleurstellende omzetcijfers voor het media- en telecomconcern.

  De koers van oliereus Chevron eindigde 3 procent lager, nadat Occidental Petroleum een bod van 76 dollar per aandeel aankondigde op Anadarko Petroleum. Daarmee wordt een recent bod van Chevron van 65 dollar per aandeel op Anadarko overtroefd. Anadarko werd 11 procent meer waard en Occidental sloot 0,6 procent lager.

  Northrop Grumman verloor ruim 4 procent. Het defensie- en ruimtevaartbedrijf overtrof de winstverwachtingen maar stelde teleur met zijn omzetcijfers voor het eerste kwartaal.

  Microsoft, Facebook, Visa en Tesla publiceren hun cijfers nabeurs, evenals Chipotle en Paypal.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Meer omzet voor Michelin
  24-04-2019 21:54 - Volume daalt.

  (ABM FN-Dow Jones) Michelin heeft in het eerste kwartaal meer omzet geboekt ondanks uitdagende marktomstandigheden, maar zag het volume dalen. Dat maakte de Franse autofabrikant woensdag bekend.

  De omzet over de eerste drie maanden van het jaar was 5,81 miljard euro, tegen 5,22 miljard een jaar eerder. Analisten rekenden op 6,02 miljard euro, volgens FactSet.

  Twee overnames, van Camso en Fenner, droegen bij aan de groei.

  In volume daalde het aantal verkochte banden met 0,5 procent. Voor het hele jaar blijft Michelin mikken op een volumegroei die in lijn is met de wereldwijde markttrend.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Olieprijs daalt
  24-04-2019 21:37 - Na sterke stijging voorraden.

  (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs deed woensdag een stap terug van het hoogste niveau sinds oktober, na een sterke stijging van de Amerikaanse olievoorraden in de afgelopen week.

  De juni-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,8 procent lager op 65,82 dollar. Brent-olie noteerde vlak op 74,55 dollar.

  Een andere reden waarom de olieprijs terugliep was dat oliehandelaren voorzagen dat olieproducerende landen hun productie snel zullen opvoeren nu de Amerikanen zich harder opstellen met hun sancties tegen olie uit Iran.

  De Amerikanen hebben de vrijstelling voor sommige landen om ondanks de sancties olie uit Iran te kopen ingetrokken. Handelaren "worstelen met de inplicaties en de voorraadcijfers van vandaag die overwegend drukkend zijn voor de olieprijs", stelde analist Marshall Steeves van Informa Economics.

  De Amerikaanse handelsvoorraad ruwe olie steeg afgelopen sterker dan verwacht, "met een scherp herstel van de invoer en een stijging van de Amerikaanse productie tot het recordniveau van 12,2 miljoen vaten per dag", aldus Steeves.

  De olievoorraad steeg met 5,5 miljoen vaten, waar analisten volgens S&P Global Platts een daling van 0,5 miljoen vaten hadden voorspeld. De voorraden benzine daalden met 2,1 miljoen vaten. Volgens Steeves zorgen hogere benzineprijzen aan de pomp tegelijkertijd voor minder vraag.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • ETF-handel veert op in maart
  24-04-2019 21:07 - Vooral in Amerika en China.

  (ABM FN-Dow Jones) De wereldwijde handel in Exchange Traded Products of ETP' is in maart opgeveerd, na een dip in februari, vooral in Amerika en China. Dat maakte Flow Traders woensdag nabeurs bekend.

  Het Amsterdamse flitshandelsbedrijf is gespecialiseerd in het bieden van liqudiiteit in indextrackers en andere ETPs.

  De verhandelde waarde van ETPs kwam in maart uit op 2,12 biljoen euro, tegen 1,70 biljoen euro in februari. Het marktvolume was daarmee nog wel lager dan de 2,28 biljoen euro in januari.

  In de Amerika's steeg het volume van 1,45 biljoen naar 1,81 biljoen euro. Flow Traders heeft hier nog een beperkt marktaandeel. In Europa was er een licht herstel van 113 miljard naar 118 miljard euro. In Azië en Pacific ging het van 132 miljard naar 186 miljard euro. Dit was vooral te danken aan China.

  De gemiddelde volatiliteit was in maart lager met 14,65, tegen 15,42 in februari. Bij meer volatiliteit stijgen doorgaans niet alleen de volumes maar ook de marges voor Flow Traders.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street blijft dicht bij huis
  24-04-2019 20:52 - Dollar duurder.

  (ABM FN-Dow Jones) De Smerikaanse aandelenbeurzen lieten woensdag weinig beweging zien en stonden een uur voor het slot licht lager, na gemengde bedrijfsresultaten. De dollar werd meer waard na signalen van economische zwakte buiten de VS.

  De S&P500-index stond 0,1 procent lager, de Dow Jones-index daalde 0,2 procent en ook de Nasdaq-index verloor 0,1 procent.

  Er waren resultaten van prominente bedrijven zoals Boeing en Caterpillar die een gemengd beeld schetsten van de gezondheid van de Amerikaanse economie.

  Inmiddels heeft een op de vijf bedrijven in de S&P500 zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. Bijna 80 procent overtrof de gemiddelde analistenverwachting voor de winst per aandeel, wat beter is dan in het voorgaande kwartaal, toen 65 procent de analistenramingen overtrof.

  Daar moet wel bij worden aangetekend dat analisten hun winsttaxaties hebben verlaagd in de loop van het eerste kwartaal door zorgen over een recessie en zwakke economische groei buiten de VS, mede door een handelsconflict met China.

  Sindsdien is de stemming weer geheel omgeslagen ten positieve en dinsdag sloten de S&P500 en de Nasdaq Composite nog op recordstanden terwijl de Dow Jones-index minder dan 1 procent van zijn top stond.

  Deze beweging omhoog van dinsdag op Wall Street werd woensdag niet overgenomen in Azië en Europa. Dit zou volgens sommige marktdeelnemers een signaal zijn dat de nieuwste koersstijgingen in de VS nog met enige argwaan worden bekeken. Recente berichten wijzen er ook op dat China een cocktail van economische stimuleringsmaatregelen kan terugschroeven, na beter dan verwachte groeicijfers.

  "We lijken in een marktrally te zitten die niemand fijn vindt, want je zult niet makkelijk een andere handelssessie met nieuwe records op Wall Street vinden die zo weinig enthousiast werd ontvangen door beleggers in Azië", schreef Stephen Innes van SPI Asset Management in een nieuwsbrief.

  De olieprijs steeg 0,4 procent, tot 65,82 dollar in New York, ondanks een sterke stijging van de olievoorraden in de afgelopen week.

  De euro koerste 0,6 procent lager tegenover de dollar, op 1,1150.

  De dollar steeg ook ten opzichte van andere valuta, na signalen van zwakte in verschillende economieeën, waaronder vlakke consumentenprijzen in Australië - wat mogelijk een renteverlaging voorspelt. De Bank of Canada liet zich voorzichtig uit over mogelijke renteverhogingen in de toekomst en in Europa viel het ondernemersvertrouwen in Duitsland in april tegen. 

  Bedrijfsnieuws

  Boeing stond nagenoeg vlak. De winst per aandeel was lager dan verwacht in het eerste kwartaal, en de vliegtuigbouwer gaf ook geen winstverwachting voor het hele jaar, door de onzekerheid over de veiligheid van de 737 MAX vliegtuigen. Ook het aandeleninkoopprogramma werd gestopt.

  Caterpillar overtrof de winstverwachtingen met dank aan een belastingvoordeel en hoger dan verwachte omzetcijfers. Toch daalde het aandeel 2,7 procent.

  AT&T leverde 4,7 procent in, na teleurstellende omzetcijfers voor het media- en telecomconcern.

  De koers van oliereus Chevron ging 3 procent lager, nadat Occidental Petroleum een bod van 76 dollar per aandeel aankondigde op Anadarko Petroleum. Daarmee wordt een recent bod van Chevron van 65 dollar per aandeel op Anadarko overtroefd. Anadarko werd 12 procent meer waard en Occidental noteerde 1,6 procent lager.

  Northrop Grumman verloor 4 procent. Het defensie- en ruimtevaartbedrijf overtrof de winstverwachtingen maar stelde teleur met zijn omzetcijfers voor het eerste kwartaal.

  Microsoft, Facebook, Visa en Tesla zullen hun cijfers nabeurs publiceren, evenals Chipotle en Paypal.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Aandeelhouders ABN AMRO akkoord met juridische fusie
  24-04-2019 20:17 - Storåkers en Lap benoemd als commissaris.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van ABN AMRO zijn woensdag akkoord gegaan met het plan om de holding-entiteit ABN AMRO Group nv juridisch te fuseren met ABN AMRO Bank nv, waardoor de ongewogen kapitaalbuffer of leverage ratio van de bank verbetert. Dat maakte de bank woensdag bekend.

  De fusie zal in de loop van het jaar worden afgerond, na goedkeuring van toezichthouders.

  In tegenstelling tot het bestuur van ING Groep, dat eerder deze week een draai om zijn oren kreeg van de aandeelhouders na een witwasschandaal, kreeg het bestuur van ABN AMRO décharge voor de uitvoering van zijn taken.

  De vergadering ging ook akkoord met het slotdividend van 0,80 euro per aandeel, of 752 miljoen euro, dat op 20 mei wordt uitgekeerd.

  Ook werden Anna Storåkers en Michiel Lap benoemd als commissarissen, in plaats van Steven ten Have en Frederieke Leeflang.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Fors meer omzet voor Unibail-Rodamco-Westfield
  24-04-2019 19:13 - Toevoeging Amerikaanse winkelcentra stuwt inkomsten.

  (ABM FN-Dow Jones) Unibail-Rodamco-Westfield heeft in het eerste kwartaal veel meer omzet gedraaid dan een jaar eerder, door de toevoeging van de Amerikaanse winkelcentra na de overname van het Australische Westfield, terwijl ook de winkelcentra in Europa profiteerden van beter verkopende huurders en stijgende bezoekersaantallen.

  De omzet steeg met 45 procent tot 777,4 miljoen euro, vooral dankzij een stijging van de inkomsten uit winkelcentra met 38 procent tot 514,4 miljoen euro. Daarvan was 111,1 miljoen nieuwe omzet afkomstig uit de Verenigde Staten.

  Unibail kreeg vorig jaar met de overname van de Australische ontwikkelaar Westfield toegang tot een portefeuille van hoge kwaliteit in de Verenigde Staten. Het Frans-Nederlandse concern betaalde hiervoor 25 miljard dollar.

  De proportionele inkomsten stegen zelfs met 70 procent tot 940 miljoen euro, dankzij een stijging bij de winkelcentra met 73 procent tot 674 miljoen euro. In dit cijfer tellen de deelnemingen van het concern proportioneel geconsolideerd, anders dan onder de boekhoudstandaard IFRS 11. In dit cijfer is de bijdrage van de Amerikaanse winkelcentra 230 miljoen euro.

  Het concern zag de omzet van huurders in zijn Europese winkelcentra met 4,3 procent stijgen. Het aantal bezoekers steeg met 2,4 procent. In de Verenigde Staten steeg de omzet per verhuurde vierkante meter met 5,3 procent.

  De inkomsten uit conferentiecentra en tentoonstellingsruimtes stegen met 9 procent tot 100,5 miljoen euro. De inkomsten uit kantoren daalden met 31 procent tot 27,0 miljoen euro. De inkomsten uit vastgoeddiensten en andere activiteiten stegen met 44 procent tot 43,5 miljoen euro. Dit zijn de resultaten op basis van de IFRS 11-regels.

  Outlook

  Voor 2019 verwacht Unibail-Rodamco nog steeds een aangepaste terugkerende winst per aandeel van 11,80 tot 12,00 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen sluiten verdeeld
  24-04-2019 18:35 - Bedrijfsresultaten domineren.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag verdeeld gesloten in een markt die vooral afging op bedrijfsresultaten, nadat het macro-economisch nieuws beperkt bleef tot een ogenschijnlijk tegenvallend ondernemersvertrouwen in Duitsland.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 0,1 procent lager op 390,98 punten. De Duitse DAX klom 0,6 procent naar 12.313,16 punten. De Franse CAC 40 zakte 0,3 procent tot 5.576,06 punten. De Britse FTSE 100 daalde 0,7 procent naar 7.471,75 punten.

  Het Duitse ondernemersvertrouwen daalde in april onverwacht, werd woensdag bekend. De index zakte van 99,7 naar 99,2, waar een toename tot 99,9 was voorspeld. Ook in België daalde het ondernemersvertrouwen, bleek later op de dag.

  De Duitse cijfers leken op het eerste gezicht negatief, maar bij nadere beschouwing is het beeld "veel complexer", stelde econoom Carsten Brzeski van ING. Volgens hem wijzen de zigzaggende vertrouwensindicatoren van de afgelopen maanden op een stabilisering van de Duitse economie. "De omkering van eenmalige effecten van vorig jaar, bemoedigend recent bewijs van mondiale economische activiteit en aanhoudend solide binnenlandse ontwikkelingen blijven in onze visie sterke argumenten voor een rooskleurig vooruitzicht voor de Duitse economie", aldus Brzeski.

  De markten waren woensdag terughoudend, nadat eerder in de week sterker dan verwachte Amerikaanse bedrijfsresultaten de aandelenbeurzen omhoog hadden geduwd. Volgens analist Esty Dwek van Natixis blijven er echter voldoende risico's, onder andere voor de Europese groei, waardoor correcties en volatiliteit op de korte termijn waarschijnlijk zijn.

  De olieprijs daalde, na twee dagen van stijgingen. Een juni-future West Texas Intermediate stond 0,4 procent in het rood op 66,01 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 74,47 dollar moest worden neergeteld, bijna evenveel als dinsdagavond. In de Verenigde Staten stegen de wekelijkse olievoorraden veel sterker dan verwacht, met 5 miljoen vaten, waar gerekend werd op een stijging van 400.000 vaten. Andere economische cijfers waren er niet.

  De euro/dollar noteerde woensdag op 1,1194 dollar. Dinsdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1223 dollar op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  Onder de Europese zwaargewichten waren er aanzienlijk meer dalers dan stijgers. De banken Intesa Sanpaolo, BNP Paribas, ING en Banco Santander sloten rond 2 procent lager.

  Ook oliereuzen Total en Royal Dutch Shell verloren terrein, nadat de olieprijs een stapje terug deed. Shell meldde een olievondst in de Golf van Mexico en eindigde 1,7 procent lager. Total verloor 2,7 procent.

  De Duitse energiebedrijven E.ON en RWE leverden 2,1 en 0,6 procent in.

  Renault sloot 3,5 procent lager in Parijs. De Franse autofabrikant werkt nauw samen met het Japanse Nissan, dat woensdag opnieuw een winstwaarschuwing afgaf. Het Japanse autoconcern is puin aan het ruimen na de schandalen rond voormalig bestuursvoorzitter Carlos Ghosn. Vooral in de Verenigde Staten holt de winst achteruit, nadat Ghosn agressief marktaandeel probeerde te winnen met gulle kortingen voor autokopers.

  Een uitschieter aan de bovenkant was softwarebedrijf SAP, dat ruim 12 procent hoger sloot in Frankfurt. In het eerste kwartaal werden rode cijfers geboekt vanwege een reorganisatie, maar voor dit jaar wordt een fors hogere omzet voorspeld van zo'n 22,5 miljard euro, bijna 2 miljard euro meer dan een jaar eerder. De operationele winst, afgezien van valuta-effecten, zou rond 8 miljard euro uitkomen.

  Halfgeleiderfonds STMicroelectronics steeg 5,1 procent in Parijs. De omzet in het eerste kwartaal was fors lager, net als de winst, maar in het tweede kwartaal zou de omzet weer moeten groeien.

  Het aandeel WireCard steeg 8 procent. Het Japanse SoftBank investeert 900 miljoen euro door converteerbare obligaties van het geplaagde fintechbedrijf te kopen.

  Credit Suisse sloot nipt hoger na kwartaalcijfers en leverde daarmee de koerswinst van eerder op de dag weer in. De bank boekte meer winst op minder omzet en zag het positieve momentum aan het einde van het eerste kwartaal grotendeels doorzetten maar bleef 'voorzichtig optimistisch' over het tweede kwartaal. Credit Suisse zag woensdag zijn koers 2,6 procent stijgen.

  Novartis won 2,4 procent. Het farmacieconcern rekent op een operationele winstgroei van 5 tot 10 procent in 2019, in plaats van 5 procent, ondanks ongunstige wisselkoerseffecten in het eerste kwartaal. De omzet zal zo'n 5 procent groeien dit jaar, verwacht Novartis, gerekend tegen constante wisselkoersen.

  Remy Cointreau sloot 0,8 procent hoger. De omzet van de Franse drankenfabrikant steeg dankzij Azië-Pacific en de Verenigde Staten, en de outlook voor 2019 werd gehandhaafd. Remy mikt op een "positieve groei" van de operationele winst tegen constante wisselkoersen.

  Ook luxe-artikelen-producenten Kering en LVMH hielden het droog, evenals levensmiddelenfabrikant Unilever.

  Dit gold niet voor bierbrouwer Heineken. In het eerste kwartaal werd zoals verwacht meer bier verkocht door de Hollandse bierbrouwer. De outlook bleef gehandhaafd, ofschoon de wisselkoerseffecten iets gunstiger zullen uitpakken. Toch daalde het aandeel 0,5 procent.

  AkzoNobel ging onderuit na kwartaalcijfers, met 3,7 procent, terwijl Randstad juist 3,9 procent kon bijschrijven na beter dan verwachte cijfers. KBC Securities verhoogde daarop het koersdoel voor de uitzender van 44,50 euro naar 49,00 euro.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen stonden woensdag rond het slot van de Europese beurzen hoger. De S&P500 steeg 0,1 procent, de Dow Jones-index won ook 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.